Αποκάλυψη: «Κράτος εν κράτει» ο Πιτσιλής, κουρελιάζει το Σύνταγμα, καταργεί νόμους και νομοθετεί με την υπογραφή του

Αποκάλυψη: «Κράτος εν κράτει» ο Πιτσιλής, κουρελιάζει το Σύνταγμα, καταργεί νόμους και νομοθετεί με την υπογραφή του

25 Μαΐου, 2024 25 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:745
Μοίρασέ το

 

Μπορεί να αλλάζεις νόμους κατά το δοκούν με απλές εγκυκλίους που ο ίδιος εκδίδεις; Όπου και αν αποταθείς στο νομικό κόσμο η απάντηση θα είναι ένα πελώριο και κατηγορηματικό ΟΧΙ!

Αν όμως είσαι ο ασύδοτος Γιώργος Πιτσιλής της ΑΑΔΕ που η θητεία σου αναδίδει διαφθορά αλλά παρόλα αυτά είσαι ανέγγιχτος από τις εισαγγελικές αρχές που θέλουν να εμφανίζονται κοιμισμένες ενώ τα δημοσιεύματα βοούν, μπορεί να κουρελιάζεις το Σύνταγμα και τους νόμους αυτής της χώρας καταργώντας τους νόμους με αποφάσεις σου που τις «βαπτίζεις» εγκυκλίους.

 

 

Πότε έγινε η ΑΑΔΕ;

ΤΟ 2015 ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ…

ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΙΤΣΙΛΗΣ…

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΔΥΣΤΥΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΕ… ΜΙΑ ΖΩΗ ΡΑΓΙΑΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

 

 

Μπορεί να αλλάζεις νόμους κατά το δοκούν με απλές εγκυκλίους που ο ίδιος εκδίδεις; Όπου και αν αποταθείς στο νομικό κόσμο η απάντηση θα είναι ένα πελώριο και κατηγορηματικό ΟΧΙ!

 

Αν όμως είσαι ο ασύδοτος Γιώργος Πιτσιλής της ΑΑΔΕ που η θητεία σου αναδίδει διαφθορά αλλά παρόλα αυτά είσαι ανέγγιχτος από τις εισαγγελικές αρχές που θέλουν να εμφανίζονται κοιμισμένες ενώ τα δημοσιεύματα βοούν, μπορεί να κουρελιάζεις το Σύνταγμα και τους νόμους αυτής της χώρας καταργώντας τους νόμους με αποφάσεις σου που τις «βαπτίζεις» εγκυκλίους.

Ποια νομιμότητα, ποια εμπιστοσύνη των πολιτών στα πεπραγμένα της Διοίκησης; Όλα στην πυρά για χάρη του ασύδοτου που στέλνει επικεφαλής στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας την αρχηγό και τον υπαρχηγό εγκληματικής οργάνωσης που εκβιάζει επιχειρηματίες με «ειδική αιτιολογία», «διαπρέπει» στους φωτογραφικούς διαγωνισμούς μίσθωσης ακινήτων με ζημιά του ελληνικού δημοσίου και κατά παράβαση των νόμων, και στέλνει τους φαύλους εφοριακούς που κατά καιρούς καταλαμβάνονται να χρηματίζονται στα πειθαρχικά συμβούλια, ώστε να μην εκκινήσει η ποινική διαδικασία εναντίον τους.

 

Γουστάρει και καταργεί τους νόμους με την υπογραφή του

 

Η αυτού εξοχότητα λοιπόν ο δικηγόρος Γιώργος Πιτσιλής που «άρχει» της «ανεξάρτητης» ΑΑΔΕ, την οποία έχει μετατρέψει σε άντρο ασυδοσίας «αποφάσισε και διάταξε». Κατήργησε με την με αριθ. 6Υ5Ν46ΜΠ3Ζ-Β2Λ εγκύκλιο του που εξέδωσε στις 9 Μαΐου 2024 όσα αναγράφει ο νόμος και προχώρησε, έτσι μόνος τους χωρίς να έχει ουδεμία εξουσιοδότηση, στην κατ’ εξαίρεση απαλλαγή από το Φόρο Προστιθεμένης Αξίας (Φ.Π.Α), όσων ταξιδιωτών αγόρασαν προϊόντα στα Duty Free του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων στις 2 & 3 Απριλίου.

Με βάση το νομικό πλαίσιο που ο ίδιος ο διοικητής της «ανεξάρτητης» που έχει καταντήσει επί θητείας του ασύδοτη, ΑΑΔΕ παραδέχεται: «απαραίτητη προϋπόθεση απαλλαγής από το ΦΠΑ , είτε άμεσα, είτε κατόπιν επιστροφής (έμμεσα), είναι η θεώρηση της απόδειξης λιανικής πώλησης από την αρμόδια Τελωνειακή Αρχή εξόδου. Με τη θεώρηση αυτή επιβεβαιώνεται η έξοδος των αγαθών από την Ε.Ε., πριν την παρέλευση του τρίτου μήνα από την αγορά, καθώς και η πλήρωση, σωρευτικά, όλων των προϋποθέσεων που ορίζονται στο ανωτέρω νομικό και κανονιστικό πλαίσιο».

Στο περιθώριο λοιπόν τον όσων πράττει για να «ξεπλύνει» φαύλους εφοριακούς και να φτιάξει φωτογραφικούς διαγωνισμούς για μίσθωση ακινήτων που βλάπτουν το δημόσιο αλλά και κοινοτικό συμφέρον, εξέδωσε και την εγκύκλιο αυτή με την οποία παρακάμπτει το νόμο που ορίζει σαφώς ότι αυτές οι αποδείξεις για να τύχουν απαλλαγής ΦΠΑ θα πρέπει να θεωρηθούν από την αρμόδια Τελωνειακή Αρχή εξόδου και μεταθέτει αυτή την αρμοδιότητα στις προξενικές αρχές!

Στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς

Στο αιτιολογικό μάλιστα αναγράφει ότι ο λόγος είναι η απεργία των τελωνειακών. Επακριβώς αναγράφει: «Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και με αφορμή προφορικά και γραπτά αιτήματα φορέων και αγοραστών – ταξιδιωτών, οι οποίοι ταξίδεψαν αποκλειστικά από τη χώρα μας, με απευθείας προορισμό τρίτη χώρα, κατά τις ημερομηνίες 2 (από τις 00.00) και 3 Απριλίου 2024 (έως και τις 07.00 της επομένης), καθώς και το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες δεν κατέστη δυνατόν να θεωρήσουν τις αποδείξεις λιανικής πώλησης λόγω της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων, εγκρίνουμε την κατ’ εξαίρεση θεώρηση αυτών των αποδείξεων λιανικής πώλησης από τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές».

 

Ο ασύδοτος Γ. Πιτσιλής, που μάλλον νιώθει φεουδάρχης που έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους δουλοπάροικους, με την απόφαση του αυτή, που αποκαλύπτει σήμερα το D, καταργεί ένα νόμο και δημιουργεί απεργοσπαστικό μηχανισμό για την επιστροφή ΦΠΑ με υπογραφή από μη εξουσιοδοτημένους από το νόμο υπαλλήλους όπως είναι οι υπάλληλοι των προξενείων. Προφανώς ο τρόπος που ενεργεί (με την υπογραφή του καταργεί νόμους) κουρελιάζει το Σύνταγμα της χώρας και σμπαραλιάζει το νομικό σύστημα της χώρας που έχει καταπληκτική ποιότητα ζωής κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά λειτουργεί σε καθεστώς  ελέω θεού μοναρχίας. Το ζήτημα είναι θεσμικό και προσβάλλει ευθέως το κράτος δικαίου που έτσι και αλλιώς έχει καταρρακωθεί από τη δράση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρανομεί ευθέως ερμηνεύοντας κατά το δοκούν

 

Η δεύτερη σκέψη που γεννάται είναι «δεν μπορεί κάπου θα στηρίζεται». Η απάντηση είναι θετική. Για να εκδίδει τέτοιες αποφάσεις στηρίζεται στο άρθρο 9 του νόμου 4987/2022 (είναι γνωστός ως Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας). Πριν το 2019 αυτές οι εγκύκλιοι ονομάζονταν ΠΟΛ. Είναι η σύντμηση του «Πολυγραφημένη Υπουργική Εγκύκλιος». Από το 2019 (με άλλη απόφαση του τύπου «αποφάσισα και διέταξα», κατάργησε την ονομασία ΠΟΛ).

Όμως το άρθρο αυτό είναι σαφές. Συγκεκριμένα ορίζεται «Ο Διοικητής δύναται να εκδίδει ερμηνευτικές εγκυκλίους, καθώς και οδηγίες για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας». Στην πράξη του δίνεται η δυνατότητα να ερμηνεύει κάποιο νομοθέτημα και να δίδει οδηγίες περί αυτού στις υπηρεσίες που βρίσκονται υπό την εποπτεία του.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου αναγράφεται επί λέξει: «Οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι δεν είναι δεσμευτικές για τους φορολογούμενους».

 

Χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει απλώς γραφή και ανάγνωση για να καταλάβει το νόημα αυτής της διάταξης. Στην ελληνική Δημοκρατία που ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει μετατρέψει σε ελέω θεού μοναρχία, «ανεξάρτητοι» σας τον Γιώργο Πιτσιλή, διατηρούν το δικαίωμα να δρουν ασύδοτα, καταργώντας νόμους με την υπογραφή τους.

 

Άραγε πως μεταθέτει  αρμοδιότητες σε άλλες υπηρεσίες που βρίσκονται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, όπως οι προξενικές αρχές;

Τι λέει άραγε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης για αυτή την αντισυνταγματική εκτροπή που ξεφεύγει ευθέως από τον όρο «θεσμικό ατόπημα» και εντάσσεται στον όρο «θεσμική αλητεία» του Γιώργου Πιτσιλή.

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 745


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα