Από την Φον ντερ Λάιεν στην Καϊλή, ένα τσιγάρο δρόμος

Από την Φον ντερ Λάιεν στην Καϊλή, ένα τσιγάρο δρόμος

20 Φεβρουαρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:242
Μοίρασέ το

 

Όσο δεν αλλάζουν οι κανόνες και δεν υιοθετείται η πλήρης  διαφάνεια, όσο η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν υποχρεώνεται να ενημερώσει το σώμα που την εξέλεξε, τα σκάνδαλα είναι αναπόφευκτα απομακρύνοντας και άλλο τους πολίτες από την ΕΕ. 

Άλλωστε το Ευρωκοινοβούλιο από την Κομισιόν, είναι ένα χιλιόμετρο δρόμος.

Ευρωπαϊκή Ένωση… η φιδοφωλιά των εβραιοσιωνιστών…

Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει έστω και μια ενέργειά τους σωστή και υπέρ των λαών;

ΟΥΤΕ ΜΙΑ…

Αυτά όμως δεν τα λέει ο ακριβοπληρωμένος ευρωβολευτής Κούλογλου…

Πάλι μισές οι αλήθειες…

Το Ευρωκοινοβούλιο, η σύγχρονη ΒΑΒΕΛ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΟΒΡΑΙΙΚΑ ΕΡΠΕΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΟΘΕΙ…

Καλλιόπη Σουφλή

 

Στέλιος Κούλογλου

 

Εδώ και εβδομάδες, οι ευρωβουλευτές της ειδικής επιτροπής του κοινοβουλίου για τον COVID-19 ζητούν η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίζεται συχνά στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο άλλωστε την εξέλεξε. Αυτή τη φορά καλείται να απαντήσει για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της ΕΕ, που υπέγραψε επί πανδημίας με την εταιρεία Pfizer, αλλά αρνείται πεισματικά να το κάνει.

Η κυρία φον ντερ Λάιεν δεν έχει εξηγήσει την άρνηση της. Θεωρεί ότι η ΕΕ της ανήκει και μπορεί να κάνει ότι θέλει,; Γιατί δεν δίνει στους ευρωβουλευτές τα SMS που είχε ανταλλάξει με τον πρόεδρο της Pfizer τον οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός επαινεί με κάθε ευκαιρία; («Έλληνας στην ψυχή, Ελληνάρας θα τολμούσα να πω με όλη την έννοια της λέξης », τον προσφωνούσε τον Απρίλιο του 2022).

Η άρνηση της φον ντερ Λάιεν γίνεται ακόμη πιο απαράδεκτη, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν κλείσει μόλις δύο μήνες από το ξέσπασμα του Qater- Gete και τους όρκους περί διαφάνειας που έδωσαν κάθε λογής Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ακόμη πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι οι κυριότερες πολιτικής ομάδες στην Ευρωβουλή, που είναι το επίκεντρο του σκανδάλου, αποφάσισαν να καλύψουν την κυρία Ούρσουλα: σε μια συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων (CoP) κεκλεισμένων των θυρών την Πέμπτη – η CoP αποτελείται από τους επικεφαλής όλων των πολιτικών ομάδων και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου –αποφασίστηκε  να ζητήσουν από τη φον ντερ Λάιεν να απαντήσει σε ερωτήσεις, επίσης «κεκλεισμένων των θυρών»: ιδιωτικά, κάποια στιγμή στο μέλλον.

H απόφαση αυτή ελήφθη όχι μόνο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει στο κάτω-κάτω η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Υπέρ της αδιαφάνειας, αν όχι  της συγκάλυψης, τάχθηκαν και οι Σοσιαλιστές που θα έπρεπε μετά την «αποκλειστικότητα» τους στη διαφθορά του Qater- Gete, να δίνουν εξετάσεις εντιμότητας καθώς και οι κεντρώοι φιλελεύθεροι του Renew (είναι αυτοί που η ΝΔ εμφανίζει να έχουν παρασυρθεί από τον ..ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον του κ. Μητσοτάκη)

Το site Politico, αποκάλυψε χθες μια συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στη Ντόχα, την πρωτεούσα του Κατάρ. Οι 300 συμμετέχοντες είχαν φτάσει με αεροπορικά εισιτήρια business class που πληρώθηκαν από τους Καταριανούς,  διαμονή στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Ritz Carlton, δείπνα κλπ.

Η Εύα Καϊλή που συντόνιζε τη συζήτηση, ρώτησε τον πρώην Έλληνα  Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο που καθόταν πλάι της:

-Πώς αισθάνεστε σε αυτή τη χώρα και τον ρόλο της στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής;
-Η χώρα που μας φιλοξενεί σήμερα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια, απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στη συνέχεια η κυρία Καϊλή ευχαρίστησε για τη διοργάνωση τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι, που σήμερα βρίσκεται επίσης στη φυλακή.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος, που παραδέχθηκε ότι είχε πάρει αμοιβή 60.000 ευρώ λόγω της συμμετοχής του στην οργάνωση του κ. Παντζέρι, ήταν μπλεγμένος στην εγκληματική οργάνωση του με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διάφορες βαλίτσες.

Και το ίδιο ισχύει για τον νυν Έλληνα Επίτροπο και αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Σχοινά, που είχε επαινέσει κι αυτός τις εργατικές «μεταρρυθμίσεις» στο Κατάρ, όπου έχασαν τη ζωή τους 6.500 μετανάστες εργάτες οικοδομώντας τα γήπεδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δείχνουν όμως την περιρρέουσα  ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες.

Ενα ακόμη παράδειγμα του κλίματος είναι η τύχη των «μεταρρυθμίσεων» υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς, που πρότεινε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα τον Δεκέμβριο, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο.

 

Αν και κατώτερα των περιστάσεων, τα μέτρα που περιελάμβανε η αρχική της πρόταση ήταν στη θετική κατεύθυνση. Αλλά στις αρχές Φεβρουαρίου, ξανά σε μια κλειστή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων (αυτής που απάλλαξε την Ούρσουλα από τη λογοδοσία) τα μέτρα αυτά περικόπηκαν: για παράδειγμα, η απαγόρευση των πρώην ευρωβουλευτών να κάνουν λόμπινγκ επί 24 μήνες μετά το τέλος της θητείας τους, μειώθηκε στους 6 μήνες.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην περικοπή των όποιων αλλαγών, έπαιξε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), που όπως και στην Ελλάδα πρότεινε μέτρα εναντίον.. των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

 

Στο μεταξύ αποκαλύφθηκε ότι ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφερντ Βέμπερ, παίρνει διπλό μισθό και ως ευρωβουλευτής και ως πρόεδρος. Η κατάσταση επιστρέφει πάλι στο business as usual.

Φυσικά ο Παντζέρι, η Καϊλή ο σύντροφος της Τζόρτζι και οι υπόλοιποι το παράκαναν.

Η Κομισιόν ήταν υπέρ της σύσφιξης των σχέσεων με το Κατάρ, κάνοντας τα στραβά μάτια για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εργατικής νομοθεσίας, αλλά κανείς δεν τους είπε  να ζητήσουν και τσουβάλια με ευρώ για την υποστήριξη του Εμιράτου.

Όμως αυτή η εγκληματική ομάδα κατάφερε να αναπτυχθεί και να δράσει αξιοποιώντας τους χαλαρούς κανόνες και την ανοχή απέναντι στη διαφθορά. Οταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής, ο Παντζέρι υπέγραφε αυθαίρετα συμφωνίες συνεργασίας με το Κατάρ, στο όνομα του Ευρωκοινοβουλίου, χωρίς να τον ελέγχει κανείς.

Όσο δεν αλλάζουν οι κανόνες και δεν υιοθετείται η πλήρης  διαφάνεια, όσο η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν υποχρεώνεται να ενημερώσει το σώμα που την εξέλεξε, τα σκάνδαλα είναι αναπόφευκτα απομακρύνοντας και άλλο τους πολίτες από την ΕΕ. 

Άλλωστε το Ευρωκοινοβούλιο από την Κομισιόν, είναι ένα χιλιόμετρο δρόμος.

 

Πηγή

Προβολές : 242


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα