Αυξάνονται οι αναφορές για άτομα που έχουν διαγνωστεί με έρπητα ζωστήρα. Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 επανενεργοποιεί τον εξαιρετικά μεταδοτικό ιό

24 Ιουνίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα, βασισμένη σε δεδομένα πραγματικού κόσμου περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ασθενών, διαπίστωσε ότι υπήρχε υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης έρπητα ζωστήρα μεταξύ των εμβολιασμένων (που έλαβαν εμβόλιο COVID-19 εντός 60 ημερών) από ότι στους μη εμβολιασμένους κοόρτη, οι οποίοι διαγνώστηκαν με έρπητα ζωστήρα εντός 60 ημερών από την επίσκεψη σε ιατρείο για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κίνδυνος εμφάνισης έρπητα ζωστήρα υπολογίστηκε ως 0,20 τοις εκατό για την ομάδα που εμβολιάστηκε και 0,11 τοις εκατό για τους μη εμβολιασμένους και η «διαφορά ήταν στατιστικά πολύ σημαντική».

«Η επανενεργοποίηση του ιού της ανεμευλογιάς-ζωστήρα φαίνεται να είναι μια πιθανή ADR [ανεπιθύμητη αντίδραση φαρμάκου] στα εμβόλια COVID-19, τουλάχιστον για σκευάσματα που βασίζονται σε mRNA LNP», έγραψαν οι συγγραφείς

 

 

Πολλές σοβαρές ασθένειες θα αναδειχθούν με το εμβόλιο του κορονοϊού… αλλά ο κόσμος αδιαφορεί και δεν θέλει να ενημερωθεί…

Τα τραγικά αποτελέσματα του εμβολιασμού, τα βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας…

Συνάνθρωποί μας πεθαίνουν … παιδιά πεθαίνουν… οι σοβαρές παρενέργειες ταλαιπωρούν δισεκατομμύρια, αλλά οι συμμορίες που κυβερνούν, δεν βλέπουν τίποτα αλλά αντιθέτως ετοιμάζονται για την επιβολή νέων εμβολιασμών… και καλά κάνουν αφού έχουν βρει τόσο ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και κυρίως ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Του Meiling Lee

 

Γιατροί και επιστήμονες βλέπουν αύξηση στην επανενεργοποίηση του ιού της ανεμοβλογιάς, γνωστού ως ιός ανεμευλογιάς-ζωστήρα (VZV), μετά τις ενέσεις COVID-19 .

Ο ιός της ανεμοβλογιάς είναι ένας από τους οκτώ ιούς του έρπητα που είναι γνωστό ότι μολύνει τον άνθρωπο.

Αφού ένα άτομο προσβληθεί και αναρρώσει από την ανεμοβλογιά, ο ιός δεν φεύγει ποτέ από το σώμα, αλλά παραμένει αδρανής στο νευρικό σύστημα για μια ζωή.

Ο ιός της ανεμοβλογιάς θα εμφανιστεί ως έρπητα ζωστήρα (HZ) όταν επανενεργοποιηθεί.

Οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των ενέσεων COVID-19 και του έρπητα ζωστήρα, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης έρπητα ζωστήρα σε άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο.

Το Ισραήλ ήταν μία από τις προηγούμενες χώρες που δημοσίευσε μια σειρά περιπτώσεων έξι γυναικών (από 491 συμμετέχουσες) με αυτοάνοση διαταραχή που εμφάνισαν έρπητα ζωστήρα 3 έως 14 ημέρες μετά τη λήψη της πρώτης ή της δεύτερης δόσης εμβολίου Pfizer COVID-19. Κανένας από τους 99 συμμετέχοντες στην ομάδα ελέγχου δεν εμφάνισε έρπητα ζωστήρα. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Rheumatology τον Απρίλιο του 2021.

«Από ό,τι γνωρίζουμε, δεν υπήρξαν αναφορές για δερματικό εξάνθημα τύπου ανεμευλογιάς ή HZ στις κλινικές δοκιμές COVID-19 που βασίζονται σε mRNA και η σειρά περιπτώσεων μας είναι η πρώτη που αναφέρει αυτήν την παρατήρηση σε ασθενείς σχετικά νεαρής ηλικίας: 36 –61, μέση ηλικία 49 ± 11 έτη», έγραψαν οι συγγραφείς.

Ήλπιζαν ότι η δημοσίευση της σειράς περιστατικών θα «αυξήσει την ευαισθητοποίηση για μια πιθανή αιτιώδη σύνδεση μεταξύ του εμβολιασμού κατά του COVID-19 ως έναυσμα επανενεργοποίησης της HZ σε σχετικά νέους ασθενείς με σταθερή AIIRD [αυτοάνοσα φλεγμονώδη ρευματικά νοσήματα]».

Epoch Times Photo
Άνδρας με ουλές από έρπητα ζωστήρα στις 21 Ιουνίου 2022. (Meiling Lee/The Epoch Times)

Σε μια διαφορετική μελέτη περίπτωσης από την Ταϊβάν , οι ερευνητές ανέφεραν τρεις υγιείς άνδρες ηλικίας 71, 46 και 42 ετών που εμφάνισαν έρπητα ζωστήρα δύο έως επτά ημέρες μετά την πρώτη δόση της ένεσης Moderna ή AstraZeneca COVID-19.

«Το HZ δεν εμφανίζεται συχνά μετά τη χορήγηση άλλων ειδών εμβολιασμού», έγραψαν οι ερευνητές. «Αλλά πιστεύαμε ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ του εμβολίου COVID-19 και της εμφάνισης HZ».

«Ένας από τους λόγους είναι η μικρή καθυστέρηση έναρξης μετά τον εμβολιασμό. Ο άλλος λόγος είναι ότι αυτοί οι τρεις ασθενείς ήταν ανοσοεπαρκείς», πρόσθεσαν.

Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα, βασισμένη σε δεδομένα πραγματικού κόσμου ( pdf ) περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ασθενών, διαπίστωσε ότι υπήρχε υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης έρπητα ζωστήρα μεταξύ των εμβολιασμένων (που έλαβαν εμβόλιο COVID-19 εντός 60 ημερών) από ότι στους μη εμβολιασμένους κοόρτη, οι οποίοι διαγνώστηκαν με έρπητα ζωστήρα εντός 60 ημερών από την επίσκεψη σε ιατρείο για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κίνδυνος εμφάνισης έρπητα ζωστήρα υπολογίστηκε ως 0,20 τοις εκατό για την ομάδα που εμβολιάστηκε και 0,11 τοις εκατό για τους μη εμβολιασμένους και η «διαφορά ήταν στατιστικά πολύ σημαντική».

«Η επανενεργοποίηση του ιού της ανεμευλογιάς-ζωστήρα φαίνεται να είναι μια πιθανή ADR [ανεπιθύμητη αντίδραση φαρμάκου] στα εμβόλια COVID-19, τουλάχιστον για σκευάσματα που βασίζονται σε mRNA LNP», έγραψαν οι συγγραφείς, προσθέτοντας ότι «ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο κατακρήμνισης HZ [έρπητα ζωστήρα]».

Ο Δρ. Richard Urso, οφθαλμίατρος και ειδικός στο σχεδιασμό φαρμάκων και τη θεραπεία, είπε στο πρόγραμμα « American Thought Leaders » του EpochTV τον Απρίλιο του 2022 ότι από τους τρεις έως πέντε ασθενείς που βλέπει μια εβδομάδα με μακροχρόνιο COVID-19 ή προβλήματα μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19. «Ένας τεράστιος αριθμός από αυτούς έχει επανενεργοποιήσει τον Epstein-Barr, τον απλό έρπητα, τον έρπητα ζωστήρα, τον CMV».

Ανεξάρτητα από την αύξηση των αναφορών για έρπητα ζωστήρα μετά την κυκλοφορία των εμβολίων για τον COVID-19, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ισχυρίζεται ότι δεν έχει εντοπίσει κανένα σήμα ασφάλειας μεταξύ των δύο.

«Η FDA δεν έχει δει σήμα ασφαλείας για τον έρπητα ζωστήρα μετά τη χορήγηση των εγκεκριμένων ή εγκεκριμένων εμβολίων για τον COVID-19», είπε η Abby Capobianco, εκπρόσωπος Τύπου της FDA στους The Epoch Times μέσω email τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία «θα συνεχίσει να παρακολουθήστε την ασφάλεια αυτών των εμβολίων».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ισχυρίζονται επίσης ότι «δεν υπάρχει τρέχουσα σύνδεση» μεταξύ των εμβολίων για τον COVID-19 και της επανενεργοποίησης του ιού της ανεμοβλογιάς.

Ο εκπρόσωπος του CDC, Scott Pauley, δήλωσε ότι οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες ενέργειες που παρουσιάστηκαν μετά τη λήψη εμβολίου για τον COVID-19 είναι προσωρινές και αποτελούν θετικό σημάδι ότι το εμβόλιο λειτουργεί.

«Μερικοί άνθρωποι έχουν παρενέργειες από το εμβόλιο, οι οποίες είναι φυσιολογικές ενδείξεις ότι το σώμα τους δημιουργεί προστασία», έγραψε ο Pauley σε ένα email στους The Epoch Times. «Αυτές οι παρενέργειες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά τους να κάνουν καθημερινές δραστηριότητες, αλλά θα πρέπει να υποχωρήσουν σε λίγες μέρες. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν παρενέργειες και οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι σπάνιες».

Ανεπιθύμητα Συμβάντα Ειδικού Ενδιαφέροντος

Epoch Times Photo
Στιγμιότυπο οθόνης του εγγράφου ασφάλειας της Pfizer που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022. Ο έρπης ζωστήρας ή ο έρπης ζωστήρας είναι ένα από τα ανεπιθύμητα συμβάντα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον που πρέπει να προσέχετε μετά από εμβόλιο COVID-19. (Στιγμιότυπο από τους The Epoch Times)

Ο έρπητας ζωστήρας αναφέρεται ως ένα από τα 1.291 ανεπιθύμητα συμβάντα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στο έγγραφο ασφάλειας της Pfizer ( pdf ) που κυκλοφόρησε από τον FDA τον Μάρτιο του 2022.

Τα ανεπιθύμητα συμβάντα ειδικού ενδιαφέροντος (AESI) είναι παρενέργειες – που μπορεί να είναι σοβαρές ή όχι, αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή ιατρική κατάσταση – τις οποίες πρέπει να προσέχουν οι επαγγελματίες υγείας μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τον Δρ Τζέσι Σαντιάνο, γιατρό στα επείγοντα και παθολόγος.

«Οι ιατρικές παθήσεις στη λίστα δεν σημαίνουν ότι το εμβόλιο Pfizer COVID-19 προκαλεί όλα αυτά», είπε ο Σαντιάνο στις 11 Μαΐου. «Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα, τουλάχιστον όχι ακόμη».

Ο κατάλογος των ιατρικών καταστάσεων δεν αφορά μόνο την Pfizer, αλλά για όλα τα εμβόλια COVID-19 που χορηγούνται παγκοσμίως. Οποιοσδήποτε έχει λάβει ένεση COVID-19 και στη συνέχεια έχει διαγνωστεί με μια διαταραχή στη λίστα—είτε μήνες είτε χρόνια μετά την εμβολιασμό—θα πρέπει να κάνει μια αναφορά στον κατασκευαστή του εμβολίου ή στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS).

Οι πρώτες αναφορές που έγιναν στη VAERS για άτομα που εμφάνισαν το επώδυνο εξάνθημα μετά την εμβολιασμό τους με COVID-19 ήταν τον Δεκέμβριο του 2020. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της VAERS έως τις 10 Ιουνίου 2022, υπήρχαν 1.301 εκατομμύρια συνολικές αναφορές COVID-19 στη βάση δεδομένων, που, 13.887 περιπτώσεις ήταν έρπητα ζωστήρα.

Συγκριτικά, μια αναζήτηση εμβολίων κατά του έρπητα ζωστήρα και της γρίπης ή του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα οδήγησε σε 1.127 συνολικά περιστατικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και περισσότερα από 18.000 περιστατικά σε περισσότερα από 15 χρόνια, αντίστοιχα.

Το CDC λέει ότι οι αναφορές VAERS δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι το εμβόλιο προκάλεσε την ανεπιθύμητη ενέργεια.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με την Pfizer για ένα αίτημα για σχολιασμό.

Θεραπευτική αγωγή

Ο έρπητας ζωστήρας χαρακτηρίζεται από επώδυνο εξάνθημα που μοιάζει με λωρίδες ή μικρές φουσκάλες που εμφανίζονται συνήθως στη μία πλευρά του σώματος ή του προσώπου.

Πολλά άτομα με έρπητα ζωστήρα εμφανίζουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα  συμπτώματα : κάψιμο και πόνο. φουσκάλες γεμάτες με υγρό. δέρμα που φαγούρα, μυρμηγκιάζει ή είναι μουδιασμένο. και πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο ή στομαχικές διαταραχές.

Η ασθένεια συνήθως υποχωρεί σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά την ανάπτυξη των φυσαλίδων, αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν επιπλοκές όπως επίμονο νευραλγικό άλγος που είναι γνωστό ως μετερπητική νευραλγία, απώλεια όρασης ή ακοής και  σύνδρομο Ramsay Hunt  που προκαλεί παράλυση του προσώπου.

Epoch Times Photo
Στιγμιότυπο οθόνης ενός εξανθήματος από έρπητα ζωστήρα με συστάδες φυσαλίδων. ( CDC MMWR /στιγμιότυπο οθόνης από τους The Epoch Times)

Όταν το εξάνθημα βρίσκεται στο στάδιο της φουσκάλας, τα άτομα με έρπητα ζωστήρα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε εκείνους που δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς.

Το Εθνικό Ίδρυμα Λοιμωδών Νοσημάτων λέει ότι περίπου 1 εκατομμύριο Αμερικανοί εμφανίζουν έρπητα ζωστήρα κάθε χρόνο και «ο μισός πληθυσμός που ζει μέχρι την ηλικία των 85 ετών θα εμφανίσει έρπητα ζωστήρα κατά τη διάρκεια της ζωής του».

Δεν είναι σαφές τι πυροδοτεί την επανενεργοποίηση του ιού της ανεμοβλογιάς, αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον έρπητα ζωστήρα είναι ένα ανοσοποιητικό σύστημα που είναι εξασθενημένο ή σε κίνδυνο. Εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, ο ιός της ανεμοβλογιάς μπορεί να επανενεργοποιηθεί.

Το ακραίο στρες , η μεγάλη ηλικία, η λήψη ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων ή ορισμένες ασθένειες και εμβόλια είναι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης έρπητα ζωστήρα.

Ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης έρπητα ζωστήρα αυξάνεται για άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, μελέτες έχουν δείξει ότι ο έρπητας ζωστήρας μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε νεαρά, υγιή άτομα μετά τη λήψη εμβολίου για τον COVID-19.

Ο Δρ Keith Berkowitz, παθολόγος, λέει ότι ο έρπητας ζωστήρας συνήθως εμφανίζεται ως δευτερογενής ασθένεια.

«Τυπικά, ο έρπητας ζωστήρας δεν είναι ποτέ μια πρωταρχική διαδικασία, είναι συνήθως μια δευτερεύουσα διαδικασία», είπε ο Μπέρκοβιτς στους The Epoch Times. «Είναι κάτι που θέτει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα που τους οδηγεί να αναπτύξουν έρπητα ζωστήρα».

Η θεραπεία για τον έρπητα ζωστήρα θα πρέπει να ξεκινά αμέσως μετά την εμφάνιση του εξανθήματος και να αποτελείται από ένα από τα τρία εγκεκριμένα από την FDA αντιιικά φάρμακα για να «μικρύνει το μήκος και τη σοβαρότητα της ασθένειας» και φάρμακα για τον πόνο των νεύρων, λέει το CDC. Κρύες, υγρές κομπρέσες, λοσιόν καλαμίνης και κολλοειδή λουτρά με πλιγούρι βρώμης μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση του κνησμού.

Epoch Times Photo
Ένα δοχείο με κάψουλες βιταμίνης D. (Mark Lennihan/AP Photo)

Ο έρπητας ζωστήρας μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με συμπληρώματα όπως λυσίνη, κερκετίνη και βιταμίνη D (όταν λαμβάνεται νωρίς), σύμφωνα με τον Berkowitz που τα συνταγογραφεί στους ασθενείς του.

Λέει ότι η αναλογία λυσίνης προς αργινίνη στο σώμα ενός ατόμου είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για έρπητα ζωστήρα.

«Η εξάπλωση του έρπητα ζωστήρα απαιτεί τον πολλαπλασιασμό του ιού και το αμινοξύ αργινίνη που βοηθά τον ιό του έρπητα να πολλαπλασιαστεί. Η λυσίνη παρεμβαίνει στην αργινίνη και βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης του έρπητα», είπε ο Berkowitz.

Η λυσίνη και η αργινίνη είναι απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζονται για να βοηθήσουν το σώμα να χτίσει πρωτεΐνες. Σε αντίθεση με την αργινίνη, το σώμα δεν μπορεί να παράγει λυσίνη μόνο του και μπορεί να ληφθεί μόνο από ορισμένες τροφές ή με συμπληρώματα. Κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας έρπητα ζωστήρα, καλό είναι να αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα αργινίνης όπως ξηρούς καρπούς και σπόρους, τόφου και σοκολάτα, μεταξύ άλλων τροφών.

Η κερκετίνη —μια φυσική χρωστική ουσία (φλαβονοειδές) που βρίσκεται σε πολλά λαχανικά, φρούτα και δημητριακά— έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση «που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος, να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, να ελέγξει το σάκχαρο στο αίμα και να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων», σύμφωνα με το webmd. .com. Ο Berkowitz λέει ότι η κερσετίνη «καταστέλλει την αναπαραγωγή του ιού» στον έρπητα ζωστήρα.

Όσον αφορά τη βιταμίνη D, ο Berkowitz εξηγεί ότι «δρα ως τροποποιητής του αποτελέσματος για ολόκληρο το φάσμα του έρπητα ζωστήρα όσον αφορά την ευαισθησία στη νόσο, την εκδήλωση, την αποτελεσματικότητα της φαρμακολογικής διαχείρισης και τις επείγουσες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της θεραπείας».

Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D έχει σημαντικές λειτουργίες πέρα ​​από την υγεία των οστών, οι οποίες περιλαμβάνουν τη ρύθμιση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και της φλεγμονής.

Εκτός από τη λυσίνη, την κερσετίνη και τη βιταμίνη D, ο Berkowitz προτείνει επίσης τη λήψη προβιοτικών όπως ο γαλακτοβάκιλλος για να βοηθήσει ενδεχομένως στη βελτίωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

«Τα προβιοτικά όπως ο γαλακτοβάκιλλος μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία του έρπητα ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός σας», είπε ο Berkowitz. «Ειδικά πεπτίδια βρίσκονται στον γαλακτοβάκιλλο και είναι απαραίτητα για την πρόκληση ταχείας ανοσοαπόκρισης στο σώμα σας. Μόλις ενεργοποιηθεί, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να κάνει τη δουλειά του προστατεύοντας το σώμα σας».

Τα άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα έρπητα ζωστήρα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους σχετικά με τη θεραπεία που τους ταιριάζει καλύτερα. Όσοι εμφανίζουν έρπητα ζωστήρα στο πρόσωπο θα πρέπει να αναζητήσουν άμεση ιατρική βοήθεια.

Το CDC συνιστά το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα για ηλικιωμένους ηλικίας 50 ετών και άνω και ενήλικες 19 ετών και άνω «που έχουν εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα λόγω ασθένειας ή θεραπείας» για την πρόληψη της νόσου.

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 618


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα