Απληστία και ναρκισσισμός, κοινοί παρονομαστές στην υπόθεση Καϊλή (Εξαιρετικό άρθρο και αξονική τομογραφία της Ελληνικής Κοινωνίας)

Απληστία και ναρκισσισμός, κοινοί παρονομαστές στην υπόθεση Καϊλή (Εξαιρετικό άρθρο και αξονική τομογραφία της Ελληνικής Κοινωνίας)

21 Δεκεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:362
Μοίρασέ το

 

Το φαινόμενο Καϊλή, δείχνει ότι και οι πολίτες που επιλέγουν τους υποψηφίους έχουν μερίδιο ευθύνης. Εσφαλμένες σκέψεις και επιλογές οδηγούν σε κρίσεις. Τα αμαρτήματα της διαφθοράς και της απληστίας θα μας οδηγήσουν στο δρόμο της καταστροφής. Αυτά είναι τα πραγματικά αίτια, τα οποία οφείλουμε με στοχαστικότητα να ξανασκεφτούμε το 2023.

Τι θα επιλέξουμε στις επερχόμενες εκλογές;

Απλά, πρέπει να καταργήσουμε τα αίτια που παράγουν Καϊλές με την τιμωρία του πολιτικού συστήματος, κατά την άποψή μου με την αποχή.

 

 

 

 

Το Σύστημα, το πολεμάς όταν ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ.

Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ… ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ… ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ…

Ήρθε η ώρα, ν’ αναλάβουμε κι εμείς ως λαός, ο μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, γιατί ΕΜΕΙΣ δυναμώσαμε με την ψήφο μας, όλο αυτό τον πολιτικό συρφετό του βόθρου…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Σοβαρό πρόβλημα της δημιουργίας της ελληνικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης, από το 2000 ήταν η απληστία. Απληστία η οποία ήταν ανεξέλεγκτη.

Και κανείς δεν είδε ότι σε μια χώρα που την φέρουν στις υψηλότερες μη-τιμητικές θέσεις της διαφθοράς αιτία ήταν η ανεξέλεγκτη απληστία.

Η απληστία είναι υπεύθυνη της διαφθοράς όλου του πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικού συστήματος. Η απληστία προκάλεσε όλα τα σκάνδαλα.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, 1975-2022, περιθωριοποιήσαμε τις αξίες και τις παραδόσεις μας. Πολλά έγιναν από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που προσανατόλισαν τα ελληνικά νοικοκυριά σε άλλες ατραπούς.

Το ελληνικό νοικοκυριό πλέον προσανατολίσθηκε στα περισσότερα χρήματα, στο νέο πρότυπο ζωής, με τη φαντασία να καλπάζει κάτω από την επήρεια της ψευδούς συνείδησης ότι άλλαξε το status του και έγινε κι αυτό πλούσιο με μεζονέτα χρεωμένη στην τράπεζα, με αυτοκίνητο χρεωμένο στην τράπεζα και με αρκετό πλαστικό χρήμα. Aυτά τα νοικοκυριά χρειάζεται o καταναλωτικός καπιταλισμός για να επιβιώσει.

Ο ανταγωνισμός για περισσότερα χρήματα για μεγαλύτερη απληστία και περισσότερη σπατάλη και κατανάλωση απομάκρυναν τον Έλληνα από τις κοινωνικές αξίες και τον έκαναν τεχνίτη των ψευδών στοιχείων και καταστάσεων.

Στην Ελλάδα μας αρέσει να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια καταναλωτική κοινωνία και συνεπώς το κάθε άτομο είναι υπεύθυνο για τις ενέργειές του. Αυτό πιθανόν να ισχύει στα λόγια, αλλά όχι στην πράξη.

Άλλο τι επιθυμούμε να είμαστε, άλλο τι πραγματικά είμαστε. Το τι επιθυμούμε μας οδηγούσε η ψευδής συνείδηση.

Και τι έκαναν οι καταναλωτές κάτω από τα κίνητρα των τραπεζών; Έτρεχαν να δανείζονται για να φαίνονται πλούσιοι.

 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 362


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα