Ατελείωτε Έλληνα..Γαμώ τα υπουργεία σας ρε Έλληνες... μέχρι να δηλώσω και να βαφτίσω ένα παιδί, γκαστρώθηκα ο ίδιος..

28 Ιουνίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Καϋμένη Ελλάδα, απο παντού αιμοραγείς ρουφιάνα…

 

 

Οι περιπέτειες ενός  μετανάστη, που χαρίζουν γέλιο, μέσα από τα χάλια της δημόσιας διοίκησης…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

_Παρακαλώ, τι θέλετε;
_Να δηλώσω το παιδί μου και να του βγάλετε διαβατήριο να πάμε Ελλάδα να το βαφτίσουμε …
_Καθήστε. Κάθισα. Ήμουν σε ένα γραφείο του Ελληνικού Προξενείου, στο Μόναχο.
_Δώστε μου πιστοποιητικό γεννήσεως και όλα τα υπόλοιπα έγγραφα που έχετε..
Τα έδωσα, και έσκυψε να τα διαβάζει για κάμποση ώρα..
Σε κάποια στιγμή φρικάρισε.. _Καλά, πόσα ονόματα έχει το παιδί σου;
_Τρία!
_Τρία; γιατί;
_Γιατί έτσι γούσταρα κύριε, λογαριασμό θα σας δώσω; Άλλωστε τα βλέπετε στο πιστοποιητικό γέννησης, γιατί με ρωτάτε για κάτι που ήδη ξέρετε;
_Δεν μπορώ απλά να καταλάβω για ποιό λόγο τρία..δεν σας έφτανε ένα; έστω δύο;
_Όχι, και η ατυχία μου είναι πως αργά έμαθα ότι είχα δικαίωμα να βάλω μέχρι πέντε ονόματα, αν το ήξερα απο πριν, ακόμα ονόματα θα διαβάζατε..
_Και ο λόγος; με ξαναρωτάει..
_Κοιτάχτε, για να τα έβαλα, σίγουρα κάποιους λόγους είχα, μπορείτε να με εξυπηρετήσετε γιατί έχω κι άλλες δουλειές και ο χρόνος με πιέζει;
Στη Γερμανία υπάρχει το εξής σύστημα. Με το που θα γεννηθεί ένα παιδί, μέσα σε τρείς το πολύ ημέρες, και όσο το παιδί βρίσκεται ακόμη στην κλινική, πρέπει οι γονείς να δηλώσουν το όνομα ή τα ονόματα του παιδιού, αλλιώς δεν παίρνει εξιτήριο, και τότε έχει το δικαίωμα οποιοσδήποτε γιατρός και λοιπά, να του δώσει όποιο όνομα εκείνος θέλει, αν οι γονείς δεν προτείνουν δικό τους όνομα.
Στην περίπτωση αυτή, για να αλλάξεις το δοθέν όνομα, ή ακόμη και να κάνεις μια ορθογραφική διόρθωση μονάχα, απαιτούνται μακροχρόνιες δικαστικές διαδικασίες, οι οποίες στοιχίζουν και κάποιες χιλιάδες ευρώ συν τοις άλλοις.
_Άκου τρία ονόματα..ξανά ‘πε κουνώντας το κεφάλι του ειρωνικά.
Έκανα τον μαλάκα για να τελειώνει, μα αυτός συνέχισε..
_Θα έχει το παιδί σου πάντως πρόβλημα αργότερα.
_Γιατί θα έχει πρόβλημα το παιδί μου αργότερα;
_Με τη στρατολογία, θα το καλέσουν τρείς φορές..
_Ο λόγος;
_Σίγουρα θα γίνει κάποιο μπέρδεμα με τα τρία ονόματα..
_Δεν κατάλαβα, σαράντα εκατομύρια Ισπανοί, έχουν όλοι προβλήματα με τη στρατολογία τους; γιατί απ’ όσο ξέρω όλοι τους έχουν απο εφτά ωχτώ ονόματα, μέχρι και της μαμάς τους βάζουνε…μήπως καλούνε και τη μάνα τους στα στρατολογικά γραφεία να περάσει περιοδεύων;
_Ε, όχι, δεν νομίζω..
_Λοιπόν; εκείνοι γιατί δεν μπερδεύονται και οι Έλληνες πάντοτε μπερδεύονται και πνίγονται με μια μπουκιά ψωμί; Κομπιούτερ δεν έχουνε; να πάνε να αγοράσουνε.
_Εγώ σου το λέω, εσυ κάνε ότι θέλεις..
_Άκου να σου πω..
_Στον πληθυντικό θα μου μιλάς..
_Κοίτα, μάστορα; αρχίζεις και με τσαντίζεις και τα πάς πολύ καλά. Μέχρι τώρα μου μιλάς στον Ενικό, ενώ σου μίλαγα στον πληθυντικό. Όταν όμως εγώ θολώσω, ξεχνάς τις ευγένειες μαζί μου.
Λοιπόν, μην ανησυχείς για το δικό μου παιδί, και δεν πρόκειται να έχει το παραμικρό πρόβλημα αργότερα με τη στρατολογία, κάνε μου τα χαρτιά που χρειάζομαι και άσε με να πάω στην ευχή της Παναγιάς, άντε να χαρείς τα παιδάκια σου.
_Σοβαρά; έτσι νομίζεις; ότι δεν θα έχει πρόβλημα;
_Ναι, δεν θα έχει γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΦΙΛΕ…θα τον στείλω στη Γερμανία, τουλάχιστον θα παίρνει και μισθό και δεν θα μπερδευτούν ποτέ ώστε να τον καλέσουν τρείς φορές..με πιάνεις;
_Θα τον στείλεις φαντάρο στη Γερμανία;
_Άκου, άμα συνεχίσεις να μου ανεβάζεις την πίεση, ίσως να τον στείλω και στην Τουρκία..μπορείς να μου δώσεις τα χαρτιά μου να μην πάμε και κατά Αφρική μεριά;
_Ορίστε, ήδη το πρώτο πρόβλημα…μου είπε χαιρέκακα..
_Ποιό; απάντησα, προσπαθώντας να παραστήσω τον υπομονετικό..
_Στο διαβατήριο, δεν χωράνε και τα τρία ονόματα.
_Τι πράγμα;
_Αυτό που άκουσες..δεν χωράνε και τα τρία.
_Γιατί;
_Γιατί έτσι τα έχει κάνει το κομιούτερ, το πρόγραμμα, δεν επιτρέπει πάνω απο συγκεκριμένο αριθμό γραμάτων, ενώ για το επίθετο είναι απεριόριστο.
_Δηλαδή, για να καταλάβω, μπορεί κάποιος να έχει επίθετο με διακόσσια γράματα, αλά όνομα με συγκεκριμένο αριθμό, σωστά;
_Μα τι λέω τόση ώρα..
_Μαλακίες!
_Ορίστε;
_Τι ορίστε ρε φίλε; είδες πολλά επίθετα να έχουν διακόσια γράματα; άντε το πολύ να είναι κανένας απο Καλαμάτα και να λέγεται Μακρυονοματοχεσεμεσαεπιθετοπουλόπουλος, άντε το πολύ σαράντα γράματα..για όνομα πόσα γράματα επιτρέπει ο κομπιούτορας;
_Είκοσι νομίζω.. _Δηλαδή το παιδί μου που ονομάζεται “Βασίλειος-Κωνσταντίνος-Daniel” πώς θα γραφτεί, που όλα μαζί, μαζί και τα κενά μεταξύ των ονομάτων είναι τριάντα χαρακτήρες;
_Θα γράψουμε τα Ελληνικά ονόματα μονάχα.
_Γιατί;
_Το ξένο όνομα δεν είναι απαραίτητο..
Σας μιλάω λόγω τιμής, ήθελα να του ρίξω σφαλιάρα, κι έχω και βαρύ ..πόδι.
Μου είχε ανεβάσει την πίεση στο οχτακόσια, που πήγαινα να μιλήσω και κόλλαγε η γλώσσα μου, επαναλαμβάνοντας σαν μαλάκας την ίδια συλλαβή. Επι τέλους κατάφερα για ακόμα μια φορά να με ηρεμήσω..
_Άμα δεν ήταν απαραίτητο, δεν θα το είχα δώσει στο παιδί μου, για να το έχει, πάει να πεί χρειάζεται.
_Να βάλουμε τότε τα Ελληνικά ολόκληρα και το ξένο μόνο το αρχικό του, το Δέλτα..
_Ποιό δέλτα ρε μάστορα, εσύ πρέπει να είσαι εδω βαλτός σήμερα..ποιό δέλτα μου τσαμπουνάς; Daniel είναι το όνομα σε είπα ρε, απο πότε το γράφεις εσυ με δέλτα; Α, μπέ, τσέ, ντέ..ΝΤΕ είναι το γράμα, δεν είναι δέλτα, δεν λέγεται Δάνιελ..
_Δανιήλ..μου πετάει στα μούτρα..
_Όχι γαμώ το κέρατό μου το στριφτό, δεν είναι Δανιήλ, είναι ΝΤΑΝΙΕΛ..
_Δεν χωράει είπα και σταμάτα να φωνάζεις..
_Οκέυ, άκου λοιπόν τι θα κάνουμε, και δεν χωράει συζήτηση παραπέρα..
Γράψε στο Νιντέντο εκεί μπροστά σου, Βήτα, τελεία, κενό, Κάππα, τελεία, κενό, DANIEL με ξένα γράμματα, και πάτα ΕΝΤΕΡ μη πάρω φωτιά, για θα τρέχουμε αγκαλιά όλοι εδω μέσα μου φαίνεται..
Με κοίταξε μια στιγμή, μα στο τέλος έκανε αυτό που του ζήτησα..κάποια στιγμή ήταν όλα έτοιμα, πλήρωσα και βγήκα έξω.
Το πρώτο πράγμα που έκανα και μου έλειπε αφάνταστα, ήταν να ανάψω ένα τσιγάρο.
Αναρωτιόμουν, αλήθεια, ψάχνουν πολύ για να τους βρούν κάτι τέτοιους να τους βάλουν σε τέτοιες θέσεις;
Και μιλάμε για ΤΙΣ θέσεις..
Καϋμένη Ελλάδα, απο παντού αιμοραγείς ρουφιάνα..
Πήγα μετά στο σπίτι και πήρα τηλέφωνο στο χωριό μου, στον ιερέα συγκεκριμένα του χωριού, να τον ρωτήσω λεπτομέρειες για την βάφτιση που σκόπευα να κάνω.
_Ξέχνα το, ήταν η απάντησή του
_Γιατί πάτερ; ρώτησα απορρημένος
_Γιατί δεν μας επιτρέπει το υπουργείο εσωτερικών να βαφτίσουμε με τρία ονόματα, δύο και αυτό με δυσκολία, αλα τρία με καμία δύναμη.
_Βρε παπά μου, κάπου τα μπερδέψατε, να το βαφτίσω για μένα, σημαίνει να το κάνω χριστιανό, όχι να του δώσω ονόματα, τα ονόματα τα έχει και δεν αλλάζουν..
_Εγώ ξέρω τι λές, μα κατάλαβε και μένα τι σου λέω..δεν γίνεται, μην κατέβεις άδικα.
Έμεινα ξερός..και τώρα τι κάνουμε;
Πήραμε και αλλού τηλέφωνα, πήρε και ο νονός στον δικό του ιερέα που ήταν και ξάδερφός του, η ίδια απάντηση, “ξεχάστε το, δεν μας επιτρέπει το υπουργείο εσσωτερικών βαφτίσεις με πάνω απο δύο ονόματα”, που να έβαζα και πέντε, θα με εκτελούσαν στον τοίχο της καισσαριανής.
Τελικά αποφάσισα να πάω στον δεσπότη, στο Μόναχο.
Έκλεισα ραντεβού μαζί του και πήγα στο γραφείο του στη μητρόπολη. Δέσποτα, αυτό κι αυτό μου συμβαίνει, λύση δεν υπάρχει για να το βαφτίσουμε στην Ελλάδα, θα το βαφτίσετε εσείς εδώ;
_Ούτε εμείς μπορούμε, μου απάντησε..ξανά κόκκαλο εγώ..
_Και τι θα γίνει;
_Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, λυπάμαι..
Τότε μου ήρθε μέσα στην οργή μου η φαεινή ιδέα..
_Εντάξει δέσποτα, τότε να προλάβω τα γραφεία της Καθολικής εκκλησίας πρίν κλείσουν..
_Τι τα θέλεις τα γραφεία της καθολικής εκκλησίας;
_Να πάμε όλη η οικογένεια να κάνουμε εγγραφή δέσποτά μου, να πληρώσω και την συνδρομή για τρείς μήνες και να πάρουμε το καθολικό χρίσμα, οπότε εκείνοι μου βαφτίζουν το παιδί καθολικό με όσα ονόματα να ‘ναι, μιας και η ορθόδοξη εκκλησία δεν το βαφτίζει.
_Καλά, μιλάς σοβαρά τώρα;
_Σοβαρώτατα δέσποτα, για μένα άλλωστε, τι ορθόδοξος, τι καθολικός, το ίδιο μου κάνει, χριστιανοί οι μέν χριστιανοί και οι δέ, η δουλειά μου να γίνει και ας με λένε όπως θέλουν μετά.
Σηκώθηκα και έκανα να φύγω, μα ο δεσπότης αντέδρασε, δεν του καλοάρεσε η ιδέα μου..
_Κι άμα και εκείνοι αρνηθούν;
_Τότε θα πάω στους γιαχωβάδες δέσποτα, είπα πονηρά, εκείνοι σίγουρα δεν θα μου αρνηθούν..
_Τι;;;; του σηκώθηκε η κοτσίδα..πουθενά δεν θα πάς, θα στο βαφτίσουμε εμείς εδώ, θα πάρω τηλέφωνο τώρα αμέσως τον ιερέα της ενορίας σου και θα του πω να το βαφτίσει, είπε αρχίζοντας να καλεί τον αριθμό του ιερέα.
Το πολύ πολύ θα γιορτάζει τρείς φορές το χρόνο αδερφέ, και τι έγινε..
Κι έτσι, μετά απο δύο εβδομάδες έγινε και η βάφτιση..

Γαμώ τα υπουργεία σας ρε Έλληνες… μέχρι να δηλώσω και να βαφτίσω ένα παιδί, γκαστρώθηκα ο ίδιος..

 

Πηγή

Προβολές : 604


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα