Αυτή είναι η... “αριστεία” του Μητσοτάκη...

Αυτή είναι η... “αριστεία” του Μητσοτάκη...

16 Δεκεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:600
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και … αηδιάζω…

Αυτός είναι ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους!

Από το σκάνδαλο των υποκλοπών, στο Περιβόλι της Παναγίας!

Αυτή είναι η … “αριστεία” του Μητσοτάκη…
Άντε να δούμε, πότε θα οργιστεί η Παναγιά για τις συνεχείς ασέλγειες στο Περιβόλι Της, και θα τους πάρει τα κεφάλια…
Καλλιόπη Σουφλή

Δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε το όνομα του νέου διοικητή του Αγίου Όρους.

Την θέση αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Υποδιοικητής της ΕΥΠ, Αναστάσιος Μητσιάλης ο οποίος ήταν και αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι λόγω της θεσμικής θέσεις που κατείχε, ο κ. Μητσιάλης είχε προταθεί ως μάρτυρας στην εξεταστική για την υπόθεση τωνυποκλοπών, από το ΠΑΣΟΚ.

Πέραν φυσικά της συνάντησης που είχε με τον τότε πρόεδρο της εξεταστικής, Γιάννη Κεφαλογιάννη,σε εστιατόριο του Κολωνακίου, ουδείς μπορεί να του καταλογίσει κάτι επιλήψιμο. Αλλά το να τρώει ένας προτεινόμενος μάρτυρας με τον πρόεδρο της επιτροπής, το λες και «παράταιρο».

Ο Αναστάσιος Μητσιάλης

Όταν όμως ένας άνθρωπος ο οποίος ενεπλάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αναλαμβάνει μία τέτοια θέση, τα ερωτηματικά πλέον είναι συντριπτικά…

Έγραφε συγκεκριμένα η εφημερίδα Δημοκρατία:

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η είδηση περί τοποθέτησης του πρέσβη εν αποστρατεία -και μέχρι πρότινος υποδιοικητή της ΕΥΠ- Αναστάσιου Μητσιάλη στη θέση του επικεφαλής του Αγίου Ορους. Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί εντόνως στα δημοσιογραφικά και τα πολιτικά πηγαδάκια ότι πρόκειται για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο στη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει ήδη αποφασίσει ότι εκείνος θα είναι ο νέος πολιτικός διοικητής της Αθωνικής Πολιτείας, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αναστάσιος Μητσιάλης επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η πληροφορία έχει προκαλέσει εύλογες συζητήσεις, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε εμπλακεί και στη δυσώδη υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών φίλων και αντιπάλων, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, ακόμη και στελεχών του στρατεύματος.

 

Μάλιστα, κατά την προανακριτική επιτροπή που είχε συσταθεί στη Βουλή πριν από έναν χρόνο, το ΠΑΣΟΚ τότε είχε προτείνει να κληθεί ως μάρτυρας, ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία είχε βάλει και σε εκείνον, όπως και στην κλήση δεκάδων άλλων προσώπων, μπλόκο. Την επίμαχη περίοδο κατείχε τη θέση του τρίτου υποδιοικητή στην ΕΥΠ, ωστόσο στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την Κατεχάκη με κυβερνητική διάταξη μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το όνομα του Αναστάσιου Μητσιάλη, πάντως, έχει απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα και στο παρελθόν. Κι αυτό διότι την περίοδο που είχε προσκληθεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από τον Νίκο Ανδρουλάκη εθεάθη να γευματίζει με τον βουλευτή Ρεθύμνου της Ν.Δ. και πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Κεφαλογιάννη!

Η αποκάλυψη τότε είχε προκαλέσει σάλο, καθώς η κοινή λογική επιβάλλει πως οι κύριοι Κεφαλογιάννης και Μητσιάλης θα έπρεπε να αποφεύγουν κάθε επαφή, πόσο μάλλον σε δημόσια θέα.

 

Οπως τότε, έτσι και τώρα απορεί κανείς με το «γαλάζιο» θράσος, το οποίο περισσεύει, με τον πρωθυπουργό να προορίζει για διοικητή του Αγίου Ορους έναν εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί.

 

Και όλα αυτά σαν να μην τρέχει τίποτα!

 

 

Πηγή

Προβολές : 600


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα