Αποκάλυψη: Με τρία χρόνια καθυστέρηση έβγαλαν απόφαση αποζημιώσεων για τις πλημμύρες του 2020

Αποκάλυψη: Με τρία χρόνια καθυστέρηση έβγαλαν απόφαση αποζημιώσεων για τις πλημμύρες του 2020

15 Σεπτεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:152
Μοίρασέ το

 

Στο ενδεχόμενο η απόφαση για τις ζημιές του 2020 να αποτελεί σημείο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους ίδιους πλημμυροπαθείς μας ξεπερνά αν αποζημιώθηκαν για μηχανήματα και για άλλες «καταστροφές» όταν κλήθηκαν να καλύψουν το 45%.

 

 

 

 

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ…

 

ΑΛΛΩΣΤΕ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ… ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Αποκάλυψη: Με τρία χρόνια καθυστέρηση έβγαλαν απόφαση αποζημιώσεων για τις πλημμύρες του 2020
Προς έκπληξή μας διαπιστώνουμε ότι στη Διαύγεια αναρτήθηκε απόφαση με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2023…
«Θρίαμβος» για την κρατική μηχανή που …συμπαρίσταται στους πλημμυροπαθείς του Θεσσαλικού κάμπου αλλά με καθυστέρηση τριών ετών.
Προς έκπληξή μας διαπιστώνουμε ότι στη Διαύγεια αναρτήθηκε απόφαση με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2023 με τίτλο Καθορισμός επιχορήγησης των πληγέντων από τις πλημμύρες τη ς 17ης έως και 20ής Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας (δεύτερη συμπληρωματική απόφαση)!
Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ελευθέριος Αυγενάκης και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.
Η ανάρτηση της απόφασης έγινε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Εύλογα και εύκολα ο αναγνώστης κατανοεί ότι οι αποζημιώσεις από τις καταστροφές που έγιναν από τον «ΙΑΝΟ» στην περιοχή το 2020 δεν έχουν κλείσει το κύκλο τους.
Οι εκκρεμότητες τρέχουν για τρία χρόνια, οι οποίες όμως καλύφτηκαν από τον «Daniel» ο οποίος έκανε την περιοχή λιμνοθάλασσα.
Ωστόσο η κρατική μηχανή χωρίς να απολογείται σε κανέναν ανάρτησε απόφαση για αποζημιώσεις για τις καταστροφές που έγιναν το 2020 ενώ οι φετινές ένας «Θεός» ξέρει πότε θα διεκπεραιωθούν.

Η απόφαση επικαλείται όχι μία ή δύο αλλά 28 διατάξεις νόμων

Έχοντας υπόψη 28 διατάξεις, όπως αναγράφεται στην απόφαση ανοίγει ο δρόμος γα την οριστικοποίηση της απόφασης με την υπογραφή των δύο υπουργών.

Οι δυο υπουργοί αποφασίζουν τη συμπληρωματική επιχορήγηση για τις ζημιές του 2020.
1. Παρέχεται συμπληρωματική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα της 17ης έως 20ής Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί με την υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./10330/Α325/07.10.2020 (Β ́4431, διόρθωση σφάλματος Β ́4615) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, όπως συμπληρώθηκε με την υπό στοιχεία 40076/Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./Α325/10.02.2022 (Β ́ 640) όμοια, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4797/2021 και ιδίως των άρθρων 4, 7, 11, 12, 22
και 24 και του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2472.

Η επιχορήγηση παρέχεται για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων και των κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων οι οποίες έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Επιτροπή Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας σύμφωνα με το υπό στοιχείο 20 έγγραφο του προοιμίου και καλύπτει στοιχεία ενεργητικού, όπως κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία κατεγράφησαν ως κατεστραμμένα.

Η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση

α) με το 55% του συνόλου, της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας, για επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
β) με το 27,5% του συνόλου, της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας, για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το ΜΑΑΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις οι οποίες έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 55% του ποσού της εκτιμηθείσας ζημίας ή το 27,5% του ποσού της εκτιμηθείσας ζημίας, κατά περίπτωση, που δεν καταβάλλεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Στο ενδεχόμενο η απόφαση για τις ζημιές του 2020 να αποτελεί σημείο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους ίδιους πλημμυροπαθείς μας ξεπερνά αν αποζημιώθηκαν για μηχανήματα και για άλλες «καταστροφές» όταν κλήθηκαν να καλύψουν το 45%.

Διαβάστε εδώ την απόφαση που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος

 

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα