Οι αναμνήσεις των παιδιών από το lockdown έγιναν όλο και πιο αρνητικές με την πάροδο του χρόνου, με τις έφηβες να αναφέρουν τα χαμηλότερα επίπεδα ευτυχίας και τα υψηλότερα συμπτώματα κατάθλιψης.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, τα lockdown για τον Covid επιτάχυναν τη γήρανση του εγκεφάλου σε έφηβα κορίτσια, δείχνοντας επιτάχυνση της ηλικίας του εγκεφάλου κατά 4,2 χρόνια σε σύγκριση με 1,4 χρόνια στους άνδρες.
Οι αναμνήσεις των παιδιών από το lockdown έγιναν όλο και πιο αρνητικές με την πάροδο του χρόνου, με τις έφηβες να αναφέρουν τα χαμηλότερα επίπεδα ευτυχίας και τα υψηλότερα συμπτώματα κατάθλιψης.
Η φυσική κατάσταση μειώθηκε σημαντικά μετά το lockdown, με τις νεαρές γυναίκες να παρουσιάζουν πιο απότομη πτώση στην αερόβια ικανότητα (4,28 βαθμοί) σε σύγκριση με τους άνδρες (2,25 βαθμούς).
Το αυστηρό lockdown οδήγησε σε ανεπάρκεια βιταμίνης D στο 77,8% των εγκύων γυναικών, αυξάνοντας τους κινδύνους επιπλοκών της εγκυμοσύνης και δυσμενών εκβάσεων του τοκετού.
Η διαταραχή των φυσιολογικών προτύπων ανάπτυξης από την πανδημία έχει προκαλέσει εκκλήσεις για στοχευμένες παρεμβάσεις, ειδικά για νεαρές γυναίκες που έδειξαν μεγαλύτερη ευαλωτότητα σε όλα τα μέτρα.
Τα lockdown του Covid-19 επιτάχυναν τη γήρανση του εγκεφάλου στους εφήβους, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. 1 Η πανδημία άλλαξε άρδην την καθημερινότητα, αφήνοντας πολλούς νέους να παλεύουν με την ψυχική και σωματική τους υγεία. Ίσως έχετε παρατηρήσει πώς η απομόνωση επηρέασε περισσότερο τους εφήβους, ιδιαίτερα τα κορίτσια, παρά τα αγόρια. Τα αυξημένα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης έγιναν κοινά καθώς οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μειώθηκαν. 2
Καθώς συνεχίστηκαν τα lockdown, τα επίπεδα φυσικής κατάστασης μεταξύ των νεαρών ενηλίκων άρχισαν να μειώνονται απότομα. Οι μειωμένες ευκαιρίες για άσκηση και ο περισσότερος χρόνος καθιστικής ζωής οδήγησαν σε σημαντικές πτώσεις τόσο στην αερόβια όσο και στην αναερόβια φυσική κατάσταση. 3 Αυτή η πτώση δεν αφορά μόνο τη σωματική υγεία. είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με την ψυχική ευεξία.
Μόλις τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους τα lockdown του Covid-19 επηρέασαν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη φυσική κατάσταση των εφήβων. οι πλήρεις επιπτώσεις πιθανότατα δεν θα είναι εμφανείς για τα επόμενα χρόνια ή δεκαετίες.
Ο αντίκτυπος των περιορισμών στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των εφήβων
Η εφηβεία είναι μια κρίσιμη περίοδος για την ωρίμανση του εγκεφάλου, όπου η συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη βρίσκονται στο επίκεντρο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο εγκέφαλός σας υφίσταται σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του συναπτικού κλαδέματος και της μυελίνωσης, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη. Ωστόσο, τα lockdown του Covid-19 διέκοψαν αυτές τις τυπικές αναπτυξιακές τροχιές, ιδιαίτερα στα κορίτσια. 4
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μαγνητικές τομογραφίες για να συγκρίνουν τις δομές του εγκεφάλου πριν και μετά τα lockdown, αποκαλύπτοντας ότι τα νεαρά κορίτσια παρουσίασαν πιο γρήγορη λέπτυνση του φλοιού από τα αγόρια. Η αραίωση του φλοιού είναι ένα φυσικό μέρος της ανάπτυξης του εγκεφάλου κατά την εφηβεία, όπου το εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου σας, ο φλοιός, γίνεται λεπτότερο καθώς ωριμάζει.
Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για τη βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών όπως η σκέψη, η μνήμη και η συναισθηματική ρύθμιση. Ωστόσο, η μελέτη έδειξε ότι τα lockdown προκάλεσαν αυτή την αραίωση πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, ειδικά σε γυναίκες έφηβες. Τα κορίτσια παρουσίασαν μέση επιτάχυνση της ηλικίας του εγκεφάλου 4,2 ετών σε σύγκριση με 1,4 ετών στα αγόρια.
Η επιτάχυνση της ωρίμανσης του εγκεφάλου συνδέεται με αυξημένο στρες που προκαλείται από τους περιορισμούς της πανδημίας. Η παρατεταμένη κοινωνική απομόνωση και η διακοπή της καθημερινής ρουτίνας οδήγησαν σε υψηλότερα επίπεδα ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη . Αυτές οι ορμόνες επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου, οδηγώντας στην επιταχυνόμενη αραίωση που παρατηρήθηκε στη μελέτη.
Επιπλέον, η ταχύτερη ωρίμανση του εγκεφάλου στις γυναίκες είναι ανησυχητική γιατί σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας όπως άγχος και κατάθλιψη. Οι γρήγορες αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου μπορεί να επηρεάσουν τη φυσιολογική ανάπτυξη των συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, καθιστώντας τους εφήβους πιο ευάλωτους σε νευροψυχιατρικές διαταραχές.
Η μελέτη υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για συνεχή υποστήριξη και παρακολούθηση των εφήβων που βίωσαν το lockdown. Η παροχή πόρων ψυχικής υγείας και η προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής μπορεί να βοηθήσει στον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων της επιταχυνόμενης γήρανσης του εγκεφάλου, αλλά η έγκαιρη παρέμβαση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων συνεπειών στα νεαρά μυαλά.
Οι αυτοβιογραφικές αναμνήσεις επηρεάζουν την ψυχική υγεία στο κλείδωμα
Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι καθώς συνεχίζονταν τα lockdown, οι αναμνήσεις των παιδιών εκείνης της εποχής έγιναν λιγότερο λεπτομερείς και πιο αρνητικές με την πάροδο του χρόνου. Αρχικά, τα παιδιά μπορούσαν να θυμηθούν συγκεκριμένα γεγονότα και συναισθήματα από το lockdown, αλλά καθώς περνούσαν μήνες, οι αναμνήσεις τους έχασαν κάποιες από αυτές τις λεπτομέρειες και έστρεφαν περισσότερο προς τα αρνητικά συναισθήματα. 5
Η ψυχολογική ευημερία μεταξύ των παιδιών και των εφήβων δέχτηκε επίσης πλήγμα κατά τη διάρκεια των lockdown, με τα κορίτσια να παρουσιάζουν τη σημαντικότερη πτώση. Ενώ όλοι οι νέοι εμφάνισαν αυξημένο άγχος και κατάθλιψη, οι έφηβες πλήττονταν ιδιαίτερα, αναφέροντας τα χαμηλότερα επίπεδα ευτυχίας και τα υψηλότερα επίπεδα καταθλιπτικών συμπτωμάτων. 6
Το περιεχόμενο αυτών των αναμνήσεων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα αποτελέσματα της ψυχικής υγείας. Οι αναμνήσεις που ήταν γεμάτες με αρνητικά συναισθήματα και λεπτομερείς πραγματικές πληροφορίες για τον Covid-19 και τους περιορισμούς προέβλεπαν χειρότερη ψυχολογική ευημερία με την πάροδο του χρόνου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα παιδιά που επικεντρώθηκαν περισσότερο στις αρνητικές πτυχές και στα δύσκολα γεγονότα σχετικά με την πανδημία αγωνίστηκαν περισσότερο με την ψυχική τους υγεία. 7
Συνολικά, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά και οι έφηβοι θυμούνται και αφηγούνται τις εμπειρίες τους σε περιόδους προκλήσεων επηρεάζει σημαντικά την ψυχική τους υγεία. Οι αφηγήσεις αρνητικής μνήμης οδηγούν σε χειρότερα ψυχολογικά αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για υποστηρικτικές παρεμβάσεις που βοηθούν τους νέους να επεξεργαστούν τις εμπειρίες τους με πιο υγιείς τρόπους. 8
Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των περιορισμών του Covid-19 στη φυσική κατάσταση σε νεαρούς ενήλικες
Τα lockdown Covid-19 είχαν επίσης σημαντικό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στη φυσική κατάσταση των νεαρών ενηλίκων. 9 Ερευνητές διεξήγαγαν μια ολοκληρωμένη ανάλυση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.300 πρωτοετείς φοιτητές, συγκρίνοντας τα επίπεδα φυσικής τους κατάστασης πριν και μετά το lockdown της πανδημίας. Και πάλι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα lockdown οδήγησαν σε αξιοσημείωτες μειώσεις τόσο στην αερόβια όσο και στην αναερόβια φυσική κατάσταση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
Η μελέτη έδειξε ότι η αναερόβια φυσική κατάσταση, η οποία είναι απαραίτητη για σύντομες εκρήξεις έντονης δραστηριότητας, όπως το σπριντ, μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 0,84 βαθμούς. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η αερόβια φυσική κατάσταση, ζωτικής σημασίας για συνεχείς δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, μειώθηκε κατά 2,25 βαθμούς στους άνδρες και κατά 4,28 βαθμούς στις γυναίκες. Αυτό δείχνει ότι οι νεαροί ενήλικες έγιναν σημαντικά λιγότερο ικανοί να εκτελούν δραστηριότητες που βασίζονται στην αντοχή μετά το lockdown.
Με τα γυμναστήρια, τα πάρκα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις κλειστά, πολλοί νεαροί ενήλικες βρέθηκαν να περνούν περισσότερο χρόνο καθισμένοι ή να συμμετέχουν σε λιγότερο απαιτητικές σωματικά δραστηριότητες, όπως βιντεοπαιχνίδια ή εργασία στο γραφείο.
Περιέργως, οι γυναίκες παρουσίασαν μεγαλύτερη πτώση στην αερόβια φυσική κατάσταση σε σύγκριση με τους άντρες. Αυτή η ανισότητα μεταξύ των φύλων υποδηλώνει ότι τα μέτρα περιορισμού μπορεί να έχουν επηρεάσει δυσανάλογα τα κορίτσια στη διατήρηση της καρδιαγγειακής τους αντοχής. Οι πιθανοί λόγοι περιλαμβάνουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες ασχολούνται με σωματικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του lockdown ή η διαφορετική πρόσβαση σε πόρους άσκησης και συστήματα υποστήριξης.
Η πτώση της φυσικής κατάστασης μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις και μεταβολικές διαταραχές. Η μελέτη υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη προώθησης της σωματικής δραστηριότητας μεταξύ των νεαρών ενηλίκων, ειδικά μετά από lockdown ή παρόμοιους περιορισμούς. Η ενθάρρυνση της τακτικής άσκησης και η μείωση του χρόνου καθιστικής ζωής είναι ουσιαστικά βήματα για την πρόληψη αυτών των αρνητικών αποτελεσμάτων για την υγεία και τη διασφάλιση της ανάκαμψης των επιπέδων φυσικής κατάστασης μετά την πανδημία.
Επιπλέον, η έρευνα υπογραμμίζει ότι η αντιμετώπιση της πτώσης της φυσικής κατάστασης είναι σημαντική για την υποστήριξη της συνολικής υγείας των νεαρών ενηλίκων. Η προώθηση προσβάσιμων και απολαυστικών μορφών άσκησης μπορεί να βοηθήσει στον μετριασμό των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας στη φυσική κατάσταση και την ευημερία των νέων.
Τα lockdown οδήγησαν σε ανεπάρκεια βιταμίνης D, χειρότερα αποτελέσματα τοκετού σε έγκυες γυναίκες
Σε σχετικές ειδήσεις, μια ομάδα Ισπανών ερευνητών εξέτασε τις επιπτώσεις του αυστηρού περιορισμού στον επιπολασμό της ανεπάρκειας βιταμίνης D σε έγκυες γυναίκες, σημειώνοντας, «Στην Ισπανία, κηρύχθηκε αυστηρό lockdown (SL), με τον πληθυσμό να περιορίζεται στο σπίτι. επηρεάζοντας επομένως την έκθεσή τους στο ηλιακό φως». 10
Για αυτήν τη μελέτη, η ανεπάρκεια βιταμίνης D («VDD») ορίστηκε ως ένα επίπεδο βιταμίνης D κάτω από 20 ng/ml και η ανεπάρκεια βιταμίνης D ως ένα επίπεδο μεταξύ 20 και 30 ng/ml. Αυτό είναι αξιοσημείωτο δεδομένου ότι αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D. Ενώ η επάρκεια ξεκινά περίπου από 40 ng/ml (100 nmol/l στις ευρωπαϊκές μετρήσεις), το εύρος στόχος για βέλτιστη υγεία είναι 60 έως 80 ng/ml (150 έως 200 nmol /μεγάλο).
Εάν στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν υψηλότερα επίπεδα για τον προσδιορισμό της ανεπάρκειας βιταμίνης D, ακόμη περισσότερες γυναίκες θα είχαν κριθεί ανεπαρκείς. Ακόμα, ακόμη και με τη χρήση 20 ng/ml ως το όριο ανεπάρκειας, το 55,5% των εγκύων γυναικών στην περιοχή είχαν έλλειψη βιταμίνης D. Μεταξύ εκείνων που υπόκεινται σε αυστηρό lockdown («SL»), ο επιπολασμός ήταν 77,8%. 11
Ενώ η μελέτη σταμάτησε να εξετάσει τα αποτελέσματα της εγκυμοσύνης λόγω περιορισμού της ανεπάρκειας βιταμίνης D, προηγούμενη έρευνα έχει συνδέσει το VDD με δυσμενείς επιπτώσεις στην εγκυμοσύνη, όπως προεκλαμψία, διαβήτη κύησης, πρόωρο τοκετό και καισαρική τομή. 12
Το κλείδωμα του Covid-19 συσχετίστηκε επίσης με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη κύησης, με τον κίνδυνο να αυξάνεται όσο περισσότερο συνεχιζόταν το lockdown, 13 καθώς και με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού. 14
Άλλες μελέτες δείχνουν επίσης ότι τα lockdown επηρέασαν αρνητικά τις έγκυες γυναίκες με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη που συνέκρινε γυναίκες που βίωσαν κλείδωμα επιπέδου Ι στην Κίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας με γυναίκες που δεν το έκαναν, η ομάδα του lockdown είχε μικρότερη διάρκεια κύησης και υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου τοκετού. 15
Η ανάπτυξη του εγκεφάλου και η φυσική κατάσταση υποφέρουν μετά το lockdown πανδημίας
Συμπερασματικά, η πανδημία του Covid-19 είχε βαθύ αντίκτυπο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη φυσική κατάσταση των εφήβων, ιδιαίτερα στα νεαρά κορίτσια. Αυτές οι επιπτώσεις, σε συνδυασμό με το αυξημένο άγχος και την παρατεταμένη κοινωνική απομόνωση, έχουν αυξήσει τον κίνδυνο προκλήσεων ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης.
Η φυσική κατάσταση έχει επίσης δεχθεί σημαντικό πλήγμα, με τις αερόβιες και αναερόβιες ικανότητες να μειώνονται, ειδικά μεταξύ των νεαρών γυναικών. Η στροφή προς τον καθιστικό τρόπο ζωής και τις μειωμένες ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα είχε μόνιμες επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία, με επιπτώσεις σε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την υγεία.
Για τον μετριασμό αυτών των επιπτώσεων, είναι απαραίτητο να προωθήσετε την τακτική σωματική δραστηριότητα, να παρέχετε υποστήριξη ψυχικής υγείας και να ενθαρρύνετε συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής. Κατανοώντας τις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μπορούμε να αναπτύξουμε στοχευμένες παρεμβάσεις για να υποστηρίξουμε την ανάρρωσή τους και να εξασφαλίσουμε ένα πιο υγιές μέλλον για τους νέους μας.
Η έγκαιρη παρέμβαση, η συνεπής υποστήριξη και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας είναι κρίσιμα βήματα για να βοηθήσουμε τους εφήβους να πορευτούν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να διαφυλάξουν την ψυχική και σωματική τους υγεία.
Ο Δρ Τζόζεφ Μερκόλα είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Mercola.com, Πιστοποιημένος από το Board-Certified Family Medicine Osteopathic Physician, Μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Διατροφής και συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις των New York Times . Δημοσιεύει πολλά άρθρα την ημέρα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στον ιστότοπό του Mercola.com .
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣΑΠΟΔΟΧΗ
Πολιτική Απορρήτου
Επισκόπηση απορρήτου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie για να βελτιώσει την εμπειρία σας ενώ περιηγείστε στον ιστότοπο. Από αυτά τα cookie, τα cookie που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία βασικών λειτουργιών του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookie τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να εξαιρεθείτε από αυτά τα cookie. Ωστόσο, η εξαίρεση από ορισμένα από αυτά τα cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookie είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μόνο cookie που διασφαλίζουν βασικές λειτουργίες και δυνατότητες ασφάλειας του ιστότοπου. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά στοιχεία.
Τυχόν cookies που ενδέχεται να μην είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου και χρησιμοποιούνται ειδικά για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων χρήστη μέσω αναλυτικών στοιχείων, διαφημίσεων, άλλων ενσωματωμένων περιεχομένων χαρακτηρίζονται ως μη απαραίτητα cookie. Είναι υποχρεωτικό να εξασφαλιστεί η συναίνεση των χρηστών πριν από την εκτέλεση αυτών των cookies στον ιστότοπό μας.
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΒΛΕΠΩ
9 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΦΗΒΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΈΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ,
ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 1 ΣΤΟΥΣ 10 ΝΑ… ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΈΝΑ ΆΠΕΙΡΟ ΠΛΗΘΟΣ “ΞΕΒΡΑΚΩΤΩΝ” ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΠΟΥ ΓΥΡΟΒΟΛΑΝΕ ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ!…
ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ,
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ “ΠΕΤΑΧΤΟΥΛΕΣ”,
ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΉΤΑΝ ΣΕΜΝΕΣ!…
ΚΑΛΑ, ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΑΞΙΕΣ ΚΤΛ, ΣΕ ΆΘΛΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΆΠΑΝΤΕΣ!…
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ… ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΙΛΑΜΕ ΆΡΑΓΕ;…
ΤΩΡΑ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΑΞΙΕΣ Κ.Τ.Λ. ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΆΠΑΝΤΕΣ!!!!!
ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ -ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ- ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ,
ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ – ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΕΑΝ ΟΧΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΝ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ ΤΙΜΩΡΙΑ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ,
ΑΛΛΑ ΝΑΙ,
ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΣΕ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΑΞΙΕΣ ΚΤΛ,
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!…
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΛΩ-ΌΧΙ ΑΠΟΛΥΤΑ!…
Ή ΚΑΘΕ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!…
ΜΟΡΦΩΣΗ-ΌΧΙ ΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΜΕ ΠΑΡΕΣΥΡΕΣ!… ΚΑΘΕ ΦΕΤΟΣ ΌΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜOΡΦΩΤΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ(ΔΕ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Ή PC ΚΤΛ)!…
Δείτε και αυτό
https://www.aussie17.com/p/australians-stunned-by-professor?utm_medium=web
Μια μικρή περίληψη, αν σας είναι δυνατόν…