Από το Ωσαννά στη Σταύρωση. Να προσέχουν καλά άπαντες γιατί κάποια ημέρα των ημερών...

Από το Ωσαννά στη Σταύρωση. Να προσέχουν καλά άπαντες γιατί κάποια ημέρα των ημερών...

14 Απριλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:269
Μοίρασέ το

 

Να το έχουμε όλοι κατά νου. Από τα ζήτω και τα χειροκροτήματα μέχρι τη σταύρωση είναι μικρή η απόσταση…

 

 

Άραγε, πόσοι έχουν την ικανότητα και το θάρρος της ψυχής να σκέπτονται την στιγμή της πτώσης, στο απόγειο της δόξας και της κορυφής που βρίσκονται;;;

Ελάχιστοι… μόνον αυτοί που κάθε βημα που ανεβαίνουν προς την εξουσία, δεν χάνουν την ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ενα από τα σημεία του Θείου Δράματος, το οποίο χρήζει τεράστιας προσοχής από όλους, είναι το ευμετάβλητο των διαθέσεων των πολλών. Για να φτάσει το ημερολόγιο από την είσοδο του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ μέχρι τη δίκη Του, τις ύβρεις, τη χλεύη, τους βασανισμούς και τον σταυρικό θάνατό Του πέρασαν μόλις έξι ημέρες.

Στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (κεφ. 21, 6-9) διαβάζουμε (σε ελεύθερη απόδοση στη νέα ελληνική) ότι «οι μαθητές έκαναν ό,τι τους διέταξε ο Ιησούς. Έφεραν το θηλυκό γαϊδουράκι και το πουλάρι του, έβαλαν σ’ αυτό τα ενδύματά τους, πάνω στα οποία κάθισε ο Χριστός. Τα πλήθη, που συνόδευαν τον Κύριο, έστρωναν τα ρούχα τους στον δρόμο, για να περάσει επάνω από αυτά ο Ιησούς, ενώ οι άλλοι έκοβαν κλαδιά από δέντρα και τα έστρωναν κι αυτά στον δρόμο. Τα πλήθη δε του λαού, τόσον εκείνα που προηγούντο όσον και εκείνα που ακολουθούσαν, εφώναζαν δυνατά και έλεγαν· “ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου· ωσαννά εν τοις υψίστοις”».

Στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (κεφ. 19, 14-16) διαβάζουμε: «Η ημέρα ήταν παραμονή για την προπαρασκευή και προετοιμασία του (σ.σ. εβραϊκού) Πάσχα. Η ώρα ήταν περίπου η έκτη (από την ανατολή του ηλίου, δηλαδή μεσημέρι). Και λέει ο Πιλάτος στους Ιουδαίους: “Ιδού ο βασιλιάς σας”. Αυτοί κραύγασαν· “άρον άρον, σταύρωσον αυτόν”. Τους ρωτά ο Πιλάτος: “Τον βασιλιά σας να σταυρώσω;” Απάντησαν οι αρχιερείς: “Δεν έχουμε βασιλιά, παρά μόνο τον Καίσαρα”. `».

Αφού όλα αυτά τα φοβερά ίσχυσαν για τον Υιό του Θεού, ισχύουν στο ακέραιο και για όλους όσοι νομίζουν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο, έχουν το ακαταδίωκτο, τους «προστατεύουν» οι μεγάλες δυνάμεις ή τους καλύπτουν οι δισεκατομμυριούχοι χορηγοί τους.

Να προσέχουν καλά άπαντες γιατί κάποια ημέρα των ημερών γράφει με μεγάλα γράμματα το δικό τους όνομα.

Κι αν μπορούν και ξεφεύγουν από την ανθρώπινη απομίμηση δικαιοσύνης γιατί έχουν «άκρες», ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν θα μπορέσουν να γλιτώσουν από τη θεία δίκη.

 

 

Πηγή

Προβολές : 269


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα