Αποκλειστικό-Ανατριχιάζει ο νέος Ιταλός Υπουργός Πολιτισμού: Μίλησε για την ”Μεγάλη Ελλάδα” στις πρώτες δηλώσεις του (βίντεο)

Αποκλειστικό-Ανατριχιάζει ο νέος Ιταλός Υπουργός Πολιτισμού: Μίλησε για την ”Μεγάλη Ελλάδα” στις πρώτες δηλώσεις του (βίντεο)

25 Οκτωβρίου, 2022 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:715
Μοίρασέ το

 

”Η λέξη πολιτισμός συνοψίζει την ιστορική σημασία του έθνους μας, έχει μια χιλιετή κουλτούρα που ξεκινά από τη Magna Graecia που περνά από την Αναγέννηση και τον Ανθρωπισμό.”

 

 

 

 

 

MAGNA GRECIA… η γνωστή ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ της Κάτω Ιταλίας και της Σικελίας, που κατοικήθηκε από τον 8ο π.Χ. αιώνα, μέχρι και τις βυζαντινές μεταναστεύσεις του 15ου αιώνα…

Ακόμα και σήμερα, στη Νότια Ιταλία, υπάρχει μια εθνική ενότητα, που είναι γνωστή ως «Γρίκοι» ή «Γραίκοι» ή «Γραικάνοι» και υπολογίζονται σε περίπου 80.000 ψυχές, που έχουν πλήρη γνώση της καταγωγής τους και αναζητούν επαφή με την μητροπολιτική Ελλάδα, προκειμένου να μην αφομοιωθοόυν στην Ιταλική κοινωνία και εξαφανιστούν…

Μην ξεχνάμε πως το 1999 η τότε ιταλική κυβέρνηση, αναγνώρισε επισήμως την Γραικανική γλωσσική μειονότητα…

Όντως ανατριχιαστική η αναφορά του Ιταλού νέου υπουργού της κυβέρνησης Μελόνι, αλλά θα δούμε και πως θα κινηθεί στην πορεία… και τι θετικά όχι μόνον για την Ιταλία, αλλά και για την MAGNA GRECIA και κατ΄επέκταση και για την Ελλάδα, θα πράξει… ή θα τον αφήσουν να πράξει…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

 

Ο νέος υπουργός Πολιτισμού στην Ιταλία Gennaro Sangiuliano γεννήθηκε στη Νάπολη, είναι γιος της ”Μεγάλης Ελλάδας” και δεν ξέχασε να σημειώσει ότι η ιστορία της Ιταλίας είναι πολύ πιο παλιά από το ιταλικό κράτος και ότι έχει μια αρκετές χιλιάδες χρόνια ιστορία που πηγάζει από τη ”Μεγάλη Ελλάδα”.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

”Η λέξη πολιτισμός συνοψίζει την ιστορική σημασία του έθνους μας, έχει μια χιλιετή κουλτούρα που ξεκινά από τη Magna Graecia που περνά από την Αναγέννηση και τον Ανθρωπισμό.”

Δείτε το βίντεο:

Το λινκ του βίντεο εδώ

Το βιογραφικό του

Ο Gennaro Sangiuliano, ένας δημοσιογράφος που είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για το κανάλι Tg2, αποφοίτησε από τη Νομική από το Πανεπιστήμιο Federico II της Νάπολης. Εκεί απέκτησε το διδακτορικό του στα Νομικά και Οικονομικά.

Στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης απέκτησε μεταπτυχιακό στο ευρωπαϊκό ιδιωτικό δίκαιο. Λέκτορας στο Lumsa, στο Πανεπιστήμιο La Sapienza και στον Luiss, έχει δημοσιεύσει μια σειρά από δοκίμια μεταξύ των οποίων: the conservative anarchist (2008), Putin. Life of a Tsar (2015), Life in an American Dynasty (2016), Life of a President Against All (2017).

Ο Sangiuliano ήταν αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας Libero και είχε αρκετές συνεργασίες με τις Il Foglio, L’Espresso και Il Sole 24 Ore. Το 2009 μετακόμισε στο Tg1, του οποίου έγινε αναπληρωτής διευθυντής. Το 2018 μετακινήθηκε στο Tg2.

Η Ιταλική κυβέρνηση

Αναλυτικά οι υπουργοί της κυβέρνησης  Meloni είναι:

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Υποδομών: Matteo Salvini,  Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών: Antonio Tajani, υφυπουργός στην προεδρία του Συμβουλίου: Alfredo Mantovano; Υπουργός Οικονομίας: Giancarlo Giorgetti, Υπουργός Εσωτερικών: Matteo Piantedosi, Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης: Adolfo Urso, Υπουργός Δικαιοσύνης: Carlo Nordio, Υπουργός Άμυνας: Guido Crosetto.

Υπουργός Υγείας: Orazio Schillaci, Υπουργός Μεταρρυθμίσεων: Maria Elisabetta Alberti Casellati, Υπουργός Εργασίας: Marina Elvira Calderone, Υπουργός Παιδείας: Giuseppe Valditara, Υπουργός Πανεπιστημίου και Έρευνας: Annamaria Bernini, Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Raffaele Fitto, Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης: Gilberto Pichetto Fratin, Υπουργός Οικογένειας, Ποσοστό γεννήσεων και Ίσων Ευκαιριών: Eugenia Roccella, Υπουργός Τουρισμού: Daniela Santanché.

Υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων: Roberto Calderoli, Υπουργός Πολιτισμού: Gennaro Sangiuliano, Υπουργός Αθλητισμού: Adrea Abodi, Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης: Paolo Zangrillo, Υπουργός Πολιτικών της Θάλασσας και του Νότου: Sebastiano Musumeci, Υπουργός Αναπηρίας: Alessandra Locatelli, Υπουργός Γεωργίας και  Τροφίμων: Francesco Lollobrigida.

 

 

Πηγή

Προβολές : 715


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα