Αυτά είναι τα ονόματα των δικαστών που ψήφισαν κατά των συμφερόντων των Ελλήνων και υπερ των τοκογλύφων! ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΑΞΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ... ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

Αυτά είναι τα ονόματα των δικαστών που ψήφισαν κατά των συμφερόντων των Ελλήνων και υπερ των τοκογλύφων! ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΑΞΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ... ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

25 Φεβρουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:629
Μοίρασέ το

 

Μπροστά σ’αυτό ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ, το μόνο που εύχομαι είναι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΜΕΣΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΤΡΟΠΟ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ο Άρειος Πάγος, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι στη σημερινή Ελλάδα μόνο τα συμφέροντα και οι τοκογλύφοι έχουν δικαίωμα “νομικής προστασίας” αλλά όχι οι Έλληνες πολίτες, έκρινε με τεράστια ταχύτητα και χωρίς κανέναν φανερό δισταγμό πως είναι “νόμιμο” οι servicers (εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων) να κάνουν δικαστικές πράξεις, να γίνονται διάδικοι και να προβαίνουν αυτόνομα σε πλειστηριασμούς – και όχι ως πληρεξούσιοι των funds που είναι οι πραγματικοί εντολείς τους, παρά τη τοποθέτηση δικηγορικών συλλόγων και άλλων φορέων για το αντίθετο!

 

Πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο καταπάτηση κάθε έννοιας Δικαίου. 

 

Είναι ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, καθώς είναι προφανές ότι για αυτό το αποτέλεσμα έγιναν πολιτικές παρεμβάσεις στο ανώτατο επίπεδο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, νομοθέτησε ώστε να ξεπεραστούν τα “νομικά εμπόδια” και να ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί. Για να μη γίνει αποδέκτης του πολιτικού κόστους εκείνος τους παρέπεμψε στον Άρειο Πάγο. Έτσι, ο Άρειος Πάγος, που δεν έχει πρόβλημα εκλογών μπροστά του, έδωσε την πλέον “θεμιτή” για τα funds λύση, με συντριπτική πλειοψηφία (59-9)!

Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα και θα δώσει το πράσινο φως για ένα νέο κύμα πλειστηριασμών σπιτιών δανειοληπτών, τα δάνεια των οποίων έχουν αγοραστεί από τα funds.

Αυτή είναι η λίστα των 59 δικαστών που ψήφισαν κατά του ελληνικού λαού:

 

Μαρία Γεωργίου, Πρόεδρος
Μαριάννα Παγουτέλη και Μυρσίνη Παπαχίου, Αντιπρόεδροι
Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, εισηγήτρια
Νικόλαος Πιπιλίγκας
Θεόδωρος Κανελλόπουλος
Γεώργιος Χριστοδούλου
Μαρία Βασδέκη
Ελένη Φραγκάκη
Ζαμπέττα Στράτα
Μαρία Μουλιανιτάκη
Μαρία Κουβίδου
Αικατερίνη Κρυσταλλίδου
Αικατερίνη Βλάχου
Μαρία Λεπενιώτη
Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη
Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα
Χρήστος Κατσιάνης
Ασημίνα Υφαντή
Ιωάννα Μαργέλλου – Μπουλταδάκη
Δημητρία Στρούζα – Ξένου ή Κοκολέτση Μαρουλιώ Δαβίου
Μαρία Κουφούδη
Γεώργιος Καλαμαρίδης
Γεωργία Κατσιμαγκλή
Σοφία Οικονόμου
Δημήτριος Τράγκας
Διονύσιος Παλλαδινός
Στέφανος – Σπυρίδωνας Πανταζόπουλος Αθανάσιος Θεοφάνης
Αθανάσιος Τσουλός
Αγάπη Τζουλιαδάκη
Γεώργιος Αυγέρης
Ασπασία Μεσσηνιάτη – Γρυπάρη
Μαρί Δεργαζαριάν
Αλεξάνδρα Αποστολάκη
Μαρία Σιμιτσή – Βετούλα
Αριστείδης Βαγγελάτος
Ελευθέριος Σισμανίδης
Σπυρίδωνας Κουτσοχρήστος
Ελένη Χροναίου
Σταυρούλα Κουσουλού
Αγαθή Δερέ
Κλεόβουλος -Δημήτριος Κοκκορός
Χρήστος Νάστας
Χριστίνα – Ζαφειρία Γαβριηλίδου
Τριανταφύλλη Δρακοπούλου
Γεώργιος Σχοινοχωρίτης
Γεώργιος Παπαγεωργίου
Σταύρος Μάλαινος
Μαλαματένια Κουράκου
Παναγιώτα Γκουδή – Νινέ
Φώτιος Μουζάκης
Ελπίδα Σιμιτοπούλου
Μαρία – Μάριον Δερεχάνη
Αικατερίνη Χονδρορίζου
Λεωνίδας Βούλγαρης – Χατζησταύρου Ευαγγελία Γιακουμάτου.

 

Και οι 9 δίκαστες που δεν ψήφισαν:

Βενιζελέας Παναγιώτης

Πλατιά Χρυσούλα

Νάκου Κων/ντινα

Τσούμαρη Παρασκεύη

Πριγγούρη Κωστούλα

Μπέρτσια Ελένη

Πάπαρη Βαρβάρα

Νικόπουλος Ευτύχιος

Χασίρτζογλου Μαρία

 

Η πολιτική ευθύνη ανήκει ολοφάνερα στη σημερινή κυβέρνηση. 

 

Παρά την προσπάθεια να συγκαλυφθεί με δικαιολογίες του τύπου “δεν φταίμε εμείς, ο Άρειος Πάγος το αποφάσισε”, το αποδεικνύει η πλήρης απροθυμία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να νομοθετήσει με οποιοδήποτε τρόπο για μια ελάχιστη προστασία των δανειοληπτών ενώ αντίθετα έχει δώσει μέχρι τώρα ΟΛΕΣ τις πιθανές και απίθανες διευκολύνσεις στα funds!

 

 

Πηγή

Προβολές : 629


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα