Από ΞΕΦΤΙΛΑ σε ΞΕΦΤΙΛΑ!!! «Γελοία επιλογή» και «Ανέκδοτο» ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα!!!!!!!

Από ΞΕΦΤΙΛΑ σε ΞΕΦΤΙΛΑ!!! «Γελοία επιλογή» και «Ανέκδοτο» ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα!!!!!!!

14 Μαΐου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:694
Μοίρασέ το

 

Ο Guardian «ξεγυμνώνει» τον νέο πρέσβη Τζ. Τσούνη– Σκληρή κριτική διπλωματών στον Biden για αναξιοκρατία.

Oι ξένοι δεν έχουν καθόλου καλή άποψη για τον Τζωρτζ Τσούνη.

 

 

Όταν ο σιωνιστικός Guardian, κάνει λόγο για ΓΕΛΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, σημαίνει πως και το πρόσωπο είναι ΓΕΛΟΙΟ;;;

Εσείς οι αναγνώστες, πως το εκλαμβάνετε;;;

Τι ξέρει ρε Μπάιντεν ο εργολάβος από διπλωματία, που είναι ολόκληρη επιστήμη και σπουδάζεται σε ειδικά πανεπιστήμια;;;

Και μόνο που τον βλέπεις και διαβάζεις την πλήρη άγνοια στον διπλωματικό χώρο, αντιλαμβάνεσαι τι μας περιμένει ως έθνος…

Βλέπεις φάτσα και … ετοιμάζεσαι για… νέα ΙΜΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ…

Προϊόν εξαγοράς η επιλογή Τσούνη… δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, πλήρωσε τον Μπάιντεν, για να τον κάνει πρέσβη…;;;

Κακόγουστη, θεατρική επιθεώρηση!!! Θεέ μου, βάλε το χέρι Σου!!!

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Πειράζει που μόλις τον είδα, το μυαλό μου πήγε στον Porky;;;

Ο Guardian «ξεγυμνώνει» τον νέο πρέσβη Τζ. Τσούνη– Σκληρή κριτική διπλωματών στον Biden για αναξιοκρατία
Oι ξένοι δεν έχουν καθόλου καλή άποψη για τον Τζωρτζ Τσούνη

O νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζωρτζ Τσούνης εγκαταστάθηκε στη πρεσβευτική κατοικία και έγινε δεκτός μετά βαΐων και κλάδων στην Ελλάδα από το πολιτικό προσωπικό.

Ο Πρωθυπουργός και οι περισσότεροι υπουργοί που συναντήθηκαν μαζί του είδαν έναν ελληνοαμερικάνο που μιλάει ελληνικά, ένα δικό τους παιδί που θα μπορούν να προσεγγίσουν όταν χρειάζεται. Η ελληνική πλευρά εκφράζει μεγάλες προσδοκίες για την περίπτωση Τσούνη. Είναι όμως, έτσι;

Χωρίς καμία διπλωματική εμπειρία

Διότι οι ξένοι δεν έχουν καθόλου καλή άποψη για τον Τζωρτζ Τσούνη. Η εφημερίδα Guardian στην Ουάσιγκτον επικρίνει σφόδρα τον Τσούνη και, μάλιστα, φτάνει στο σημείο να τον αποκαλεί «γελοία επιλογή» και «ανέκδοτο». Σύμφωνα με τον Guardian, ο Τσούνης είναι μία προσωπική επιλογή του Βiden, η οποία δεν ελήφθη δημοκρατικά αφού ο ίδιος δεν είναι καν διπλωμάτης. Είναι ένας εργολάβος ξενοδοχειακών μονάδων που παράλληλα έχει στηρίξει με χορηγίες τους δημοκρατικούς.

 

Η ακρόαση Τσούνη στην Νορβηγία που προκάλεσε γέλια

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επίσης, ο Τζώρτζ Τσούνης είχε προσπαθήσει και επί Οbama να πάρει θέση πρέσβη αλλά στην Νορβηγία.

Όταν πήγε να περάσει ακρόαση, οι αξιωματούχοι που του πήραν συνέντευξη παραλίγο να σκάσουν στα γέλια όταν άκουσαν τον Τζωρτζ Τσούνη. Ο ίδιος υπέπεσε σε σοβαρά λάθη.

Άρχισε να ισχυρίζεται ότι η Νορβηγία έχει Πρόεδρο, ενώ έχει πολίτευμα Συνταγματική Μοναρχία, να παραδέχεται ότι δεν έχει πάει
ποτέ στη Νορβηγία ούτε επίσκεψη, να πιστεύει ότι το Κόμμα Προόδου της Νορβηγίας είναι ένα ακραίο κόμμα, ενώ μετείχε κανονικά στο κυβερνητικό συνασπισμό ενώ σε ερώτηση για τις επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν οι Αμερικάνοι στην σκανδιναβική χώρα, εκείνος κοιτούσε το ταβάνι.

 

Αντικείμενο σάτιρας ο Τζωρτζ – Το έκανε κομμάτια ο Ρεπουπλικάνος γερουσιαστής McCain

Η περίπτωση του έγινε μάλιστα αντικείμενο σχολιασμού από εκπομπές σάτιρας στο CNN και στο Comedy Central.

Ο Dennis Jet, καθηγητής στο Penn State School of International Affairs στην Πενσυλβάνια, ενθυμούμενος την υποψηφιότητα του Τσούνη για την Νορβηγική Πρεσβεία είπε: «Ήταν η πιο αξιολύπητη ακρόαση που έχω δει ποτέ.

Eπίσης, άλλες πηγές της εφημερίδας τόνιζαν ότι ούτε στην Μογγολία δεν θα έπρεπε να στείλουν τον Τσούνη και θυμήθηκαν την υποδοχή που του επιφύλαξε ο γερουσιαστής McCain (αργότερα υποψήφιος Πρόεδρος) στην ακρόαση στο Koγκρέσσο που ήταν εφιαλτική, καθώς τον «έκανε κομματάκια».
Μετά την αποτυχία της Noρβηγίας, εκείνος αποσύρεται για κάποια χρόνια.

Ο Βiden κινήθηκε αναξιοκρατικά στις πρεσβείες και πρόδωσε τους διπλωμάτες καριέρας

Πίσω στην άλλη άκρη του ατλαντικού ωκεανού, ο Πρόεδρος Biden πριν τις εκλογές υπόσχεται σε όλους τους διπλωμάτες καριέρας ότι θα τους αξιοποιήσει σε μεγάλες θέσεις.

Όταν έρχεται στην εξουσία, όμως, και πάει να ορίσει νέους πρέσβεις οι περισσότεροι μπαίνουν στο περιθώριο. Ακολουθεί μία πρακτική συχνή, να ορίζει χορηγούς, επιχειρηματίες, πολιτικούς φίλους που κινούνται σε λόμπι και οργανώσεις.

Έτσι έγινε και με τον Τζώρτζ Τσούνη, όπου ο Biden έδωσε το πράσινο φως καθώς είναι «ελληνοαμερικάνος,μιλάει ελληνικά, συμμετέχει σε ελληνοαμερικανικές οργανώσεις, έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και βέβαια, έχει δώσει στο κόμμα των Δημοκρατικών πολλά εκατ. δολάρια.

Μόνο την περίοδο Obama είχε δώσει 1.3 εκατ. δολάρια».

 

Προϊόν εξαγοράς η επιλογή Τσούνη

Ο Dennis Jet που ήταν και πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μοζαμβίκη και το Περού αλλά και συγγραφέας του βιβλίου American Ambassadors, εκφράζει την άποψη ξεκάθαρα ότι οι διπλωματικές θέσεις των ΗΠΑ υπόκεινται σε ένα σύστημα «εξαγοράς».

«Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που διαθέτει ανοιχτή αγορά για την πώληση του τίτλου του πρέσβη», πρόσθεσε.

Άρα, όπως καταλήγει και η εφημερίδα η επιλογή Τσούνη ήταν προϊόν εξαγοράς και ανταλλαγμάτων.

Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ θα «πουλάνε» στην Ελλάδα ότι «σας βάλαμε ένα δικό σας παιδί στην πρεσβεία» χωρίς καμία διπλωματική εμπειρία.

 

«Παιδί» του Καρλούτσου ο Τσούνης


Επίσης, ο Τζώρτζ Τσούνης είναι πνευματικό «παιδί» του Father Alex Karloutsos.

Ενός κληρικού στην Αμερική, με μεγάλη επιρροή στους δημοκρατικούς και στην οικογένεια Biden που όπως λέγεται είχε «φάει» τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδων από το θρόνο.

Ο γιος του Kαρλούτσου, ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας Hard Rock όταν υπεβλήθησαν οι προτάσεις για το καζίνο του Ελληνικό που κέρδισε η Mohegan, ανεξάρτητα εάν στην συνέχει αποσύρθηκε λόγω αδυναμίας να χρηματοδοτηθεί.

Οι Καρλούτσοι, λοιπόν, έχουν επιρροή και δυνατό lobbying και στην Αθήνα και στην Αμερική αλλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Και η νέα θέση του Τζ. Τσούνη στην Αθήνα, μπορεί να τους βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Tελικά, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν αυτή τη κρίσιμη περίοδο με τα ελληνοτουρκικά σε έξαρση μπορεί να βοηθήσει η περίπτωση Τσούνη…

 

Μαξιμιλιανός

 

Πηγή

Προβολές : 694


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα