ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ... ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ... ΕΛΛΗΝΑΚΟ, κακώς πίστεψες  πως ο νόμος Μητσοτάκη ήταν μόνο για τον Κασιδιάρη... ΔΙΠΛΗ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ... ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ... ΕΛΛΗΝΑΚΟ, κακώς πίστεψες πως ο νόμος Μητσοτάκη ήταν μόνο για τον Κασιδιάρη... ΔΙΠΛΗ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ...

27 Φεβρουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:493
Μοίρασέ το

 

Προειδοποίηση από δικαστές και εισαγγελείς ότι βάσει του νέου νόμου Μητσοτάκη θα απορριφθεί τυχόν «κόμμα Πολάκη» στον Άρειο Πάγο

Ο πρώην υπουργός ήταν η «αιχμή» του πολιτικού «δόρατος» κατά της κυβέρνησης

 

 

Μιλούν για συνταγματική νομιμότητα, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟΝ Κ@&Ο ΤΟΥΣ, ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ.

ΑΦΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ … “ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ”, ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Με δήλωσή της η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη, θέτει θέμα απόρριψης από το Α’Τμήμα του Άρειου Πάγου, τυχόν υποψηφιότητας «κόμματος Πολάκη», όπως αποκάλυψε χθες το pronews.gr ότι μπορεί να σχηματιστεί άμεσα, καθώς δηλώνει ότι η χθεσινή ανάρτηση Π.Πολάκη «θέτει θέμα συνταγματικής νομιμότητας».

Θέμα συνταγματικής νομιμότητας για ποιον;

Φυσικά όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ που τον απέπεμψε αλλά για τον ίδιο ή μάλλον για ένα πιθανό μελλοντικό κόμμα του Π.Πολάκη με βάση το νέο νόμο που πέρασε η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό.

Δηλαδή με το νέο νόμο που υποτίθεται ότι συντάχθηκε και ψηφίστηκε «για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη» από την Βουλή, τελικά αποκλείεται όποιος δεν είναι αρεστός στην κυβέρνηση, στους δικαστές και στους δημοσιογράφους που συνεργάζονται ή καλύτερα έχουν υπαλληλική σχέση -όπως υποστηρίζει ο Π.Πολάκης- με την κυβέρνηση.

Τι λέει ο νόμος αυτός; Ότι όποιο κόμμα θέτει υποψηφιότητα για τις εκλογές θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Αρείου Πάγου ότι «εξυπηρετεί την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Εδώ τι έχουμε; Τις δηλώσεις της Μαργαρίτας Στενιώτη η οποία λέει σαφέστατα ότι:

«Σε δημοκρατικά πολιτεύματα δεν νομίζω ότι υπάρχουν δηλώσεις, όχι μόνο πολιτικού αλλά οποιουδήποτε προσώπου για ομαδικές εκκαθαρίσεις θεσμικών οργάνων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος (…) Η συγκεκριμένη ανάρτηση – η λίστα των ονομάτων, το κολάζ των φωτογραφιών – συνιστά συνταγματική εκτροπή. Διότι η ονομαστική στοχοποίηση, οι απειλές, οι προγραφές δικαστικών και δημοσιογράφων δεν συνιστούν μόνο έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου αλλά βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

«Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, τίθεται θέμα συνταγματικής νομιμότητας».

Ωστόσο, υπάρχει θέμα και στο δεύτερο μέρος, το οποίο «παραβλέπουμε». Συνιστά «μια προαναγγελία χειραγώγησης των θεσμών της Δικαιοσύνης. Ομιλεί περί εκδίωξης δικαστών, περί εθελουσίας εξόδου και δημιουργεί μία νέα σχολή δικαστών, μέσα από την οποία θα προσλάβουμε τα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας δικαστές. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με το κράτος δικαίου».

Με δηλώσεις όπως αυτές λύνονται τα «χέρια» στον Άρειο Πάγο να μην επιτρέψει την κάθοδο στις εκλογές ενός μελλοντικού «κόμματος Πολάκη».

Και μια και αναφερόμαστε στον πρώην υπουργό εδώ πρέπει να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό:

Ο Π.Πολάκης ήταν η επιθετική αιχμή του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής του τομέα Διαφάνειας.

Όλα τα σκάνδαλα που προκάλεσαν τριγμούς στην κυβέρνηση, αυτός τα εντόπισε, τα αποκάλυψε και τα ανέδειξε.

Με την αποπομπή του η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας απαξιώνει και το έργο του ή το θέτει σε… δεύτερη μοίρα.

Κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε από μόνος του να βάλει πολιτικό «αυτογκόλ».

Το σίγουρο είναι ότι ο Π.Πολάκης ενοχλούσε πολύ τελικά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και θα ενοχλήσει ακόμα περισσότερο αν κάνει και δικό του κόμμα.

Διότι απλούστατα κανείς δεν θα τον θέλει να συνεχίσει στο άμεσο μέλλον αυτό που κάνει έχοντας και το σχετικό «know how» αλλά και τους κατάλληλους «πληροφοριοδότες» στις κατάλληλες θέσεις

Στο στενό κύκλο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει φανατικούς θαυμαστές και εγκρίνουν τις ιδέες του και τις πρακτικές του.

Συνεπώς ο νέος νόμος μπορεί να τύχει εφαρμογής ακόμα και σε αυτή την περίπτωση.

Κακώς πίστεψαν κάποιοι ότι δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το «κόμμα Κασιδιάρη».

 

Πηγή

Προβολές : 493


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα