Αποκάλυψη: Σε Ποιους Ανήκει η Singular Logic;

Αποκάλυψη: Σε Ποιους Ανήκει η Singular Logic;

25 Μαΐου, 2023 13 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,127
Μοίρασέ το

 

Το σίγουρο είναι πως, αποτελεί παράδοξο των εκλογών, που είναι μία ύψιστη στιγμή για τη δημοκρατία, να εμπλέκεται στη διαδικασία μία εταιρεία αντί να αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το ότι η εταιρεία αυτή έχει χρόνιες και προνομιακές σχέσεις με την ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, είναι σκάνδαλο.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, αυτό είναι κάτι που πρέπει άμεσα να αλλάξει.

 

Πόσες αποδείξεις πρέπει να δεί αυτός ο λαός, για να αντιληφθεί πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ;;;

Θα παραθέσω και την κάρτα του ΚΙΝΗΜΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, που δεν κατέρχεται στις βουλευτικές εκλογές, μήπως και αφυπνιστεί κανένας από τους κοιμισμένους ή τους εμμονικούς να συμμετάσχουμε σε μια ΑΠΑΤΗ…

 

Και πιστεύω πως και τα όσα παρατίθενται στο παρακάτω άρθρο, να καταστούν ένας ακόμα λόγος ΑΠΟΧΗΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Αλήθεια… ποτέ δεν μάθαμε γιατί “ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ” Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ SINGULAR LOGIC…

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ … “ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ”, ΕΙΝΑΙ ΟΙ … ΕΞΠΕΡ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ;;;

 

 

Υ.Γ.2. Αλήθεια, η φωτογραφία του Μίχου, που έβαλα πιο κάτω, σας φαίνεται για “ελληνόφατσα”;;;

 

 

 

Αποκάλυψη: Σε Ποιους Ανήκει η Singular Logic;

Της Νέλλης Ψαρρού 

Πολύς λόγος γίνεται για τις εκλογές και για την παρουσία της Singular Logic, μιας ιδιωτικής εταιρείας, στην ευθύνη συγκέντρωσης, επεξεργασίας και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν γι αυτό. Με κυριότερο το γεγονός ότι, πλέον, τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται ανά εκλογικό τμήμα, αλλά συνολικά. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει έλεγχος σε μικρή κλίμακα, και μάλιστα από τον καθένα μας. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι΄ αυτή την πρακτική: με τόση ψηφιοποίηση και εξειδίκευση, θα ήταν πανεύκολο να έχουμε αναλυτικότατες αναφορές για τα αποτελέσματα.

Όμως δεν σκοπεύω να το αναλύσω αυτό. Θέλω να αναφερθώ στη σύγκρουση συμφερόντων. Και ειδικότερα στους ιδιοκτήτες της Singular Logic. Που ανέλαβαν τη δουλειά αυτή με απευθείας ανάθεση.

Ο Σπύρος Μανωλόπουλος, της Space Hellas

Με αναλυτικό άρθρο τους στην εφημερίδα Δημοκρατία (αναρτημένο εδώ https://www.newsbreak.gr/politiki/442101/filos-toy-mitsotaki-o-kleidokratoras-tis-epomenis-kalpis/ ), με τίτλο “Φίλος του Μητσοτάκη ο Κλειδοκράτορας της επόμενης κάλπης”, οι δημοσιογράφοι Εμμανουέλα Τσουδερού και η Μαρία Παναγιώτου, αναφέρονται διεξοδικά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Singular Logic και τις σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη.

 

Η εταιρεία, που εξαγοράστηκε τον Δεκεμβρη του 2020 (ανήκε παλιότερα στον Βγενόπουλο και την MIG), ανήκει σήμερα στη Space Hellas, του Σπύρου Μανωλόπουλου, στην Epsilon Net, του Ιωάννη Μίχου, και στην Global Equity Investments S.A.  με ένα μικρό ποσοστό (περίπου 0,1%). Επίσης στην εταιρεία Epsilon Net του Ιωάννη Μίχου έχει 6% η εταιρεία Barba Master Fund L.P., που έχει έδρα σε κάποιον φορολογικό παράδεισο.

Σύμφωνα με το παραπάνω ρεπορτάζ, ο Δημήτρης Μανωλόπουλος, πατέρας του Σπύρου, είχε συσχετιστεί με σκάνδαλο με την κυβέρνηση της ΝΔ, επί πρωθυπουργίας του πατέρα Μητσοτάκη το 1993, σε μια υπόθεση πολλών εκατομμυρίων για την αγορά οπλικών συστημάτων. Αλλά και το 2010, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν μαζί για να δοθεί ένα αμυντικό πακέτο από τη Γερμανία, και στην υλοποίηση των αντισταθμιστικών ήταν η εταιρεία του Δημήτρη Μανωλόπουλου.

 

Μετά τον θάνατο του τελευταίου, ανέλαβε ο γιος του, Σπύρος, με την εταιρεία του να βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε κάθε μεγάλο ψηφιακό έργο του Δημοσίου. Τώρα η εταιρεία του διαχειρίζεται τη συγκέντρωση, επεξεργασία και μετάδοση των αποτελεσμάτων των ελληνικών εκλογών.

Λεπτομέρειες για όλα αυτά μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο της Δημοκρατίας, εδώ .

space_hellas.jpg

Η εταιρεία έχει ραγδαία άνοδο των επενδύσεών της από το 2019 και μετά, αναλαμβάνοντας επενδύσεις σε πληροφοριακά συστήματα, συστήματα ασφαλείας και άλλα σε πολλούς δημόσιους και μη οργανισμούς (υπουργεία, τράπεζες, ΕΚΑΒ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, πανεπιστήμα, και άλλα), όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

 

Ο Γιάννης Μίχος της Epsilon Net

Άγνωστος για τους πολλούς παραμένει ο Γιάννης Μίχος, ιδιοκτήτης της Epsilon Net, εταιρείας τεχνολογίας που εδώ και αρκετά χρόνια καταγράφει επιτυχίες και παίρνει επιχειρηματικά βραβεία. Ποιος είναι όμως ο Γιάννης Μίχος; Για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, στον δήμο Αριστοτέλη, ο Γιάννης Μίχος δεν είναι καθόλου άγνωστος. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατάφερε να εμπλακεί στις Σκουριές Χαλκιδικής και να αναδειχτεί δήμαρχος Αριστοτέλη το 2014. 

 

Συνοπτικά η ιστορία έχει ως εξής: με πρωτοβουλία ανθρώπων της περιοχής, το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις ενεπλάκη σε μία διαδικασία ανάδειξης δικού του υποψηφίου για τις τότε επερχόμενες δημοτικές εκλογές, προκειμένου να ξεφορτωθούν τον Πάχτα, που ήταν ξεκάθαρα υπέρ της εταιρείας.

 

Αν και ο Μίχος δεν είχε καμία σχέση με το κίνημα, κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός υπέρ του και εν τέλει εξελέγη από τους εξεγερμένους και διωκόμενους των “Σκουριών” ως δικός του υποψήφιος και, τελικώς κέρδισε και τις εκλογές στον δήμο.

 

Όμως, ήδη πριν εκλεγεί, είχε αρχίσει να γίνεται φανερό πως δεν θεωρούσε τον εαυτό του άνθρωπο του κινήματος (δείτε παρακάτω τη συνέντευξή του ακριβώς πριν εκλεγεί).

 

Μάλιστα, επί της δημαρχίας του καθυστερούσε σημαντικά πολλές διαδικασίες, και έλαβε αποφάσεις αντίθετες προς τις διακηρυγμένες θέσεις του κινήματος – τις οποίες είχε συνυπογράψει, αν και απρόθυμα είναι η αλήθεια. 

 

Ο Γιάννης Μίχος παραιτήθηκε από τη θέση του ένα χρόνο αργότερα, χωρίς  κανέναν προφανή λόγο, ανακοινώνοντας λακωνικά ότι: “Προσωπικές και επαγγελματικές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, σε ένα αβέβαιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, με οδηγούν για το καλό του τόπου και της παράταξης, να κάνω έγκαιρα ένα βήμα πίσω…”..

 

Τα γεγονότα εκείνων των ημερών δείχνουν πως αυτή ήταν μια προειλημμένη απόφαση, και ο ίδιος ήταν εκεί για να διευκολύνει την μετάβαση προς κάποιον που είχε επιλεχθεί αλλά δεν θα μπορούσε να εκλεγεί (δείτε ενδεικτικά και τα σχόλια στο άρθρο μου “Δούρειος Ίππος” παρακάτω). Θεωρείται μάλιστα πως υπέρ του κινήθηκε τόσο το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” όσο και η ΝΔ – προς εξυπηρέτηση της μεταλλευτικής εταιρείας.

Γεγονός είναι πως ο “κινηματικός δήμαρχος” λειτούργησε περισσότερο ως “δούρειος ίππος”, παρέμεινε άπραγος έως και εχθρικός προς το κίνημα, και κυρίως εξυπηρέτησε την αδράνεια των πολιτών και την κάμψη των διαμαρτυριών. 

 

Οι εκλογές έβαλαν τον κόσμο σε μια κατάσταση αναμονής και ψευδούς ελπίδας για μια νίκη που θα ερχόταν θεσμικά. 

 

Δεν έλειψαν βέβαια και οι “καλοθελητές” που ζητούσαν από τον κόσμο να μείνει ήσυχος επειδή… “τώρα προέχουν οι εκλογές”, ενώ στο μεταξύ οι μπουλντόζες της εταιρείας έσκαβαν παράνομα στο βουνό βαθαίνοντας την καταστροφή. 

 

Όμως, ο Γιάννης Μίχος, αφότου πήρε το χρίσμα από τους πολίτες του κινήματος, σε συνέντευξη που μου έδωσε και ελάχιστα πριν τις εκλογές στον Δήμο Αριστοτέλη, δήλωσε πως δεν εκπροσωπεί το κίνημα (που τον ανέδειξε) αλλά όλους τους πολίτες και απόψεις, και πως δεν είναι στις θεσμικές του αρμοδιότητες το τι θα συμβεί με τα μεταλλεία ή η συμπαράσταση στους διωκόμενους αγωνιστές.

Για τον ρόλο του Γιάννη Μίχου στην περιοχή μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα ρεπορτάζ μου εκείνης της εποχής (εποχή που ταξίδευα συχνά στην Χαλκιδική, λόγω και του ντοκιμαντέρ που έκανα τότε για την ιδιωτικοποίηση του νερού, Σταγώνες – που αναφέρεται στα μεταλλεία χρυσού και χαλκού και τον αγώνα των κατοίκων).

Γιάννης Μίχος: ο Δούρειος Ίππος στην καρδιά του κινήματος;

Τι ισχυρίζεται ο Γιάννης Μίχος για την παραίτησή του;

Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Μίχου στον δήμο Αριστοτέλη, Χαλκιδικής

Το σίγουρο είναι πως, αποτελεί παράδοξο των εκλογών, που είναι μία ύψιστη στιγμή για τη δημοκρατία, να εμπλέκεται στη διαδικασία μία εταιρεία αντί να αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Το ότι η εταιρεία αυτή έχει χρόνιες και προνομιακές σχέσεις με την ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, είναι σκάνδαλο. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, αυτό είναι κάτι που πρέπει άμεσα να αλλάξει.

Πηγή https://nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=view&id=533&Itemid=80&fbclid=IwAR1EVoUZg5alrweLAAOaQJAejVKEuqxVjB_DqgxWFG25xzvnmnKCQL4UryM

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,127


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα