Αυτά τα στοιχεία, δείχνουν πολλά...

Αυτά τα στοιχεία, δείχνουν πολλά...

6 Ιανουαρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:431
Μοίρασέ το

 

Οι διακοπές συνεχίζονται το τριήμερο των Φώτων με υψηλές πληρότητες

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το πρώτο τριήμερο του νέου έτους, το τριήμερο των Φώτων αγγίζουν το 85%.

 

Οι διακοπές συνεχίζονται το τριήμερο των Φώτων

 

Αποτελούν πρόκληση τα όσα θα διαβάσετε στο παρακάτω ρεπορτάζ, κι αυτό γιατί αποδεικνύεται πως ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό αυτού του λαού, ζει με … ΑΡΠΑΧΤΕΣ και δεν έχει αντιληφθεί καν πως το υπόλοιπο ποσοστό, πένεται… ζει δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας…

Και είναι πρόκληση, γιατί αυτό το ποσοστό του λαού που διακοπιάζεται σε εποχές τραγικές οικονομικά, είναι αυτό που οδηγεί την Ελλάδα στο γκρεμό…

Ο μισθοσυντήρητος και ο συνταξιούχος των 500 – 600 – 700 ευρώ, δεν μπορεί να επιβιώσει… ούτε μπορεί να φοροδιαφύγει…

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΜΩΣ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Η φετινή χειμερινή σεζόν ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όσο και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου όπου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών, ενώ, υψηλές πληρότητες καταγράφηκαν σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου.

Θα πρέπει να τονίσουμε η σεζόν στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας ξεκινάει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, από τα τέλη Οκτωβρίου και διαρκεί έως και τα μέσα – τέλη Φεβρουαρίου. Η «φουλ» σεζόν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι κυρίως το χρονικό διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανίων, καθώς και τα διήμερα – τριήμερα που ξεκινούν ιδιαίτερα από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τα τέλη Ιανουαρίου.

Το ταξίδι στο βουνό ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τις πληρότητες που καταγράφηκαν στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για τις εορταστικές ημέρες, για  ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι άκρως εντυπωσιακά και σε πολλούς προορισμούς άγγιξε ακόμη και το 100%.

Ενώ, μεγάλη κινητικότητα καταγράφηκε και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως στη Καλαμάτα, στο Ναύπλιο, στη Ναύπακτο, καθώς και σε ορεινά – «πρωτοεμφανιζόμενα» χωριά της Αχαΐας (Κάτω & Άνω Βλασία, Περιθώριο, Ζαρούχλα) και της Αρκαδίας (Τρόπαια, Προσήλια).

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιων μισθώσεων για αυτοτελή διαμερίσματα/κατοικίες, οι διακοπές συνεχίζονται το πρώτο τριήμερο της νέας χρονιάς, το τριήμερο των Φώτων προ-κρατήσεις που στους δημοφιλείς προορισμούς είναι άνω του 85% και αγγίζουν ακόμη και το 99%.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το πρώτο τριήμερο του νέου έτους, το τριήμερο των Φώτων (6/1-8/1) αγγίζουν το 85%. Το συνολικό κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 420€ έως 780€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 58τμ κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά chalet 70τμ.

Στο Μέτσοβο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή. Πλέον, το ορεινό «χωριό» της Ηπείρου, καταγράφει προ-κρατήσεις στο 87% για το τριήμερο των Φώτων. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 353€ έως 654€ . Η ανώτερη τιμή αφορά μεζονέτα σε απόσταση 180μέτρων από τη κεντρική πλατεία και μπορεί να φιλοξενήσει 4 έως 6 άτομα.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγναντίας. Παράλληλα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας.

Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 94% με μόλις 22 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 187€ έως 400€ για κατοικίες 45τμ-65τμ σε απόσταση έως 100-150μέτρα από το κέντρο της Πόλης.

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 94%, με τις  ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 588€ έως 887€.  Η ανώτατη τιμή αφορά διαμερίσματα με 3 Υ/Δ που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 8 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο τω Φώτων αγγίζουν το 85%, με τις  ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 230€ έως 423€.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με τις προ-κρατήσεις  στη Δημητσάνα, το Βυτίνα, τη Στεμνίτσα και τα Λαγκάδια, να κυμαίνονται από 85% έως και 90% για το τριήμερο των Φώτων. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες.

Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις στους Αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 306€ έως και 803€.  Οι Αρκαδικοί προορισμοί, διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80τμ -120τμ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και να βρεθούν κοντά στη φύση όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας όσο και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 94% με το κόστος για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 400€ έως 652€.

Η Καλαμπάκα, αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 99%, με το κόστος να κυμαίνεται από 376€ έως 478€ για δυο διανυκτερεύσεις. Η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία με 3 Υ/Δ, κατάλληλη για 6-8άτομα.

Υψηλά ποσοστό προ-κρατήσεων καταγράφονται και στα ορεινά της Μαγνησίας. Στη Μακρινίτσα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 90% με το κόστος διαμονής για δυο  διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 494€ έως και 656€ για κατοικίες με 3 Υ/Δ. Στη Πορταριά, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες αγγίζουν το 93% με το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 470€ έως 490€.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 75%. Από το σύνολο των 637 εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πλέον για το τριήμερο των Φώτων  διατίθενται προς μίσθωση 160 κατοικίες. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 122€ έως 170€ για κατοικίες 50τμ-65τμ σε απόσταση έως 400 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 52% για το τριήμερο των Φώτων. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 304 ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 140€ έως 192€.

Η Ναύπακτος, ο προορισμός που κέρδισε έδαφος εν μέσω πανδημίας και παράλληλα διαθέτει χειμερινούς και θερινούς προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αχαϊκή πρωτεύουσα τη Πάτρα και παράλληλα προσεγγίσιμος μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τους Αθηναίους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 56% . Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή/και 4μελή παρέα, κυμαίνεται από 160€ έως 190€ για το σύνολο του τριημέρου.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι βασικός ρυθμιστής του κόστους διαμονής σε αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης αλλά και η διαθεσιμότητα ακινήτων. Πλέον, καταγράφουμε αυξημένες τιμές ακόμη και άνω του 20%-25%  σε σχέση με τα τέλη του Νοέμβριο, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι θα εναπομείναντα προς μίσθωση ακίνητα πλέον είναι μεγαλύτερης επιφάνειας, αλλά και λόγο της υψηλής κινητικότητας που καταγράφεται ήδη.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ – ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ –

2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ €

 

ΠΡΟ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

AIRBNB

6/1- 8/1

ΑΡΑΧΩΒΑ 420-780 85%
ΜΕΤΣΟΒΟ 353-564 87%
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 588-887 94%
ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ 435 90%
ΒΥΤΙΝΑ 306-705 88%
ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ 823 85%
ΛΑΓΚΑΔΙΑ 414 85%
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 400-652 94%
ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ 494-656 90%
ΠΟΡΤΑΡΙΑ 470-490 93%
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 187-400 94%
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 99%
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 376-478 99%
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 122-170 75%
NAYΠΛΙΟ 140-192 52%
ΝΑΥΠΑΚΤΟ 160-190 56%
TΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 230-426 85%

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία. *Αρχοντικό/Διαμέρισμα  για 6-8 άτομα , 3- 4 Υ/Δ

 

Πηγή

Προβολές : 431


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα