Αποκλειστικό! Καθηγητής F. Cardini: “Η Δύση επιταχύνει τον ρυθμό για να τρέξει προς την άβυσσο. Είμαστε αιχμάλωτοι ενός βαθιά διεφθαρμένου και δουλοπρεπούς συστήματος μαφίας”!!!

Αποκλειστικό! Καθηγητής F. Cardini: “Η Δύση επιταχύνει τον ρυθμό για να τρέξει προς την άβυσσο. Είμαστε αιχμάλωτοι ενός βαθιά διεφθαρμένου και δουλοπρεπούς συστήματος μαφίας”!!!

14 Σεπτεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:342
Μοίρασέ το

 

Αυτοί διοικούν τα λόμπι που εκφράζονται στο ΝΑΤΟ και στις εταιρείες. Η δημοκρατία έχει γίνει μια επίσημη τελετή στην οποία κανείς δεν πιστεύει πια και στην πραγματικότητα όλο και λιγότεροι πηγαίνουν να ψηφίσουν.

Σήμερα τα κόμματα στην Ιταλία – αλλά και αλλού, στις ΗΠΑ και στη Δύση – είναι απλώς εκλογικές επιτροπές που συμπεριφέρονται εξωτερικά ως πρακτορεία μέσων ενημέρωσης που στοχεύουν να προσελκύσουν πελάτες, ουσιαστικά ως μαφίες που σκοπεύουν να τοποθετήσουν τους άνδρες τους στις απαραίτητες βασικές θέσεις.

 

 

Θα προτείνω στους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, να διαβάσουν προσεκτικά αυτή τη σύντομη και κυρίως περιεκτική συνέντευξη, γιατί επιτέλους ακούγεται και μια ψύχραιμη φωνή, ως προς τον ρόλο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας.

Κόμματα που σήμερα συμμετέχουν είτε στα κοινοβούλια, είτε εκτός κοινοβουλίων, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ και στοχεύουν απλά στο ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ των λαών.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Φανταστείτε όλο το πολιτικό σύστημα, σαν τον Μινώταυρο… Εμείς, πρέπει να βρούμε τον μίτο της Αριάδνης και να βγούμε από τον Λαβύρινθο…

Συνέντευξη στον Απόστολο Αποστόλου

Ο Franco Cardini υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι, Καθηγητής στην έδρα της Μεσαιωνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της  Φλωρεντίας,. Καθηγητής στη Scuola Normale Superiore, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ανώτατης Σχολής Ιστορικών Σπουδών του Αγίου Μαρίνου. Επιπλέον, υπήρξε Διευθυντής Έρευνας στην École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι και Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Ασυμβίβαστος με ακηδεμόνευτη πένα γίνεται ανατόμος της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Θεωρείται ο σπουδαιότερος δάσκαλος της Μεσαιωνικής Ιστορίας στην Ιταλία και όχι μόνο.

Απόστολος Αποστόλου: Έχουμε εκλογές στην Ιταλία: Αν, όμως, διαβάσεις τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων, διαπιστώνεις  ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις στα προγράμματά τους. Τα πολιτικά κόμματα εκφράζουν σχεδόν την ίδια πολιτική. Τι θα λέγατε;

Franco Cardini: Σήμερα τα κόμματα στην Ιταλία – αλλά και αλλού, στις ΗΠΑ και στη Δύση – είναι απλώς εκλογικές επιτροπές που συμπεριφέρονται εξωτερικά ως πρακτορεία μέσων ενημέρωσης που στοχεύουν να προσελκύσουν πελάτες, ουσιαστικά ως μαφίες που σκοπεύουν να τοποθετήσουν τους άνδρες τους στις απαραίτητες βασικές θέσεις.

Εξ ου και το αμοιβαίο μίσος τους, η απροθυμία τους να συνεργαστούν για το κοινό καλό που δεν υπάρχει γι’ αυτούς, η αδιαφορία τους για προγράμματα, η άγνοιά τους, η κακή τους πίστη.

Είμαστε αιχμάλωτοι ενός βαθιά διεφθαρμένου και δουλοπρεπούς συστήματος μαφίας: αυτοί διοικούν τα λόμπι που εκφράζονται στο ΝΑΤΟ και στις εταιρείες.

Η δημοκρατία έχει γίνει μια επίσημη τελετή στην οποία κανείς δεν πιστεύει πια και στην πραγματικότητα όλο και λιγότεροι πηγαίνουν να ψηφίσουν.

 

 

Απόστολος Αποστόλου: Βλέπουμε ότι η κεντροδεξιά ανασυντάσσεται ολοταχώς στην κατάληψη της εξουσίας. Τι θα μπορούσε να περιμένει ο Ιταλός πολίτης από τη συμφωνία του κεντροδεξιού συνασπισμού;

 

Franco Cardini:Ο πολίτης που  επιλέγει τη συμφωνία του κεντροδεξιού συνασπισμού θα περιμένει: λιγότερους φόρους, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη φοροδιαφυγή, περισσότερο αστυνομικό έλεγχο στη μετανάστευση κλπ, και χωρίς να είναι παράδοξο  λιγότερες κοινωνικές υπηρεσίες καθώς ο κεντροδεξιός πολίτης φιλοδοξεί να απευθύνεται πάντα και σε κάθε περίπτωση σε ιδιώτες για τις δικές του ανάγκες (αυτοί είναι οι νόμοι της φιλελεύθερης  αγοράς, η μόνη του θρησκευτική πίστη).

Franco Cardini 2

Απόστολος Αποστόλου: Σήμερα σε μια Ευρώπη με ακατάσχετη φλυαρία, με λάθος πολιτικές, που δεν υπάρχουν προοπτικές, τι μπορούν  να περιμένουν οι λαοί; Η Ursula von der Leyen υποστήριξε ότι η δημοκρατία δεν έχει φύγει από «τη μόδα της δημοκρατίας» αλλά πρέπει να επικαιροποιηθεί η δημοκρατία (sic). Και το ερώτημα που εγείρεται είναι  ποια δημοκρατία, η δημοκρατία των κυβερνήσεων έκτακτης ανάγκης; (ζούμε με κυβερνήσεις έκτακτης ανάγκης  πανδημίας, ενέργειας κλπ.) Ποιά είναι η γνώμη σας?

 

Franco Cardini:Η Δύση δεν έχει τελειώσει ακόμα: απλώς επιταχύνει τον ρυθμό για να τρέξει προς την άβυσσο. Σήμερα δεν υπάρχουν πλέον νόμιμες και σαφείς άρχουσες τάξεις: κυβερνιόμαστε από τη μαφία της «βαθιάς κυβέρνησης», από τα λόμπι, των οποίων η δουλειά συνίσταται στην επιτάχυνση της διαδικασίας συγκέντρωσης του πλούτου, διευρύνοντας έτσι το χάσμα μεταξύ των πολύ πλουσίων (πολύ λίγοι) και οι πολύ φτωχοί (πάρα πολλοί), με την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Η καταστροφή διαδικασία της κοινωνικής οικοδόμησης επιτυγχάνεται μέσω της επιλογής που είχε  με τα εργαλεία της στο σχολείο και τον πολιτισμό η οποία  έχει προκαλέσει μια αυξανόμενη ονοκρατία* (εσύ που είσαι Έλληνας θα καταλάβεις) κάτω από τη διαδικασία της αθεΐας και του αναλφαβητισμού, που συμβαδίζουν και καταστρέφουν οποιαδήποτε ηθική.

Προτεινόμενες θεραπείες; Να αποκατασταθεί η αίσθηση του ανήκειν στην κοινωνία μέσω μιας πολιτικής που επιμένει στα καθήκοντα και όχι στα δικαιώματα.

Μηδενική ανοχή στα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και της κοινής κληρονομιάς· καθιέρωση υποχρεωτικής στράτευσης για νέους μεταξύ 18 και 21 ετών με δυνατότητα επιλογής μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής θητείας· έξοδος των προσχωρούντων χωρών από το σύμφωνο του ΝΑΤΟ, το οποίο καταργεί την εθνική κυριαρχία και, για τους Ευρωπαίους, να συντελεστεί μια αυθεντική συνομοσπονδιακή ένωση που θα  προστατεύει τις εθνικές ταυτότητες και θα  καθιερώνει τάξη και ενότητα στα μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης, της υγείας, της ασφάλειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με αυστηρότατες ποινές για απατεώνες και φοροφυγάδες.

 

 

Απόστολος Αποστόλου: Διακινούνται υποσχέσεις για ειρήνη και ευημερία, ισότητα και πρόοδο, από τα πολιτικά κόμματα εως την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όλοι  μιλούν για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά έχουμε μια Ευρώπη της φτώχειας, μια Ευρώπη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  με κατασταλτικά μέτρα και σαφώς με έλλειψη λογοδοσίας. Τι ακριβώς συμβαίνει; Βιώνουμε μήπως  το τέλος της παγκοσμιοποίησης και βλέπουμε αυτή την αποδιοργάνωση καθώς η παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί πλέον να δημιουργήσει πρόσθετη ευημερία (δε δημιούργησε ποτέ βέβαια) ό,τι τέλος πάντων  έταζε, αλλά μόνο την έλλειψη της δημοκρατίας. Πως  κρίνετε μια τέτοια εξέλιξη;

 

Franco Cardini: Η δημοκρατία των κομμάτων τα οποία δε διαθέτουν προγράμματα και  κρύβουν τους στόχους τους οι οποίοι αποτελούνται από τεχνικές αρπαγής των διαχειριστικών εξουσιών της κοινωνίας, έχει τελειώσει καθώς αυτά τα κόμματα έχουν χάσει την πίστη τους.

Είναι απαραίτητο σε αυτό το σημείο (γιατί η εκφυλιστική διαδικασία έχει πάει πολύ μακριά) να γίνει  ό,τι γίνεται με τις  σοβαρές ασθένειες: Δηλαδή η ανακουφιστική φροντίδα  να ανασταλεί  και να ξεκινήσει η αποφασιστική κρίση: τότε πλέον αναλαμβάνεται η δράση.

Αυτό περιμένουμε στην τρέχουσα φάση να  εξελιχθεί η πορεία της: περιμένουμε την κρίση που προκαλείται από το υψηλό κόστος ζωής που καθορίζεται από τις παράφρονες κυρώσεις στη Ρωσία και την κρίση που δημιουργείται από τον γενικό αποπροσανατολισμό να γεννήσει τις θεραπείες.

Είμαστε ακόμα στο 1916: ας μην μαγευτούμε λοιπόν από την «επανάσταση» του Φλεβάρη του ’17 και ας περιμένουμε την Οκτωβριανή.

 

* Ο Franco Cardini στα άρθρα του αναφέρεται στην ονοκρατία, σύνθετη  λέξη που προέρχεται από  την αρχαία ελληνική λέξη όνος.

 

Πηγή

Προβολές : 342


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα