Αποκρυφισμός στη Θράκη…και όχι μόνο!!! Καμάρια της ντροπής

Αποκρυφισμός στη Θράκη…και όχι μόνο!!! Καμάρια της ντροπής

13 Σεπτεμβρίου, 2022 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:949
Μοίρασέ το

 

 

Η Θεοσοφία ακολουθώντας την Καμπαλά, η οποία συνοψίζει τις δαιμονοδίδακτες πλάνες σε Ανατολή και Δύση από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, διδάσκει ότι «Υπάρχει μόνο μία απόλυτη Αρχή, από την οποία προήλθαν όλα τα φαινόμενα με εκροή ή ακτινοβολία.

Ἡ καμπαλίστρια Dion Fortune διακηρύσσει: «Ὁ δρόμος, βρίσκεται μέσα μας κι ὄχι ἔξω ἀπό μας»[9] . Ὁ θεός εἶναι μέσα στόν ἄνθρωπο καί ὁ ἄνθρωπος εἶναι στήν οὐσία του Θεός. Ὅπως διασαλπίζει ὁ ὀρθολογιστικός σατανισμός, δέν ὑπάρχει κανένας Θεός καί κανένας Σατανᾶς ἐκτός ἀπό τόν ἴδιο τόν σατανιστή.

 

Αποκρυφισμός στη Θράκη…και όχι μόνο!!! Καμάρια της ντροπής

Αν αναρωτιέστε γιατί τόση μαυρίλα πάνω από την Ελλάδα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το παρακάτω αποκαλυπτικό άρθρο και θα αντιληφθείτε πως είναι πολλοί πλέον που έχουν προσηλυτιστεί στον αποκρυφισμό… δηλαδή στον σατανισμό…

Είναι απίστευτο το μέγεθος της παραπλάνησης αυτού του λαού, που μη έχοντας γνώση τι σημαίνει ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, ΚΑΜΠΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣΟΦΙΑ, έχουν γίνει έρμαια σατανιστών…

Εκπλήσσει δε το γεγονός πως στην Θράκη, ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, έχει πολλούς οπαδούς.

Πριν ένα χρόνο, ανάρτησα ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα που αφορά στον ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Θα σας προτείνω αν δεν το  έχετε διαβάσει, να το κάνετε τώρα, κλικάροντας εδώ

Στοιχηματίζω πως μετά την ανάγνωση, οι νοήμονες θα αντιληφθούν γιατί οδηγούμαστε ως λαός και ως έθνος, στην άβυσσο…

Οι εβραίοι σιωνιστές, τρίβουν ικανοποιημένοι τα χέρια τους…

Δικός τους ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, δική τους η ΘΕΟΣΟΦΙΑ, δικός τους και ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Η επίσημη εκκλησία, έχει άλλα ενδιαφέροντα και δεν θ’ ασχοληθεί μ’ αυτό το ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ… πρέπει να προβάλει τα εμβόλια, τις μάσκες, τα τεστ… και την … ΕΒΡΑΙΟΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…

 

 

ΜΕΡΟΣ 1ο

«ἔστι γὰρ βδέλυγμα Κυρίῳ τῷ Θεῷ σου πᾶς ποιῶν ταῦτα· ἕνεκεν γὰρ τῶν βδελυγμάτων τούτων Κύριος ἐξολοθρεύσει αὐτοὺς ἀπὸ προσώπου σου»  Δευτερονόμιον ιη’ 12

Αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Μια «ποιητική βραδιά» στην αλεπουδόπολη Αλεξανδρούπολη. Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου) παρουσίαζε το νέο ποιητικό Ανθολόγιο, με έργα μελών της Ομάδας Ποίησης και άλλων δημιουργών.

Ένα από τα μέλη αυτής της Ομάδας Ποίησης, γνωστό και μη εξαιρετέο πρόσωπο στην πόλη – το οποίο, για ευνόητους λόγους, θα αφήσουμε ανώνυμο, όπως και όλα τα άλλα πρόσωπα που θα αναφέρουμε -, ήταν συγχρόνως και μέλος της Θεοσοφικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης, της μασονικής Στοάς «Κάβειρος» [1].

Τη γνωρίζαμε αυτή την ιδιότητά του, την ομολογούσε άφοβα στις συνάξεις της Ομάδας, δεν ήταν κρυφή. Και τον θυμόμαστε να αναφέρεται φευγαλέα στην Καμπαλά σαν να ήταν κάτι που αγαπούσε ιδιαίτερα, ίσως ακόμα και να καμάρωνε γι’ αυτήν, αν κρίνουμε από τον θαυμασμό που εξέφραζε.

Εμείς εκείνα τα χρόνια, στα μαύρα μας σκοτάδια, δεν είχαμε ιδέα περί Θεοσοφίας, περί Καμπαλά ή περί Μασονίας εν γένει.

Στην Ομάδα Ποίησης μπορούσες να συναντήσεις από Δωδεκαθεϊστές Χρυσαυγίτες και (εκκολαπτόμενους ή ενεργούς) Μασόνους μέχρι  εκκοσμικευμένους – ή και πλανεμένους – Ορθόδοξους και Τσιγγάνους·  δεν ενδιέφερε ούτε ενοχλούσε το τι πρέσβευε ο καθένας.

Επειδή, λοιπόν, θα παρουσιάζονταν εκείνη τη βραδιά και ποιήματα του εν λόγω Μασόνου ποιητή, αναμενόμενο ήταν να τον τιμήσουν με την παρουσία τους και μέλη της Θεοσοφικής Εταιρείας.

Αναμενόμενο ήταν, επίσης, και να αναμιχθούν τα μέλη αυτά με το υπόλοιπο πλήθος μετά την παρουσίαση.

Κάποια στιγμή ήλθαν και μάς συστήθηκαν δύο μέλη της Εταιρείας, μια ευγενική και χαμογελαστή κυρία και ένας επίσης ευγενικός και χαμογελαστός κύριος.

Για κάποιο λόγο, παρά την πάροδο τόσων ετών, μας έχει μείνει ανεξίτηλη η ανάμνηση του τρόπου με τον οποίο ο κύριος αυτός μάς  συστήθηκε: «Είμαι ο τάδε και είμαι εσωτεριστής». Και λέγοντάς το είχε την όψη και τη στάση κάποιου που καμαρώνει για το κατόρθωμά του.

Ένα καμαρωτό μα και παράξενο ημι-μειδιάζον βλέμμα, ευδιάκριτο ακόμα και στο βραδινό ημίφως εκείνης της μικρής αυλής στο κέντρο της πόλης.

Εμείς τότε είχαμε μια μάλλον αόριστη και σίγουρα λανθασμένη ιδέα περί Εσωτερισμού και έτσι δώσαμε μια τυπική, ευγενική απάντηση, με κείνο το μουδιασμένο χαμόγελο της αβέβαιης απορίας που δε ρωτά περισσότερα.

Δεν αναρωτηθήκαμε ούτε ρωτήσαμε: τι πρεσβεύει και σε τι είδους ενέργειες επιδίδεται άραγε ένας εσωτεριστής;

Σε ένα τέτοιο Ποιητικό Ανθολόγιο είχε λάβει μέρος με κείμενό του και ο νεαρός γιος ενός επίσης γνωστού και μη εξαιρετέου συμπολίτη μας, από τα γνωστότερα ονόματα της πόλης.

Ο προαναφερθείς Μασόνος ποιητής της Ομάδας μίλησε για το συγκεκριμένο κείμενο του νεαρού με βαθύ προβληματισμό, επειδή, όπως έλεγε, υπήρχαν αναφορές στον Aleister Crowley («πατέρα του νεοσατανισμού», όπως θα δούμε παρακάτω) και σε «προχωρημένη μαγεία», οι οποίες υποθέτουμε πως ήταν αναγνωρίσιμες από τους γνώστες του αντικειμένου.

Είχε πει, μάλιστα, ότι το συμβάν αυτό θα έφθανε «πολύ ψηλά», εννοώντας, προφανώς, ανώτερους αξιωματούχους της Μασονίας. Άραγε ο νεαρός που έγραψε το εν λόγω κείμενο ασχολούνταν ενεργά με τη μαγεία, ή ήταν γι’ αυτόν απλώς κάτι που κέντριζε την νεανική του περιέργεια, εξάπτοντας την ποιητική του φαντασία; 

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον και κατατοπιστικότατο κείμενο του Μοναχού π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη, μέλους του Πνευμ. Συμβουλίου της Π.Ε.Γ., με τίτλο «Ο Εσωτερισμός-Αποκρυφισμός στην εποχή μας (α’ μέρος) [2]», διαβάζουμε μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Σύμφωνα με τους Georg Schmid και Georg Otto Schmid, «Οι εσωτεριστές θεωρούν τον εσωτερισμό ως μία πανάρχαια ανθρώπινη σοφία, ως πανάρχαια θρησκεία που είναι κρυμμένη στην ανθρώπινη ψυχή και που καταδιώκεται πάντοτε από τις επίσημες θρησκείες, αλλά δεν νικάται ποτέ. 

Η κρυμμένη σοφία των αρχαίων Αιγυπτίων, η ενασχόληση των κατοίκων της Μεσοποταμίας με τη μαγεία, οι σοφίες του Ερμού του Τρισμέγιστου, οι θεραπευτικές τεχνικές των σαμάνων, η σοφία των Ινδιάνων, ο φωτισμός των Yogis και των θιβετιανών δασκάλων, οι γνώσεις του Πλάτωνος και του Jakob Böhme, τα μυστικά του χριστιανικού μυστικισμού, η μυστικιστική κατανόηση του Ευαγγελίου του Ιωάννου, η μαγεία των μαγισσών, η σοφία των τσιγγάνων, τα μυστικά των Ροδοσταύρων και των μασόνων θεωρούνται ότι είναι όλα κομμάτια ενός ατελείωτου ρεύματος εσωτεριστικής γνώσης, ενός ρεύματος που στις ημέρες μας ρέει στη θάλασσα του νέου και ταυτόχρονα πανάρχαιου εσωτερισμού του παρόντος [3]».

Στα παραπάνω θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ένα πλήθος από τεχνικές και πρακτικές, περισσότερο ή λιγότερο γνωστές, όπως: κάρτες ταρώ, I Ging (το κινέζικο βιβλίο μαντείας), channeling, αναδρομές σε προηγούμενες ζωές, θετική σκέψη, βιοενεργειακές θεραπείες, δίνοντας  έτσι το γενικότερο στίγμα του σύγχρονου φαινομένου που ονομάζεται εσωτερισμός και συμπλέκεται με το φαινόμενο της «Νέας Εποχής» (New Age) [4] (…)

Και η εν Ελλάδι Πρόεδρος της «Ενώσεως θεοσόφων – ULT Αθήνα» Ασπασία Παπαδομιχελάκη αποφαίνεται: «Η Θεοσοφία είναι η μυστική αυτή παράδοση των Θείων Όντων που υπήρχε προ αμνημονεύτων χρόνων και εκφράζει τη συσσωρευμένη σοφία όλων των εποχών… Οι εκφράσεις ‟Σοφία-θρησκεία”, ‟Αρχαία Σοφία”, ‟Αιώνια Σοφία”, ‟Αποκρυφισμός”, ‟Εσωτερισμός” είναι συνώνυμα του όρου Θεοσοφία.

Οι πνευματικές ροές που εκπέμπονται κατά καιρούς από τη Θεοσοφία, εμφανίζονται με διάφορα ονόματα ως Βέδες, Βεδάντα, Γιόγκα, Βουδισμός, Χριστιανισμός (Γνωστικισμός), Ερμητισμός, Δωδεκάθεο, Ροδοσταυρισμός, Σύγχρονη Θεοσοφία είναι όψεις της Μίας Πνευματικής Αλήθειας που εμφανίζεται κατά καιρούς σε διαφορετικούς τόπους και λαούς»[5] ». [σ.σ. Σημειώνουμε εδώ παρενθετικά ότι στην Αποκάλυψη του Ιωάννου ο Γνωστικισμός χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον Κύριο ως «τὰ βαθέα τοῦ σατανᾶ» (Ἀπ. Β’ 24).] 

Λίγο παρακάτω στο κείμενο του π. Αρσενίου διαβάζουμε: «Πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με τη Μπλαβάτσκυ [σ.σ. ιδρύτρια της Θεοσοφικής Εταιρείας], και γενικότερα τον εσωτερισμό, η κοινοποίηση των «εσωτερικών» απόκρυφων διδασκαλιών στους αμύητους, στον «πολύ όχλο», σημαίνει βεβήλωσή τους [6].

Τα τελευταία όμως χρόνια παρατηρούμε κάποια κοινοποίησή τους.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ομάδες της «Νέας Εποχής» -η Θεοσοφία ανήκει σ’ αυτές- θεωρούν ότι έχει φθάσει ο καιρός για την έλευση του αναμενόμενου από αυτούς «νέου μεσσία της Υδροχοϊκής εποχής» και ήδη από το 1975 περίπου προσπαθούν να μυήσουν όσο το δυνατόν περισσοτέρους.  (…)

Το στοιχείο της μυστικότητος και η μεθόδευση των εμπειριών στο πλαίσιο σταδιακών μυήσεων είναι δύο από τα στοιχεία που οδηγούν τους μελετητές του φαινομένου των σεκτών (των συγχρόνων δηλαδή ολοκληρωτικής δομής αιρέσεων, οι οποίες οδηγούν τους οπαδούς-θύματα σε ολοκληρωτική εξάρτηση από τον αρχηγό και την ομάδα)  στο να κατατάξουν την Θεοσοφία και τις συναφείς ομάδες (Ανθρωποσοφία κ.ά.) μεταξύ των σεκτών. Ειδικότερα κατατάσσονται μεταξύ των νεοϊνδουιστικών γκουρουϊστικών οργανώσεων [7].

(…) Η Θεοσοφία ακολουθώντας την Καμπαλά, η οποία συνοψίζει τις δαιμονοδίδακτες πλάνες σε Ανατολή και Δύση από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, διδάσκει ότι «Υπάρχει μόνο μία απόλυτη Αρχή, από την οποία προήλθαν όλα τα φαινόμενα με εκροή ή ακτινοβολία.

‟Υπάρχει μόνο μία ΟΥΣΙΑ, ένα μόνο ΠΝΕΥΜΑ, μία ΖΩΗ”, ‟το πνεύμα και η ύλη είναι βασικά ένα, δύο όψεις του ΕΝΟΣ” (Μαθήματα της Θεοσοφικής Εταιρείας, πολυγρ., Μάθημα 2).

‟Σε κάθε ον ή οντότητα, ζωή και συνείδηση είναι ταυτόσημα” (Μάθημα 3). ‟Εν το Παν και δι’ αυτού το Παν και εν αυτώ το Παν” (Τιμ. Τ. Βρατσιάνου, Το Θεοσοφικό έμβλημα, σ. 11)».

Στο δεύτερο μέρος του τμήματος της εισήγησης του π. Αρσενίου [8] διαβάζουμε μεταξύ άλλων:

«Βασικότατη διδαχή τοῦ ἀποκρυφιστικοῦ χώρου εἶναι ὅτι ὅλα εὑρίσκονται μέσα στόν ἄνθρωπο. Γι’ αὐτό καί θά πρέπει νά γίνει ἡ «στροφή πρός τά μέσα» γιά νά ἀνακαλυφθοῦν.

Ἡ καμπαλίστρια Dion Fortune διακηρύσσει: «Ὁ δρόμος, βρίσκεται μέσα μας κι ὄχι ἔξω ἀπό μας»[9] . Ὁ θεός εἶναι μέσα στόν ἄνθρωπο καί ὁ ἄνθρωπος εἶναι στήν οὐσία του Θεός. Ὅπως διασαλπίζει ὁ ὀρθολογιστικός σατανισμός, δέν ὑπάρχει κανένας Θεός καί κανένας Σατανᾶς ἐκτός ἀπό τόν ἴδιο τόν σατανιστή.

Σύμφωνα μέ τόν Aleister Crowley, πατέρα τοῦ νεοσατανισμοῦ, ὁ κάθε σατανιστής εἶναι τό κέντρο τοῦ σύμπαντος [10]. Ἡ «στροφή πρός τά μέσα», τό «ἐσωτερικό μονοπάτι», μᾶς πληροφορεῖ -κατά τόν ἀποκρυφισμό –  ὅτι ἔχουμε καί ἕναν «ἄλλον ἑαυτό», τόν «Ἀνώτερο Ἑαυτό», ὁ ὁποῖος ταυτίζεται μέ τόν «ἐσωτερικό διδάσκαλο» ἤ μέ τό «πνεῦμα ὁδηγό» [11]. (…)

Ὁ τρόπος γιά νά ἐπιτευχθοῦν τά ἀνωτέρω εἶναι ὁ γνωστός μας διαλογισμός. Γράφει σχετικῶς ἡ Μπέιλη [σ.σ. θεοσοφίστρια-αποκρυφίστρια συγγραφέας, από τις πρώτες που χρησιμοποίησαν τον όρο «Νέα Εποχή»] : «Ὁ δρόμος καί ἡ μέθοδος εἶναι ὁ διαλογισμός.

Καί τό βραβεῖο εἶναι ἡ συνεχής διεύρυνση τῆς συνείδησης, πού ὁδηγεῖ τόν ἄνθρωπο σέ ἁρμονία μέ τό Ἐγώ, μέ τούς ἄλλους μαθητές, μέ τό Πνεῦμα ὁδηγό του πού μέ ἀνυπομονησία τόν περιμένει, μέ τά προχωρημένα Πνεύματα-Μύστες μέ τά ὅποια ἐπικοινωνεῖ μέσῳ τῆς αὔρας τοῦ Ὁδηγοῦ του, μέχρι νά ἔρθει τελικά σέ ἐπαφή μέ τόν Ἕνα Μύστη [διάβαζε: τόν Σατανᾶ], νά γίνει δεκτός στό Κρυφό Μέρος [διάβαζε: στήν κόλαση] καί νά γνωρίσει τά μυστήρια τῆς συνείδησης» [12]. 

Ἡ ἐπιτυχία τῶν ὁμάδων διαλογισμοῦ, γράφει ἡ Μπέιλη, θά συντελεσθεῖ ὅταν θά χαθεῖ ἡ προσωπικότητα τῶν διαλογιζομένων.

Ἄς τήν ἀκούσουμε: «Αὐτό θά γίνει, ὅταν ὅλα τά μέλη τῶν ὁμάδων χάσουν τήν ταυτότητά τους σέ μία προσπάθεια νά κάνουν αὐτό τό πείραμα τῆς Ἱεραρχίας ἐπιτυχές. Τά συναισθήματα, οἱ ἀντιδράσεις, οἱ ἐπιθυμίες καί τά ἐπιτεύγματα τοῦ κάθε ἄτομου κατηγορηματικά δέν ἔχουν καμία σημασία…

Πρέπει νά ἐπαναλάβω ὅτι ἡ προσωπικότητά σας δέν μέ ἐνδιαφέρει, μέχρι κάποιος ἀπό σᾶς νά μειώσει ἤ νά αὐξήσει τή δόνηση τῆς κάθε ὁμάδας. Σάν προσωπικότητες δέν ἔχετε καμία σημασία γιά μᾶς, τούς Δασκάλους τῆς “ἐσωτερικῆς πλευρᾶς”.

Σάν ψυχές εἶστε ζωτικῆς σημασίας» [13]. Καί ἡ Dion Fortune συμπληρώνει: «… Ἡ προσωπικότητα καί ὅ,τι ἐξαρτᾶται ἀπό τίς αἰσθήσεις πρέπει νά θυσιασθεῖ γιά νά μπορέσει νά ἐκδηλωθεῖ ὁ Ἀνώτερος Ἑαυτός» [14].

Δηλαδή, καλεῖται ὁ μειούμενος νά νεκρώσει ὅ,τι ὑψηλότερο τοῦ χάρισε ὁ Τριαδικός Θεός (νοῦ, συνείδηση, ἐλεύθερη βούληση, συναίσθημα, λογική) γιά νά ἐκδηλωθεῖ ὁ «Ἀνώτερος Ἑαυτός», δηλαδή γιά νά καταληφθεῖ ἀπό τά πονηρά πνεύματα!»

Και στο τρίτο μέρος του τμήματος της εισήγησης του π. Αρσενίου [15] διαβάζουμε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Τό «πνεῦμα-ὁδηγός» τῆς Μπέιλη (1880 – 1949), «ὁ θιβετανός διδάσκαλος Τζβάλ Κχούλ» ἀποκαλύπτει: «Ἡ καταληψία μέ τή συγκατάθεση τοῦ ἀνθρώπου γιά ἕνα συγκεκριμένο διάστημα, θά γίνει κατανοητή στά ἑπόμενα χρόνια, ὅσο ποτέ ἄλλοτε καί θά εἶναι σίγουρα μία ἀπό τίς μεθόδους πού θά χρησιμοποιεῖ ὁ Ἐρχόμενος Κύριος καί τά Μεγάλα Πνεύματα πού θά τόν ὑπηρετοῦν γιά νά βοηθήσει τόν κόσμο» [16].

Καί συμπληρώνει: «Σέ κάθε ἔθνος πρέπει πρῶτα νά μυηθοῦν οἱ κυβερνῶντες, νά ἀποκτήσουν ἕνα συγκεκριμένο ρυθμό δόνησης καί τό ἐκπαιδευτικό σύστημα νά φτάσει σέ ἕνα ὑψηλό ἐπίπεδο, γιά νά χρησιμοποιηθεῖ σάν μέσο προώθησης καί βάση τοῦ ἀποκρυφισμοῦ» [17]. Διά μέσου τοῦ διαλογισμοῦ ἀφυπνίζεται ὁ Ἀνώτερος Ἑαυτός. Αὐτό ὀνομάζεται μύηση.

«Κατά τή Μύηση μία μορφή ἐνέργειας ἔρχεται ἀπό πολύ “μακριά” καί εἰσρέει μέ τή θέληση τοῦ Μύστη καί ἰδιαίτερα μέ τή θέληση τοῦ ὑποψηφίου πού θά τή λάβει, μέσα στόν ἐσωτερικό κόσμο τοῦ ὑποψηφίου» [18] .

Οἱ μυήσεις αὐτές δίδονται ἀπό δαιμονικές ὀντότητες, ὅπως ὁμολογεῖται στό κατωτέρω ἀπόσπασμα, ἐάν μεταφρασθεῖ στή γλώσσα τῆς Ἐκκλησίας. Ἄς τό ἀκούσουμε: «Γιά νά κατανοήσετε τί σημαίνει Μεγάλος Διδάσκαλος τῆς Ἑρμητικῆς Ἐπιστήμης, ἀρκεῖ νά σᾶς πῶ ὅτι ὑπάρχει μία ἀδιάκοπη μυητική διαδοχή τῶν ἀτόμων πού γίνονται Μύστες τῆς Ἀλχημείας καί τοῦ Ἑρμητισμοῦ, καί πῶς ἡ μύησή τους δόθηκε σ’ αὐτούς κατ’ εὐθείαν ἀπό τούς ἀνώτερους (ἀόρατους) κόσμους χωρίς τή μεσολάβηση ἀτόμων» [19].

Καί ἡ Dion Fortune συμπληρώνει: «… Ὁ Μεγάλος Μύστης ἔρχεται μέσα στή σιγή τῆς ἀνώτερης συνείδησης καί ποτέ δέν εἶναι ἀνθρώπινη ὀντότητα» [20].

Σε άλλο σημείο ο π. Αρσένιος γράφει: «Ὁ ἀποκρυφισμός χρησιμοποιεῖ συμβολική, ἀλληγορική καί κρυπτογραφική, θά λέγαμε, γλώσσα. Αὐτό τό γεγονός ἐπιτείνει ἀκόμη περισσότερο τή σύγχυση, τήν ὅποια καλλιεργοῦν ὅλες οἱ ὀργανώσεις τοῦ χώρου τῆς «Νέας Ἐποχῆς».

Μιλοῦν γιά Χριστό, γιά ἀγάπη, ἀκόμη καί γιά Τριάδα, δίνοντας ὅμως στούς ὅρους αὐτούς ἄλλο νόημα ἀπό αὐτό πού ἔχουν στό χῶρο τῆς Ἐκκλησίας.

Δίνουν ἄλλο νόημα ἀπό αὐτό μέ τό ὁποῖο ἀντιλαμβάνεται τούς ὅρους αὐτούς ὁ μέσος ἀκροατής ἤ ἀναγνώστης, ὁ ὁποῖος -σημειωτέον-, ἔχει λάβει κατά βάση χριστιανική ἀγωγή, ἀνεξάρτητα ἀπό τό ἐάν καί κατά πόσον συνειδητά θρησκεύεται» (…) 

Ὁ ἐσωτερισμός-ἀποκρυφισμός εἶναι ὁ κατ’ ἐξοχήν χῶρος πού ἀνέλαβε ἤδη ἀπό τό ξεκίνημα τῆς ἀνθρώπινης ἱστορίας τή διαφήμιση καί προώθηση τοῦ «Εὐαγγελίου» – ἤ καλύτερα δύσ-ἀγγελίου – τοῦ ἀρχαίου ὄφεως, δηλαδή, τοῦ μηνύματος τῆς αὐτοσωτηρίας καί αὐτοθεώσεως. 

Ὑπάρχει πληθώρα χωρίων ἀπό τά κείμενα κορυφαίων ἐκπροσώπων τοῦ χώρου αὐτοῦ πού τεκμηριώνουν πλήρως αὐτή τή θέση. Σύμφωνα μέ τή Θεοσοφία «Ὁ ἄνθρωπος πρέπει νά προχωρήσει παίρνοντας τήν ἐξέλιξή του στά χέρια του… Γινόμαστε ἕνας “σωτήρας” ἤ “λυτρωτής” τῆς φυλῆς” (Μάθημα 9)» (…) Καί ἡ Σχολή Ἀρκέην τῆς Ἀλίκης Μπέιλη διακηρύσσει: «Δέν θά βάλουμε ὅμως κανένα δάσκαλο στή θέση τοῦ Θεοῦ, [ἐννοώντας τόν Θεό-Ἑαυτό μας].

Δέν θά ὑπακούσουμε σέ κανένα ἡγέτη, ἕκτος ἀπό τήν καθοδηγήτρια φωνή τοῦ δικοῦ μας ἐσωτερικοῦ Θεοῦ καί δέν θά στηριζόμαστε σέ κανένα ἄνθρωπο… Τό πρῶτο ἀναγκαῖο προσόν εἶναι ἡ ἀκλόνητη πίστη στίς ἀτομικές μας δυνάμεις καί στή θεότητα πού εἶναι μέσα μας.

Ἀποκτήσαμε αὐτή τήν πεποίθηση;

Στηριζόμαστε στό βασικό γεγονός τῆς οὐσιαστικῆς μας θειότητος;…

Ἔχομε πεισθεῖ ὅτι εἴμαστε τόσο θεῖοι, ὅσο καί ὁ ἴδιος ὁ Μεγάλος Διδάσκαλος τῆς Γαλιλαίας καί ὅτι μποροῦμε νά εἴμαστε “ἕν μέ τόν Πατέρα”, ὅπως Ἐκεῖνος ἦταν…;»[21].

Θά πρέπει νά ποῦμε ὅτι τό κήρυγμα τῆς αὐτοσωτηρίας-αὐτοθεώσεως εἶναι φυσικό ἐπακόλουθο τῆς παραδοχῆς τοῦ ὁλιστικοῦ μοντέλου.

Ἀφοῦ δέν ὑπάρχει προσωπικός Θεός ἔξω ἀπό τόν ἄνθρωπο, ἀφοῦ ὁ ἄνθρωπος εἶναι ἀπό τή φύση τοῦ θεός, ἀφοῦ ὅλα εὑρίσκονται μέσα μας, καί ἡ ἐξωτερική πραγματικότητα εἶναι ἀντανάκλαση τοῦ ἐσωτερικοῦ τοῦ ἄνθρωπου, ἡ εἰδωλοποίηση τοῦ Ἑαυτοῦ καί ἡ αὐτοσωτηρία εἶναι ἡ ἀναμενόμενη κατάληξη». 

Πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τη Θεοσοφία υπάρχουν και στη σημαντικότατη ομιλία του Μοναχού π. Σεραφείμ Ζήση με τίτλο «Η Μασονία και ο διαθρησκειακός συγκρητισμός»[22], στην οποία και παραπέμπουμε κάθε ενδιαφερόμενο προκειμένου να αντλήσει σχετικές πληροφορίες.

Επίσης, σε μια εποχή που οι διάφορες (παρα)θρησκευτικές οργανώσεις πολλαπλασιάζονται και εξαπλώνονται με τραγικά γοργούς ρυθμούς και ακόμα τραγικότερη συχνότητα, κρίνουμε απαραίτητο να υπενθυμίσουμε εδώ και τους καταλόγους που είχε εκδώσει προ ετών η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον γενικό τίτλο «ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ» [23], όπου, πέραν της Θεοσοφικής Εταιρείας,  αριθμούνται εκατοντάδες άλλες παραχριστιανικές ή εξωχριστιανικές και παραθρησκευτικές ομάδες οι οποίες δεν συνάδουν με την αγία Ορθοδοξία μας -για την ακρίβεια την αντιστρατεύονται-…και όμως ευδοκιμούν!

Και είναι μεν ο κατάλογος ελλιπής, αλλά τουλάχιστον επισημαίνεται η αιρετική και αντιχριστιανική ιδιότητα πάρα πολλών οργανώσεων.

Κλείνοντας το πρώτο μέρος αυτής της σύντομης αλλά ενδεικτικής αναφοράς μας στη Θεοσοφία, τον Εσωτερισμό και τον Αποκρυφισμό εν γένει, θα θέλαμε να θέσουμε κάποιους προβληματισμούς:

1) Απαλλασσόμαστε άραγε των ευθυνών μας όλοι εμείς οι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, όταν αδιαφορούμε για την ύπαρξη και δράση στον τόπο μας οργανώσεων οι οποίες ουσιαστικά υπηρετούν σκοτεινές δυνάμεις, προκαλώντας έτσι ακόμα περισσότερο την οργή του Θεού, η οποία ήδη εγείρεται δριμύτατη λόγω της εκκοσμίκευσης και της γενικότερης αποστασίας μας;

2) Πόσο σίγουροι είμαστε ότι αύριο δεν θα μπλεχτεί -αν δεν έχει ήδη μπλεχτεί…- στα δίχτυα μιας τέτοιας οργάνωσης το παιδί μας, ο αδελφός ή η αδελφή μας, ο πατέρας ή η μητέρα μας, ο εργοδότης ή ο συνεργάτης μας;

3) Πώς περιμένουμε να δει τούτη η χώρα και τούτος ο λαός -μα και η Ανθρωπότητα ολάκερη…- «μιαν άσπρη μέρα», όταν εγκαταλείπουμε τον πανάγιο Τριαδικό Θεό μας για να λατρέψουμε ψευδοθεούς ή, ακόμα χειρότερα, επιδιώκοντας να γίνουμε οι ίδιοι «μικροί θεοί»;;;

Πρώτη δημοσίευση: https://katanixi.gr/

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • 1. Θεοσοφική Εταιρεία εν Ελλάδι, Στοές https://www.theosophicalsociety.gr
 • 2.  Ο Εσωτερισμός-Αποκρυφισμός στην εποχή μας (α’ μέρος), του Οσιολ. Μοναχού π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη, μέλους του Πνευμ. Συμβουλίου της Π.Ε.Γ.. Το κείμενο αυτό αποτελεί τμήμα εισήγησης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της «ΙΘ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας». Η εισήγηση είχε ως θέμα: «Εσωτερισμός και νέο Ωριγενισμός. Τότε και σήμερα».
 • Ιστοσελίδα  Ι. Η. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου https://www.impantokratoros.gr/5DF815F6.el.aspx
 • 3.  Βλ. Georg Schmid και Georg Otto Schmid (Hrsg.) Kirchen, Sekten, Religionen, Theologischer Verlag Zürich, 72003, σσ. 260-261.
 • 4. Βλ. Panorama der neuen Religiosität (συλλογικό έργο), Güterschloher Verlagshaus, Gütersloh 2001, σσ. 211-212.
 • 5. Ασπασία Παπαδομιχελάκη, http://www.blavatsky.gr/articles/60-theosophy/98-theosofy.html
 • (http://www.esoterica.gr/articles/contributions/esoteric/mod_theosophy/mod_theosophy.htm)
 • 6.  Βλ. Έλενας Μπλαβάτσκυ, Η Αδελφότητα των Μυημένων, εκδ. Ιάμβλιχος, Αθήνα 1990, σ. 76.
 • 7. Βλ. π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου, Ο Αποκρυφισμός στο φως της Ορθοδοξίας, Αθήνα 1994, σελ. 46-47 και 147 κ.εξ..
 • 8. Ο Εσωτερισμός-Αποκρυφισμός στην εποχή μας (β’ μέρος) του Οσιολ. Μοναχού π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη, μέλους του Πνευμ. Συμβουλίου της Π.Ε.Γ., Ιστοσελίδα  Ι. Η. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου https://www.impantokratoros.gr/6FB7AAE7.el.aspx
 • 9. Κατά παράθ. π. Ἀντωνίου Ἀλεβιζοπούλου, Ὁ Ἀποκρυφισμός στό φῶς τῆς Ὀρθοδοξίας, Ἀθήνα 1994, σ. 47).
 • 10.  J. Symond, Aleister H. Crowley, Das Tier 666, Basel 1983, σ. 493, κατά παράθ. π. Ἀντωνίου Ἀλεβιζοπούλου, Νεοσατανισμός, ἐκδ. Διάλογος, Ἀθήνα 1996, σ. 63.
 • 11.  Βλ. Roger De Pins, Σύγχρονες Ἐπιστολές τῶν Διδασκάλων τῆς Σοφίας, ἐκδ. Τετρακτύς, Ἀθήνα 32001, σσ. 62, 158.
 • 12. Bailey, A. and Khul, D. Letters on Occult Meditation, σσ. 258-259, Lucis Trust 1922, http:/laluni.helloyou.ws/netnews/bk/toc.html, κατά παράθ. Λυγερῆς Μελᾶ, Στάσεις καί ἀπόψεις τῶν φοιτητῶν γιὰ τὸν Ἀποκρυφισμὸ καὶ τὴ «Νέα Ἐποχὴ» σὲ σχέση μὲ τὴ θρησκευτικὴ πίστη, ψυχολογικὰ καὶ δημογραφικὰ χαρακτηριστικὰ (Διπλωματικὴ ἐργασία), Αθήνα 2005, σ. 75.
 • 13. Bailey, A. and Khul, D. Discipleship in the New Age, vol. I., Lucis Trust  1944, http:/laluni.helloyou.ws/netnews/bk/toc.html κατά παράθ. Λυγερῆς Μελᾶ, Στάσεις καί ἀπόψεις…, ἔνθ’ ἀνωτ., σ. 93.
 • 14. Dion Fortune, Ἡ Ἐκπαίδευση καί τό Ἔργο ἑνός Μυημένου, μετάφραση Ἠλία Μάμαλη, ἐκδ. Ἰάμβλιχος, Ἄθήνα 1983, σ. 37.
 • 15. Ο Εσωτερισμός-Αποκρυφισμός στην εποχή μας (γ’ μέρος) του Οσιολ. Μοναχού π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη, μέλους του Πνευμ. Συμβουλίου της Π.Ε.Γ., Ιστοσελίδα  Ι. Η. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου https://www.impantokratoros.gr/FBC65CDB.el.aspx
 • 16. Bailey, A. and Khul, D., Letters…, ἔνθ’ ἀνωτ., σσ. 124-125, κατά παράθ. Λυγερῆς Μελᾶ, Στάσεις καί ἀπόψεις…, ἔνθ’ ἀνωτ., σ. 74
 • 17. Bailey, A. and Khul, D., Letters…, ἔνθ’ ἀνωτ., σελ. 306, κατά παράθ. Λυγερῆς Μελᾶ, Στάσεις καί ἀπόψεις…, ἔνθ’ ἀνωτ., σ. 74
 • 18. Βλ. Roger De Pins, Σύγχρονες Ἐπιστολές τῶν Διδασκάλων τῆς Σοφίας, ἐκδ. Τετρακτύς, Ἀθήνα 2001,σ. 30.6 Αὐτόθι, σ. 30
 • 19. Αὐτόθι, σ. 27
 • 20. Dion Fortune, Ἡ Ἐκπαίδευση καί τό Ἔργο ἑνός Μυημένου, μετάφραση Ἠλία Μάμαλη, ἐκδ. Ἰάμβλιχος, Ἄθήνα 1983, σ. 50
 • 21.  Ἡ σχολή Ἀρκέην, σ. 10, κατά παράθ. π. Ἀντωνίου Ἀλεβιζοπούλου, Γκουρουϊσμός, Ἀποκρυφισμός, «Νέα Ἐποχή», Ἀθῆναι 1993, σσ. 109-110.
 • 22.  π. Σεραφείμ Μοναχός, Η Μασονία και ο διαθρησκειακός συγκρητισμός (ΟΛΟΚΛΗΡΗ) [ΒΙΝΤΕΟ 2017], στο κανάλι της Κατάνυξης, το οποίο διαχειρίζονται τα πνευματικά τέκνα του μακαριστού Ομολογητή π. Νικολάου Μανώλη. https://youtu.be/JOEgM69fkDs
 • 23.  – ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, Χριστιανικές αἱρέσεις καί παραχριστιανικές ὁμάδες (Από την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος) https://www.ecclesia.gr
 • – ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ , Ἐξωχριστιανικές καί παραθρησκευτικές ὁμάδες (Από την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος) https://www.ecclesia.gr

 

Πηγή

Αποκρυφισμός στη Θράκη…και όχι μόνο!!! Καμάρια της ντροπής

 

ΜΕΡΟΣ 2ο

 

«καὶ ἐφονοκτονήθη ἡ γῆ ἐν τοῖς αἵμασι καὶ ἐμιάνθη ἐν τοῖς ἔργοις αὐτῶν, καὶ ἐπόρνευσαν ἐν τοῖς ἐπιτηδεύμασιν αὐτῶν. καὶ ὠργίσθη θυμῷ Κύριος ἐπὶ τὸν λαὸν αὐτοῦ καὶ ἐβδελύξατο τὴν κληρονομίαν αὐτοῦ» Ψαλμός ρε’ (105), 38-40

 

«…ἐνῶ ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ νίκησε μέ τό σταυρικό Του θάνατο ὅλους τούς δαίμονες, οἱ Χριστιανοί τούς ἀναδεικνύουν πάλι νικητές καί τροπαιούχους μέ τίς διάφορες μαγεῖες τους…»
Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

Το ότι κάποια μέρη της Θράκης μαστίζονται από μάγους και μάγισσες το πληροφορηθήκαμε μόλις λίγα χρόνια πριν, όταν ακούσαμε τις οδυνηρές αφηγήσεις αδελφών μας που οχλούνται εδώ και δεκαετίες από ακάθαρτα πνεύματα λόγω μαγικής επήρειας.

Έχουμε ακούσει, λόγου χάρη, για διάφορα μαγικά αντικείμενα που βρέθηκαν κρυμμένα στην αυλή του σπιτιού οχλούμενου ανθρώπου, ή για το ότι μια μέρα άνοιξε την εξώπορτα για να βγει και αντίκρισε το σφαγμένο κεφάλι ενός κριαριού στο κατώφλι.

Και δεν μπορούσε, φυσικά, να το πετάξει στα σκουπίδια, θα έπρεπε να ακολουθήσει πιστά τις εντολές του Πνευματικού για να το καταστρέψει με συγκεκριμένο τρόπο.

Τα δεινά που υφίστανται οι εν λόγω αδελφοί μας σε επίπεδο σωματικού, ψυχικού, πνευματικού, κοινωνικού και γενικώς καθημερινού πολέμου είναι απερίγραπτα.

Είναι προφανές ότι μόνο με τη δύναμη του Θεού στέκονται όρθιοι, αφού, παρά τους εξορκισμούς, κάποιοι δεν ελευθερώνονται, για λόγους που ο Κύριος γνωρίζει.

Από την Εκκλησία μας λογίζονται ως Μάρτυρες οι Χριστιανοί που βασανίζονται από κακοποιά πνεύματα και τα αντιμετωπίζουν με τη βοήθεια του Θεού και όχι καταφεύγοντας στο σατανά, ακόμα κι όταν αυτός φοράει το απατηλό προσωπείο της χριστιανικής ευσέβειας [1].

Ο μακαριστός πατέρας και διδάσκαλός μας Αθανάσιος Μυτιληναίος, ο οποίος, μέσα στο γενικότερο έργο του της αφύπνισης του λαού, είχε αφιερώσει αρκετές ομιλίες του στο θέμα της μαγείας, ανέφερε κάποτε ότι, μόνο στην Αθήνα, υπήρχαν τον καιρό εκείνο δέκα χιλιάδες μάγοι, σύμφωνα με στοιχεία από κάποια έγκυρη δημοσίευση την οποία ανέφερε.

Δυστυχώς δεν έχουμε σημειώσει την ομιλία εκείνη ώστε να παραπέμψουμε.

Ηγούμενος δε Ιεράς Μονής της νότιας Ελλάδας είπε σε κήρυγμά του προ ολίγων ετών ότι, μόνο στην Ευρώπη, υπάρχουν τρεις χιλιάδες σατανιστικές οργανώσεις με δέκα εκατομμύρια πιστούς, όπως μας μετέφερε αξιόπιστη ακροάτρια που ήταν παρούσα στο εν λόγω κήρυγμα.

Με μεγάλη μας έκπληξη και ακόμα μεγαλύτερη θλίψη διαπιστώσαμε ότι στο γνωστότατο Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη, στο λήμμα «μαγεία», στο υπολήμμα «λευκή μαγεία» βρίσκουμε την εξής ερμηνεία: «που αποβλέπει στην ωφέλεια κάποιου» (!!!). Στο δε λήμμα «λευκός», βρίσκουμε την ερμηνεία υπ’ αριθμόν 2: «(μτφ.) αυτός που δεν βαρύνεται με νομικά ή ηθικά παραπτώματα», και λίγο παρακάτω, στην ίδια κατηγορία (!), βρίσκουμε τη φράση: «λευκή μαγεία η μαγεία που επικαλείται δυνάμεις του καλού ή αποσκοπεί στο καλό κάποιου ΑΝΤ(ΩΝΥΜΟ) μαύρη μαγεία» [2]!!! 

Άραγε δεν θα μπορούσε κάποιος ανυποψίαστος και ακατήχητος αναγνώστης να οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα από αυτή την αποδιδόμενη σημασία, θεωρώντας κατά συνέπεια ότι υπάρχει και μαγεία που ωφελεί;

Στο κείμενο με τίτλο «Η λευκή Μαγεία – Εμπειρίες Ιεραποστόλων» του Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτου [3] διαβάζουμε: «Ο μάγος της λευκής μαγείας δεν χρησιμοποιεί ανθρώπινο αίμα. Εξωτερικά φαίνεται ότι εργάζεται με βότανα και σιρόπια. Δηλαδή εμφανίζεται σαν γιατρός, που θεραπεύει τα θύματα, τα οποία φεύγουν «καραβοτσακισμένα» από την δράσι της μαύρης μαγείας εναντίον τους. Όμως και εδώ κεντρική θέσι στις υποθέσεις των ανθρώπων έχει ο διάβολος. Γι’ αυτό και ο εκπρόσωπος της μαύρης μαγείας και ο της λευκής είναι μάγοι, που φαινομενικά φαίνονται ότι διαφοροποιούνται, όμως ουσιαστικά υπηρετούν το ίδιο αφεντικό και για τον ψυχοσωματικό όλεθρο του ανθρώπου».

 Και λίγο παρακάτω διαβάζουμε: «Όταν πηγαίνουν τα θύματα της μαύρης μαγείας στον μάγο της λευκής για «θεραπεία», πραγματικά αισθάνονται κάποια ανακούφισι, δηλαδή οι πονοκέφαλοι ελαττώνονται, οι νυκτερινές ενοχλήσεις γίνονται αραιότερες, αλλά ουδέποτε θεραπεύονται. Αυτό είναι το «γλυφιτζούρι», που τους χαρίζει ο διάβολος, προκειμένου να τους έχει αιωνίως υπό την καταστροφική εξουσία του. Το κέρδος του διαβόλου με την μετακίνησι των ανθρώπων από την μαύρη μαγεία-την Σκύλλα, στην λευκή-την Χάρυβδι, είναι κεφαλαιώδους σημασίας, διότι τους κρατεί σταθερά προσηλωμένους στην δική του πίστι. Εάν δεν φθάσει μέχρις εκεί η Χάρις του Θεού της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, για να τους προσανατολίσει προς την αληθινή Πίστι, τότε τους περιμένει η αιωνία κόλασις.». 

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης με πόνο ψυχής γράφει σχετικά με την ενασχόληση των Χριστιανών με τη μαγεία [4], τη μαγεία που έχει εισχωρήσει στην καθημερινότητά τους χωρίς αυτοί να έχουν πάντα επίγνωση του τι κάνουν. «Εἶναι ἤ δέν εἶναι, λοιπόν, γιά κλάματα ἡ τωρινή κατάσταση τῶν Χριστιανῶν, ἀφοῦ, μέ τά μαγικά καμώματα καί σατανικά τεχνάσματά τους, ἀναβιώνουν στήν οὐσία τή λατρεία τῶν δαιμόνων; ᾿Ενῶ δηλαδή φανερά λατρεύουν τόν ἀληθινό Θεό, κρυφά τόν ἀρνοῦνται καί λατρεύουν τό διάβολο. Τό μεγαλύτερο μάλιστα κακό εἶναι τοῦτο: Μολονότι χρησιμοποιοῦν ἕνα σωρό μαγικά, οὔτε πού καταλαβαίνουν πώς ἀρνοῦνται ἔτσι τό Θεό, καταφρονοῦν τό Χριστό καί ἀγκαλιάζουν τό διάβολο. Τί μεγάλη πλάνη! Κρυφή καί ἀπατηλή, ψυχώλεθρη καί θανατηφόρα!». 

Στη συνέχεια ο Άγιος προχωρά στην παρουσίαση των ειδών της μαγείας: Η καθαυτό μαγεία, η μαντεία, η γοητεία, η φαρμακεία, η οιωνοσκοπία, η αστρολογία, τα φυλαχτά, οι κλήδονες…

Η Εκκλησία μας καταδικάζει τη μαγεία, ακριβώς επειδή γνωρίζει τη δαιμονική προέλευσή της, καθώς και τους σοβαρότατους κινδύνους που διατρέχουν τα θύματά της αλλά και όσοι ασχολούνται με αυτήν.

Όπως επισημαίνει ο Άγιος Νικόδημος, τόσο η Αγία Γραφή όσο και οι Ιεροί Κανόνες καταδεικνύουν την απέχθεια του Θεού προς τέτοιες πρακτικές αλλά και τιμωρούν βαρύτατα όσους ασκούν τα έργα του σατανά (ενδεικτικά: Δευτερονόμιο ιη’ 10-12· Λευϊτικό ιθ’ 26-31, κ’ 27· Ναούμ γ’ 4-5· Ησαΐας μζ’ 8-11· Ιερεμίας ιδ’ 14-16·  Σοφία Σειράχ λδ’ 5· Ψαλμός ρε’ 36-42·  Αποκάλυψη Ιωάννου κα’ 8· Αποστολικές Διαταγές Β’ ξβ, Ζ’ γ).

 

Ο Άγιος αναφέρει: «῾Η ᾿Εκκλησία μας, ἐπίσης ὁρίζει μεγάλες τιμωρίες (ἐπιτίμια). Γιά παράδειγμα, ἡ ΣΤ ´ Οἰκουμενική Σύνοδος (ΞΑ’ Κανόνας) κανονίζει μέ ἑξάχρονη ἀποχή ἀπό τή Θεία Κοινωνία, ὅσους καταφεύγουν σέ μάντεις, ὅσους «λένε τή μοίρα» καί ὅσους κάνουν γητέματα. ῎Αν ἐπιμείνουν στά πονηρά τους ἔργα, τούς χωρίζει τελείως ἀπό τήν ᾿Εκκλησία. ῾

Η Τοπική Σύνοδος τῆς ᾿Αγκύρας (ΚΔ’ Κανόνας) κανονίζει μέ πέντε χρόνια στέρηση τῆς Θείας Κοινωνίας, ὅσους φέρνουν μάγους στά σπίτια τους, γιά νά βροῦν τά μάγια πού τούς ἔκαναν ἄλλοι. ῾

Ο Μέγας Βασίλειος (ΞΕ’ Κανόνας) βάζει τούς γόητες καί φαρμακούς στήν ἴδια μοίρα μέ τούς φονιάδες, ἐπιτιμώντας τους μέ εἰκοσάχρονη ἀποχή ἀπό τή Θεία Κοινωνία».

Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, ο οποίος αφιέρωσε, όπως είπαμε, αρκετές ομιλίες του στο θέμα της μαγείας [5] επεσήμανε τη χρήση της και από την πολιτική [6]· η σβάστικα, λόγου χάρη, αποτελεί σύμβολο μαύρης μαγείας, ενώ τόσο ο Χίτλερ όσο και ο Στάλιν είχαν μάγους στα επιτελεία τους.

Επίσης ο πατέρας ανέφερε πως είχαν εντοπιστεί καββαλιστικά σχέδια σε κάποιο τοίχο του Hilton  που δεν είχε παράθυρα.

Κατέτασσε δε στη μαγεία και καθημερινές συνήθειες όπως τα «ξεματιάσματα» με λάδι και νερό κλπ, τη χαρτομαντεία, καφεμαντεία, σπλαχνομαντεία αλλά και τους οραματιστές (μέντιουμ), τα αναστενάρια και φυσικά τον πνευματισμό (νεκρομαντεία)· είχε πει μάλιστα σε ομιλία του ότι, σύμφωνα με στοιχεία που υπήρχαν εκείνο τον καιρό, πέντε εκατομμύρια Αμερικανοί ασχολούνταν με τον πνευματισμό [7].

Σημειωτέον ότι ο π. Αθανάσιος αλλού ανέφερε τέσσερα συγκεκριμένα πάθη που καθιστούν τον άνθρωπο ιδιαίτερα ευάλωτο στα μάγια: τη βλασφημία, τη φιλαργυρία, το φθόνο και την υπερηφάνεια.

Συνεπώς, η (τυπική) συμμετοχή στην Ιερή Εξομολόγηση, στη Θεία Κοινωνία και γενικώς στη λειτουργική και λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας δεν αρκούν, όπως ευρέως πιστεύεται, αν δεν γίνεται παράλληλα και ο απαραίτητος πνευματικός αγώνας κατά των παθών μας, αν δεν υπάρχει εκ μέρους μας βαθιά και ισόβια μετάνοια.

Με πολλή μας λύπη αλλά και κατάπληξη πληροφορηθήκαμε προσφάτως ότι ο Έβρος μαστίζεται από τον αποκρυφισμό και σε οργανωμένο πλαίσιο, πέραν των κατά τόπους μεμονωμένων μάγων και μαγισσών. Ακούσαμε άμεσες ή έμμεσες μαρτυρίες σχετικά με σκοτεινές τελετές. 

Αυτόπτης μάς αφηγήθηκε μια τρομακτική εμπειρία που είχε προ ετών, όταν βρέθηκε τις χειμερινές βραδινές ώρες σε παραθαλάσσιο άλσος της πόλης πλησίον του Γαλλικού Σταθμού κατά τη διάρκεια βραδινού περίπατου.

Στο άλσος εκείνο είδε ανθρώπους παραταγμένους σε κύκλο ανάμεσα στα δέντρα. Ήταν όλοι μαυροφορεμένοι, ανήκαν σε διάφορες ηλικίες, από νέους μέχρι και μεσήλικες, και ο καθένας τους είχε τα χέρια του δεμένα με τα χέρια των εκατέρωθεν διπλανών του με σχοινιά, ενώ συγχρόνως κρατούσαν αναμμένους δαυλούς.

Εξέπεμπαν δε με τα στόματά τους μια ακατανόητη «βουή», κατά τα λεγόμενα του ανθρώπου που μας αφηγήθηκε το περιστατικό και που στη θέα και στη βοή εκείνη ένιωσε τόσο και τέτοιο φόβο, ώστε δεν έμεινε για να δει περισσότερα, παρά τράπηκε άμεσα σε φυγή.

Μας μίλησαν επίσης για μεταμεσονύκτιες τελετές στη Σπηλιά του Κύκλωπα, στην περιοχή της Μάκρης. Άνθρωποι που επισκέφθηκαν τη σπηλιά είπαν ότι βρήκαν πεταμένους εκεί μέσα μεγάλους αυτοσχέδιους ξύλινους σταυρούς, λουλούδια και κεριά, ενώ η ώρα τέλεσης καθίσταται φανερή από τις φωνές που ακούγονται από τον χώρο.

Μας μίλησαν και για πολύωρη ομαδική τελετή στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, που είναι και ο βασικός πόλος έλξης αρχαιολογικού αλλά και παγανιστικού ενδιαφέροντος στο νησί.

Είναι ο τόπος όπου τελούνταν στην αρχαιότητα η λατρεία των Καβείρων με τα Καβείρια Μυστήρια. 

Και ενώ ευλόγως αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες τελετές σε χώρους που δεν είναι τελείως κρυμμένοι από τα μάτια των «αμύητων», θα δούμε παρακάτω ότι πλέον διοργανώνονται απροκάλυπτα διάφορα δρώμενα που δεν θα περιμέναμε να διαφημίζονται ακόμα και στο διαδίκτυο. 

Η νήσος Σαμοθράκη, ως γνωστόν, είναι το πρώτο ευρωπαϊκό έδαφος που πάτησαν οι ευαγγελικοί πόδες του Αποστόλου Παύλου. Είναι ένα νησί με άγρια ομορφιά, αλλά, δυστυχώς, και ένα νησί με παράδοση στη χρήση καταρών, σε βαθμό μάλιστα να έχει γραφεί βιβλίο ειδικά για τις κατάρες της Σαμοθράκης και δη από Σαμοθρακίτη φιλόλογο [8].

Είναι επίσης ένα νησί που επί σειρά ετών καταπατάται και βεβηλώνεται από διάφορες «δραστηριότητες», οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν από «οικολογικά φεστιβάλ» όπου γίνεται, μεταξύ άλλων, και ομαδική λήψη ναρκωτικών με τη συνοδεία εκκωφαντικής μουσικής υπόκρουσης…μέχρι σεμινάρια γιόγκα, παγανιστικές συνάξεις και Κύριος οίδε τι άλλο.

Εκεί έλαβε χώρα φέτος το καλοκαίρι μέχρι και σεμινάριο ταντρικής σεξουαλικότητας (!), όπως πληροφορηθήκαμε από νεαρούς τουρίστες που συμμετείχαν.

Από τις 12 Σεπτέμβρη (κατά σύμπτωση λίγο πριν την Εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού;) έως τις 21 Οκτώβρη 2022 πρόκειται να λάβει χώρα στο νησί το αποκρυφιστικό «εκπαιδευτικό σεμινάριο» – δεν ξέρουμε πώς αλλιώς να το ονομάσουμε –  με τίτλο «Temple Training» [9].

Θα μεταφέρουμε αποσπάσματα από το «προσκλητήριο» του εν λόγω «σεμιναρίου» (μεταφρασμένα από τα αγγλικά):

«ΕΛΑΤΕ ποιητές, καλλιτέχνες, μουσικοί, δημιουργοί όλων των ειδών. ΕΛΑΤΕ επαναστάτες, απροσάρμοστοι και καταλύτες της αλλαγής, ακτιβιστές της ιερής αφύπνισης. ΕΛΑΤΕ εκπεπτωκότες άγγελοι και ανερχόμενοι διάβολοι, μαίες, σαμάνοι και δερβίσηδες, αφυπνιστές της μήτρας, ιερείς, ακόλουθοι της καρδιάς που ποθεί. ΕΛΑΤΕ μύστες, μάγισσες, ονειρευτές της νέας κουλτούρας. ΕΛΑΤΕ όσοι έχετε δεσμευθεί για αφύπνιση, για ηγεσία. ΕΛΑΤΕ να ξεδιπλώσετε την αγάπη, τα δώρα και την δύναμή σας μέσα στο σώμα της κοινότητας ψυχών. ΕΣΕΙΣ είστε η ηγεσία της Νέας Αυγής». 

Στους στόχους του «σεμιναρίου» διαβάζουμε μεταξύ άλλων ότι οι συμμετέχοντες γίνονται μέρη ενός πεδίου που εκπέμπει «την κουλτούρα μιας σύγχρονης Σχολής Μυστηρίων (ηγεσία, μαγεία και ψυχική μύηση) συσχετισμένη με τα αρχαία Μυστήρια της Σαμοθράκης».

Περί δε του περιεχομένου αυτής της μαθητείας διαβάζουμε ότι «θα επικεντρωθεί σε πέντε κύριους τομείς, ενώ η αληθινή διδασκαλία είναι η ίδια η Ζωή:

Συναίσθηση – διαλογισμός, κοσμολογία, αστρολογία, επτά ακτίνες, συνένωση ψυχών, το Κενό

Δημιουργικότητα – μοναδικός εαυτός και σκοπός ζωής, συνεργία, χρήματα και τα οικονομικά της αγάπης

Έρως – ενεργοποίηση ζωτικής δύναμης, πολικότητα και μαγνητισμός, ταντρική σεξουαλικότητα, μαγεία και τελετή

Κοινότητα – αγάπη και σχέση, ομαδική ψυχή και ομαδική μύηση, ζώντας σαν οργανισμός

Γη – σαμανισμός, γήινες ενέργειες, εργασία με devas (σ.σ. «θεότητες» του Ινδουϊσμού και Βουδισμού, δηλαδή…δαίμονες· «πάντες οἱ θεοὶ τῶν ἐθνῶν δαιμόνια» Ψαλμός 95, 5), πλανητική κουνταλίνι (σ.σ. εν ολίγοις ινδουϊστικός/γιογκικός όρος για τη ζωτική «ενέργεια» που υποτίθεται ότι εδράζεται αδρανής στη βάση της σπονδυλικής στήλης, αφυπνίζεται (π.χ. μέσω της γιόγκα) και διοχετεύεται ανοδικά στα «τσάκρας (ενεργειακά κέντρα)» κατά την «πνευματική τελειοποίηση»…), μυήσεις και τελετές, αρχετυπικό θέατρο». 

Και η τιμή… 5000 ευρώ για έξι εβδομάδες…!!! Δεν είναι ακριβώς για πένητες αυτά τα «σεμινάρια», αν και οι διοργανωτές ενθαρρύνουν τις δωρεές, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και οι οικονομικά ασθενέστεροι. Οποία…«φιλανθρωπία»!!!

Θαρρούμε ότι δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται. Είναι εμφανέστατη η διαθρησκειακή «σούπα» που μας παραπέμπει στη Θεοσοφία: παγανισμός, ινδουϊσμός, βουδισμός, σαμανισμός, μαγεία, ισλάμ/σουφισμός… Νέα Εποχή.

Καταλαβαίνουμε επίσης ότι δεν χρειάζεται πλέον να γίνονται κρυφά τέτοιες «συνάξεις», μάλλον διαφημίζονται παγκοσμίως και με καμάρι, όπως φαίνεται.

Κατόπιν τούτων δεν εκπλήσσεται ο αναγνώστης όταν διαβάζει στο ίδιο κείμενο ότι «Οι δάσκαλοι είναι το νησί της Σαμοθράκης και η σκοτεινή φωτιά της μεταμόρφωσης που κρατούμε αναμμένη στο κέντρο του πεδίου» (!), ενώ οι διδάσκοντες άνθρωποι παρουσιάζονται ως «διευκολυντές» της διδασκαλίας.

Ο όρος αυτός είναι συνηθέστατος στις «εναλλακτικές» πρακτικές, υποδηλώνοντας ότι οι «διδάσκουσες οντότητες» είναι ουσιαστικά άλλες από τους διδάσκοντες που βλέπει με φυσική μορφή μπροστά του ο μαθητευόμενος, πράγμα που, όπως είδαμε, το ομολογούν οι ίδιοι οι διοργανωτές στο εν λόγω «σεμινάριο».

Αυτό μάς παραπέμπει στα λόγια της αποκρυφίστριας Dion Fortune, που αναφέραμε στο πρώτο μέρος του αφιερώματός μας: «… Ὁ Μεγάλος Μύστης ἔρχεται μέσα στή σιγή τῆς ἀνώτερης συνείδησης καί ποτέ δέν εἶναι ἀνθρώπινη ὀντότητα». [10]

Κατακλείοντας το δεύτερο μέρος του παρόντος αφιερώματος, θα θέλαμε και πάλι να θέσουμε ερωτήματα και προβληματισμούς.

– Δεδομένων και όσων παρουσιάσαμε στο πρώτο μέρος του αφιερώματός μας, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε:

Ποιοι διοργανώνουν στον τόπο μας τις προαναφερθείσες τελετές -τοπικού  ή διεθνούς χαρακτήρα- και ποιοι συμμετέχουν σε αυτές;

– Τι έχει κάνει, τι κάνει και τι σκοπεύει να κάνει ο εγχώριος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος για όλον αυτό τον καταιγισμό σκοτεινών δράσεων και συμβάντων μέσα στα όρια της πνευματικής επιστασίας του; Τι θα μπορούσε άραγε να περιμένει κανείς από έναν αποδεδειγμένα βέβηλο, βλάσφημο, παναιρετικό και εν τέλει καθαιρετέο και αφοριστέο Αρχιερέα που έχει ήδη προ ετών εκδηλώσει απροκάλυπτα, αλαζονικά και αναίσχυντα τις παγανιστικές του τάσεις; [11] 

– Είναι άραγε πιθανό όλα αυτά που αναφέραμε ότι συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν – και μάλιστα ενίοτε σε δημόσιους χώρους- να μην είναι οι μόνες αποκρυφιστικές δραστηριότητες  των εκάστοτε «διοργανωτών/συμμετεχόντων», παρά μόνο όσες «επιτρέπεται» να βγουν εκτός των θυρών; Είναι πιθανό κάποιοι να γνωρίζουν περισσότερα αλλά να σιωπούν;

Όποιος αμφισβητεί την ύπαρξη και τις σκοτεινές και κακοποιές (του Κυρίου επιτρέποντος) δυνάμεις των δαιμόνων, ας εύχεται να μην έλθει ποτέ στη δεινή θέση να λάβει ιδία πείρα.

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός που ζει και αγωνίζεται κατά Χριστόν δεν υποτιμά το διάβολο αλλά ούτε και τον φοβάται, επειδή ακριβώς έχει τον Κύριο των πάντων Ιησού Χριστό μέσα του, παντοτινό βοηθό, προστάτη και σωτήρα του.

Εάν όμως κανείς υπηρετεί το σατανά εκούσια ή ακούσια, τού ευχόμαστε να μετανοήσει, για να μη γνωρίσει την αιώνια καταδίκη του Δεσπότη και δίκαιου Κριτή Ιησού Χριστού. Η Δικαιοσύνη του Θεού μας λειτουργεί άψογα, σε αντίθεση με τη φοβισμένη ή εξωνημένη ανθρώπινη.

«ἐν τῇ δικαιοσύνῃ σου ἐξάξεις ἐκ θλίψεως τὴν ψυχήν μου· καὶ ἐν τῷ ἐλέει σου ἐξολοθρεύσεις τοὺς ἐχθρούς μου καὶ ἀπολεῖς πάντας τοὺς θλίβοντας τὴν ψυχήν μου, ὅτι ἐγὼ δοῦλός σού εἰμι.» 
Ψαλμός ρμβ’ (142) 11-12

 

*

 • 1. Ενδεικτικά παραπέμπουμε στο γνωστό ευσεβοφανή μάγο Χρήστο στο Γάζωρο Σερρών, για τον οποίο προειδοποίησε έντονα ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος. https://youtu.be
 • 2. Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Β΄ Έκδοση , Γ΄ Ανατύπωση 2006), σελ. 1031, 1006.
 • 3. Η λευκή Μαγεία – Εμπειρίες Ιεραποστόλων,  Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτου https://www.impantokratoros.gr
 • 4. Τα αποσπάσματα που παραθέτουμε είναι από το κείμενο με τίτλο «Η Μαγεία» του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, το οποίο έχουμε βρει σε νεοελληνική απόδοση εδώ: https://www.impantokratoros.gr
 • 5. Παραπέμπουμε τους ενδιαφερόμενους στις σειρές ομιλιών «Περί μαγείας» http://arnion.gr αλλά και «Σύγχρονα καυτά θέματα», στις ομιλίες 22-43 http://arnion.gr
 • 6. Ομιλία Περί Μαγείας #2  http://arnion.gr
 • 7. Ομιλία Περί Μαγείας #3  http://arnion.gr
 • 8.  Θανάσης Πολίτης, «ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ»
 • https://www.paratiritis-news.gr
 • 9.  THE TEMPLE TRAINING – Core Note of the Heart https://www.paradisecodes.net
 • 10. Dion Fortune, Ἡ Ἐκπαίδευση καί τό Ἔργο ἑνός Μυημένου, μετάφραση Ἠλία Μάμαλη, ἐκδ.
 • Ἰάμβλιχος, Ἀθήνα 1983, σ. 50
 • 11. Παραπέμπουμε στην ανοικτή επιστολή μας με τίτλο «Η πτώση και ο δόλος των «Ορθοδόξων» Επισκόπων…» όπου επιχειρηματολογούμε περί τούτων.  https://katanixi.gr

 

Πηγή

Προβολές : 949


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα