Αποφασισμένος ο Μητσοτάκης και όσοι τον στηρίζουν από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Αποφασισμένος ο Μητσοτάκης και όσοι τον στηρίζουν από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

14 Φεβρουαρίου, 2024 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:449
Μοίρασέ το

 

 

Η Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφυλόφιλων ζευγαριών ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ  ΤΗΝ “ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ” για την κατάργηση σε δεύτερο χρόνο των λέξεων “Πατέρας” και “Μητέρα” παρά τα όσα έχει δηλώσει ο Κ.Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση προχωρά το νομοσχέδιο για γάμους και τεκνοθεσία από άτομα ΛΟΑΤΚΙ+

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ…

ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Έρχεται κατάργηση των όρων «πατέρας» και «μητέρα»; – Το ζήτημα που αποκάλυψε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για παρένθετες

 

Η Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφυλόφιλων ζευγαριών δεν έχει απλά ενστάσεις αλλά με τα όσα λέει αλλά ουσιαστικά μιλά για την “κερκόπορτα” που ανοίγουν για την κατάργηση σε δεύτερο χρόνο των λέξεων “Πατέρας” και “Μητέρα” παρά τα όσα έχει δηλώσει ο Κ.Μητσοτάκης.

Στις ενστάσεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητάται την Τετάρτη στην Ολομέλεια και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη κυριαρχεί η επισήμανση ότι τα παιδιά δεν θα μπορούν να συνδεθούν νομικά με τους γονείς.

Η έκθεση αναφέρει για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Όλες οι ανωτέρω διατάξεις για την ίδρυση της συγγένειας δεν αναφέρονται, π.χ., σε «γονεϊκότητα», αλλά σε «πατρότητα» ή «μητρότητα».

«Υπό την έννοια αυτή, ιδίως στην περίπτωση τέκνων που θα γεννηθούν π.χ. με ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κατά τη διάρκεια του γάμου ή του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων γονέων τους, τα παιδιά δεν θα μπορούν να συνδεθούν νομικά και με τους δύο γονείς τους, με ευθεία εφαρμογή των κείμενων διατάξεων για την ίδρυση συγγένειας που βασίζονται στα τεκμήρια της πατρότητας και της μητρότητας.

Συνδέονται με τον ένα γονέα, και αυτό δημιουργεί περαιτέρω ζητήματα που απορρέουν από την έλλειψη νομοθετικά αποτυπωμένου δεσμού με τον ομόφυλο σύζυγο, π.χ., δικαιώματα του οικογενειακού και του κληρονομικού δικαίου και θέματα ιθαγένειας του τέκνου».

Οι συντάκτες εκφράζουν προβληματισμό και για το άρθρο 11 λόγω ενδεχόμενης δυσμενούς μεταχείρισης ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα έναντι ζευγαριών από το εξωτερικό.

Και αυτό γιατί η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίζει γονεϊκή σχέση, η οποία έχει καταχωριστεί ή θα καταχωριστεί στο μέλλον σε δημόσια έγγραφα τρίτης χώρας ανεξαρτήτως του τρόπου που έχει συναφθεί και ανεξαρτήτως έαν η διαδικασία είναι αποδεκτή από το εθνικό Δίκαιο.

«Το ζήτημα της έμφυλης αναφοράς των γονεϊκών ρόλων θα ανακύψει κατά τη ληξιαρχική καταχώρηση της υιοθεσίας, αν δεν υπάρξει τροποποίηση, και μάλιστα παράλληλη, προς τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, της σχετικής νομοθεσίας» υπογραμμίζεται στην εν λόγω Έκθεση.

Βέβαια ο Α.Σκέρτσος νωρίτερα μίλησε και είπε ότι δεν υπάρχει πλέον ζήτημα συνταγματικότητας και το ν/σ αύριο θα βρεθεί στην Βουλή για ψήφιση αλλά με τα όσα αναγράφονται μάλλον είναι μόνο η αρχή για την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη και για το πως βλέπει τον θεσμό της οικογένειας.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 449


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα