Απούσα η πολιτεία και βραδυπορούσα η “δικαιοσύνη” στο ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ!!!

Απούσα η πολιτεία και βραδυπορούσα η “δικαιοσύνη” στο ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ!!!

11 Νοεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:123
Μοίρασέ το

 

Λύτρας στο ΒΝ: Η εκδίκαση της τραγωδίας για το Μάτι θα κρατήσει καιρό – Αγανακτισμένοι οι συγγενείς με την ολιγωρία – Πυρόπληκτοι δεν έχουν λάβει καμία αρωγή

“Απούσα η Πολιτεία”, είπε ο κυριος Λύτρας…

Μόνο που η Πολιτεία, δεν είναι κάτι …γενικό και αόριστο… έχει πρόσωπα και πολιτικά κόμματα…

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ…

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

Μόνο που η “δικαιοσύνη”, έχει πρόσωπα…

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ… ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ…

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΗΣ… “δικαιοσύνης”… για να φτάσει και η παραγραφή…

ΟΙ ΕΚΑΤΟΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ…

Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ…

Η ΝΕΜΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΡΓΕΙ…

ΑΣ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΝΕΜΕΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ…

Η δική μας συμβολή σ’ αυτή την ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ, θα είναι να μην τους ξεχάσουμε…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, όπως θα θυμούνται οι παλιοί αναγνώστες του καταργημένου προηγούμενου ιστολογίου μου, ήταν τα πρώτα που ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ, ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΠΛΑ και το είχαν καταγγείλει και στα εκατοντάδες άρθρα τους και στις συνεντεύξεις που έδωσαν…

Υ.Γ.2. Το φωτογραφικό υλικό είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, και ελπίζω να σας προβληματίσει, γιατί οι φωτογραφίες που επιλέχθησαν, έχουν σημασία…

 

 

Συνέντευξη στην Ελένη Τσιάβου

 

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την μελανή εκείνη σελίδα που «γράφτηκε» στην σύγχρονη ελληνική ιστορία με την εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στο Μάτι, κοστίζοντας τη ζωή σε 104 ανθρώπους και καταστρέφοντας πάραλληλα τα όνειρα άλλων.

Ωστόσο το δράμα των συγγενών συνεχίζεται καθώς η ολιγωρία, γνωστό χαρακτηριστικό της ελληνικής Δικαιοσύνης ως προς την εκδίκαση των υποθέσεων και απονομή ευθυνών, τους καταδικάζει σε μια νέα αναβίωση του εφιάλτη τους.

Ενώ ανεβαίνουν ήδη τον δικό τους Γολγοθά, στην πρώτη μέρα έναρξης της δίκης, μερικοί εξ αυτών δεν μπόρεσαν καν να μπουν στην μικρή αίθουσα της πρώην σχολής Ευελπίδων επειδή δεν χωρούσαν όλοι οι συντελεστές της δίκης.

Εκτός όμως από τους ανθρώπους που θρηνούν μέλη οικογενειών τους -θύματα της πύρινης λαίλαπας-  περιουσίες και κόποι μιας ολόκληρης ζωής έγιναν επίσης στάχτη με την επίσημη Πολιτεία, όπως αναφέρει στο BN ο δικηγόρος κ. Απόστολος Λύτρας να είναι παντελώς απούσα από το πλευρό των πυρόπληκτων καθώς πολλοί εξ αυτών δεν έχουν λάβει κάποια βοήθεια.

Μάλιστα, ορισμένοι δεν έχουν ακόμα που να μείνουν και αναγκάζονται να φιλοξενούνται σε άλλα σπίτια αφού έχασαν τότε το δικό τους.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, ενώ έχουν προσφύγει στην νομική οδό και συγκεκριμένα στα διοικητικά δικαστήρια όπως προβλέπεται, «οι διαδικασίες αναμένεται να κρατήσουν έως και 5-6 χρόνια στο πιο… αισιόδοξο σενάριο».

Εκπροσωπώντας συγγενείς θυμάτων, καταγγέλλει επιπλέον την αγανάκτηση τους για το ντροπιαστικό θέμα των μικρών αιθουσών στην Ευελπίδων όπου ξεκίνησε η δίκη.

Η υπόθεση έλαβε τεράστιες εκτάσεις καθώς ουδείς δεν μερίμνησε για τη μεταφορά της δίκης προτού εκκινήσει η διαδικασία.

Μετά από παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και αφού είχε… πρώτα απορριφθεί παρόμοια πρόταση από τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορου Λινού, η δίκη μετά τη διακοπή της θα συνεχιστεί πλέον στην αίθουσα τελετών του Εφετείου στις 10 Νοεμβρίου .

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ποινικολόγος κ. Απόστολος Λύτρας:


Λύτρας στο BN για Μάτι: Οι οικογένειες περιμένουν ακόμα τη δικαίωση - Η αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα είναι μια 1η ικανοποίηση

Κ. Λύτρα, θα ήθελα αρχικά να μας μεταφέρετε τα όσα συνέβησαν κατά τις πρώτες δύο ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης και ποια η επόμενη ημέρα για την πολύκροτη δίκη.

Η διαδικασία ξεκίνησε… μετά κόπων καθώς κατά την πρώτη ημέρα εκδίκασης, οι ενέργειες διεκόπησαν για την επόμενη εβδομάδα εξαιτίας του όγκου των παρευρισκόμενων που δεν χωρούσαν στην μικρή αίθουσα της Ευελπίδων.

Στην χθεσινή (7/11) δικάσιμο, έγιναν οι μονιμοποιήσεις των πρώτων 50 θυμάτων αλλά και συγγενών τους ενώ όπως πληροφορήθηκα από την επόμενη δικάσιμο, η όλη εκδίκαση της υπόθεσης θα μεταφερθεί εν τέλει στην αίθουσα τελετών του Εφετείου για να μπορέσουν επιτέλους να χωρέσουν όλοι οι συντελεστές της δίκης.

Θεωρώ απαράδεκτο που οι δύο πρώτες συνεδριάσεις έγιναν στους εν λόγω χώρους καθώς υπήρξαν πολλοί συγγενείς θυμάτων που δεν μπόρεσαν καν να περάσουν την πόρτα της εισόδου.

Ενώ έχουν ήδη τον πόνο τους, παρατείνεται και η ταλαιπωρία τους.

Ως προς το νομικό σκέλος ποια είναι η εκτίμηση σας; 

Ευελπιστώ να αποδοθούν επιτέλους οι απαραίτητες ευθύνες για αυτή τη τραγωδία όπου έχασαν την ζωή τους 104 άνθρωποι.
Εκτός από ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί περιουσίες, σπίτια και πολλοί εντολείς μου δεν έχουν ακόμα που να μείνουν. Αναγκάζονται να φιλοξενούνται επί 4 ολόκληρα χρόνια σε σπίτια συγγενών τους.

Υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της Πολιτείας;

Δυστυχώς το κράτος δεν είναι κοντά τους καθώς δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση μέχρι στιγμής. Οι πυρόπληκτοι έχουν μεν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια αλλά όπως γνωρίζουμε από τα ελληνικά χρονικά, οι διαδικασίες, κατ’ εκτίμηση πάντα, αναμένεται να διαρκέσουν 5-6 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση.

Πρέπει να έρθει εκείνη η ώρα των αποζημιώσεων αλλά το μέγιστο θέμα προφανώς είναι να αποδοθούν ευθύνες για τις αμέλειες των υπευθύνων που οδήγησαν ή «συνέβαλαν» σε αυτό το τραγικό συμβάν.

Άρα η δικαίωση των νεκρών αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα. Πως το βιώνει αυτό ένας άνθρωπος που έχει χάσει ουσιαστικά τα πάντα; Τι σας μεταφέρουν όσοι έμειναν «πίσω»;

Πως μπορεί ένας άνθρωπος να διαχειριστεί ψύχραιμα την όλη κατάσταση όταν για παράδειγμα μένει εκτός δικαστικής αιθούσης ενώ η Δικαιοσύνη ήταν η τελευταία του ελπίδα και αποκούμπι;

Τόσες οικογένειες έχουν χάσει δικούς τους συγγενείς, μια κοπέλα έχασε και τους δύο γονείς της με το σπίτι τους να καίγεται ολοσχερώς.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας σύζυγος και πατέρας πρόλαβε να πάρει από τα χέρια της γυναίκας του και να σώσει το 30 ημερών παιδί τους, αλλά γυρνώντας αντίκρυσε την σύζυγο του νεκρή. Δεν πρόλαβε να την σώσει και είδε με τα μάτια του τον εφιάλτη.


Υπάρχουν τόσες άλλες τραγικές ιστορίες που δεν έχουν ακουστεί στο ευρύ κοινό.

70 οικογένειες έχουν χάσει παντελώς τις περιουσίες τους ενώ δούλευαν μια ολόκληρη ζωή και γκρεμίστηκαν τα όνειρα τους.

Θέλω να σας πω με αυτά τα παραδείγματα που παραθέτω, ότι ενώ βιώνουν το πένθος τους, βιώνουν ταυτόχρονα και το συναίσθημα της αγανάκτησης για τα όσα λαμβάνουν χώρα την… επόμενη μέρα.

Εύχομαι να έρθει η δικαίωση όλων, να επισπευθούν οι διαδικασίες και η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει το χρέος της.

 

 

Πηγή

 

Προβολές : 123


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα