Αποκάλυψη-βόμβα: Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο για τις εκλογές στο οποίο συμφωνούν 8 κορυφαίοι επιχειρηματίες. Κατάλαβες τώρα και ποιοί άλλοι ορίζουν τις τύχες σου;;;

Αποκάλυψη-βόμβα: Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο για τις εκλογές στο οποίο συμφωνούν 8 κορυφαίοι επιχειρηματίες. Κατάλαβες τώρα και ποιοί άλλοι ορίζουν τις τύχες σου;;;

8 Απριλίου, 2023 13 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,181
Μοίρασέ το

 

Η συγκυβέρνηση-έκπληξη και ο επόμενος πρωθυπουργός

Δηλαδή, τι άλλο περιμένατε να σας πουν αυτοί οι μεγαλοεπιχειρηματίες που αύξησαν τα κέρδη τους επί Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη;;;
Όσο για την Ελλάδα και τον λαό της, ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΟ…ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ…
ΟΛΑ ΚΑΡΒΟΥΝΟ…
Καλλιόπη Σουφλή

 

Ποιο είναι το ιδανικό πολιτικό σενάριο;

Η ιστοσελίδα bankingnewsρώτησε 8 κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες (4 επιχειρηματίες, 2 τραπεζίτες και 2 οικονομικοί παράγοντες)

Ποιο είναι το ιδανικό πολιτικό σενάριο για την Ελλάδα;

Διαβάστε τι αναφέρει μεταξύ άλλων το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:

Αθροίσαμε τις επενδύσειςκαι προτάξαμε αυτήν που σε κάθε απάντηση λάμβανε τα μεγαλύτερα ποσοστά.
Οι οικονομικοί παράγοντες πως θέλουν την επόμενη Βουλή;

Θέλουν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, θέλουν συγκυβέρνηση και παραδόξως θέλουν και τον Κασιδιάρη στην Βουλή…

Το πρώτο κόμμα ακόμη και εάν έχει χάσει και 6 μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές και εφόσον συγκυβερνήσει θα πρέπει να ορίζει τον πρωθυπουργό.

Ο Μητσοτάκης λοιπόν πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός με βάση την άποψη των κορυφαίων οικονομικών παραγόντων.
Σε γενικές γραμμές ο Μητσοτάκης έχει αποδοχή από τις αγορές, δεν προκαλεί ανασφάλειες και γενικώς εμφανίζεται πιο φιλικός ακόμη και στα κερδοσκοπικά κεφάλαια, βλέπε χρηματιστήριο.

Ως πρώτο κόμμα – για να παρουσιάσουμε και την θέση μας ως bankingnews – πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή πρωθυπουργού.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι οικονομικοί παράγοντες θέλουν συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ δύο δοκιμασμένα κόμματα εξουσίας στο παρελθόν τουλάχιστον τα οποία δεν θα αποκλίνουν ουσιωδώς από την προδιαγεγραμμένη πορεία.

Ωστόσο ένας εκ των συνομιλητών μας υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ για να συμμετάσχει – ειδικά στην δεύτερη 4ετία της ΝΔ όπου η φθορά θα είναι μονόδρομος – θα πρέπει να λάβει πολύ ισχυρά bonus… δυνατά υπουργεία και λόγο στις διοικήσεις ΔΕΚΟ και μεγάλων κρατικών εταιριών ή και άλλα τα οποία δυνητικά θα το ευνοήσουν…

Θεωρητικά το ΠΑΣΟΚ βολεύεται εκτός κυβέρνησης αφού εάν κρατήσει ποσοστά 10% με 11% θα πάρει μέρος της δυσαρέσκειας που έρχεται για την ΝΔ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις δημοτικές εκλογές.

Οπότε το ΠΑΣΟΚ για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση πρέπει να πάρει κάτι σπουδαίο…

Στην ερώτηση – ειδικά στους επιχειρηματίες – εάν βλέπετε να εξαγοράζει η ΝΔ βουλευτές άλλων κομμάτων π.χ. μερικούς από το ΠΑΣΟΚ και μερικούς από την Ελληνική Λύση… τονίζουν ότι στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά αλλά δεν θεωρούν ότι η κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι αποτέλεσμα δωροδοκίας βουλευτών αλλά συνεργασίες κομμάτων και οι 8 υποστηρίζουν ότι μια συγκυβέρνηση θα αποτελείται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

 

Βουλή με 6 ή 7 κόμματα

 

Από τους 8 παράγοντες οι 5 θέλουν 7 κόμματα στην Βουλή και οι 3 παράγοντες 6 κόμματα στην Βουλή.

Ρωτώντας την πλειοψηφία εάν θέλουν το Εθνικό κόμμα Έλληνες στην Βουλή υποστηρίζουν ότι οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν στην Βουλή.

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,181


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα