Απόστολος Καρακατσάνης: “Υπάρχει μια καλά εδραιωμένη σχέση μεταξύ της βίας κατά των ζώων και της βίας κατά των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας.”

Απόστολος Καρακατσάνης: “Υπάρχει μια καλά εδραιωμένη σχέση μεταξύ της βίας κατά των ζώων και της βίας κατά των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας.”

19 Δεκεμβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:324
Μοίρασέ το

 

Τα άτομα που επιδίδονται σε σκληρότητα προς τα ζώα μπορεί να έχουν υποκείμενα ψυχολογικά προβλήματα, όπως έλλειψη ενσυναίσθησης ή τάση για βία.

Αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για άλλα μέλη της κοινωνίας, καθώς τέτοια άτομα μπορεί να κλιμακώσουν την καταχρηστική συμπεριφορά τους για να στοχοποιήσουν ανθρώπους.

Ο Απόστολος Καρακατσάνης, είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΚΕΑΠΠ-ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ…

Τα όσα γράφει στην προσωπική του σελίδα, θα πρέπει να μας προβληματίσουν, γιατί ο αποτρόπαιος τρόπος κακοποίησης του ΟΛΙΒΕΡ, δείχνει ένα ειδεχθές ΚΤΗΝΟΣ, που μπορεί να κάνει τα ίδια σε κάποιο παιδί ή σε κάποιον άλλον άνθρωπο…

Ελπίζω οι μή ζωόφιλοι και αυτοί που βγήκαν να γράψουν και να σχολιάσουν με ειρωνεία ή και μίσος όσους ενδιαφερόμαστε να αποκαλυφθεί Η ΑΛΗΘΕΙΑ, να επανεξετάσουν τη συμπεριφορά τους, γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά… και να ευχηθούν να μην συμβεί στους ίδιους ή σε δικά τους πρόσωπα, ότι συνέβη στον ΟΛΙΒΕΡ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Την καλησπερα μου.
Θα ηθελα να σας πω μερικα πραγματα.
Οπως αναφερα πιο πριν,οτι θα κανω.
Ο Ολιβερ δεν ειναι απλα μια περιπτωση κακοποιησης.
Ειναι μια ακομα περιπτωση μεγαλης και εγκληματικης κακοποιησης εναντια στα ζωα.
Ειναι παγκοσμιως γνωστο πως οι δραστες τετοιων περιπτωσεων ειναι ανθρωποι ακρως επικινδυνοι και για το κοινωνικο συνολο(αλλους ανθρωπους).Και για το συνολο των ζωων.
Μεγαλη πιθανοτητα επισης ειναι να βγουν μιμητες,ανεβαζοντας ετσι το πηχη της εγκληματικοτητας ειτε για ανθρωπους ειτε για ζωα.
Η πολιτεια απο την μερια της κανει,μια προσπαθεια,αλλα δεν φτανει αυτο μιας κ ειναι ελαχιστες οι πραξεις που εχουν γινει για την αντιμετωπιση τετοιων εγκληματικων συμπεριφορων.
Πρεπει αμεσα να γινουν πολλα!
Η βία κατά των ζώων μπορεί να θεωρηθεί απειλή για την κοινωνία για διάφορους λόγους:
Δείκτης Ψυχολογικής Δυσφορίας: Τα άτομα που επιδίδονται σε σκληρότητα προς τα ζώα μπορεί να έχουν υποκείμενα ψυχολογικά προβλήματα, όπως έλλειψη ενσυναίσθησης ή τάση για βία. Αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για άλλα μέλη της κοινωνίας, καθώς τέτοια άτομα μπορεί να κλιμακώσουν την καταχρηστική συμπεριφορά τους για να στοχοποιήσουν ανθρώπους.
Σχέση με άλλες μορφές βίας: Υπάρχει μια καλά εδραιωμένη σχέση μεταξύ της βίας κατά των ζώων και της βίας κατά των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας.
Τα άτομα που είναι πρόθυμα να βλάψουν ζώα μπορεί να είναι πιο πιθανό να βλάψουν άλλα άτομα, όπως μέλη της οικογένειας, (ειχαμε το προσφατο παραδειγμα του πιλοτου,που σκοτωσε γυναικα αλλα και σκυλο).Φιλους ή αγνώστους.
Ασφάλεια της εκάστοτε κοινότητας: Οι πράξεις σκληρότητας προς τα ζώα μπορούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου και αγωνίας σε μια κοινότητα.
Τα άτομα που είναι μάρτυρες ή έχουν επίγνωση της κακοποίησης ζώων μπορεί να αισθάνονται λιγότερο ασφαλή και αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη συνολική ευημερία και την αίσθηση ασφάλειας στην κοινότητα.
Νομικές και ηθικές συνέπειες: Η βία κατά των ζώων είναι παράνομη και ανήθικη. Η κοινωνία εκτιμά γενικά την ευημερία και την προστασία των ζώων και οι πράξεις σκληρότητας υπονομεύουν τους κοινωνικούς κανόνες και νόμους, διαβρώνοντας την εμπιστοσύνη στο νομικό σύστημα.
Επιπτώσεις στα παιδιά: Η έκθεση στην κακοποίηση ζώων μπορεί να έχει επιβλαβή επίδραση στην ανάπτυξη των παιδιών.
Μπορεί να τους απευαισθητοποιήσει στη βία, να ομαλοποιήσει την καταχρηστική συμπεριφορά και ενδεχομένως να διαιωνίσει έναν κύκλο βίας στις μελλοντικές γενιές.
Δημόσια υγεία: Η σκληρότητα των ζώων μπορεί επίσης να δημιουργήσει ανησυχίες για τη δημόσια υγεία και το έχουμε συναντήσει σε πλειάδες των περιπτώσεων με άρρωστα κακοποιημένα ζωάκια που μπορεί από την κακουχία να αναπτύσσουν και να μεταδώσουν κάποια ασθένεια.
Οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας κατά των ζώων πρέπει να ευθυγραμμίζονται με ευρύτερους κοινωνικούς στόχους για την προώθηση της ενσυναίσθησης, της συμπόνιας και της μη βίας.
Αυστηρότεροι νόμοι για τη σκληρότητα των ζώων, εκστρατείες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, προγράμματα έγκαιρης παρέμβασης και η σύσταση διεπιστημονικών ομάδων για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους οι κοινωνίες μπορούν να εργαστούν για να μετριάσουν την απειλή που δημιουργεί η βία κατά των ζώων.
Συμπερασματικά, η βία κατά των ζώων δεν αφορά μόνο την καλή διαβίωση των ζώων. Έχει επίσης επιπτώσεις για την ασφάλεια, την ευημερία και τις αξίες της κοινωνίας στο σύνολό της.
Η αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι σημαντική όχι μόνο για την προστασία των ζώων αλλά και για την προώθηση μιας πιο συμπονετικής και ασφαλέστερης κοινωνίας.
Αυτα οσο αφορα το γενικο πλαισιο αυτης της αποτροπαιας πραξης.
Εγω προσωπικα λοιπον επειδη καποιοι ανθρωποι με θεωρουν ειτε ανοητο ειτε απλα εναν που εχει λεφτα για πεταμα.
Δηλωνω το εξης:Εως και τις 23:59 αποψε οποιος η οποια μου στειλει μηνυμα και εχει τις αποδειξεις για αυτο το εγκλημα(οχι μου ειπαν ειναι αυτος η ο αλλος).
Ξεκαθαρες αποδειξεις που θα δηλωθουν στην ελληνικη αστυνομια αμεσσα,ωστε να πραξει τα νομιμα.
Θα παρει 10.000 ευρω μετρητα οπως εχω δηλωσει εδω.
Και μερες!
Επαναλαμβανω ξεκαθαρες αποδειξεις απο ατομο-μα που θα το καταθεσουν!
Δεν χρειαζεστε περαν των δυο ωρων να το σκεφτειτε μιας και γνωριζετε εδω κ ημερες την προταση μου!
Απο τις 00:01 Σταματαει να ισχυει η δηλωση μου ως προς την επικυρηξη.
Ειναι η τελευταια σας ευκαιρια να πραξετε το καθηκον σας,ως προς την κοινωνια αλλα και ως προς την συνειδηση σας!
Και να περασετε πλουσιοπαροχα τις γιορτες που ερχονται.
Αυτα εχω να δηλωσω,με τιμη και εκτιμηση προς ολο τον κοσμο που μου σταθηκε αυτο το διαστημα.
Αποστολος Καρακατσανης……

 

 

Πηγή

Προβολές : 324


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα