Ας δούμε ορισμένα πραγματικά εγκλήματα Αμερικανών προέδρων, εν όψει της πολιτικής δίωξης του Τραμπ

Ας δούμε ορισμένα πραγματικά εγκλήματα Αμερικανών προέδρων, εν όψει της πολιτικής δίωξης του Τραμπ

6 Οκτωβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:307
Μοίρασέ το

 

 

Ωστόσο, υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων υπεράνω του νόμου. Ή που τουλάχιστον συμπεριφέρονται σαν να είναι υπεράνω του νόμου: η τάξη των πολιτικών.

 

Η υποκρισία της προσπάθειάς τους να καταδικάσουν τον Τραμπ και να τον εμποδίσουν να ασκήσει ξανά το αξίωμά του αποκαλύπτει ότι τα κίνητρά τους είναι καθαρά πολιτικά – δεν γεννήθηκαν από κάποια δέσμευση σε μια ανώτερη ηθική ή νομική αρχή.

President George W. Bush hosts President-elect Barack Obama, and former presidents, from left, George H.W. Bush, Bill Clinton and Jimmy Carter, Jan. 7, 2009, in the Oval Office of the White House in Washington.

Οι άρχουσες τάξεις έχουν καθορίσει ότι τα εγκλήματα έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις, ενώ τα πραγματικά εγκλήματα άλλων προέδρων μένουν ανέγγιχτα και ατιμώρητα


Την άποψή μου για τον Τράμπ, την έχω πολλαπλά εκφράσει… είναι άλλη μια μαριονέτα του Συστήματος, απλά είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Παρ’ όλα αυτά, η αδικία, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή όταν όλοι οι άλλοι πρώην πρόεδροι που είναι επίσης μαριονέτες της άλλης πλευράς του νομίσματος, είναι τρισχειρότεροι απ’ αυτόν…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Άρθρο του Connor O’Keeffe, που δημοσιεύτηκε στις 06/09/2023 από το Mises Institute.

 

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει ενενήντα μία ποινικές διώξεις, ενώ επιδιώκει να ξανακερδίσει τον Λευκό Οίκο το 2024.

 

Το κατηγορητήριο είναι η τελευταία μάχη σε μια περίπου 6ετή σταυροφορία εναντίον του Τραμπ, η οποία επιχείρησε για πρώτη φορά να τον απομακρύνει από την εξουσία μέσω της Εικοστής Πέμπτης τροπολογίας, τότε με κατηγορίες κατασκοπείας και παραπομπές σε καθαίρεση, και που τώρα στοχεύει να τον εμποδίσει να γίνει ξανά πρόεδρος.

 

Το κλισέ που ακούμε από τους εκπροσώπους της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες είναι ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Ωστόσο, υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων υπεράνω του νόμου. Ή που τουλάχιστον συμπεριφέρονται σαν να είναι υπεράνω του νόμου: η τάξη των πολιτικών. Η υποκρισία της προσπάθειάς τους να καταδικάσουν τον Τραμπ και να τον εμποδίσουν να ασκήσει ξανά το αξίωμά του αποκαλύπτει ότι τα κίνητρά τους είναι καθαρά πολιτικά – δεν γεννήθηκαν από κάποια δέσμευση σε μια ανώτερη ηθική ή νομική αρχή.

Δύο ευρείες σχολές σκέψης συνθέτουν τη δυτική νομική φιλοσοφία. Είναι η θεωρία του φυσικού δικαίου και ο νομικός θετικισμός. Η θεωρία του φυσικού δικαίου υποστηρίζει ότι το δίκαιο υπάρχει ανεξάρτητα από τις επιταγές των κρατών. Ότι η δικαιοσύνη προέρχεται από τη φύση και είναι κοινή για όλους τους ανθρώπους. Με απλά λόγια, οι θεωρητικοί του φυσικού δικαίου υποστηρίζουν ότι ένα έγκλημα είναι έγκλημα ανεξάρτητα από το τι λέει το κράτος. Αυτό, για παράδειγμα, καθιστά τη δολοφονία ενός άλλου ανθρώπου με κακόβουλα κίνητρα φόνο εκ προμελέτης, ακόμη και όταν αυτή διαπράττεται με τις ευλογίες κυβερνητικών αξιωματούχων.

Πολλοί φιλελεύθεροι, όπως ο Murray Rothbard, θεμελιώνουν την ηθική τους αντίθεση στην κρατική εξουσία επικαλούμενοι το φυσικό δίκαιο. Δεν υπάρχει κανένα ειδικό καθεστώς που μπορεί να αποκτήσει κάποιος, το οποίο να του επιτρέπει να διαπράττει εγκλήματα.

Η ιδέα ότι «κανείς, ακόμη και ο πρόεδρος, δεν είναι υπεράνω του νόμου» είναι ευθυγραμμισμένη με αυτήν την άποψη. Όμως, στην λογική, Ροθμπαρντιανή κατάληξή της, η ισότητα βάσει του νόμου ισοδυναμεί με την απόρριψη της πολιτικής εξουσίας. Έτσι, είναι παράξενο να ακούς το πολιτικό σύστημα να χρησιμοποιεί αυτό το σύνθημα, όταν όλος ο πλούτος, η ισχύς και η θέση τους στηρίζονται σε πολιτικά προνόμια. Και δεν μπορούν δικαίως να διώκουν τον Τραμπ για το πώς χρησιμοποίησε την πολιτική του εξουσία, επειδή αυτό δεν αποτελεί ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Τραμπ.

Η πολιτική τάξη προτιμά τον νομικό θετικισμό, ο οποίος διαχωρίζει το δίκαιο από την ηθική. Σύμφωνα με τους νομικούς θετικιστές, νόμος είναι αυτό που λέει η κυρίαρχη πολιτική αρχή ότι είναι. Μπορεί να υπάρχουν δίκαιοι νόμοι και άδικοι νόμοι. Όμως είναι όλοι τους έγκυροι νόμοι, σύμφωνα με αυτή την άποψη. Ο νομικός θετικισμός κατοχυρώνει το προνομιακό νομικό καθεστώς της πολιτικής τάξης πάνω από εμάς τους υπόλοιπους.

Ως εκ τούτου, ο τρόπος για να τα βάλεις με τον Τραμπ δεν είναι να δείξεις ότι έκανε κάτι ανήθικο ή λανθασμένο, αλλά να αποδείξεις ότι παραβίασε τεχνικά κάποιον κανόνα που δημιουργήθηκε από τα μέλη μιας προηγούμενης πολιτικής τάξης. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εκδιωχθεί από τη δημόσια ζωή χωρίς να απειλείται η εξουσία του καθεστώτος. Όμως το πρόβλημα δεν είναι να βρούμε εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον Τραμπ, αλλά να βρούμε εγκλήματα αποκλειστικά του Τραμπ. Γιατί όλοι οι πρόσφατοι πρόεδροι έχουν παραβιάσει το νόμο.

Ο Πρόεδρος George H.W. Bush ξεκίνησε έναν πόλεμο στο Ιράκ χωρίς την άδεια του Κογκρέσου. Αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με το Άρθρο 1, Ενότητα 8, Παράγραφος 11 του Συντάγματος, δηλαδή του συνόλου των κανόνων που ο Μπους ορκίστηκε να τηρήσει. Ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έκανε το ίδιο, επιβλέποντας τις παράνομες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Σομαλία, τη Σερβία και το Ιράκ .

Ο Πρόεδρος George W. Bush junior,  διεξήγαγε την χωρίς ένταλμα επιτήρηση Αμερικανών πολιτών, κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με την Τέταρτη Τροποποίηση, και διέπραξε βασανιστήρια , τα οποία απαγορεύονται από την Ενότητα 2340Α του άρθρου 18 του Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κυβέρνησή του ξεκίνησε επίσης ακήρυχτους και ως εκ τούτου παράνομους πολέμους στο Αφγανιστάντη Σομαλία και το Ιράκ.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διεξήγαγε ακόμα περισσότερους παράνομους πολέμους, στη Λιβύη, τη Συρία, το Πακιστάν, το Μάλι και την Υεμένη. Σε πολλούς από αυτούς τους πολέμους, ο Ομπάμα επέκτεινε την πολιτική του Τζορτζ Μπους να παρέχει υποστήριξη στην Αλ Κάιντα, κάτι που αποτελεί προδοσία, σύμφωνα με το Άρθρο 3, Ενότητα 3 του Συντάγματος. Ο Ομπάμα διέταξε επίσης τη δολοφονία ενός Αμερικανού πολίτη στην Υεμένη, που δεν είχε δικαστεί, πολλώ δε μάλλον καταδικαστεί για έγκλημα. Η έκτη τροποποίηση το καθιστά παράνομο.

Συνδυαστικά, αυτοί οι παράνομοι πόλεμοι σκοτώσαν εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι φρικτά εγκλήματα, για τα οποία ο Τραμπ είναι επίσης ένοχος. Η κυβέρνησή του συνέχισε τους (σ.σ. ήδη υφιστάμενους) πολέμους στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και την Υεμένη, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ακολούθησε μια λιγότερο λιγότερο επεμβατική εξωτερική πολιτική. Ωστόσο, δεν κατηγορείται για τίποτα από αυτά. Τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται είναι πολύ λιγότερο σοβαρά, αλλά είναι πιο αποκλειστικά στον Τραμπ.

Hend F Q on X: "The past US Presidents wars and Trump, I pray Biden follows the same peaceful pattern. #Peace https://t.co/rOIclIz1xE" / X

Στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ κατηγορείται για την εσφαλμένη ταξινόμηση ορισμένων επιχειρηματικών δαπανών κατά τις εκλογές του 2016. Στη Πολιτεία της Τζώρτζια, κατηγορείται για συνωμοσία για να ανατρέψει την αξίωση ενός εκλογικού εισαγγελέα, την οποία ήξερε ότι είχε χάσει. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, κατηγορείται επειδή ισχυρίστηκε ότι κέρδισε εκλογές -τις οποίες φέρεται ότι ήξερε ότι είχε χάσει- κάτι που οι εισαγγελείς λένε ότι προκάλεσε την εξέγερση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Κατηγορείται επίσης για τη διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από το αξίωμά του, και για τη διάπραξη μιας «δολοπλοκίας για να τα αποκρύψει» από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Με την άρνησή τους να ασκήσουν κατηγορίες κατά του Τραμπ που θα μπορούσαν επίσης να ασκηθούν εναντίον των Αμερικανών προέδρων που έχουν την εύνοιά τους, τα μέλη του πολιτικού συστήματος έδειξαν ότι οι στόχοι τους είναι πολιτικού χαρακτήρα. Αν ήταν αφοσιωμένοι στους κανόνες που ορκίστηκαν να τηρούν, θα έπρεπε να κατηγορήσουν πολλούς δικούς τους. Και αν πίστευαν ειλικρινά ότι κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου, θα έπρεπε να υποκύψουν σε πολύ περισσότερα.

 


Ο Connor O’Keeffe είναι δημιουργός περιεχομένου για το Mises Institute. Έχει μεταπτυχιακό στα οικονομικά.

 

Πηγή

Προβολές : 307


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα