«Αρμαγεδδών» χτυπά την λιανική: 20 μεγάλες αλυσίδες κλείνουν εκατοντάδες καταστήματα – Ούτε στην πανδημία τέτοια «κανόνια»

«Αρμαγεδδών» χτυπά την λιανική: 20 μεγάλες αλυσίδες κλείνουν εκατοντάδες καταστήματα – Ούτε στην πανδημία τέτοια «κανόνια»

11 Μαΐου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:798
Μοίρασέ το

 

 

Aγαπημένα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων όπως τα Burger King, GameStop και Sephora μπορεί να μην υπάρχουν ως το τέλος της χρονιάς, καθώς ήδη ξεκίνησαν μαζικά κλεισίματα λόγω μιας σειράς οικονομικών απειλών που εμφανίζονται παντού ταυτόχρονα, αλλά κυρίως λόγω της κακής οικονομίας και των δυσμενών προοπτικών που δεν υπόσχονται τίποτε το θετικό για το άμεσο ή μεσοπρόθεσμο μέλλον.

 

 

Ότι γίνεται στις ΗΠΑ θα έρθει και στην Ελλάδα…
Καλλιόπη Σουφλή
«Αρμαγεδδών» χτυπά την λιανική: 20 μεγάλες αλυσίδες κλείνουν εκατοντάδες καταστήματα - Ούτε στην πανδημία τέτοια «κανόνια»
Τα κλεισίματα ξεπερνούν τον αριθμό εκείνων που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν χιλιάδες επιχειρήσεις κατέρρευσαν σχεδόν εν μία νυκτί – Δυστυχώς, αυτό σημαίνει επίσης ότι χιλιάδες θέσεις εργασίας πρόκειται να χαθούν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ως το τέλος του χρόνου
Aγαπημένα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων όπως τα Burger King, GameStop και Sephora μπορεί να μην υπάρχουν ως το τέλος της χρονιάς, καθώς ήδη ξεκίνησαν μαζικά κλεισίματα λόγω μιας σειράς οικονομικών απειλών που εμφανίζονται παντού ταυτόχρονα, αλλά κυρίως λόγω της κακής οικονομίας και των δυσμενών προοπτικών που δεν υπόσχονται τίποτε το θετικό για το άμεσο ή μεσοπρόθεσμο μέλλον.
Ομοίως, η Kroger η αλυσίδα παντοπωλείων κλείνει εκατοντάδες μαγαζιά λόγω κακής απόδοσης, έλλειψης κερδοφορίας τα τελευταία χρόνια και έλλειψης προοπτικών ανάκαμψης.
Η Lori Raya, πρόεδρος του Mid-Atlantic Division της Kroger, δήλωσε σε μια δήλωση ότι η εταιρεία «δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί καταστήματα που χάνουν χρήματα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα».
Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές λιανικής, ένα πολύ μεγαλύτερο κύμα κλεισιμάτων καταστημάτων είναι μπροστά.
Η συγχώνευση της Kroger με την Albertsons σημαίνει ότι περίπου 500 υποκαταστήματα θα τεμαχιστούν έτσι ώστε οι εταιρείες να πληρώσουν τις νομικές απαιτήσεις.Δυστυχώς, αυτό σημαίνει επίσης ότι χιλιάδες θέσεις εργασίας πρόκειται να χαθούν ως το τέλος του 2023Εν τω μεταξύ, ένας τέταρτος κύκλος κλεισίματος καταστημάτων έχει ξεκινήσει για το Macy’s.
Μετά το κλείσιμο 125 από τα «λιγότερο παραγωγικά καταστήματά της» το 2021 και το 2022, άλλες 45 τοποθεσίες βρίσκονται τώρα στη λίστα.
Προηγουμένως, η Macy’s είχε ανακοινώσει ότι θα περικόψει το ένα πέμπτο των καταστημάτων και θα απολύσει 2.000 υπαλλήλους για να βελτιώσει την παραγωγικότητα.
Τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος Jeff Gennette εξήγησε  ότι η απόφαση ελήφθη αφού η εταιρεία ανέλυσε τις προοπτικές ανάπτυξης των πωλήσεών της και τις προβλέψεις εσόδων για το 2023. «Με βάση τους τρέχοντες μακροοικονομικούς δείκτες και τα ιδιόκτητα δεδομένα πιστωτικών καρτών μας, πιστεύουμε ότι ο καταναλωτής θα συνεχίσει να πιέζεται το 2023, ιδιαίτερα στο πρώτο εξάμηνο, και έχουμε προγραμματίσει να προσαρμόσουμε ανάλογα», είπε.
Η Target πραγματοποιεί ήδη μια σειρά από κλεισίματα καταστημάτων αναφέροντας τη μείωση της κίνησης, τις αυξανόμενες περιπτώσεις κλοπών και την κατάρρευση των κερδών ως αιτία της απόφασης, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.Τα υπερκαταστήματα διαλύουν τα… παντοπωλεία, διαλύουν τις προοπτικές μικρο-μεσαίων

Ο πρώτος γύρος διακοπής λειτουργίας θα πλήξει δεκάδες παντοπωλεία στο Μέριλαντ, καθώς και στη Βιρτζίνια, τη Μινεσότα και την Πενσυλβάνια.
Τα στελέχη δήλωσαν ότι τα καταστήματα δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν την απόδοση τους τελευταίους δώδεκα μήνες και τα επιδεινούμενα οικονομικά προβλήματα του λιανοπωλητή βρίσκονται πίσω από τη σκληρή απόφαση.
Με τόσες πολλές μεγάλες μάρκες που βλέπουν τις δραστηριότητες να καταρρέουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μπορούμε σίγουρα να κατανοήσουμε γιατί οι ειδικοί λιανικής αποκαλούν αυτή την κρίση «αποκάλυψη».
Οι οικονομικές μας προοπτικές σε μικρο-μεσαία κλίμακα καταστρέφονται από τόσες απώλειες.
Οι καταναλωτές και οι κοινότητες των ΗΠΑ χάνουν καταστήματα που τους εξυπηρετούσαν για χρόνια και σίγουρα θα λείψουν.
Τα ταλαιπωρημένα καταστήματα δεν έχουν καμία ευκαιρία σε αυτό το ασυγχώρητο περιβάλλον και είναι ασφαλές να πούμε ότι πολλές άλλες αλυσίδες θα ακολουθήσουν την ίδια κίνηση τους επόμενους μήνες.
Η κατάσταση είναι τόσο τρομερή που οι αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2023, το εθνικό αποτύπωμα από τούβλα και κονίαμα μπορεί να μειωθεί έως και 20% — η μεγαλύτερη ετήσια πτώση στις ΗΠΑ από το 2017.
Μπορεί στην πραγματικότητα ξεπερνούν τον αριθμό των κλεισιμάτων που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν χιλιάδες επιχειρήσεις κατέρρευσαν σχεδόν εν μία νυκτί.
Αυτή είναι σίγουρα μια άνευ προηγουμένου κρίση.

 

 

Πηγή

Προβολές : 798


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα