Αποκάλυψη της λατρείας του χριστιανικού σιωνισμού

Αποκάλυψη της λατρείας του χριστιανικού σιωνισμού

16 Δεκεμβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,068
Μοίρασέ το

 

Ο χριστιανικός σιωνισμός είναι μια λατρεία, μια πολύ επικίνδυνη λατρεία.

Αναφέρομαι σε αυτή τη διδασκαλία ως «λατρεία» επειδή δεν βασίζεται στα γραπτά της Βίβλου, αν και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη Βίβλο για να δικαιολογήσει τα δόγματά της.

 

Οι ηγέτες στην κορυφή αυτής της βιομηχανίας είναι ξεκάθαρα Ελευθεροτέκτονες, και αν καταφέρουν να καταστρέψουν το σημερινό τζαμί Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ και να το αντικαταστήσουν με έναν μασονικό «εβραϊκό» ναό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλοι οι Σιωνιστές Χριστιανοί θα φωνάξουν για χαρά στην υπηρεσία τους στον Σατανά.

 

Στίχοι στη Βίβλο όπου τα αποσπάσματα αυτής της εικόνας προέρχονται από: 1 Πέτρου 2:6-8. Πράξεις 4:11.

Γιατί δεν είναι όλοι όσοι κατάγονται από το Ισραήλ. (Ρωμαίους 9:6)

 

από τον Brian Shilhavy

Ο χριστιανικός σιωνισμός είναι μια λατρεία, μια πολύ επικίνδυνη λατρεία.

Αναφέρομαι σε αυτή τη διδασκαλία ως «λατρεία» επειδή δεν βασίζεται στα γραπτά της Βίβλου, αν και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη Βίβλο για να δικαιολογήσει τα δόγματά της.

Ο Χριστιανικός Σιωνισμός είναι κλάδος της Dispensationalism Theology, η οποία ξεκίνησε γύρω στον 18ο αιώνα και έγινε δημοφιλής στα τέλη του 19ου αιώνα από τον John Nelson Darby και C.I. Scofield, ο οποίος ανέπτυξε την πρώτη «μελέτη της Βίβλου» που περιλάμβανε σημειώσεις για το αρχικό κείμενο της Βίβλου ερμηνεύοντας το κείμενο μέσα από το πρίσμα του Dispensationalism, ο οποίος περιελάμβανε τον Σιωνισμό.

Δημοσίευσα μια κριτική για τις ρίζες του χριστιανικού σιωνισμού νωρίτερα αυτό το έτος:

Είναι καιρός να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε το Σιωνιστικό Ισραήλ

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο Δρ Τζέρι Φάλγουελ, ιδρυτής του Πανεπιστημίου Liberty στη Βιρτζίνια, έφερε τον Σιωνισμό στην αμερικανική πολιτική με την ίδρυση του Σιωνιστική «Ηθική Πλειοψηφία» που υιοθετήθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Άρχισε να κάνει ταξίδια στο Ισραήλ, με την υποστήριξη της ισραηλινής κυβέρνησης.

Παρά τα περισσότερα από 6.000 μίλια που χώριζαν την Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ και τη Βιρτζίνια, ο Δρ Τζέρι Φάλγουελ ο πρεσβύτερος έκανε αποστολή του να φροντίσει τους Ισραηλινούς.

Λίγο μετά την ανακήρυξη του Ισραήλ ως χώρα το 1948, ο Φάλγουελ έγινε Χριστιανός, σύμφωνα με τον Επίτιμο Κοσμήτορα της Σχολής Θεότητας Δρ Εντ Χίντσον. Καθώς ο Φάλγουελ φοίτησε στο κολέγιο της Βίβλου και ξεκίνησε την Εκκλησία των Βαπτιστών Thomas Road, παρακολούθησε εκατομμύρια Εβραίους να επιστρέφουν στην πατρίδα τους και πίστευε ότι ο Θεός έφερνε τον λαό του στο σπίτι.

Ο Φάλγουελ επισκέφτηκε το Ισραήλ περίπου 15 φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο Duke Westover υπηρέτησε ως επικεφαλής του προσωπικού του Falwell για 35 χρόνια και ταξίδευε μαζί του στο Ισραήλ κάθε φορά, εκτός από ένα ταξίδι. Η δουλειά του ήταν να προγραμματίζει συναντήσεις και συνεντεύξεις με τους αξιωματούχους της χώρας.

«Ο Τζέρι έγινε δεκτός με ανοιχτές αγκάλες στο Ισραήλ με τους πρωθυπουργούς και όλους τους πρεσβευτές», είπε ο Γουέστοβερ. «Αναγνώρισαν τον Τζέρι ως φίλο, πάνω από όλα».

Ο συνιδρυτής Δρ. Έλμερ Τάουνς είπε ότι ο Φάλγουελ τον πλησίασε στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου Liberty και δήλωσε ότι ήθελε να πάει κάθε μαθητή από το σώμα 154 φοιτητών τους στο Ισραήλ δωρεάν.

Έτσι, το έκαναν τον Φεβρουάριο του 1972. Οι Τάουνς είπαν ότι ήρθαν μόνο 90 ​​φοιτητές και άκουγαν διαλέξεις για το Ισραήλ σε κάθε τοποθεσία. Επισκέφτηκαν τον άδειο τάφο, τον κήπο της Γεθσημανή και άλλες τοποθεσίες.

«Όταν πήγαμε στο Ισραήλ, είπαμε: «Θα πάτε εκεί που περπάτησε ο Ιησούς γιατί όταν υπηρετείτε τον Θεό, θα περπατήσετε με τον Ιησού», είπε ο Τάουνς.

Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Falwell και ο Westover μετέφεραν 1.500 άτομα στο Ισραήλ, τη μεγαλύτερη ομάδα που επισκέφτηκε το Ισραήλ αμέσως, τον Ιανουάριο του 1999. Από την ομάδα, 900 ήταν φοιτητές του Liberty.

Το 1979, ο Φάλγουελ και άλλοι πάστορες προσκλήθηκαν από τους Εθνικούς Θρησκευτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς Οργανισμούς σε μια ειρηνευτική πρωτοβουλία στο Ισραήλ, την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Συναντήθηκαν με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Ανουάρ Σαντάτ, τον βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν μπιν Ταλάλ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μεναχέμ Μπεγκίν.

Ο Χίντσον είπε ότι ο Σαντάτ πέταξε τον Φάλγουελ και τους άλλους πάστορες με την Egyptian One, την προεδρική αεροπορική εταιρεία, στην Ιορδανία. Οι Ισραηλινοί το παρακολούθησαν στην τηλεόραση και ανυπομονούσαν να συναντηθούν μαζί τους.

Το 1980, ο Begin απένειμε στον Falwell το βραβείο Jabotinsky, ένα βραβείο της ισραηλινής κυβέρνησης που απονέμεται σε Αμερικανούς που έχουν συνεισφέρει στον ισραηλινό σκοπό με εξαιρετικό τρόπο. Ο Χίντσον είπε ότι αυτό το βραβείο είναι η υψηλότερη τιμή που μπορεί να δώσει ο πρωθυπουργός στους φίλους του Ισραήλ.

«Όπου κι αν πηγαίναμε, συναντούσαμε Ισραηλινούς που τον αναγνώρισαν, ήρθαν να του μιλήσουν (και) τον ευχαριστούσαν για την υποστήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει», είπε ο Χίντσον, θυμούμενος τις δύο φορές που ταξίδεψε με τον Φάλγουελ. «Ήταν πραγματικά το καλωσόρισμα ενός ήρωα που θα δεχόταν πάντα όταν ήταν στο Ισραήλ. Έκανε αντίκτυπο και ένιωθε ότι ο Θεός θα το χρησιμοποιούσε τελικά για να επηρεάσει και το ευαγγέλιο».

Ο Westover είπε ότι ο Falwell θεωρούνταν ο Αμερικανός εκπρόσωπος του Ισραήλ και οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες στο Ισραήλ τον σέβονταν και τον εκτιμούσαν που υπερασπίστηκε τη χώρα τους.

“Όποτε υπήρχε ένα θέμα που εμφανιζόταν στην Αμερική”, είπε ο Westover. «Ο Τζέρι ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της υποστήριξης του Ισραήλ». (Πηγή.)

Εκτός από τον αείμνηστο Τζέρι Φάλγουελ, άλλοι Σιωνιστές Χριστιανοί ηγέτες που συμμετείχαν στην πολιτική και επισκέπτονταν συχνά το Ισραήλ από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ήταν ο πάστορας της Εκκλησίας του Τέξας Τζον Χέιγκι, ο οποίος ίδρυσε το Christians United for Το Ισραήλ, που σήμερα είναι η μεγαλύτερη χριστιανοσιωνιστική οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ο αείμνηστος Pat Robertson, ιδρυτής του Christian Broadcasting Network (CBN) και της Λέσχης 700, που φτάνει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η πιο επικίνδυνη σύγχρονη πεποίθηση που προέρχεται από τον Σιωνισμό, είναι ότι το σύγχρονο Ισραήλ και ο «εβραϊκός λαός» είναι πιο ξεχωριστοί από οποιοδήποτε άλλο έθνος ή φυλή ανθρώπων στη γη, γεγονός που οδηγεί σε φυλετικές διακρίσεις και προκαταλήψεις, κάτι που ΔΕΝ διδάσκεται καθόλου στη Βίβλο.

Έχω καλύψει προηγουμένως μεγάλο μέρος αυτής της ψευδούς διδασκαλίας, επομένως αυτό που πρόκειται να κάνω σε αυτό το άρθρο είναι να επαναλάβω το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διδασκαλίας και να δείξω ακριβώς τι διδάσκει πραγματικά η Βίβλος. Χρησιμοποιώ τη Βίβλο ως αυθεντία μου, κάτι που ισχυρίζονται και οι περισσότεροι Σιωνιστές, ώστε να μπορείτε να ψάξετε μόνοι σας τις γραφές για να δείτε τι διδάσκουν πραγματικά για αυτό το θέμα, αντί να βασιστείτε σε έναν Χριστιανό «ειδικό».

«Μακάριοι όσοι ευλογούν το Ισραήλ» – ΨΕΥΔΕΣ

Ένα από τα σημεία στη Βίβλο που πολλοί Σιωνιστές σήμερα ισχυρίζονται ότι υποστηρίζει την άποψη ότι πρέπει να υποστηρίξουμε το σύγχρονο Ισραήλ, είναι η φράση «Μακάριοι όσοι ευλογούν το Ισραήλ».

Ωστόσο, αυτή η δήλωση δεν βρίσκεται πουθενά στη Βίβλο.

Το εδάφιο στη Βίβλο που δίνεται πιο συχνά για να υποστηρίξει αυτή την πεποίθηση, βρίσκεται στο κεφάλαιο 12 της Γένεσης, το οποίο λέει:

Ο Κύριος είπε στον Άβραμ: «Άφησε τη χώρα σου, το λαό σου και το σπιτικό του πατέρα σου και πήγαινε στη γη που θα σου δείξω. Θα σε κάνω μεγάλο έθνος και θα σε ευλογήσω. Θα κάνω το όνομά σου μεγάλο, και θα είσαι ευλογία. Θα ευλογήσω αυτούς που σε ευλογούν, και όποιος σε καταριέται θα καταριέται. και όλοι οι λαοί στη γη θα ευλογηθούν μέσω εσένα». (Γένεση 12:1-3)

Όπως μπορείτε να δείτε από αυτό το εδάφιο, η λέξη «Ισραήλ» δεν υπάρχει καν. Και αυτό γιατί το όνομα «Ισραήλ» δεν εμφανίστηκε παρά πάνω από 100 χρόνια αργότερα, με τον εγγονό του Αβραάμ, τον Ιακώβ.

Ο άντρας τον ρώτησε: «Πώς σε λένε;»

«Τζέικομπ», απάντησε.

Τότε ο άνδρας είπε: «Το όνομά σου δεν θα είναι πια Ιακώβ, αλλά Ισραήλ, επειδή πολέμησες με τον Θεό και με τους ανθρώπους και νίκησες». (Γένεση 32:27-28)

Ο Ιακώβ, ο οποίος μετονομάστηκε σε «Ισραήλ», είχε 12 γιους που έγιναν οι 12 φυλές του Ισραήλ.

Η φράση “Θα ευλογήσω αυτούς που σε ευλογούν, και όποιος σε βρίζει θα βρίζω“, δεν δίνεται σε ένα γεωπολιτικό έθνος , αλλά σε έναν άγαμο άνδρα, τον Αβραάμ.

Και σε αυτόν τον άνθρωπο, ο Θεός είπε ότι “όλοι οι λαοί στη γη θα ευλογηθούν μέσω εσένα.”

Έγινε αυτή η υπόσχεση στον Αβραάμ στο κεφάλαιο 12 της Γένεσης σε όλους τους Εβραίους που θα ζούσαν ποτέ στο μέλλον με βάση απλώς την εθνικότητα τους ή την κατοχή τους στη γη του «Ισραήλ»;

Οχι!

Τουλάχιστον, όχι αν διαβάζετε τη Βίβλο σας και βασίζετε τις πεποιθήσεις σας σε αυτά που γράφονται εκεί, αντί να προσπαθήσετε να εξηγήσετε ό,τι υπάρχει στη Βίβλο που έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις σας καθώς διαβάζετε τη Βίβλο μέσα από το πρίσμα του Σιωνισμού.

Μην δεχθείτε απλώς τον λόγο μου, διαβάστε μόνοι σας τη Βίβλο και διαβάστε τι έγραψε ο Παύλος σχετικά με την υπόσχεση που δόθηκε στον Αβραάμ στο Κεφάλαιο 12 της Γένεσης:

Οι υποσχέσεις ειπώθηκαν στον Αβραάμ και στο σπέρμα του. Η Γραφή δεν λέει «και στους σπόρους», που σημαίνει πολλούς ανθρώπους, αλλά «και στο σπέρμα σου», δηλαδή ένα άτομο, που είναι ο Χριστός. (Γαλάτες 3:16)

Η αλήθεια που γράφει ο Παύλος εδώ προέρχεται από το Κεφάλαιο 22 της Γένεσης, όπου επαναλήφθηκε η υπόσχεση στον Αβραάμ στο κεφάλαιο 12:

Και στον σπόρο σας όλα τα έθνη της γης θα ευλογηθούν, επειδή υπακούσατε στη φωνή Μου. (Γένεση 22:18)

Η λέξη “seed” εδώ, για την οποία ορισμένες μεταφράσεις χρησιμοποιούν την αγγλική λέξη “offspring”, είναι ενικός, ΟΧΙ πληθυντικός. Και όπως έγραψε ο Παύλος στους Γαλάτες, αυτή η υπόσχεση εκπληρώθηκε σε ΕΝΑ μόνο απόγονο του Αβραάμ, τον Ιησού Χριστό.

Σήμερα, όσοι είναι «ευλογημένοι» ή «καταραμένοι» βασίζονται στην πίστη τους στον Ιησού Χριστό, τον απόγονο του Αβραάμ, και όχι στους «Εβραίους».

Ποιοι είναι οι «Εβραίοι»;

Σαββατιανοί “Εβραίοι”: Sabbatai Zevi και το Δέντρο της Ζωής της Καμπάλα. Πηγή εικόνας.

Ο όρος «Εβραίος» έχει πολλές έννοιες.

Στα ευρύτερα συμφραζόμενα, το “εβραίος” έχει τουλάχιστον τρεις ευρέως αναγνωρισμένες έννοιες: μια θρησκευτική ομάδα ανθρώπων που αγκαλιάζουν κάποια μορφή Εβραίου ” θρησκεία», μια εθνοτική ομάδα ανθρώπων που συνδέονται με μια συγκεκριμένη γενεαλογία ή μια εθνική ομάδα< a i=6> που σχετίζεται με το γεωπολιτικό έθνος του Ισραήλ.

Ένα άτομο που ταυτίζεται ως «Εβραίος» μπορεί να ταυτιστεί με όλες ή με οποιαδήποτε από αυτές τις τρεις ομάδες ή με καμία από αυτές.

Ο Σιωνισμός θέλει να πιστεύετε ότι υπάρχει μόνο ένα νόημα για το όνομα «Εβραίος», ο εθνικός λαός που κατάγονταν από τον Αβραάμ και ο οποίος κληρονόμησε όλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν στον Αβραάμ. Η χρήση του όρου «Εβραίος» με οποιονδήποτε τρόπο δεν τον εγκρίνουν, πρέπει να χαρακτηριστεί ως «αντισημιτικός».

Ο όρος «αντισημίτης» από μόνος του είναι μια ψεύτικη ταμπέλα που χρησιμοποιείται για να προσπαθήσει να φιμώσει τους διαφωνούντες στη σιωνιστική λατρεία. Ο λαός των «σημιτών» περιλαμβάνει όλους τους απογόνους του Αβραάμ, όχι μόνο αυτούς που γεννήθηκαν από τη γραμμή του Ιακώβ (Ισραήλ), γιου του Ισαάκ, γιου του Αβραάμ.

Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο όρος προέρχεται από έναν από τους γιους του Νώε, τον Σημ. Θα περιλάμβανε και την πατριαρχική γραμμή των προπατόρων του Αβραάμ, πίσω στον Σημ. Ως εκ τούτου, θα περιλαμβάνει επίσης τους απογόνους των άλλων γιων του Αβραάμ, συμπεριλαμβανομένου του Ισμαήλ, του πατέρα των Αράβων, η πλειοψηφία των οποίων είναι σήμερα Μουσουλμάνοι.

Οι Σιωνιστές πιστεύουν ότι αυτή η εθνοτική ομάδα έχει ένα βιβλικό δικαίωμα στη γη του Ισραήλ σήμερα, επειδή είναι η «γη της επαγγελίας» που δόθηκε σε αυτήν την εθνική ομάδα για πάντα.

Πριν δείξω πώς η Βίβλος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν την πεποίθηση, ας εξετάσουμε πρώτα το ζήτημα του τι είδους «Εβραίοι» ζουν πραγματικά στο Ισραήλ σήμερα. Είναι πραγματικά εθνοτικοί Εβραίοι που κατάγονται από τον Αβραάμ;

Όχι, τα περισσότερα από αυτά δεν είναι. Οι περισσότεροι από τους Εβραίους που κατοικούν σήμερα στο Ισραήλ δεν έχουν γενεαλογία που να οδηγεί τους προγόνους τους στον Αβραάμ. Εθνολογικά, πολλοί από αυτούς τους «Εβραίους» που ζουν σήμερα στο Ισραήλ σχετίζονται πιο στενά με τους σύγχρονους τουρκικούς λαούς, απογόνους με καταγωγή από τη Μογγολία και που ζουν στη σύγχρονη Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν, Κιργιζιστάν, καθώς και σε άλλες χώρες όπως ο λαός της Τσετσενίας στη Ρωσία και ο λαός των Ουιγούρων στην Κίνα.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σήμερα στο Ισραήλ ήταν αρχικά «Εβραίοι» μόνο από τη θρησκεία, και όχι Εβραίοι εθνότητες που μπορούν να ανιχνεύσουν το οικογενειακό τους παρελθόν στον Αβραάμ, τον Σημίτη Εβραίο (όχι «Εβραίο»).

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι άνθρωποι που έχουν τις περισσότερες προγονικές γραμμές που ανάγονται στον Αβραάμ, είναι ο παλαιστινιακός λαός.

Οι περισσότεροι από τους Εβραίους που ζούσαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια των βιβλικών ημερών σκοτώθηκαν στην καταστροφή της Ιερουσαλήμ και του Ναού από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ. Όσοι επέζησαν ως επί το πλείστον έγιναν Χριστιανοί, και εξακολουθούν να είναι Χριστιανοί μέχρι σήμερα (Παλαιστίνιοι Χριστιανοί), και μετά από 600 χρόνια με την έναρξη του Ισλάμ υπό τον Μωάμεθ, πολλοί από αυτούς εξισλαμίστηκαν υπό την Οθωμανική (Τούρκοι) Αυτοκρατορία.

Ασχολούμαι με αυτό πιο σε βάθος, με πηγές, σε αυτό το άρθρο:

Προσδιορισμός των Εωσφορικών Παγκοσμιοποιητών που Εφαρμόζουν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη – Ποιοι είναι οι «Εβραίοι»;

Τι Διδάσκει η Αγία Γραφή για τους «Εβραίους»;

Abramo ripudia Agar e Ismaele από τον Guercino το 1657. Πηγή. Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη.

Μία από τις καλύτερες εξηγήσεις στη Βίβλο για το ποιοι είναι οι «Εβραίοι» και τα παιδιά του Αβραάμ βρίσκεται στην επιστολή του Παύλου προς τους πιστούς στη Γαλατία τον Πρώτο Αιώνα. Η Γαλατία ήταν επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εκείνη την εποχή, στη σημερινή κεντρική Τουρκία.

Ο Παύλος και οι σύντροφοί του ταξίδεψαν στην περιοχή φέρνοντας τα «Καλά Νέα» (ευαγγέλιο) για τον Ιησού Χριστό στους ανθρώπους, και ως αποτέλεσμα, σχηματίστηκαν εκκλησίες πιστών στον Χριστό σε μερικές από τις πόλεις.

Από την εβραϊκή σκοπιά, αυτοί οι άνθρωποι θα θεωρούνταν «Έλληνες» ή «Εθνικοί», επειδή δεν ήταν εθνικοί Εβραίοι και δεν είχαν φυσική γενεαλογία πίσω στον Αβραάμ.

Το σκηνικό για την επιστολή του Παύλου προς τους πιστούς που συγκεντρώνονταν στη Γαλατία, ήταν μια διαμάχη που είχε προκύψει τον Πρώτο Αιώνα μεταξύ των εθνοτικών και θρησκευόμενων Εβραίων και των μη Εβραίων (Εθνικών) που είχαν γίνει μαθητές του Ιησού Χριστού.

Η διαμάχη είχε ξεκινήσει από την Αντιόχεια, λίγο βόρεια της Δαμασκού, και προφανώς επεκτάθηκε και στη Γαλατία.

Αυτή η διαμάχη ξεκίνησε με τους Εβραίους που είχαν αποδεχτεί τον Ιησού ως τον υποσχεμένο Μεσσία, αλλά πίστευαν ότι οι Εθνικοί πιστοί έπρεπε βασικά να γίνουν μέρος του Ιουδαϊσμού, της εβραϊκής θρησκείας που βασίζεται στις διδασκαλίες του Μωυσή, που συχνά αναφέρεται ως «Νόμος», επειδή περιλάμβανε τις Δέκα Εντολές και όλους τους άλλους νόμους που παραδόθηκαν στον Μωυσή, οι οποίοι καταγράφονται στα πρώτα 5 βιβλία του τμήματος της Παλαιάς Διαθήκης της Βίβλου.

Αυτοί οι «Εβραίοι πιστοί» (πρόδρομοι των σημερινών Σιωνιστών) επέμειναν ότι οι «Εθνικοί πιστοί» έπρεπε να υπακούουν σε όλους τους νόμους του Μωυσή, συμπεριλαμβανομένης της περιτομής.

Το ζήτημα ήρθε στο κεφάλι και αντιμετωπίστηκε στην Ιερουσαλήμ, όπου ζούσαν οι περισσότεροι από τους αρχικούς αποστόλους που πέρασαν χρόνο με τον Ιησού πριν αναστηθεί από τους νεκρούς και στη συνέχεια επιστρέψει στον ουρανό, στο κεφάλαιο 15 των Πράξεων.

Ο Ιάκωβος, ο ετεροθαλής αδελφός του Ιησού, ήταν ένα βασικό πρόσωπο σε αυτή τη συνάντηση. Ο Παύλος ήταν επίσης εκεί, και όλοι συμφώνησαν ότι οι Εθνικοί πιστοί δεν ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν τον Μωσαϊκό νόμο ως απαίτηση για να είναι μέρος των εκκλησιών των μαθητών του Ιησού, και ιδιαίτερα ότι δεν χρειαζόταν να περιτμηθούν.

Αλλά μερικοί από τους Εβραίους πιστούς συνέχισαν να επιμένουν να περιτμηθούν οι Εθνικοί πιστοί και να γίνουν θρησκευόμενοι Ιουδαίοι προσήλυτοι, και προφανώς μερικοί από αυτούς είχαν φτάσει στη Γαλατία προκαλώντας μεγάλη διαμάχη και ωθώντας τον Παύλο να γράψει την επιστολή του προς τους πιστούς που συναθροίζονταν εκεί.

Ο Παύλος, που είναι και ο ίδιος εθνοτικός Εβραίος και θρησκευόμενος Εβραίος της αίρεσης των Φαρισαίων, αλλά και Ρωμαίος πολίτης, δεν συγκρατεί την οργή του στην κριτική του εναντίον αυτών των Εβραίων και των ντόπιων πιστών που άρχισαν να τους ακολουθούν.

Θαυμάζω που εγκαταλείπεις τόσο γρήγορα αυτόν που σε κάλεσε με τη χάρη του Χριστού σε ένα διαφορετικό «καλό νέο». και δεν υπάρχουν άλλα «καλά νέα».

Μόνο που υπάρχουν κάποιοι που σε προβληματίζουν και θέλουν να διαστρεβλώσουν τα καλά νέα του Χριστού.

Αλλά παρόλο που εμείς, ή ένας άγγελος από τον ουρανό, πρέπει να σας κηρύξει οποιαδήποτε «καλά νέα» εκτός από αυτά που σας κηρύξαμε, ας είναι καταραμένος.

Όπως είπαμε προηγουμένως, έτσι και τώρα ξαναλέω: αν κάποιος σας κηρύξει κάποια «καλά νέα» εκτός από αυτά που λάβατε, ας είναι καταραμένος.

Διότι τώρα ζητώ την εύνοια των ανθρώπων ή του Θεού; Ή μήπως προσπαθώ να ευχαριστήσω τους άντρες; Διότι αν εξακολουθούσα να ευαρεστώ τους ανθρώπους, δεν θα ήμουν υπηρέτης του Χριστού. (Γαλάτες 1:6-10)

Ο «Σπόρος» του Αβραάμ

Έτσι, αυτή η επιστολή προς τους πιστούς στη Γαλατία πραγματεύεται κατά μέτωπο αυτή τη διαμάχη μεταξύ των Εβραίων και των μη Εβραίων, και είμαστε πολύ τυχεροί που την έχουμε συμπεριλάβει στη Βίβλο. Ο Παύλος διατυπώνει ξεκάθαρα τα διαπιστευτήριά του ως «απόστολος» και πώς έλαβε τα «καλά νέα» απευθείας μέσω της αποκάλυψης από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό σε αυτή την επιστολή. (Διαβάστε Γαλάτες 1 & 2)

Στο Γαλάτας 3, ορίζει ξεκάθαρα ποιοι είναι «τα παιδιά του Αβραάμ»:

Σκεφτείτε τον Αβραάμ: “Πίστεψε στον Θεό και του αποδόθηκε ως δικαιοσύνη.”

Καταλάβετε, λοιπόν, ότι όσοι πιστεύουν είναι παιδιά του Αβραάμ.

Η Γραφή προέβλεψε ότι ο Θεός θα δικαίωνε τους Εθνικούς με πίστη, και ανακοίνωσε τα «καλά νέα» εκ των προτέρων στον Αβραάμ: «Όλα τα έθνη θα ευλογηθούν μέσω εσένα .”

Έτσι όσοι έχουν πίστη είναι ευλογημένοι μαζί με τον Αβραάμ, τον άνθρωπο της πίστης. (Γαλάτες 3:6-9)

Ο Παύλος παραθέτει αποσπάσματα εδώ γραμμένα στο βιβλίο της Γένεσης, το πρώτο από τα 5 βιβλία που έγραψε ο Μωυσής.

Το πρώτο απόφθεγμα, “Πίστεψε στον Θεό και του αποδόθηκε ως δικαιοσύνη.“, προέρχεται από το εδάφιο Γένεση 15:6.

Μετά από αυτό, ο λόγος του Κυρίου ήρθε στον Άβραμ σε όραμα: «Μη φοβάσαι, Άβραμ. Είμαι η ασπίδα σου, η πολύ μεγάλη σου ανταμοιβή».

Αλλά ο Άβραμ είπε: «Κύριε Κύριε, τι μπορείς να μου δώσεις αφού μένω άτεκνος και αυτός που θα κληρονομήσει την περιουσία μου είναι ο Ελιέζερ της Δαμασκού;»

Και ο Άβραμ είπε: «Δεν μου έδωσες παιδιά. οπότε ένας υπηρέτης στο σπίτι μου θα είναι ο κληρονόμος μου».

Τότε ο λόγος του Κυρίου του ήρθε: «Αυτός ο άνθρωπος δεν θα είναι ο κληρονόμος σου, αλλά ένας γιος που προέρχεται από το σώμα σου θα είναι ο κληρονόμος σου». Τον έβγαλε έξω και του είπε: «Κοίταξε στους ουρανούς και μέτρησε τα αστέρια – αν όντως μπορείς να τα μετρήσεις».

Τότε του είπε: «Έτσι θα είναι ο απόγονός σου».

Ο Άβραμ πίστεψε στον Κύριο και του το απέδωσε ως δικαιοσύνη. (Γένεση 15:1-6)

Το δεύτερο απόφθεγμα που χρησιμοποίησε ο Παύλος στους Γαλάτες 3, “Όλα τα έθνη θα ευλογηθούν μέσω σας.”, παράγεται από το κεφάλαιο 12 της Γένεσης:

Και ο Κύριος είπε στον Άβραμ: «Πήγαινε από τη χώρα σου και από τους συγγενείς σου και από το σπίτι του πατέρα σου στη γη που θα σου δείξω. Και θα κάνω από σένα ένα μεγάλο έθνος, και θα σε ευλογήσω και θα κάνω το όνομά σου μεγάλο, για να είσαι ευλογία.

Θα ευλογήσω εκείνους που σε ευλογούν, και αυτόν που σε ατιμάζει θα καταραστώ, και σε σένα θα ευλογηθούν όλες οι οικογένειες της γης.” (Γένεση 12:1-3)

Ενώ η Γένεση γράφτηκε στα εβραϊκά, οι επιστολές του Παύλου γράφτηκαν στην ελληνική γλώσσα και η λέξη που χρησιμοποίησε στους Γαλάτες 3:8 για να παραθέσει το εδάφιο Γένεση 12:3, το οποίο οι περισσότερες αγγλικές μεταφράσεις μεταφράζονται ως «έθνη», είναι έθνος στα ελληνικά.

“Έθνη” σήμερα σημαίνει κυρίως γεωπολιτικά “έθνη” στα σύγχρονα αγγλικά, αλλά η λέξη στα ελληνικά, έθνος, έχει πολύ ευρύτερο που σημαίνει «φυλή» ή «εθνοτική ομάδα». Οι αγγλικές μας λέξεις όπως “ethnic” και “ethnicity” προέρχονται από αυτήν την ελληνική λέξη.

Έτσι ο Παύλος δηλώνει πολύ ξεκάθαρα εδώ ότι οι ευλογίες της διαθήκης του Αβραάμ, οι οποίες εκπληρώθηκαν στον Ιησού Χριστό, δεν βασίστηκαν στην εθνικότητα του Αβραάμ, αλλά στην πίστη του Αβραάμ, όπως αναφέρεται στο εδάφιο Γένεση 15:6, και ότι μέσω του Αβραάμ, ο Θεός επρόκειτο να ευλογήσει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν είχαν φυσική γενεαλογία πίσω του.

Στη συνέχεια ο Παύλος συνεχίζει στην επιστολή του προς τους Γαλάτες για να εξηγήσει ότι τα «Καλά Νέα» και οι ευλογίες του Αβραάμ βασίζονται στην πίστη και την υπόσχεση του Αβραάμ< a i=2> που έκανε ο Θεός (Γιαχβέ) στον Αβραάμ και ΔΕΝ βασίζονται στον Μωσαϊκό Νόμο, ο οποίος ήρθε 430 χρόνια αργότερα.

Όλοι όσοι βασίζονται στην τήρηση του νόμου είναι κάτω από κατάρα, γιατί είναι γραμμένο: «Καταραμένος είναι όποιος δεν συνεχίζει να κάνει όλα όσα είναι γραμμένα στο Βιβλίο του Νόμου».

Προφανώς κανείς δεν δικαιώνεται ενώπιον του Θεού από το νόμο, γιατί «Ο δίκαιος θα ζήσει με πίστη».

Ο νόμος δεν βασίζεται στην πίστη. Αντίθετα, «Ο άνθρωπος που κάνει αυτά τα πράγματα θα ζήσει από αυτά».

Ο Χριστός μας λύτρωσε από την κατάρα του νόμου και έγινε κατάρα για εμάς, γιατί είναι γραμμένο: «Καταραμένος είναι ο κρεμασμένος σε δέντρο».

Μας λύτρωσε για να έρθει η ευλογία που δόθηκε στον Αβραάμ στα έθνη μέσω του Χριστού Ιησού, ώστε με πίστη να λάβουμε την υπόσχεση του Πνεύματος. (Γαλάτες 3:10-14)

Και τώρα ερχόμαστε στην καρδιά του θέματος σε αυτήν την επόμενη ενότητα στο Γαλάτας 3 που έγραψε ο Παύλος.

Αυτή ήταν η καρδιά της διαμάχης τον Πρώτο Αιώνα μεταξύ των Εβραίων πιστών και των Εθνικών πιστών, και είναι η καρδιά της διαμάχης τόσων πολλών θεμάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα, ειδικά μεταξύ των τριών θρησκειών που όλες θεωρούν τον Αβραάμ ως τον ιδρυτή τους: Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός και Ισλάμ.

Η καρδιά αυτής της διαμάχης είναι ο “Σπόρος του Αβραάμ.”

Αδέρφια, να πάρω ένα παράδειγμα από την καθημερινότητα. Όπως κανείς δεν μπορεί να παραμερίσει ή να προσθέσει σε μια ανθρώπινη διαθήκη που έχει θεσπιστεί δεόντως, έτσι συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση.

Οι υποσχέσεις ειπώθηκαν στον Αβραάμ και στον σπόρο του. Η Γραφή δεν λέει «και στους σπόρους», που σημαίνει πολλούς ανθρώπους, αλλά «και στο σπέρμα σας», που σημαίνει ένα άτομο, που είναι ο Χριστός. /span>

Αυτό που εννοώ είναι το εξής: Ο νόμος, που εισήχθη 430 χρόνια αργότερα, δεν παραμερίζει τη διαθήκη που είχε συνάψει προηγουμένως ο Θεός και έτσι καταργεί την υπόσχεση.

Γιατί αν η κληρονομιά εξαρτάται από το νόμο, τότε δεν εξαρτάται πλέον από μια υπόσχεση. αλλά ο Θεός με τη χάρη του το έδωσε στον Αβραάμ μέσω μιας υπόσχεσης.

Ποιος ήταν, λοιπόν, ο σκοπός του νόμου;

Προστέθηκε λόγω παραβάσεων έως ότου ήρθε ο Σπόρος στον οποίο αναφερόταν η υπόσχεση.

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ μέσω αγγέλων από έναν μεσολαβητή. Ένας διαμεσολαβητής, ωστόσο, δεν εκπροσωπεί μόνο ένα μέρος. αλλά Ο Θεός είναι ένας.

Είναι, λοιπόν, ο νόμος αντίθετος στις υποσχέσεις του Θεού; Με τίποτα!

Διότι αν είχε δοθεί νόμος που θα μπορούσε να δώσει ζωή, τότε η δικαιοσύνη θα είχε οπωσδήποτε προέλθει από το νόμο.

Αλλά η Γραφή δηλώνει ότι ολόκληρος ο κόσμος είναι αιχμάλωτος της αμαρτίας, ώστε αυτό που υποσχέθηκε, που δόθηκε μέσω της πίστης στον Ιησού Χριστό, να δοθεί σε όσους πιστεύουν< /span>.

Πριν έρθει αυτή η πίστη, κρατηθήκαμε αιχμάλωτοι από το νόμο, κλεισμένοι μέχρι να αποκαλυφθεί η πίστη. Ο νόμος λοιπόν επιτέθηκε να μας οδηγήσει στον Χριστό για να δικαιωθούμε με την πίστη.

Τώρα που ήρθε η πίστη, δεν είμαστε πλέον υπό την επίβλεψη του νόμου. Είστε όλοι γιοι του Θεού μέσω της πίστης στον Χριστό Ιησού, γιατί όλοι εσείς που βαφτιστήκατε στον Χριστό έχετε ενδυθεί τον Χριστό.

Δεν υπάρχει ούτε Εβραίος ούτε Έλληνας, ούτε σκλάβος ούτε ελεύθερος, ούτε άνδρας ούτε γυναίκα, γιατί είστε όλοι ένα στον Χριστό Ιησού.

Αν ανήκετε στον Χριστό, τότε είστε το σπέρμα του Αβραάμ και κληρονόμοι σύμφωνα με την υπόσχεση. (Γαλάτες 3:15-29)

Αυτή η αλήθεια, που τόσο εύγλωττα εξηγείται από τον Παύλο στους Γαλάτες 3, και αλλού, όπως στις επιστολές του προς Ρωμαίους και Εφεσίους, είναι τα ΚΑΛΑ ΝΕΑ, το «ευαγγέλιο», που ισχύει για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας. , το φύλο ή οποιοσδήποτε άλλος τρόπος ταξινόμησης των ανθρώπων, γιατί βασίζεται στην ΠΙΣΤΗ, την ίδια πίστη που είχε ο Αβραάμ.

Όμως, λόγω της μεγάλης του αγάπης για εμάς, ο Θεός, ο πλούσιος σε έλεος, μας έκανε ζωντανούς με τον Χριστό ακόμα και όταν ήμασταν νεκροί σε παραβάσεις – με τη χάρη σώθηκες.

Και ο Θεός μας ανέστησε μαζί με τον Χριστό και μας κάθισε μαζί του στα ουράνια βασίλεια εν Χριστώ Ιησού, για να δείξει στους επόμενους αιώνες τον απαράμιλλο πλούτο της χάριτος του, που εκφράστηκε με την καλοσύνη του προς εμάς εν Χριστώ Ιησού.

Επειδή, με τη χάρη σώθηκες, μέσω της πίστης – και αυτό όχι από τον εαυτό σου, είναι δώρο του Θεού – όχι με έργα, για να μην μπορεί κανείς να καυχηθεί. (Εφεσίους 2:4-9)

Ο μόνος φυσικός απόγονος του Αβραάμ που είχε πραγματικά σημασία, ήταν ο Ιησούς Χριστός, ο Isa Al-Mesih, ο Yeshua ha-Mashiach ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να αναφερθείτε στο Σπέρμα του Αβραάμ, ο οποίος γεννήθηκε από την Παναγία, εκτελέστηκε ως το τέλειο αρνί του Θεού ως θυσία για τις αμαρτίες μας, και μετά βγήκε από τον τάφο θριαμβευτικά 3 ημέρες αργότερα, νικώντας τον Σατανά και τον θάνατο.

Τώρα, η αγγλική λέξη “seed” εδώ είναι σπέρμα στην αρχική ελληνική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Παύλος.

Μπορεί να σημαίνει κυριολεκτικά έναν σπόρο που φυτεύεται στο έδαφος για να αναπτυχθεί σε φυτό, και χρησιμοποιείται επίσης για ένα αρσενικό «σπέρμα» που είναι ο ανθρώπινος «σπόρος».

Αλλά στους Γαλάτες 3, γράφει αυτό:

Δεν υπάρχει ούτε Ιουδαίος ούτε Έλληνας, ούτε δούλος ούτε ελεύθερος, ούτε άνδρας ούτε γυναίκα, γιατί όλοι είστε ένα στον Χριστό Ιησού.

Αν ανήκετε στον Χριστό, τότε είστε το σπέρμα του Αβραάμ και κληρονόμοι σύμφωνα με την υπόσχεση.

Αυτός είναι ένας πνευματικός «σπόρος». Απλώς απέδειξε οριστικά ότι τα παιδιά του Αβραάμ είναι από πίστη, και όχι εθνοτική γενεαλογία.

Η μη κατανόηση ότι υπάρχει επίσης ένας πνευματικός σπόρος έχει προκαλέσει πολλές διαμάχες σε όλη την ιστορία της ανθρώπινης φυλής.

Αυτό το καλύπτω πιο διεξοδικά στο άρθρο μου: Προσδιορισμός των Εωσφορικών Παγκοσμιοποιητών που Εφαρμόζουν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη – Ποιοι είναι οι «Εβραίοι»;, αλλά η αλήθεια αυτού του πνευματικού σπόρου πηγαίνει μέχρι τις αρχαιότερες σελίδες του πρώτου βιβλίου της Βίβλου και ένα από τα πρώτα πράγματα που έγραψε ο Μωυσής όπως υπαγόρευσαν οι άγγελοι, στο κεφάλαιο 3 της Γένεσης.

Και ο Ιεχωβά Θεός είπε στη γυναίκα: Τι είναι αυτό που έκανες; Και η γυναίκα είπε: Το φίδι με εξαπάτησε και έφαγα.

Και ο Ιεχωβά Θεός είπε στο φίδι: Επειδή το έκανες αυτό είσαι καταραμένος περισσότερο από όλα τα βοοειδή και περισσότερο από κάθε ζώο του αγρού. Θα πας στην κοιλιά σου και θα τρως χώμα όλες τις ημέρες της ζωής σου.

Και θα βάλω εχθρότητα μεταξύ εσένα και της γυναίκας, και μεταξύ του σπόρου σου και του σπόρου της ; Αυτός θα μελανιάσει το κεφάλι σου και εσύ θα μελανιάσεις τη φτέρνα Του. (Γένεση 3:13-15)

Επέλεξα επίτηδες μια αγγλική έκδοση αυτού του αποσπάσματος, η οποία γράφτηκε αρχικά στα εβραϊκά, που χρησιμοποιούσε την αγγλική λέξη «seed», καθώς ορισμένες μεταφράσεις χρησιμοποιούν εδώ «απόγονοι» ή «απόγονοι».

Αλλά ο «σπόρος» του φιδιού εδώ δεν αναφέρεται σε μωρά φίδια, αλλά είναι ένας πνευματικός «σπόρος» που μόλυνε την ανθρώπινη φυλή.

Το βλέπουμε να εκδηλώνεται αμέσως στο επόμενο κεφάλαιο της Γένεσης, στην ιστορία του Κάιν και του αδελφού του Άβελ, όπου αυτός ο πνευματικός «σπόρος» του Σατανά εισέρχεται στον Κάιν ο οποίος στη συνέχεια δολοφονεί τον αδελφό του Άβελ.

Σαφώς δεν είναι φυσικός «σπόρος», γιατί γενετικά ήταν αδέρφια που γεννήθηκαν από τους ίδιους γονείς, τον Αδάμ και την Εύα.

Ο φυσικός σπόρος της Εύας πέρασε μέσω των φυσικών απογόνων της στον Αβραάμ και στη συνέχεια στον Ιησού Χριστό.

Η διδασκαλία του Ιησού σχετικά με τους «Εβραίους»

Ο Ιησούς Χριστός, ένας Εβραίος με γενεαλογία που ανάγεται στον Βασιλιά Δαβίδ, και προφανώς μέχρι τον Αβραάμ, μέσω της μητέρας του Μαρίας, ερχόταν συνεχώς σε σύγκρουση με τους κυρίαρχους Εβραίους της εποχής του.

Αυτοί οι κυβερνώντες Εβραίοι που εναντιώθηκαν στον Ιησού είχαν μια φυσική γενεαλογία που ανάγεται στον Αβραάμ (υποτίθεται), αλλά λόγω της έλλειψης πίστης τους, ο Ιησούς είπε ότι ήταν στην πραγματικότητα παιδιά του Σατανά και μέρος του παγκόσμιου συστήματος που ελέγχεται από τους Εωσφόρους Παγκοσμιοποιητές.

Η ακόλουθη ομιλία καταγράφηκε στο 8ο κεφάλαιο του Ιωάννη.

Στους Ιουδαίους που τον είχαν πιστέψει, ο Ιησούς είπε: «Αν εμμένετε στη διδασκαλία μου, είστε πραγματικά μαθητές μου. Τότε θα γνωρίσεις την αλήθεια και η αλήθεια θα σε ελευθερώσει».

Του απάντησαν: «Είμαστε απόγονοι του Αβραάμ και δεν υπήρξαμε ποτέ σκλάβοι κανενός. Πώς μπορείς να πεις ότι θα απελευθερωθούμε;»

Ο Ιησούς απάντησε: «Σας λέω αλήθεια, καθένας που αμαρτάνει είναι δούλος της αμαρτίας. Τώρα ένας σκλάβος δεν έχει μόνιμη θέση στην οικογένεια, αλλά ένας γιος ανήκει σε αυτήν για πάντα. Έτσι, αν ο Υιός σας ελευθερώσει, θα είστε πραγματικά ελεύθεροι.

Ξέρω ότι είστε απόγονοι του Αβραάμ. Ωστόσο, είσαι έτοιμος να με σκοτώσεις, γιατί δεν έχεις χώρο για τον λόγο μου. Σας λέω αυτό που είδα μπροστά στον Πατέρα, και κάνετε ό,τι ακούσατε από τον πατέρα σας».

«Ο Αβραάμ είναι ο πατέρας μας», απάντησαν.

«Αν ήσασταν παιδιά του Αβραάμ», είπε ο Ιησούς, «τότε θα κάνατε αυτά που έκανε ο Αβραάμ. Όπως είναι, είσαι αποφασισμένος να με σκοτώσεις, έναν άνθρωπο που σου είπε την αλήθεια που άκουσα από τον Θεό. Ο Αβραάμ δεν έκανε τέτοια πράγματα. Κάνεις τα πράγματα που κάνει ο πατέρας σου».

«Δεν είμαστε νόθα παιδιά», διαμαρτυρήθηκαν. «Ο μόνος Πατέρας που έχουμε είναι ο ίδιος ο Θεός».

Ο Ιησούς τους είπε: «Αν ο Θεός ήταν Πατέρας σας, θα με αγαπούσατε, γιατί ήρθα από τον Θεό και τώρα είμαι εδώ. Δεν έχω έρθει μόνος μου. αλλά με έστειλε.

Γιατί δεν σας είναι ξεκάθαρη η γλώσσα μου; Γιατί δεν μπορείς να ακούσεις τι λέω.

Ανήκετε στον πατέρα σας, τον διάβολο, και θέλετε να πραγματοποιήσετε την επιθυμία του πατέρα σας. Ήταν ένας δολοφόνος από την αρχή, δεν κρατούσε την αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει αλήθεια μέσα του.

Όταν λέει ψέματα, μιλάει τη μητρική του γλώσσα, γιατί είναι ψεύτης και πατέρας του ψέματος. Ωστόσο, επειδή λέω την αλήθεια, δεν με πιστεύετε!

Μπορεί κάποιος από εσάς να μου αποδείξει ότι είμαι ένοχος για αμαρτία; Αν λέω την αλήθεια γιατί δεν με πιστεύεις; Αυτός που ανήκει στον Θεό ακούει τι λέει ο Θεός. Ο λόγος που δεν ακούς είναι ότι δεν ανήκεις στον Θεό». (Ιωάννης 8:31-47)

Έτσι, αυτοί οι απόγονοι του Αβραάμ που αυτοαποκαλούνταν «Εβραίοι» κατά τις ημέρες του Ιησού τον Πρώτο Αιώνα μ.Χ., αλλά δεν γνώριζαν τον Θεό, θα ονομάσω «σατανικούς Εβραίους» για το υπόλοιπο αυτού του άρθρου. (Το «Σατανάς» και το «Διάβολος» είναι συνώνυμα, αλλά τα αγγλικά δεν έχουν κοινή μορφή επιθέτου για το «διάβολος».)

Αυτοί οι σατανικοί Εβραίοι ήταν η άρχουσα τάξη και έλεγχαν την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κουλτούρα του Ισραήλ πριν από την καταστροφή του το 70 μ.Χ.

Βλέπουμε τον Ιησού να έχει πολλαπλές συναντήσεις μαζί τους σε όλα τα γραπτά του Ευαγγελίου, συμπεριλαμβανομένου του να κυνηγήσει τους τραπεζίτες τους (ανταλλάκτες χρημάτων) έξω από το ναό.

Όταν πλησίαζε η ώρα για το εβραϊκό Πάσχα, ο Ιησούς ανέβηκε στην Ιερουσαλήμ. Στις αυλές του ναού βρήκε άντρες που πουλούσαν βοοειδή, πρόβατα και περιστέρια και άλλους να κάθονται σε τραπέζια και να ανταλλάσσουν χρήματα.

Έφτιαξε λοιπόν ένα μαστίγιο από κορδόνια και έδιωξε όλους από την περιοχή του ναού, πρόβατα και βοοειδή. σκόρπισε τα κέρματα των ανταλλακτηρίων και ανέτρεψε τα τραπέζια τους.

Σε εκείνους που πούλησαν περιστέρια είπε, “Πάρτε τα από εδώ! Πώς τολμάς να μετατρέψεις το σπίτι του Πατέρα μου σε αγορά!» (Ιωάννης 2:13-16)

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των Σατανικών Εβραίων, σύμφωνα με τον Ιησού:

  • Εκτελούν την επιθυμία του Σατανά.
  • Είναι δολοφόνοι.
  • Δεν έχουν καμία αλήθεια μέσα τους.
  • Η μητρική τους γλώσσα είναι τα ψέματα, γιατί ο Σατανάς είναι ο «πατέρας του ψέματος».
  • Δεν ανήκουν στον Θεό (ο Γιαχβέ ή ο Ιεχωβά χρησιμοποιώντας τη λατινική γραφή βασίζεται στα αγγλικά).
  • Δεν μπορούν να ακούσουν τη φωνή του Θεού, μόνο τη φωνή του πατέρα τους, του Σατανά.

Ο Ιησούς πίστευε και δίδαξε ότι υπήρχαν Σατανικοί Εβραίοι που υπηρέτησαν τον πατέρα τους τον Διάβολο και ότι υπήρχαν δίκαιοι Εβραίοι που πίστεψαν σε αυτόν, τους οποίους ονόμασε «μαθητές» του.

Ο Ιησούς, ο ίδιος Εβραίος και Σημίτης, θα χαρακτηριζόταν ξεκάθαρα ως «αντισημίτης» σήμερα επειδή δεν υποστήριξε το έθνος του Ισραήλ, παρόλο που δεν υποστήριξε το έθνος του Ισραήλ πριν από 2000 χρόνια.

Εδώ είναι μερικά ακόμη πράγματα που είπε ο Ιησούς Χριστός, ο «αντισημίτης», για τους Εβραίους ηγέτες της εποχής του.

Αλίμονο σε εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές, επειδή κλείσατε τη βασιλεία των ουρανών μπροστά στους ανθρώπους. γιατί δεν μπαίνετε εσείς οι ίδιοι, ούτε επιτρέπετε σε όσους μπαίνουν να μπουν μέσα.

Αλίμονο σε εσάς, νομοδιδάσκαλοι και Φαρισαίοι, υποκριτές! Ταξιδεύεις σε στεριά και θάλασσα για να κερδίσεις έναν μόνο προσήλυτο, και όταν γίνει, τον κάνεις διπλάσιο γιο της κόλασης από εσένα.

Αλίμονο σε εσάς, νομοδιδάσκαλοι και Φαρισαίοι, υποκριτές! Χτίζεις τάφους για τους προφήτες και στολίζεις τους τάφους των δικαίων.

Και λέτε: «Αν ζούσαμε στις ημέρες των προγόνων μας, δεν θα είχαμε συμμετάσχει μαζί τους στο χύσιμο του αίματος των προφητών».

Μαρτυρείτε λοιπόν εναντίον σας ότι είστε απόγονοι εκείνων που δολοφόνησαν τους προφήτες.

Συμπληρώστε, λοιπόν, το μέτρο της αμαρτίας των προπατόρων σας! Φιδάκια! Γόνος οχιών! Πώς θα γλιτώσεις από την καταδίκη σου στην κόλαση; (Ματθαίος 23.)

Ένας από αυτούς τους Εβραίους ηγέτες, ωστόσο, πίστευε ότι ο Ιησούς προερχόταν από τον Θεό λόγω των θαυμάτων που έκανε, και ήρθε κρυφά κοντά του τη νύχτα για να του εξηγήσει σε βάθος πώς επρόκειτο να εκπληρωθεί η υπόσχεση στον Αβραάμ, και έχουμε αυτή τη συζήτηση καταγράφεται στο κεφάλαιο 3 του Ιωάννη, όπου ο Ιησούς εξήγησε ξεκάθαρα ότι ήταν ο πνευματικός σπόρος του Αβραάμ στον οποίο βασιζόταν η υπόσχεση και ότι κάποιος έπρεπε να «αναγεννηθεί» στην πνευματική γραμμή του Αβραάμ.

Τώρα ήταν ένας από τους Φαρισαίους, ονόματι Νικόδημος, μέλος του ιουδαϊκού συμβουλίου. Ήρθε στον Ιησού τη νύχτα και είπε: «Ραββί, ξέρουμε ότι είσαι ένας δάσκαλος που ήρθε από τον Θεό. Γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει τα θαυμαστά σημεία που κάνετε, αν ο Θεός δεν ήταν μαζί του».

Σε απάντηση ο Ιησούς είπε: «Σας λέω την αλήθεια, κανείς δεν μπορεί να δει τη βασιλεία του Θεού αν δεν αναγεννηθεί».

«Πώς μπορεί να γεννηθεί ένας άνθρωπος όταν είναι μεγάλος;» ρώτησε ο Νικόδημος. «Σίγουρα δεν μπορεί να μπει δεύτερη φορά στην κοιλιά της μητέρας του για να γεννηθεί!»

Ο Ιησούς απάντησε: «Σας λέω αλήθεια, κανείς δεν μπορεί να μπει στη βασιλεία του Θεού αν δεν γεννηθεί από νερό και Πνεύμα. Η σάρκα γεννά σάρκα, αλλά το Πνεύμα γεννά πνεύμα. Δεν πρέπει να εκπλαγείτε με το ρητό μου, «Πρέπει να ξαναγεννηθείς.» Ο άνεμος φυσάει όπου θέλει. Ακούς τον ήχο του, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις από πού προέρχεται ή πού πηγαίνει. Έτσι συμβαίνει με όλους όσους έχουν γεννηθεί από το Πνεύμα».

“Πώς μπορεί αυτό να είναι?” ρώτησε ο Νικόδημος.

«Είσαι ο δάσκαλος του Ισραήλ», είπε ο Ιησούς, «και δεν τα καταλαβαίνεις αυτά τα πράγματα; Σας λέω την αλήθεια, μιλάμε για αυτά που ξέρουμε, και μαρτυρούμε αυτά που είδαμε, αλλά εσείς οι άνθρωποι δεν αποδέχεστε τη μαρτυρία μας.

Σας μίλησα για γήινα πράγματα και δεν πιστεύετε. τότε πώς θα πιστέψεις αν μιλάω για ουράνια πράγματα;

Κανείς δεν έχει πάει ποτέ στον ουρανό εκτός από αυτόν που ήρθε από τον ουρανό—τον Υιό του Ανθρώπου. Όπως ο Μωυσής σήκωσε το φίδι στην έρημο, έτσι και ο Υιός του Ανθρώπου πρέπει να υψωθεί, για να έχει ο καθένας που πιστεύει σε αυτόν αιώνια ζωή.

Διότι τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μονογενή Υιό του, ώστε όποιος πιστεύει σε αυτόν να μη χαθεί, αλλά να έχει αιώνια ζωή. Διότι ο Θεός δεν έστειλε τον Υιό του στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά για να σώσει τον κόσμο μέσω αυτού.

Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν καταδικάζεται, αλλά όποιος δεν πιστεύει καταδικάζεται ήδη επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του ενός και μοναδικού Υιού του Θεού.

Αυτή είναι η ετυμηγορία: Το φως ήρθε στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι αντί για το φως, επειδή οι πράξεις τους ήταν κακές. Καθένας που κάνει το κακό μισεί το φως και δεν θα έρθει στο φως από φόβο μήπως αποκαλυφθούν οι πράξεις του.

Όποιος όμως ζει σύμφωνα με την αλήθεια έρχεται στο φως, για να φανεί ξεκάθαρα ότι αυτό που έκανε έγινε μέσω του Θεού». (Ιωάννης 3:1-21)

Οι Σιωνιστές που πιστεύουν ότι οι Εβραίοι μπορούν να σωθούν και να λάβουν τις υποσχέσεις του Αβραάμ με βάση απλώς την εθνικότητά τους, αρνούνται τα Καλά Νέα, το «ευαγγέλιο» του Ιησού Χριστού, το οποίο είναι ότι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μπορεί να συγχωρεθεί τις αμαρτίες του και να λάβει τις υποσχέσεις του Αβραάμ , με βάση την πίστη και την πνευματική αναγέννηση, και όχι την εθνότητα.

Σε αυτούς τους Σιωνιστές που ζούσαν τον Πρώτο Αιώνα ο Παύλος επέπληξε (όπως ήδη ανέφερα παραπάνω):

Είμαι έκπληκτος που εγκαταλείπετε τόσο γρήγορα αυτόν που σας κάλεσε με τη χάρη του Χριστού και στρέφεστε σε ένα διαφορετικό ευαγγέλιο – το οποίο στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου ευαγγέλιο.

Προφανώς κάποιοι (σιωνιστές) σας φέρνουν σε σύγχυση και προσπαθούν να διαστρεβλώσουν το ευαγγέλιο του Χριστού.

Αλλά ακόμα κι αν εμείς ή ένας άγγελος από τον ουρανό κηρύξει ένα ευαγγέλιο διαφορετικό από αυτό που κηρύξαμε σε εσάς, ας είναι αιώνια καταδικασμένος! Όπως έχουμε ήδη πει, έτσι και τώρα λέω ξανά: Αν κάποιος σας κηρύττει ένα ευαγγέλιο διαφορετικό από αυτό που δεχτήκατε, ας είναι αιώνια καταδικασμένος!

Προσπαθώ τώρα να κερδίσω την επιδοκιμασία των ανθρώπων ή του Θεού; Ή προσπαθώ να ευχαριστήσω τους άντρες; Αν εξακολουθούσα να προσπαθώ να ευχαριστήσω τους ανθρώπους, δεν θα ήμουν υπηρέτης του Χριστού. (Γαλάτες 1:6-10)

Απαντώντας στο επιχείρημα Straw Man της «Θεολογίας αντικατάστασης»

Συχνά όταν μιλάτε με Σιωνιστές Ευαγγελικούς Χριστιανούς σήμερα και τους επισημαίνετε ότι η Βίβλος διδάσκει ξεκάθαρα ότι οι «Εβραίοι» που έχουν κληρονομήσει τις υποσχέσεις που δόθηκαν στον Αβραάμ είναι σαφώς εκείνοι που έχουν την ίδια πίστη με τον Αβραάμ και πιστεύουν στο «σπέρμα» του. Ο Ιησούς Χριστός, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πολλοί από αυτούς θα σπεύσουν να απαντήσουν: «Ω, διδάσκετε θεολογία αντικατάστασης, η οποία είναι ψευδής».

Την πρώτη φορά όταν ένας από τους πρώην συμμαθητές μου από το Moody Bible Institute, το σχολείο από το οποίο αποφοίτησα είναι ένα από τα κορυφαία σιωνιστικά σχολεία ντισπενσασιοναλισμού στις ΗΠΑ, μαζί με το Θεολογικό Σεμινάριο του Ντάλας, μου είπε ότι κήρυττα «Θεολογία Αντικατάστασης» όταν ήμουν παραθέτοντας αυτά τα εδάφια των γραφών στη Βίβλο που δείχνουν ότι οι φυσικοί απόγονοι του Αβραάμ δεν ήταν ο λαός του Θεού με βάση απλώς την εθνικότητα τους, έπρεπε να πάω να το ψάξω, καθώς δεν είχα ακούσει ποτέ πριν για τη «Θεολογία Αντικατάστασης».

Η «Θεολογία Αντικατάστασης» παρουσιάζεται ως μια ψευδής διδασκαλία δόγματος ότι η «Εκκλησία» σήμερα έχει αντικαταστήσει το έθνος του Ισραήλ, το οποίο οι Σιωνιστές απορρίπτουν κατηγορηματικά.

Οι σύγχρονοι Εβραίοι που δεν έχουν αποδεχτεί τον Ιησού ως Μεσσία, τείνουν να χρησιμοποιούν τον όρο «υπερσεσιονισμός», καθώς ισχυρίζονται ότι όλες οι υποσχέσεις που δόθηκαν στον Αβραάμ αφορούσαν μόνο τους Εβραίους.

Η άλλη θρησκευτική ομάδα που το παρουσιάζει αυτό είναι οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους εθνοτικούς Εβραίους, αλλά α πιστεύουν ότι ο Ιησούς ήταν ο προφητευμένος Μεσσίας. Πολλοί από αυτούς αναφέρονται ως «Μεσσιανικοί Εβραίοι», αν και οι περισσότεροι από αυτούς που γνωρίζω αποκαλούν τους εαυτούς τους «Χριστιανούς».

Μερικούς από αυτούς τους Εβραίους συναντάμε στα κείμενα της Καινής Διαθήκης, Εβραίους που, τουλάχιστον διανοητικά, αποδέχτηκαν το ιστορικό γεγονός ότι ο Ιησούς ήταν ο προφητευμένος Εβραίος Μεσσίας. Εδώ ξεκίνησε το μεγαλύτερο μέρος του Σιωνισμού, καθώς αυτοί οι Εβραίοι που δέχτηκαν ότι ο Ιησούς ήταν ο Μεσσίας ήθελαν όλοι οι μη Εβραίοι (Εθνικοί) να τηρούν ολόκληρο τον νόμο του Μωυσή, συμπεριλαμβανομένης της περιτομής.

Αναφέρονται συχνότερα στην Καινή Διαθήκη ως «οι περιτομές» (ελληνικά: peritomē), αν και ορισμένες αγγλικές μεταφράσεις χρησιμοποιούν απλώς «Εβραίους». Βλέπε Γαλάτες Κεφάλαιο 3. Αυτοί είναι οι πρόδρομοι των σημερινών «Σιωνιστών».

Ο Ιάκωβος, ο ετεροθαλής αδερφός του Ιησού Χριστού και ο ηγέτης της συνέλευσης των πιστών στην Ιερουσαλήμ λίγο πριν καταστραφεί το 70 μ.Χ., προειδοποίησε τον Παύλο για αυτούς τους Σιωνιστές «πιστούς», που εκείνη την εποχή προφανώς αριθμούσαν στις «πολλές χιλιάδες»:

Όταν ήρθαμε στην Ιερουσαλήμ, οι αδελφοί μας δέχτηκαν με χαρά.

Την επόμενη μέρα, ο Παύλος πήγε μαζί μας στον Τζέιμς. και ήταν παρόντες όλοι οι μεγάλοι.

Όταν τους χαιρέτησε, ανέφερε ένα προς ένα τα πράγματα που είχε κάνει ο Θεός μεταξύ των εθνών μέσω της διακονίας του. Αυτοί, όταν το άκουσαν, δόξασαν τον Θεό.

Του είπαν, «Βλέπεις, αδελφέ, πόσες χιλιάδες υπάρχουν ανάμεσα στους Ιουδαίους εκείνοι που πίστεψαν, και είναι όλοι ζηλωτές για το νόμο.

Πληροφορήθηκαν για σένα ότι διδάσκεις όλους τους Ιουδαίους που είναι μεταξύ των Εθνών να εγκαταλείψουν τον Μωυσή, λέγοντάς τους να μην κάνουν περιτομή στα παιδιά τους ούτε να περπατούν σύμφωνα με τα έθιμα. Τι τότε? Η συνέλευση πρέπει οπωσδήποτε να συνέλθει, γιατί θα ακούσουν ότι ήρθατε». (Πράξεις 21:17-22)

Και πράγματι, όταν αυτοί οι Σιωνιστές άκουσαν ότι ο Παύλος είχε έρθει στην Ιερουσαλήμ, καθώς η ιστορία εκτυλίσσεται στο Βιβλίο των Πράξεων της Βίβλου, προσπάθησαν να τον σκοτώσουν.

Το επόμενο πρωί οι Εβραίοι έφτιαξαν μια συνωμοσία και δεσμεύτηκαν με όρκο να μην φάνε ή να πιουν μέχρι να σκοτώσουν τον Παύλο. Περισσότεροι από σαράντα άνδρες συμμετείχαν σε αυτή την πλοκή.

Πήγαν στους αρχιερείς και στους πρεσβυτέρους και είπαν: «Δώσαμε πανηγυρικό όρκο να μην φάμε τίποτα μέχρι να σκοτώσουμε τον Παύλο. Τώρα λοιπόν, εσείς και το Sanhedrin ζητάτε από τον διοικητή να τον φέρει ενώπιόν σας με το πρόσχημα ότι θέλετε πιο ακριβείς πληροφορίες για την υπόθεσή του. Είμαστε έτοιμοι να τον σκοτώσουμε πριν φτάσει εδώ». (Πράξεις 23:12-15)

Αυτοί οι «Εβραίοι Χριστιανοί» είναι μερικοί από τους κύριους που προωθούν τον Σιωνισμό σήμερα, παρόμοιοι με τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς (που είναι ως επί το πλείστον «εθνικοί») και είναι αυτοί που έχουν αναπτύξει τον όρο «Θεολογία Αντικατάστασης».

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από έναν από τους ιστότοπούς τους:

Η Θεολογία Αντικατάστασης – μειωμένη στην απλούστερη μορφή της – διδάσκει ότι η Εκκλησία έχει αντικαταστήσει το Ισραήλ στο σχέδιο του Θεού. Ο όρος «Θεολογία Αντικατάστασης» είναι σχετικά νέος και άγνωστος σε πολλούς ανθρώπους (σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και σε αυτούς που πιστεύουν σε αυτόν). Μεταξύ των θεολόγων, ο παλαιότερος και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος όρος είναι «υπερεσεσιονισμός». Η Εκκλησία «αντικαθιστά» το Ισραήλ. Οι υποστηρικτές του διδάσκουν ότι ο Θεός έχει παραμερίσει το Ισραήλ και έκανε την Εκκλησία «νέο Ισραήλ», τον νέο και βελτιωμένο λαό του Θεού. (Πηγή.)

Αυτό αποκαλώ επιχείρημα αχυράνθρωπου, γιατί διαψεύδουν κάτι που η Βίβλος δεν δίδαξε ποτέ εξαρχής, ούτε καν βάσει της Παλαιάς Διαθήκης μέσω του Μωυσή.

Το τμήμα της Παλαιάς Διαθήκης της Βίβλου δείχνει ξεκάθαρα πόσοι, στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους φυσικούς απογόνους του Αβραάμ ΔΕΝ επρόκειτο να λάβουν τις υποσχέσεις στον Αβραάμ, λόγω της απιστίας και της κακίας τους.

Από τα 2 εκατομμύρια περίπου Εβραίους που έφυγαν από την Αίγυπτο υπό την ηγεσία του Μωυσή, μόνο δύο οικογένειες μπήκαν στην «Γη της Επαγγελίας», επειδή όλοι οι υπόλοιποι ήταν πολύ κακοί και πέθαναν στην έρημο. Και παρόλο που τα περισσότερα από τα παιδιά τους μπήκαν στη γη και έλαβαν την υπόσχεση που δόθηκε στον Αβραάμ, τα περισσότερα από αυτά ήταν το ίδιο πονηροί.

Δεν είναι λόγω της δικαιοσύνης ή της ακεραιότητάς σας που πηγαίνετε για να κατακτήσετε τη γη τους. αλλά λόγω της κακίας αυτών των εθνών, ο Κύριος ο Θεός σου θα τα διώξει μπροστά σου, για να εκπληρώσει αυτό που ορκίστηκε στους πατέρες σου, στον Αβραάμ, στον Ισαάκ και στον Ιακώβ.

Καταλάβετε, λοιπόν, ότι δεν είναι λόγω της δικαιοσύνης σας που ο Κύριος ο Θεός σας σας δίνει αυτή την καλή γη για να κατέχετε, γιατί είστε λαός με σκληροτράχηλο. Να το θυμάστε αυτό και να μην ξεχνάτε ποτέ πώς εξοργίσατε τον Κύριο τον Θεό σας στην έρημο.

Από την ημέρα που φύγατε από την Αίγυπτο μέχρι να φτάσετε εδώ, ήσασταν επαναστατημένοι εναντίον του ΚΥΡΙΟΥ. (Λόγια του Μωυσή στο Δευτερονόμιο 9:5-7)

Όπως εξήγησα παραπάνω, ο ίδιος ο Ιησούς δίδαξε ξεκάθαρα ότι οι περισσότεροι από τους εθνικούς Εβραίους της εποχής του που μπορούσαν να ανιχνεύσουν την καταγωγή τους από τον Αβραάμ υπηρέτησαν τον πατέρα τους «τον Διάβολο» και δεν είχαν καμία αξίωση για τις υποσχέσεις του Αβραάμ, οι οποίες εκπληρώθηκαν σε αυτόν, τον Μεσσία, επειδή τον απέρριψαν ως τον Μεσσία τους, και αντ’ αυτού τον έβαλαν να εκτελεστεί.

Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα προς «αντικατάσταση», καθώς οι πιστοί πιστοί ήταν πάντα «το υπόλοιπο», ΤΟΣΟ στην Παλαιά Διαθήκη κάτω από την Παλαιά Διαθήκη, καθώς και στην Καινή Διαθήκη κάτω από την Καινή Διαθήκη.

Το Ισραήλ στη Βιβλική Προφητεία και στον «Τρίτο Ναό»

Όπως κάθε δόγμα ή θρησκεία, δεν πιστεύουν όλοι οι Σιωνιστές τα ίδια πράγματα. Ο μέσος άνθρωπος στην κοινωνία που λαμβάνει όλες τις πληροφορίες του από χριστιανικές πηγές, όπως η εκκλησία και ο πάστορας του, ή οι «ειδικοί» που διδάσκουν μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα έχει συνήθως μια διαφορετική άποψη για τον Σιωνισμό από αυτή που διδάσκεται στους Ευαγγελικούς ακαδημαϊκούς, όπως π.χ. κολέγια, πανεπιστήμια και σεμινάρια.

Εκπαιδεύτηκα σε ένα από τα κορυφαία Ευαγγελικά Βιβλικά Σχολεία στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και δεν υπήρχε καθηγητής ή λόγιος εκπαιδευμένος στις γραφές που να ήξερα που θα έδειχνε το κεφάλαιο 12 της Γένεσης και το « ευλογείτε αυτούς που σας ευλογούν και καταριέστε αυτούς που σας βρίζουν», ως υποστήριξη του Σιωνισμού.

Κατάλαβαν ξεκάθαρα ότι αυτή η υπόσχεση δόθηκε σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους στη γη, όλων των εθνοτήτων, καθώς οι υποσχέσεις στον Αβραάμ έχουν περάσει στον Ιησού Χριστό.

Αντίθετα, για να υποστηρίξουν τον Σιωνισμό, επισημαίνουν τη βιβλική προφητεία, κυρίως το βιβλίο της Αποκάλυψης (το τελευταίο βιβλίο της Βίβλου) και τις προφητείες του Δανιήλ στην Παλαιά Διαθήκη.

Πιστεύουν ότι όλοι οι εθνικοί Εβραίοι θα μεταστραφούν και αποδέχονται ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο πραγματικός Μεσσίας και ότι επομένως “Όλοι οι Εβραίοι θα σωθούν”, στο μέλλον.

Συχνά παραθέτουν λανθασμένα ορισμένες από τις διδασκαλίες του Παύλου, όπως στο κεφάλαιο 11 προς Ρωμαίους εδάφιο 6 όπου ο Παύλος έγραψε: «Και έτσι όλος ο Ισραήλ θα σωθεί…”

Ωστόσο, ολόκληρη η επιστολή του Παύλου προς τους Ρωμαίους διδάσκει ξεκάθαρα ότι το να είσαι Εβραίος δεν έχει κανένα όφελος όταν πρόκειται για τη σωτηρία, ειδικά το κεφάλαιο 1 έως το κεφάλαιο 8.

Και στο κεφάλαιο 9 έγραψε αυτό:

Γιατί δεν είναι όλοι όσοι κατάγονται από το Ισραήλ. Ούτε επειδή είναι απόγονοί του είναι όλοι παιδιά του Αβραάμ. (Ρωμαίους 9:6-7)

Όταν γράφει δύο κεφάλαια αργότερα από αυτό “Και έτσι όλο το Ισραήλ θα σωθεί…”, πρέπει να ορίσουμε σωστά το “Ισραήλ. ” Ο αληθινός «Ισραήλ», οι αληθινοί «Εβραίοι» και οι αληθινοί «απόγονοι του Αβραάμ» είναι εκείνοι που έχουν αναγεννηθεί στον πνευματικό σπόρο του Αβραάμ και τώρα έγιναν πνευματικοί «Ισραήλ», «Εβραίοι» και «απόγονοι του Αβραάμ».

Αλλά ακόμα κι αν δεχόταν κανείς ότι ΟΛΟΙ οι εθνικοί Εβραίοι θα «σωθούν» μια μέρα στις Έσχατες Ημέρες για να εκπληρωθεί η προφητεία, πώς δικαιολογεί αυτό την υποστήριξη του σύγχρονου πολιτικού Ισραήλ ΣΗΜΕΡΑ, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποδεχτεί τον Ιησού ως Μεσσία τους; !

Μια τέτοια πεποίθηση είναι ΠΑΡΑΛΟΓΗ, και μέρος της Σιωνιστικής λατρείας.

Αυτή η σιωνιστική πεποίθηση για το μέλλον δηλώνει επίσης ότι πρέπει να χτιστεί ένας «τρίτος ναός» στην Ιερουσαλήμ πριν ο Ιησούς μπορέσει να επιστρέψει στη γη, βασισμένος σε προφητεία.

Αλλά ο Ιησούς και οι συγγραφείς της Καινής Διαθήκης έχουν ήδη δηλώσει οριστικά ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, και ότι ο Νέος Ναός είναι πνευματικός, που αποτελείται από το «σώμα του Χριστού» και όλους τους αληθινά αναγεννημένους πιστούς.

Ο Ιησούς είναι στην πραγματικότητα ο «ακρογωνιαίος λίθος» αυτού του Ναού, ο οποίος ξεκίνησε στην Ιερουσαλήμ της Σιών, όταν πρόσφερε τη ζωή του ως θυσιαστικό αρνί για την πληρωμή των αμαρτιών μας.

Εδώ είναι μερικά από τα εδάφια της Βίβλου που διαψεύδουν τον Σιωνισμό και τη μελλοντική κατασκευή ενός νέου φυσικού Ναού στην Ιερουσαλήμ.

Τότε οι Εβραίοι τον ζήτησαν: «Τι θαυματουργό σημάδι μπορείς να μας δείξεις για να αποδείξεις την εξουσία σου να τα κάνεις όλα αυτά;»

Ο Ιησούς τους απάντησε: “Καταστρέψτε αυτόν τον ναό και θα τον ξαναυψώσω σε τρεις ημέρες.”

Οι Εβραίοι απάντησαν: «Χρειάστηκαν σαράντα έξι χρόνια για να χτιστεί αυτός ο ναός, και θα τον υψώσεις σε τρεις ημέρες;»

Αλλά ο ναός για τον οποίο είχε μιλήσει ήταν το σώμα του. Αφού αναστήθηκε από τους νεκρούς, οι μαθητές του θυμήθηκαν όσα είχε πει. Τότε πίστεψαν τη Γραφή και τα λόγια που είχε πει ο Ιησούς. (Ιωάννης 2:18-22)

Ο Ιησούς στην πραγματικότητα προφήτεψε ότι ο ναός του Ηρώδη στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της εποχής του θα καταστρεφόταν, κάτι που συνέβη το 70 μ.Χ. Αλλά δήλωσε επίσης ότι ο νέος «ναός» θα ήταν το «σώμα» του, αφού αναστήθηκε από τους νεκρούς και το Πνεύμα του κατοικούσε στο «σώμα των πιστών», έναν πνευματικό «ναό».

Δεν ξέρετε ότι είστε ο ναός του Θεού και ότι το Πνεύμα του Θεού κατοικεί μέσα σας; Αν κάποιος καταστρέψει το ναό του Θεού, ο Θεός θα τον καταστρέψει. Διότι ο ναός του Θεού είναι άγιος, και εσείς είστε αυτός ο ναός. (1 Κορινθίους 3:16-17)

Επομένως, δεν είστε πλέον ξένοι και ξένοι, αλλά είστε συμπολίτες των αγίων και μέλη του σπιτικού του Θεού, χτισμένοι στα θεμέλια των αποστόλων και των προφητών, με τον ίδιο τον Χριστό Ιησού να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, στον οποίο όλη η δομή, ενωμένη μεταξύ τους, μεγαλώνει σε ιερό ναό εν Κυρίω. Σε αυτόν επίσης οικοδομείτε μαζί σε μια κατοικία για τον Θεό από το Πνεύμα. (Εφεσίους 2:19-22)

Καθώς έρχεστε σε αυτόν, μια ζωντανή πέτρα που απορρίπτεται από τους ανθρώπους, αλλά ενώπιον του Θεού εκλεκτός και πολύτιμος, οι ίδιοι σαν ζωντανοί λίθοι χτίζεστε ως πνευματικό σπίτι, για να είστε ιερό ιερατείο, για να προσφέρετε πνευματικές θυσίες αποδεκτές στον Θεό μέσω Ιησούς Χριστός.

Γιατί βρίσκεται στη Γραφή: “Ιδού, βάζω στη Σιών μια πέτρα, έναν ακρογωνιαίο λίθο εκλεκτό και πολύτιμο, και όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν θα ντροπιαστεί.”

Έτσι η τιμή είναι για εσάς που πιστεύετε, αλλά για όσους δεν πιστεύουν, “Η πέτρα που απέρριψαν οι οικοδόμοι έγινε ο ακρογωνιαίος λίθος», και «Πέτρα παραπάτησης και βράχος προσβολής».

Σκοντάφτουν γιατί δεν υπακούουν στον λόγο, όπως ήταν προορισμένοι να κάνουν. (Σιωνιστές)

Εσείς όμως είστε εκλεκτή φυλή, βασιλικό ιερατείο, ιερό έθνος, λαός για τη δική του ιδιοκτησία, για να διακηρύξετε τα αριστεία εκείνου που σας κάλεσε από το σκοτάδι στο θαυμάσιο φως του. (1 Πέτρου 2:4-9)

Οι πιστοί στον Ιησού Χριστό είναι πλέον ο «εκλεκτός λαός», όχι βάσει εθνικότητας ή θρησκευτικής πίστης, αλλά από την πίστη μας στον Ιησού Χριστό, και μαζί με τον Ιησού, τον ακρογωνιαίο λίθο, είμαστε τώρα ο νέος ναός.

Αυτή ήταν μια τόσο σημαντική διδασκαλία στην Καινή Διαθήκη, που ο Στέφανος στις Πράξεις Κεφάλαιο 6 και 7, άφησε τη ζωή του για να υπερασπιστεί αυτή την αλήθεια, την αλήθεια ότι η Ιερουσαλήμ και ο φυσικός Ναός δεν ήταν πλέον σημαντικά μετά τον θάνατο και την ανάσταση του Ιησού Χριστού , και η αρχή της Νέας Διαθήκης.

Τώρα ο Στέφανος, ένας άνθρωπος γεμάτος από τη χάρη και τη δύναμη του Θεού, έκανε μεγάλα θαύματα και θαυματουργά σημεία ανάμεσα στους ανθρώπους. Ωστόσο, η αντίθεση προέκυψε από μέλη της Συναγωγής των Ελεύθερων (όπως ονομαζόταν)—Εβραίους της Κυρήνης και της Αλεξάνδρειας καθώς και των επαρχιών της Κιλικίας και της Ασίας.

Αυτοί οι άνδρες άρχισαν να διαφωνούν με τον Στέφανο, αλλά δεν μπορούσαν να αντισταθούν στη σοφία του ή στο Πνεύμα με το οποίο μίλησε. Έπειτα έπεισαν κρυφά μερικούς άντρες να πουν: «Ακούσαμε τον Στέφανο να λέει λόγια βλασφημίας εναντίον του Μωυσή και του Θεού».

Ξεσήκωσαν λοιπόν τον κόσμο και τους γέροντες και τους νομοδιδάσκαλους. Έπιασαν τον Στέφανο και τον έφεραν ενώπιον του Σανχεντρίν. Παρήγαγαν ψευδομάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν: «Αυτός ο άνθρωπος δεν σταματά ποτέ να μιλά ενάντια σε αυτόν τον άγιο τόπο και ενάντια στον νόμο. Διότι τον ακούσαμε να λέει ότι αυτός ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ θα καταστρέψει αυτόν τον τόπο και θα αλλάξει τα έθιμα που μας παρέδωσε ο Μωυσής».

Όλοι όσοι κάθονταν στο Σανχεντρίν κοίταξαν προσεκτικά τον Στέφανο και είδαν ότι το πρόσωπό του ήταν σαν πρόσωπο αγγέλου. (Πράξεις 6:8-15)

Στη συνέχεια, ο Στέφανος δίνει την ιστορία του εβραϊκού λαού, δείχνοντας πώς ο Θεός δεν χρειάστηκε ποτέ έναν φυσικό ναό για να κατοικήσει, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε στις Πράξεις 7.

Στο τέλος αυτού του κεφαλαίου καταγράφεται η άγρια ​​δολοφονία του:

«Εσείς σκληροτράχηλοι, με απερίτμητες καρδιές και αυτιά! Είστε ακριβώς όπως οι πατέρες σας: Αντιστέκεστε πάντα στο Άγιο Πνεύμα! Υπήρξε ποτέ προφήτης που να μην καταδίωξαν οι πατέρες σας; Σκότωσαν ακόμη και εκείνους που προέβλεψαν τον ερχομό του Δικαίου. Και τώρα τον πρόδωσες και τον δολοφόνησες — εσύ που έλαβες τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ μέσω αγγέλων, αλλά δεν τον υπάκουσες».

Όταν το άκουσαν αυτό, εξαγριώθηκαν και του έτριξαν τα δόντια.

Αλλά ο Στέφανος, γεμάτος από Άγιο Πνεύμα, κοίταξε προς τον ουρανό και είδε τη δόξα του Θεού και τον Ιησού να στέκεται στα δεξιά του Θεού.

«Κοίτα», είπε, «βλέπω τον ουρανό ανοιχτό και τον Υιό του Ανθρώπου να στέκεται στα δεξιά του Θεού».

Σε αυτό κάλυψαν τα αυτιά τους και, φωνάζοντας με τη φωνή τους, όρμησαν όλοι πάνω του, τον έσυραν έξω από την πόλη και άρχισαν να τον λιθοβολούν.

Εν τω μεταξύ, οι μάρτυρες έβαλαν τα ρούχα τους στα πόδια ενός νεαρού που λεγόταν Σαούλ. Ενώ τον λιθοβολούσαν, ο Στέφανος προσευχήθηκε: «Κύριε Ιησού, δέξου το πνεύμα μου».

Τότε έπεσε στα γόνατα και φώναξε: «Κύριε, μην τους κρατάς αυτή την αμαρτία». Όταν το είπε αυτό, τον πήρε ο ύπνος. (Πράξεις 7:51-60)

Αυτό εκπλήρωσε τα λόγια του Ιησού που ειπώθηκαν λίγο πριν από το θάνατό του:

Όλα αυτά σας τα είπα για να μην παραπλανηθείτε. Θα σε βγάλουν από τη συναγωγή. Στην πραγματικότητα, έρχεται μια στιγμή που όποιος σας σκοτώσει θα νομίζει ότι προσφέρει υπηρεσία στον Θεό. Θα κάνουν τέτοια πράγματα επειδή δεν έχουν γνωρίσει τον Πατέρα ή εμένα.

Σας τα είπα αυτά, για να έχετε ειρήνη μέσα μου. Σε αυτόν τον κόσμο θα έχετε πρόβλημα. Αλλά πάρτε καρδιά! Έχω ξεπεράσει τον κόσμο. (Ιωάννης 16.)

Βλέπουμε ένα άλλο σημείο της ιστορίας όπου όλοι όσοι αντιτίθενται στον Σιωνισμό και χαρακτηρίζονται ως «αντισιμίτες» θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν έναν παρόμοιο βάναυσο θάνατο;

Γιατί έχουν εξαπατηθεί τόσοι πολλοί Χριστιανοί από τον Σιωνισμό; Ακολουθήστε τα χρήματα…

Εάν η Βίβλος είναι τόσο σαφής στο να αντικρούει τον Σιωνισμό, γιατί τόσοι πολλοί Χριστιανοί σήμερα εξαπατούνται σε αυτό το θέμα;

Πρώτον, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο Εταιρικός Χριστιανισμός σήμερα ΔΕΝ είναι αυτό που βρίσκεται στη Βίβλο, για πολλούς λόγους. Βλέπω:

Έλεγχος δεδομένων: Ο «Χριστιανισμός» και η Χριστιανική Θρησκεία ΔΕΝ Βρίσκονται στη Βίβλο – Το πρόσωπο που είναι ο Ιησούς Χριστός

Ας δούμε τη βιβλική, πνευματική αρχή του γιατί τόσοι πολλοί Χριστιανοί εξαπατούνται σήμερα στο ζήτημα του Σιωνισμού.

Αυτό έγραψε ο απόστολος Ιωάννης στο τμήμα της Καινής Διαθήκης της Βίβλου:

Μην αγαπάτε τον κόσμο ή τα πράγματα στον κόσμο. Αν κάποιος αγαπά τον κόσμο, η αγάπη του Πατέρα δεν είναι μέσα του.

Διότι όλα όσα είναι στον κόσμο—οι επιθυμίες της σάρκας και οι επιθυμίες των ματιών και η υπερηφάνεια της ζωής—δεν είναι από τον Πατέρα αλλά είναι από τον κόσμο.

Και ο κόσμος παρέρχεται μαζί με τις επιθυμίες του, αλλά όποιος κάνει το θέλημα του Θεού μένει για πάντα.

Παιδιά, είναι η τελευταία ώρα, και όπως ακούσατε ότι έρχεται ο αντίχριστος, έτσι και τώρα ήρθαν πολλοί αντίχριστοι. Επομένως γνωρίζουμε ότι είναι η τελευταία ώρα.

Έφυγαν από κοντά μας, αλλά δεν ήταν από εμάς. γιατί αν ήταν από εμάς, θα συνέχιζαν μαζί μας. Αλλά βγήκαν έξω, για να γίνει φανερό ότι δεν είναι όλοι από εμάς.

Αλλά χρίσθηκες από τον Άγιο, και όλοι έχετε γνώση. Σας γράφω, όχι επειδή δεν γνωρίζετε την αλήθεια, αλλά επειδή τη γνωρίζετε, και επειδή κανένα ψέμα δεν είναι της αλήθειας.

[T]το χρίσμα που λάβατε από αυτόν μένει μέσα σας και δεν χρειάζεται να σας διδάξει κανείς. Αλλά όπως σας διδάσκει το χρίσμα του για τα πάντα, και είναι αληθινό, και δεν είναι ψέμα—όπως σας δίδαξε, μείνετε μαζί του. (1 Ιωάννη 2:15-21· 27)

Η αγγλική λέξη “noint” που χρησιμοποιείται από τον John εδώ είναι chrisma στην αρχική ελληνική γλώσσα. Χρησιμοποιήθηκε για τη στέψη των Βασιλέων και στην ελληνική μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης χρησιμοποιήθηκε για τον διορισμό του αρχιερέα που υπηρετούσε στο Ναό.

Είναι επίσης η ομάδα λέξεων που μας δίνει Χρήστος στα ελληνικά, που είναι η ελληνική μετάφραση του «Μεσσίας» στα εβραϊκά, και χρησιμοποιείται επίσης για το δεύτερο μισό του ονόματος του Ιησού, “Ιησούς Χριστός.”

Ο Ιησούς είναι ο «χρισμένος» από τον Θεό, ο «Μεσσίας».

Είχα πολλούς καλοπροαίρετους Χριστιανούς με email όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώντας να με «πληροφορήσουν» ότι χρησιμοποιώ λάθος όνομα για τον Ιησού και στη συνέχεια να εξηγήσουν γιατί πιστεύουν, ή περισσότερο από πιθανό αυτό που τους είπαν, είναι το κατάλληλο όνομα για χρήση για τον Μεσσία.

Λοιπόν, αν θέλετε να ακολουθήσετε τα αρχαία βιβλικά πρωτότυπα κείμενα, αυτό γράφτηκε για το όνομα του Ιησού: Ἰησοῦς Χριστός. Μπορεί να μεταγραφεί στο αλφάβητό μας ως Iēsous Christos από τα ελληνικά, ή “Jesus Christ” σε σύγχρονο αγγλικό κείμενο. Οποιαδήποτε άλλη ορθογραφία επιλέγει να χρησιμοποιήσει κάποιος είναι ερμηνεία και θέμα γνώμης κάποιου, και ΟΧΙ αυτό που γράφεται στα πρωτότυπα κείμενα της Βίβλου.

Ο Ιωάννης δηλώνει ξεκάθαρα εδώ ότι όταν κάποιος «χρίζεται» από τον «Άγιο», που είναι το Πνεύμα του Χριστού ή το «Άγιο Πνεύμα», τότε γνωρίζει «την αλήθεια» και τους «χρισμένους». έχουν “δεν χρειάζεται να τους διδάξει κανείς“.

Ωχ! Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε όλοι οι «Πάστορες» και οι τεράστιες οργανωτικές δομές που χτίζουν «εκκλησίες» δεν χρειάζονται πλέον για να διδάξουν τους ανθρώπους για τον Ιησού, επειδή αυτοί οι «χρισμένοι» έχουν άμεση σχέση με τον Ιησού Χριστό (σε αντίθεση με μια απλή διανοητική γνώση) και δεν έχουν ανάγκη από ανθρώπινους δασκάλους/ποιμένες/ιερείς κ.λπ. να τους διδάξουν αυτά που λέει η Βίβλος. Μπορούν απλώς να διαβάσουν τη Βίβλο μόνοι τους και να καθοδηγηθούν από τον Θεό και το Άγιο Πνεύμα να «γνωρίσουν την αλήθεια», που είναι ο Ιησούς Χριστός.

Ο Ιησούς απάντησε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μόνο μέσω εμού. Αν με ήξερες πραγματικά, θα γνωρίζατε και τον Πατέρα μου. Από εδώ και πέρα, τον γνωρίζετε και τον έχετε δει». (Ιωάννης 14:6-7)

Για μια εκτενέστερη εξήγηση του πώς εμείς ως «χρισμένα» άτομα δεν χρειαζόμαστε ανθρώπινους «ειδικούς» ή ηγέτες στον Εταιρικό Χριστιανισμό, διαβάστε:

Για να «σωθεί» η Αμερική θα χρειαστεί να καταστραφεί το Ίδρυμα της Εταιρικής Αμερικανικής Χριστιανικής Εκκλησίας;

Αυτό το «χρίσμα» αναφέρεται με άλλους τρόπους στην Καινή Διαθήκη, όπως το να «γεννηθείς από το σπέρμα του Αβραάμ», «να αναγεννηθείς», «να βαφτίστηκες στο Άγιο Πνεύμα» (σημείωση: το «βάπτισμα» είναι επίσης μεταγραφή από την ελληνική λέξη, και αν μεταφραστεί στα αγγλικά θα σημαίνει «βυθισμένο») κ.λπ.

Έχεις αυτό το χρίσμα; Εάν δεν είστε σίγουροι, τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να μιλάτε στον Θεό και να μάθετε πώς μπορείτε να λάβετε αυτό το χρίσμα.

Ακολουθήστε τα χρήματα

Αυτός είναι λοιπόν ο πνευματικός λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί Χριστιανοί εξαπατούνται σήμερα από τον Σιωνισμό.

Ο άλλος λόγος είναι ότι ο Εταιρικός Χριστιανισμός είναι μια αγορά ΤΡΙΣΙΛΙΟΜΜΥΡΙΩΝ δολαρίων, που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους, και το να τολμάς να εναντιωθείς στον Σιωνισμό και να μην υποστηρίξεις το Ισραήλ σημαίνει ότι μπορεί να χάσεις την καριέρα και την πηγή εισοδήματός σου και να γελοιοποιηθείς από τη Χριστιανική Κοινότητα.

Μια μελέτη που διεξήχθη το 2016 υπολόγισε ότι η θρησκεία στην Αμερική, η οποία είναι κυρίως ο Σιωνιστικός Χριστιανισμός, ήταν «αξίας 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερα από τα συνολικά έσοδα των 10 κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας στην χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Amazon και Google.” (Πηγή.)

Το “MinistryWatch” απαρίθμησε τα “100 μεγαλύτερα χριστιανικά διακονία στις Η.Π.Α.” το 2020. (Πηγή.)

Μόνο αυτές οι 100 επιχειρήσεις συνολικά ξεπερνούν τα 23 δισεκατομμύρια $:  23.844.696.705 $.

Τρεις από αυτές τις 5 κορυφαίες χριστιανικές επιχειρήσεις είναι πανεπιστήμια όπου διδάσκεται ο Σιωνισμός, με κάθε σχολείο να έχει έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου $ κάθε χρόνο. Αν σκεφτείς όλες τις σιωνιστικές χριστιανικές εκδοτικές εταιρείες που παράγουν ειδήσεις, ταινίες, τηλεόραση, βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και Χριστιανούς «Πάστορες» που αποφοίτησαν από αυτά τα σιωνιστικά σχολεία κηρύττοντας τον Σιωνισμό από τον άμβωνα κάθε εβδομάδα, είναι εύκολο να δεις πώς ο Σιωνιστής η προπαγάνδα διεισδύει και διαποτίζει την αμερικανική κουλτούρα και την πολιτική της Συντηρητικής Δεξιάς.

Οι ηγέτες στην κορυφή αυτής της βιομηχανίας είναι ξεκάθαρα Ελευθεροτέκτονες, και αν καταφέρουν να καταστρέψουν το σημερινό τζαμί Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ και να το αντικαταστήσουν με έναν μασονικό «εβραϊκό» ναό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλοι οι Σιωνιστές Χριστιανοί θα φωνάξουν για χαρά στην υπηρεσία τους στον Σατανά.

Συμπέρασμα: Μελετήστε τη Βίβλο!!

Αυτό το άρθρο είναι μια περίληψη της λατρείας του Σιωνισμού. Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε μόνοι σας αυτό το ζήτημα, ελέγχοντας όλα τα εδάφια των γραφών που αναφέρονται εδώ.

Συγκεντρωθείτε με άλλους ομοϊδεάτες πιστούς και διαβάστε όλες αυτές τις περικοπές της Βίβλου για να μάθετε τι διδάσκει στην πραγματικότητα η Βίβλος και ΟΧΙ τι σας λέει κάποιος επαγγελματίας Χριστιανός ότι λέει ή τι πρέπει να πιστεύετε.

Γίνετε σαν τους Βεραίους στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, οι οποίοι άκουσαν αυτά που είπε ο Παύλος διαψεύδοντας τον Σιωνισμό, και έψαξαν τις γραφές για να δουν αν αυτό που έλεγε ήταν αλήθεια:

Τώρα οι Βεραίοι είχαν πιο ευγενή χαρακτήρα από τους Θεσσαλονικείς, γιατί έλαβαν το μήνυμα με μεγάλη προθυμία και εξέταζαν τις Γραφές κάθε μέρα για να δουν αν αυτό που είπε ο Παύλος ήταν αλήθεια. Πολλοί από τους Εβραίους πίστεψαν, όπως επίσης και πολλές επιφανείς Ελληνίδες και πολλοί Έλληνες άνδρες. Όταν οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη έμαθαν ότι ο Παύλος κήρυττε τον λόγο του Θεού στη Βέροια, πήγαν και εκεί, αναστατώνοντας τα πλήθη και ξεσηκώνοντάς τα. (Πράξεις 17:11-13)

Μπορείτε να εκτυπώσετε αυτό το άρθρο για να το χρησιμοποιήσετε (ή να κάνετε λήψη ως ebook .pdf), αλλά προτιμώ να μην το στέλνετε απλώς μέσω email σε κάποιον που θέλετε να εκπαιδεύσετε σχετικά με τον Σιωνισμό, όπως έναν πάστορα ή άλλους επαγγελματίες χριστιανούς. Πρέπει να το κατανοήσετε και να ξέρετε πώς να το διατυπώσετε μόνοι σας.

Πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Βίβλο ως αυθεντία σας για να αντικρούσετε τη Σιωνιστική λατρεία, και όχι κάποιον ανθρώπινο «ειδικό», και αυτό περιλαμβάνει εμένα.

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός ή μελετητής της Βίβλου για να αντικρούσετε αυτή τη λατρεία, καθώς η Βίβλος τα κάνει όλα από μόνη της πολύ αποτελεσματικά.

Μάθετε να κάνετε διερευνητικές ερωτήσεις για να αναγκάσετε τους ηγέτες της Σιωνιστικής λατρείας να εξηγήσουν τη θέση τους από τη Βίβλο και μόνο από τη Βίβλο.

Για παράδειγμα, αν ισχυρίζονται ότι όλοι οι Εβραίοι σώθηκαν με βάση την εθνικότητα και τη σχέση τους με τον Αβραάμ, ρωτήστε τους γιατί ο Ιησούς είπε ότι οι περισσότεροι από αυτούς υπηρέτησαν τον Σατανά και ότι μόνο αυτοί που πίστεψαν σε αυτόν σώθηκαν στην πραγματικότητα; Υποδείξτε τους τις Γραφές και ζητήστε τους να υπερασπιστούν τη θέση τους. Βάλτε τους στην άμυνα για να εξηγηθούν.

Εάν μιλούν για έναν 3ο ναό, ρωτήστε τους γιατί η Βίβλος λέει τόσο ξεκάθαρα ότι ο 3ος ναός είναι πνευματικός, που αποτελείται από τον Ιησού και τους ακολούθους του;

Αν αναφέρουν τη «Θεολογία αντικατάστασης», βάλτε τους να υπερασπιστούν τι ακριβώς είναι αυτό που πιστεύουν ότι «αντικαθίσταται» και πώς ορίζουν το «Ισραήλ» και τους «Εβραίους» και μετά βάλτε τους να εξηγήσουν τα εδάφια που τους ορίζουν σήμερα ως Παρέθεσα παραπάνω.

Στη συνέχεια, ζητήστε τους να εξηγήσουν τι είναι το Βιβλίο των Εβραίων στην Καινή Διαθήκη, και γιατί αυτό το βιβλίο δηλώνει τόσο ξεκάθαρα ότι όλα όσα υποσχέθηκαν στον Αβραάμ εκπληρώνονται εν Χριστώ, συμπεριλαμβανομένης της «γης»; (Κεφάλαιο 11 των Εβραίων).

Πάνω απ’ όλα να είστε ευγενικοί και κατανοητοί, γνωρίζοντας ότι αυτοί είναι αυτοί που εξαπατήθηκαν και όχι εσείς, και η στάση καλοσύνης και αγάπης σας θα μπορούσε απλώς να ανοίξει την πόρτα στην αλήθεια γι ‘αυτούς, η οποία θα μπορούσε κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή τους.

Αλλά στις καρδιές σας ξεχωρίστε τον Χριστό ως Κύριο. Να είστε πάντα έτοιμοι να δώσετε μια απάντηση σε όλους όσους σας ζητούν να δώσετε τον λόγο για την ελπίδα που έχετε. Κάνε όμως αυτό με πραότητα και σεβασμό, έχοντας καθαρή τη συνείδησή τους, για να ντρέπονται για τη συκοφαντία τους όσοι μιλούν κακόβουλα ενάντια στην εν Χριστώ καλή σου συμπεριφορά. (1 Πέτρου 3:15-16)

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,068


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα