Απόφαση κόλαφος από το Διεθνές Δικαστήριο για το Ισραήλ: Σταματήστε τώρα την επέμβαση στη Rafah – «Καταστροφή» στη Γάζα

Απόφαση κόλαφος από το Διεθνές Δικαστήριο για το Ισραήλ: Σταματήστε τώρα την επέμβαση στη Rafah – «Καταστροφή» στη Γάζα

24 Μαΐου, 2024 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:242
Μοίρασέ το

 

Ειδικότερα, το Δικαστήριο του ΟΗΕ δίνει σαφή εντολή το Ισραήλ να σταματήσει την επέμβαση στη Rafah, να ανοίξει την ανθρωπιστική δίοδο στην περιοχή, για να περάσει η βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, να επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα σε παρατηρητές και να δώσει εξηγήσεις για τα μέτρα που έχει λάβει για να αποτρέψει τη γενοκτονία.

Απόφαση κόλαφος από το Διεθνές Δικαστήριο για το Ισραήλ: Σταματήστε τώρα την επέμβαση στη Rafah - «Καταστροφή» στη Γάζα
Τι είπαμε πως είναι ο ΟΗΕ;;;
ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ…
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ;;;
‘Οργανο των εβραιοσιωνιστών…
Άντε καληνύχτα…
ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ … ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ…
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ…
Καλλιόπη Σουφλή
Η συνεδρίαση και η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διατάσσει το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Rafah της Νότιας Γάζας σε συνεδρίασή του, που συγκαλείται, κατόπιν αιτήματος της Νότιας Αφρικής.
Ειδικότερα, το Δικαστήριο του ΟΗΕ δίνει σαφή εντολή το Ισραήλ να σταματήσει την επέμβαση στη Rafah, να ανοίξει την ανθρωπιστική δίοδο στην περιοχή, για να περάσει η βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, να επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα σε παρατηρητές και να δώσει εξηγήσεις για τα μέτρα που έχει λάβει για να αποτρέψει τη γενοκτονία.
Κατόπιν επίσημου αιτήματος της Νότιας Αφρικής που ζήτησε έκτατα μέτρα κατά του εβραϊκού κράτους, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση – χαστούκι για το Ισραήλ.
Μάλιστα, Nawaf Salam, επικεφαλής του Διεθνούς Δικαστηρίου, διεμήνυσε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στην πειορχή της νότιας Γάζας, όπου περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο, «επιδεινώθηκε περαιτέρω» από την τελευταία δικαστική απόφαση του Μαρτίου.
Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Rafah χαρακτηρίζεται πλέον ως «καταστροφική», τόνισε χαρκτηριστικά.
«Τα προσωρινά μέτρα που ελήφθησαν δεν αντιμετωπίζουν πλήρως τις συνέπειες της αλλαγής της κατάστασης», αναφέρεται επίσης στην απόφαση της Χάγης και για αυτό τον λόγο διατάσσει τη διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Rafah.

Τέλος, το ICJ διέταξε το Ισραήλ να υποβάλει έκθεση στο δικαστήριο εντός ενός μηνός σχετικά με την πρόοδό του ως προς την εφαρμογή των μέτρων που καθόρισε το θεσμικό όργανο.

Έκτακτη υπουργική σύσκεψη συγκαλεί ο Netanyahu για την από φαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Την ίδια στιγμή πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu συγκάλεσε τηλεφωνική σύσκεψη με τη συμμετοχή πολλών υπουργών της κυβέρνησής του, με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη νότια Γάζα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του
Η σύσκεψη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 17.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Καλωσορίζει την απόφαση η Παλαιστινιακή Αρχή 

Η Παλαιστινιακή Αρχή χαιρέτισε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, που διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Rafah, τονίζοντας ότι η απόφαση αντιπροσωπεύει μια διεθνή συναίνεση για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής, Nabil Abu Roudeina.
Οι δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ), της ανώτατης δικαστικής αρχής του ΟΗΕ, διέταξαν νωρίτερα το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Rafah, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

To … βιολί του το Ισραήλ – Συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στην κεντρική Rafah

Παρά την ετυμηγορία – κόλαφο του Δικαστηρίου, Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή αεροπορικές επιδρομές στο κέντρο της Rafah, με το Τελ Αβίβ να στέλνει, έτσι, μήνυμα για το πως θα αντιδράσει στην απόφαση και για το κατά πόσο θα … ευθυγραμμιστεί με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Τη σχετική εξέλιξη μετέδωσε ο ανταποκριτής του Anadolu στη Γάζα.

Μήνυμα Borrell στην ΕΕ : «Ή θα είμαστε με το διεθνές κράτος Δικαίου ή με το Ισραήλ»

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, Josep Borrell, δήλωσε πως η ΕΕ πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον σεβασμό της υποστήριξης διεθνών θεσμών του κράτους δικαίου και στην υποστήριξή της για το Ισραήλ.
“Ποια θα είναι η απάντηση (της ΕΕ) στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που εκδόθηκε σήμερα, ποια θα είναι η θέση μας; Θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην υποστήριξη προς διεθνείς θεσμούς του κράτους δικαίου ή την υποστήριξή μας προς το Ισραήλ“, δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης στη Φλωρεντία.
Έκανε τις δηλώσεις αυτές απαντώντας στη διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου προς το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση των IDF στην πόλη Rafah της Λωρίδας της Γάζας.

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Η απόφαση του ΔΔ υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης στη Γάζα

Ανιτδρώντας στην απόφαση του διεθνούς νομικού σώματος υπό τα Ηνωμένα Έθνη, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις του ICJ δείχνουν πόσο άσχημα είναι τα πράγματα στη Γάζα.
«Η διάταξη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα», δήλωσε ο Balkees Jarrah από την οργάνωση διεθνών δικαιωμάτων που εδρεύει στις ΗΠΑ.
«Αυτή η απόφαση δίνει δυνατότητες για “ανακούφιση”, αλλά μόνο οι κυβερνήσεις μπορούν να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ να επιβάλει επειγόντως τα μέτρα του δικαστηρίου», συμπλήρωσε.

Ολόκληρη η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου192-20240524-ord-01-00-en_2.pdf

Η συνεδρίαση του ICJ:

 


ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 242


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα