Αποκάλυψη – βόμβα: Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανατίναξαν με εκρηκτικά τους αγωγούς Nord Stream

Αποκάλυψη – βόμβα: Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανατίναξαν με εκρηκτικά τους αγωγούς Nord Stream

9 Φεβρουαρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:296
Μοίρασέ το

 

 

Η απόφαση για την ανατίναξη των αγωγών ελήφθη προσωπικά από τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden

 

 

 

 

Αυτό το … “η απόφαση για την ανατίναξη ελήφθη προσωπικά από τον Μπάιντεν, με τρελλαίνει στα γέλια…

Το απόλυτο πιόνι, με την άνοια, που δεν θυμάται ούτε πως τον λένε, πήρε προσωπικά την απόφαση να καταστρέψει τον αγωγό…!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παιδιά, σε ποιό τοίχο να κτυπήσω το κεφάλι μου;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Αποκάλυψη - βόμβα: Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανατίναξαν με εκρηκτικά τους αγωγούς Nord Stream
Η απόφαση για την ανατίναξη των αγωγών ελήφθη προσωπικά από τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden

(upd 3) Συνταρακτική αποκάλυψη από Αμερικανό δημοσιογράφο, που επιβεβαιώνει τις βάσιμες υποψίες πως πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream κρύβεται η συλλογική Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ.
Δύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, υπό την κάλυψη της άσκησης Baltops, τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 τον Ιούνιο 2022, αποκάλυψε ο βραβευμένος με πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος ερευνητής Seymour Hersh σε άρθρο του στο blog του, που αναπαράχθηκε από τους Times.. To BN είχε γράψει από τον Οκτώβριο 2022 για τη σύνδεση της άσκησης Baltops με την ανατίναξη των αγωγών.

Τα εκρηκτικά ενεργοποιήθηκαν τρεις μήνες αργότερα από Νορβηγούς σαμποτέρ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ένα αεροσκάφος του Νορβηγικού Ναυτικού έριξε μια σημαδούρα σόναρ που πυροδότησε εκρηκτικούς μηχανισμούς
, αποκάλυψε ο βραβευμένος δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για την επιχείρηση ελήφθη προσωπικά από τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden μετά από εννέα μήνες συζητήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης που ασχολούνται με την εθνική ασφάλεια: τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan, τον υπουργό Εξωτερικών Anthony Blinken και την υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland και άλλους.

Ο σχεδιασμός

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πρότεινε τη χρήση υποβρυχίου για την ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου ενώ Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ζήτησε να εκτοξευτεί βόμβα με απομακρυσμένο πυροκροτητή από αεροσκάφος.
Το κύριο θέμα που συζητήθηκε δεν ήταν αν θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση κατ’ αρχήν, αλλά πώς θα γίνει χωρίς να αφήσει στοιχεία, έγραψε ο Hersh, επικαλούμενος μια ανώνυμη πηγή με άμεση γνώση του σχεδιασμού της επιχείρησης.
Απαντώντας στην έρευνα του δημοσιογράφου, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και της CIA διέψευσαν κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες.

 

Η στρατιωτική άσκηση Baltops και πως συνδέεται με την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2

 

Η στρατιωτική άσκηση Baltops είναι μια ετήσια στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται στη Βαλτική Θάλασσα.

Τα κράτη που συμμετέχουν περιλαμβάνουν το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτές οι χώρες συμμετέχουν σε μια πλειάδα στρατιωτικών δραστηριοτήτων.
Τα σενάρια ασκήσεων περιλαμβάνουν αμφίβιες επιχειρήσεις, πυροβολικό, ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, αεράμυνα, επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών, εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα και ιατρική κάλυψη.


Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

 

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε κατηγορηματικά την Τετάρτη (8/2/2023) πληροφορίες ότι δύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, υπό την κάλυψη της άσκησης Baltops, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 τον περασμένο Ιούνιο.
«Αυτό είναι εντελώς ψευδές, είναι ένα πλήρες μυθιστόρημα», είπε στο TASS η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Adrienne Watson, κληθείσα να σχολιάσει την αποκάλυψη του Seymour Hersh.


Διαψεύδει και το Πεντάγωνο
Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στις εκρήξεις που έπληξαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντισυνταγματάρχης Garron Garn.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετείχαν στην έκρηξη του Nord Stream», είπε.
Αναφέρθηκε σε μια παρατήρηση της Αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα Ρωσίας, Ουκρανίας και Ευρασίας, Laura Cooper, η οποία είχε πει στις 4 Οκτωβρίου 2022, ότι «οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται σε καμία περίπτωση» στο περιστατικό.

Δεμένα τα στοιχεία του ρεπορτάζ επιμένει ο Hersh

 

O Seymour Hersh επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της πηγής που του παρείχε τα δεδομένα για την εμπλοκή των ΗΠΑ στο σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream.
«Είναι κάποιος που γνωρίζει αρκετά το τι συνέβαινε», είπε ο Hersh στο TASS.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω ανθρώπους προφανώς», πρόσθεσε.
Είπε ότι όταν έγραφε το ρεπορτάζ επικοινώνησε με έναν εκπρόσωπο της CIA.
Ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιθανότατα θα αρνηθεί τη συμμετοχή της στο σαμποτάζ.
«Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από τον Λευκό Οίκο θα ήθελαν ο κύριος Burns (σ.σ.διευθυντής CIA) να προβεί σε διάψευση», είπε.

Η Ρωσία ζητά εξηγήσεις

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις ΗΠΑ να απαντήσουν στην αποκάλυψη για το σαμποτάζ στους Nord Stream, έγραψε η εκπρόσωπος του Maria Zakharova στο κανάλι της στο Telegram.

«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα τη θέση της Ρωσίας για την εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι δεν το έκρυψαν, καυχώνται σε όλο τον κόσμο για την πρόθεσή τους να καταστρέψουν την πολιτική υποδομή μέσω της οποίας η Ευρώπη λάμβανε ρωσικούς ενεργειακούς πόρους», τόνισε η Zakharova.
Σύμφωνα με την ίδια, οι δυτικές χώρες εμπόδισαν τη Μόσχα να συμμετάσχει στην έρευνα.
«Επίσης, επισημαίναμε τακτικά την απροθυμία της Δανίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας να διεξαγάγουν ανοιχτή έρευνα χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτήν», σημείωσε η Zakharova.

Ο ΟΗΕ για την αποκάλυψη

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν την αποκάλυψη του Αμερικανού δημοσιογράφου ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Farhan Haq.

«Δεν έχω τρόπο να επαληθεύσω το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Προφανώς, θα εναπόκειται στους Αμερικανούς δημοσιογράφους να αποκαλύψουν την αλήθεια αυτών των ισχυρισμών.
Και πέρα από αυτό, δεν έχω κανένα σχόλιο σε αυτό το στάδιο», σημείωσε.
Snowden για Nord Stream: Οι ΗΠΑ πάντα αρνούνται τις μυστικές τους επιχειρήσεις

Ο Edward Snowden υπενθυμίζει τις μυστικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ τις οποίες στη συνέχεια αρνούνται κατηγορηματικά, πως πραγματοποίησαν οι ίδιες, με αφορμή το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream.

Ο πρώην υπάλληλος της NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας) και πληροφοριοδότης ανακαλεί στη μνήμη όλων ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.
«Μπορείτε να σκεφτείτε παραδείγματα από την ιστορία μιας μυστικής επιχείρησης για την οποία ο Λευκός Οίκος ήταν υπεύθυνος, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά;
Εκτός αυτού, ξέρετε, αυτή η μικρή “μαζική παρακολούθηση”», έγραψε στο Twitter.
Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε στη στρατιωτική επιχείρηση στον Κόλπο των Χοίρων στη νότια Κούβα που ενορχηστρώθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ το 1961 για την ανατροπή της κυβέρνησης υπό τον Fidel Castro (1926-2016), καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν επίσης οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτήν .


Επιβεβαιώθηκαν οι πανηγυρισμοί Nuland

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις, Victoria Nuland είχε παραδεχθεί εμμέσως την υπαιτιότητα της Ουάσιγκτον στο σαμποτάζ εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου..

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πολύ ικανοποιημένη που γνωρίζει ότι ο Nord Stream 2 δεν θα λειτουργήσει», είχε πει στη Γερουσία η Nuland.
Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανακοίνωσε μία άνευ προηγουμένου ζημιά σε δύο από τους αγωγούς φυσικού αερίου της εταιρείας, τους Nord Stream και Nord Stream 2. Μέσω της Βαλτικής Θάλασσας οι αγωγοί κατέληγαν στη Γερμανία.
Η Nuland κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας πανηγύρισε για την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, λόγω του σαμποτάζ.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο από την κατάθεσή της στη Γερουσία επαινεί την πράξη, που όπως είπε, μετέτρεψε τον Nord Stream 2 σε «ένα κομμάτι μέταλλο στον βυθό της θάλασσας».

Στην ακρόαση, η Nuland ερωτήθηκε από τον Τεξανό γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Ted Cruz σχετικά με το ζήτημα των προηγούμενων κυρώσεων κατά του Nord Stream 2 και πόσο αποτελεσματικές πιστεύει ότι ήταν.333_2.jpg

Ένα κομμάτι μέταλλο στον βυθό

Η Nuland και ο Cruz είχαν μια ανταλλαγή απόψεων βασισμένη σε γεγονότα που ακολούθησαν.

Τότε ήταν που έκανε το σχόλιο – έκπληξη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως και εσύ, νομίζω ότι η διοίκηση (σ.σ.ΗΠΑ) είναι πολύ χαρούμενη που γνωρίζει ότι ο Nord Stream 2 είναι τώρα ένα κομμάτι μετάλλου στον βυθό της θάλασσας», είπε η Nuland χαρούμενη ολοφάνερα.
Η λέξη «χαρούμενη» δεν ακούγεται συχνά από δυτικούς αξιωματούχους για να αναφερθούν στο σαμποτάζ – σίγουρα όχι στην Ευρώπη τουλάχιστον.
Η Nuland συνέχισε ισχυριζόμενη, ωστόσο, ότι προηγουμένως πίεσε σκληρά για να «αποτρέψει αυτόν τον πόλεμο» στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

 

 

Πηγή

Προβολές : 296


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα