ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ για το 2023

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ για το 2023

8 Δεκεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:726
Μοίρασέ το

 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) δημοσίευσε τα κύρια θέματα της ατζέντας για το επερχόμενο συνέδριο του Νταβός το 2023, δίνοντας ΠΡΟΓΕΥΣΗ του τι ετοιμάζεται από εδώ και πέρα για όλους μας, καθώς η φτώχεια θα ΕΝΤΑΘΕΙ στον δυτικό κόσμο!!!

Αυτοί σχεδιάζουν την ολοκληρωτική καταστροφή μας κι εμείς, τι κάνουμε;;;
Συνεχίζουμε τη “ζωή μας”, σαν να μην τρέχει τίποτα…
Όταν θα ξυπνήσουμε, θα είναι πολύ αργά…
Καλλιόπη Σουφλή
Τα λόγια που διαφημίζουν την φετινή συνάντηση τον επόμενο μήνα στο Νταβός δείχνουν πως θα γίνουν ΓΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ!!!

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) δημοσίευσε τα κύρια θέματα της ατζέντας για το επερχόμενο συνέδριο του Νταβός το 2023, δίνοντας ΠΡΟΓΕΥΣΗ του τι ετοιμάζεται από εδώ και πέρα για όλους μας, καθώς η φτώχεια θα ΕΝΤΑΘΕΙ στον δυτικό κόσμο!!!

Η διάσκεψη του Νταβός είναι η ετήσια συνάντηση του WEF μόνο με πρόσκληση στην Ελβετία που συγκεντρώνει την ελίτ της κυβέρνησης και την εταιρική εξουσία για να συντονίσουν παγκοσμιοποιητικές πρωτοβουλίες παγκοσμίως χωρίς δημοκρατική εποπτεία.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

Το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης για το 53ο Συνέδριο του WEF στο Νταβός 2023 που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 20 Ιανουαρίου ονομάζεται « Συνεργασία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο », με αναφορά φυσικά στην σκοπίμως χρονικά επιμηκυμένης σύγκρουσης στην Ουκρανία, τις επιπτώσεις του COVID-19 με τα μέτρα χουντικού τύπου [ου επέβαλλαν για να πειραματιστούν για την συνέχεια, το ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ αυξανόμενο κόστος ενέργειας και τροφίμων και τον αχαλίνωτο πληθωρισμό ως παράγοντες ωθώντας τον κόσμο προς την «αβεβαιότητα και την ευθραυστότητα».

 

 

Όπως αναφέρουν:

Ο κόσμος σήμερα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής. Οι δίδυμοι πυροδότες της πανδημίας COVID-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία έπληξαν ένα ήδη εύθραυστο παγκόσμιο σύστημα. Η οικονομική ανάπτυξη στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου καθυστερεί, ενώ οδεύει προς τους αντίθετους ανέμους από την αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας. Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970, ο κόσμος αντιμετωπίζει μια επισφαλή ανισορροπία με την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό να κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Αυτό συμβαίνει παράλληλα με τον αυξημένο γεωοικονομικό κατακερματισμό, τις ευπάθειες του χρηματοπιστωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των τεντωμένων τιμών των περιουσιακών στοιχείων και των υψηλών επιπέδων χρέους, και μια (σ.σ. δήθεν) κλιματική κρίση που βγαίνει εκτός ελέγχου και θα μπορούσε να μεγεθύνει οποιαδήποτε επιβράδυνση της ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές. Εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτοί οι συστημικοί και αλληλένδετοι κίνδυνοι, η υπόσχεση μιας «δεκαετίας δράσης» μπορεί να γίνει μια δεκαετία αβεβαιότητας και ευθραυστότητας.

 

Το WEF ισχυρίζεται ότι αυτά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με ένα κεντρικό παγκόσμιο σύστημα ελέγχου, «ιδιαίτερα στο πλαίσιο των μετα-τάσεων της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής».

Το WEF απαριθμεί 5 θέματα που θα εξεταστούν στην σύνοδο κορυφής του Νταβός: ενεργειακή/διατροφική κρίση, πληθωρισμός, καινοτομία στον ιδιωτικό τομέα, «κοινωνικές ευπάθειες» και γεωπολιτικοί κίνδυνοι ενός «πολυπολικού κόσμου» (σ.σ. χωρίς υπερδυνάμεις, προκειμένου τα κράτη αντικατασταθούν από μία κεντρική παγκόσμια (συγ)κυβέρνηση και να χωριστούν σε… πράσινες κοινότητες).

 

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΘΕΜΑΤΑ

 

1. Αντιμετώπιση της τρέχουσας ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος για την ενέργεια, το κλίμα και την φύση

Μετάφραση: Φάτε τα ζωύφια και τρόφιμα εργαστηρίου, χρησιμοποιήστε λιγότερη ενέργεια στο όνομα της δήθεν κλιματικής αλλαγής

2. Αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομίας υψηλού πληθωρισμού, χαμηλής ανάπτυξης, υψηλού χρέους στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος επενδύσεων, εμπορίου και υποδομών

Μετάφραση: Ο Πούτιν και ο COVID, όχι η ατελείωτη εκτύπωση χρημάτων και τα δάνεια από τις κεντρικές τράπεζες, θα κατηγορηθούν για την εκτίναξη του παγκόσμιου πληθωρισμού

3. Αντιμετώπιση των υφιστάμενων αντίξοων ανέμων του κλάδου στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος για την αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής για την καινοτομία και την ανθεκτικότητα του ιδιωτικού τομέα

Μετάφραση: Διπλασιάστε την ESG (Environmental Social Governance – Περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση) ως απαραίτητη θυσία για την καταπολέμηση της δήθεν κλιματικής αλλαγής ενόψει της κατάρρευσης που έρχεται και θα αλλάξει το πολιτικοκοινωνικό και οικονομικό πολίτευμα στον δυτικό κόσμο

4. Αντιμετώπιση των τρωτών κοινωνικών σημείων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος για εργασία, δεξιότητες και φροντίδα

Μετάφραση: Η προσωπική κυριαρχία πρέπει να εκχωρηθεί στο παγκόσμιο κυβερνητικό σύστημα μέσω διαβατηρίων εμβολίων και ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας – Αργότερα και εμφυτευμάτων

5. Αντιμετώπιση των τρεχόντων γεωπολιτικών κινδύνων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος διαλόγου και συνεργασίας σε έναν πολυπολικό κόσμο

Μετάφραση: Δεν θα κατέχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος – Με την γεωπολιτική θα ασχοληθούν τα μεγάλα αφεντικά

 

Το WEF αναφέρει ότι η συνάντηση θα «περιλάβει ομιλίες από βασικούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και διάφορες γεωοικονομικές και γεωπολιτικές συζητήσεις».

Συγκεκριμένα, έχουν σταλεί προσκλήσεις σε 2.500 ηγέτες κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων διευθυντικών στελεχών και προέδρων των 1.000 εταιρειών εταίρων του παγκοσμιοποιητικού οργανισμού, σε δημόσια πρόσωπα από τις χώρες G7 και G20, σε «ηγέτες από την κορυφαία κοινωνία των πολιτών, εργατικού δυναμικού, οργανισμών μέσων ενημέρωσης καθώς και σε κορυφαίους στοχαστές και ακαδημαϊκοούς», και τέλος στο Forum of Young Global Leaders του ιδρυτή Klaus Schwab.

Το διοικητικό συμβούλιο του WEF περιλαμβάνει έναν από τους κορυφαίους παγκόσμιους διεθνιστές-τσιράκια, όπως του αποκαλούν, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Larry Fink, η διευθύντρια του ΔΝΤ Kristalina Georgieva, η διευθύντρια του CERN Fabiola Gianotti, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Al Gore, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, ο Πρόεδρος του MIT L. Rafael Reif, Ο διευθύνων σύμβουλος της Nestlé, Mark Schneider, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Καναδά Chrystia Freeland και η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Ngozi Okonjo-Iweala.

 

 

Πηγή

Προβολές : 726


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα