Αποκλειστικό: Η πιο σημαντική δεξιά διάσκεψη της χρονιάς της Αμερικής είναι μια επιχείρηση επιρροής του Ισραήλ (ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

Αποκλειστικό: Η πιο σημαντική δεξιά διάσκεψη της χρονιάς της Αμερικής είναι μια επιχείρηση επιρροής του Ισραήλ (ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

7 Δεκεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:513
Μοίρασέ το

 

Ωστόσο, παρά τον μεγάλο αριθμό Εβραίων και ακόμη και Ραβίνων που πρόκειται να μιλήσουν στο συνέδριο, το Ίδρυμα Edmund Burke και ο Yoram Hazony δεν αναφέρουν ένα σχετικό γεγονός: η διάσκεψη είναι μια επιχείρηση σιωνιστικής επιρροής που διευθύνεται από την Ιερουσαλήμ.

Τα πάντα και οι πάντες, πρέπει να ελέγχονται απ’ αυτή την σατανότρυπα της Μεσογείου κι από μια κλίκα που παγκοσμίως δεν ξεπερνά μερικές δεκάδες εκατομμύρια…

Απ’ αυτό τον έλεγχο, δεν ξεφεύγει φυσικά και η Ελλάδα την οποία ήδη ελέγχουν πλήρως εδώ και δεκαετίες…

Παρ΄όλα αυτά, η επιρροή θα γίνει ακόμα πιο σκληρή…

Σ’ αυτό το άρθρο θα συναντήσετε και ένα πρόσωπο που έχει στα χέρια του την εταιρεία που ελέγχει τις εκλογές και όχι μόνο…

Θα γίνει αντιληπτό πως μας έχουν αλυσσοδέσει… (εδώ)

Εβραίος φυσικά και σιωνιστής…

Τέτοιες γνώσεις είναι σημαντικές για να ξέρουμε τις κινήσεις του εχθρού και τι μας περιμένει…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Eric Striker

 

Από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου, η μητέρα όλων των δεξιών πνευματικών συνεδρίων έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στο Ορλάντο της Φλόριντα. 

Η εκδήλωση, με τίτλο National Conservatism Conference , θα περιλαμβάνει βασικές ομιλίες από τρεις Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους για την προεδρία του 2024 (Marco Rubio, Ted Cruz και Josh Hawley), έναν εξέχοντα δισεκατομμυριούχο (Peter Thiel) και έναν αγαπημένο γερουσιαστή του 2022 (JD Vance), του οποίου η εκστρατεία χρηματοδοτείται από τον εν λόγω δισεκατομμυριούχο.

Μαζί τους συμμετέχουν 86 από τους πιο εξέχοντες παλαιοσυντηρητικούς, παραδοσιακούς καθολικούς, νεοαντιδραστικούς και συντηρητικούς συγγραφείς, ακαδημαϊκούς και ειδικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το συνέδριο φιλοξενείται από έναν Ισραηλινό, τον Yoram Hazony, μέσω του μη κερδοσκοπικού του οργανισμού, The Edmund Burke Foundation. 

Σύμφωνα με την περιγραφή της εκδήλωσης, το Συνέδριο Εθνικού Συντηρητισμού επιδιώκει να χαράξει μια νέα πορεία για την αμερικανική δεξιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην «καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για έναν δημοκρατικό κόσμο που αντιμετωπίζει μια ανερχόμενη Κίνα στο εξωτερικό και έναν ισχυρό νέο μαρξισμό στο εσωτερικό .” 

Η ενότητα εκφράζει ενδιαφέρον για τη δημιουργία μιας «πνευματικά σοβαρής εναλλακτικής λύσης στις υπερβολές του καθαρόαιμου ελευθερισμού» που είναι «σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές θεωρίες που βασίζονται στη φυλή». 

Ωστόσο, παρά τον μεγάλο αριθμό Εβραίων και ακόμη και Ραβίνων που πρόκειται να μιλήσουν στο συνέδριο, το Ίδρυμα Edmund Burke και ο Yoram Hazony δεν αναφέρουν ένα σχετικό γεγονός: η διάσκεψη είναι μια επιχείρηση σιωνιστικής επιρροής που διευθύνεται από την Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τις φορολογικές καταθέσεις 990 του Ιδρύματος Edmund Burke  που  ελήφθησαν από την Εθνική Δικαιοσύνη , η ομάδα μοιράζεται το ίδιο ισραηλινό προσωπικό με το Ινστιτούτο Herzl που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ: Yoram Hazony, Ofir Harvry και ραβίνος Raphael “Rafi” Eis.

Οι υπάλληλοι του Ιδρύματος Burke που δεν περιλαμβάνονται στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Herzl, όπως ο David Brog, ανήκουν σε άλλες φιλο-ισραηλινές ακτιβιστικές ομάδες, όπως η Maccabee Task Force, της οποίας ο μοναδικός σκοπός φαίνεται να είναι η καταπολέμηση των εκστρατειών Boycott, Divestment and Sanctions (BDS).    

Το Ινστιτούτο Herzl είναι, σύμφωναμε τη δική του περιγραφή , μια πρωτοβουλία προπαγάνδας που ειδικεύεται στην εκπαίδευση χριστιανών μελετητών για την προώθηση των ισραηλινών και εβραϊκών συμφερόντων σε όλο τον κόσμο. 

Η σύνδεση μεταξύ του Εθνικού Συνεδριακού Συντηρητισμού και του Ινστιτούτου Herzl δεν διαφημίζεται αλλά ούτε και κρύβεται. Κατά την κύλιση στον ιστότοπο του συνεδρίου της Φλόριντα, ένας σύνδεσμος προς την εναρκτήρια εκδήλωση του 2016 φιλοξενείται ανοιχτά από το Ινστιτούτο Herzl, με θέμα « Χριστιανο-Εβραϊκή Συμμαχία: Ανάκτηση και οικοδόμηση του συντηρητισμού».  Πολλοί από τους ομιλητές από τη διάσκεψη του 2016 θα μιλήσουν επίσης στη συνάντηση του 2021. 

Αυτό που προσθέτει ίντριγκα στο εκκολαπτόμενο δίκτυο επιφανών δεξιών, ακόμη και «ακροδεξιών», στοχαστών που θα είναι παρόντες στην εκδήλωση της Φλόριντα είναι ότι φαίνεται να σηματοδοτεί μια εβραϊκή εγκατάλειψη των παραδοσιακών συντηρητικών πηγών — Ευαγγελικών, ελευθεριακών κ.λπ. – για έναν νέο νεοσυντηρητισμό που είναι καθολικός, κάπως ανελεύθερος και προσηλωμένος στην καταπολέμηση της Κίνας.   

Μερικοί από τους χορηγούς που αναφέρονται για τον Εθνικό Συντηρητισμό 2021, όπως το The American Conservative — που στο παρελθόν έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα επικριτικά για το Ισραήλ — προκαλούν έκπληξη. Άλλοι αντιπροσωπεύουν τη νέα αντιδραστική τάση στην αμερικανική πολιτική, όπως το Ινστιτούτο Claremont του Peter Thiel, μαζί με τον καθολικό σθεναρό  First Things

Πολλά φιλελεύθερα μέσα σχολίασαν την άνοδο αυτής της νέας «αντιδραστικής δεξιάς» ως επικεντρωμένη στην Ουγγαρία γύρω από την προεδρία του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος αγνοεί εσκεμμένα τον ισραηλινό πυρήνα που φαίνεται να συγκεντρώνει όλους αυτούς τους ανόμοιους παράγοντες.

Το Ινστιτούτο Δούναβης, το οποίο εδρεύει στην Ουγγαρία, αναφέρεται ως χορηγός και εκπροσωπείται στο συνέδριο μέσω του προέδρου του John O’Sullivan. Πολλές καθολικές και παλαιοσυντηρητικές προσωπικότητες που είναι παρόντες στο Εθνικό Συντηρητικό Συνέδριο, όπως ο Rod Dreher, ο Patrick Deneen και άλλοι, ταξίδευαν πρόσφατα από και προς την Ουγγαρία και συναντήθηκαν με εξέχουσες κρατικές προσωπικότητες εκεί.  

Μια ολοφάνερη παράλειψη στην ερχόμενη εκδήλωση είναι ο Tucker Carlson, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική δεξιά φιγούρα στην Αμερική αυτή τη στιγμή. Ο Carlson ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του Hazony πέρυσι και ταξίδεψε επίσης στην Ουγγαρία, ωστόσο δεν θα είναι παρών σε αυτήν την εκδήλωση. Ο ειδήμονας του Fox News, υψηλού προφίλ, πηγαίνει με την Anti-Defamation League φέτος, αναμφίβολα παίζει ρόλο στο να μην παρευρεθεί. 

Το βιβλίο του Yoram Hazony του 2018, The Virtue of Nationalism , το οποίο προωθεί αυτό που πιστεύει ότι είναι οι αγγλοσαξονικές φιλελεύθερες αξίες του πολίτη ως εναλλακτική λύση τόσο στον φυλετικό εθνικισμό όσο και στον αριστερό, γρήγορα ήρθε και έφυγε χωρίς να αφήσει μεγάλο αντίκτυπο.

Ωστόσο, η μυστηριώδης ικανότητα του χαμηλού επιπέδου Ισραηλινού ακαδημαϊκού να εισάγει συχνά αγνοούμενους και περιθωριοποιημένους διανοούμενους σε καθολικές και νεοαντιδραστικές ομάδες σε Ευρωπαίους ηγέτες, Αμερικανούς διεκδικητές της προεδρίας και δισεκατομμυριούχους με βαθιά τσέπη, αναμφίβολα θα επηρεάσει τον λόγο τους για τους Εβραίους και το Ισραήλ ως συντηρητική δεξιά και Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα προχωρά από τον Τραμπισμό.  

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Πηγή μετάφρασης 

Προβολές : 513


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα