Αυτή την ανάρτηση, αποθηκεύστε τη, γιατί αποκαλυπτει με ντοκουμέντα ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αυτή την ανάρτηση, αποθηκεύστε τη, γιατί αποκαλυπτει με ντοκουμέντα ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

26 Ιουλίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,134
Μοίρασέ το

 

Διαφέρει παρασάγγας αυτή η ανάρτηση με τις άλλες αναρτήσεις…

Σ’ αυτήν είναι συγκεντρωμένο ένα τεράστιο αποκαλυπτικό υλικό, για τον τρόπο που η Ελλάδα οδηγείται στην καταστροφή.

Υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ εφευρέτες που έχουν παρουσιάσει εξαιρετικές πατέντες προστασίας της χώρας μας… και οι εφευρέσεις τους, πετάχτηκαν στα σκουπίδια… 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΖΕΣ…

Θεωρώ πως αυτή η ανάρτηση δίνει πολλές εξηγήσεις για το πως και γιατί η Ελλάδα οδηγείται στον γκρεμό και στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ…

Αυτή η ανάρτηση, δεν είναι για να την … ξεπετάξετε… είναι για μελέτη και αποθήκευση, μήπως και έρθει η ώρα που όλοι όσοι συνέβαλαν στην καταστροφή της…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Προτείνω να μπείτε στην πηγή στο τέλος της ανάρτησης, που τα στοιχεία είναι με τα ντοκουμέντα της…

 

 

  1. 1.   ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΝΑΡΚΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ. (ΘΕΜΑ 1ο)

 

ΣΚΟΠΟΣ μου, όταν ξεκίνησα να υλοποιώ την ιδέα – σχεδιασμό μου, το 1997, ήταν η αναβάθμιση πεπαλαιωμένου στρατιωτικού υλικού (αντιαρματικές και κατά προσωπικού νάρκες στρατού ξηράς, τεχνολογίας δεκαετίας του 50) με σκοπό την  αύξηση της αποτελεσματικότητας της εθνικής άμυνας αλλά και η προσπάθεια αποφυγής πρόσθετου κόστους καταστροφής του πεπαλαιομένου αυτού υλικού.

 

Την 19η Δεκ 1997 , με επίσημη αναφορά μου, υποβάλλω πρόταση για την αναβάθμιση 1.500.000 ναρκών παλαιάς τεχνολογίας (1940) του Στράτου ξηράς, σε έξυπνες νάρκες, με δικά μου έξοδα και δική του εργασία…  Ζητούσα μόνο να μου διαθέσουν χώρο και κάποιες νάρκες για πειραματισμό , που ούτως ή άλλως ήταν για καταστροφή, προκειμένου να δοκιμασθεί αυτή η ιδέα…  Ακόμα και τις εκρήξεις θα τις έκανα μόνος μου. Είχα την ειδικότητα και τη γνώση.

 

Με επίσημο έγγραφο την 12 Νοε 97 με καλούν στο ΓΕΣ (υπόψη ότι ήμουν για 2 χρόνια εκτός υπηρεσίας, σαν μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πολυτεχνείο  Κρήτης) να αναπτύξω τις απόψεις μου.  Συντάσσεται έγγραφο ( εσωτερικό έγγραφο που υπογράφουν όλοι όσοι το διαβάζουν, καταγράφοντας τις απόψεις τους) το οποίο φυσικά χαρακτηρίζεται ΑΠΟΡΡΗΤΟ, και στο οποίο αναφέρεται σαφώς ότι θα υπάρξει άμεσο κέρδος για το δημόσιο ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δραχμών…  Υπήρχαν 13 υπογράφοντες. ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ (Φ.Ε.Ε.) ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ …ΑΠΟΡΡΗΤΟ. Οι 12 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ –  μέχρι και τον Α’ υπαρχηγό (ο οποίος είχε γνώση του θέματος γιατί ήταν του όπλου Μηχανικού, που έχει την αρμοδιότητα των χειρισμού ναρκών) υπέγραψαν ΝΑΙ. Ο 13ος Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ διαφώνησε.  Αυτά βέβαια τα μαθαίνω ανεπίσημα από συνάδελφο το 2007. Μετά 10ετία. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ομίχλη φόβου έχει καλύψει το θέμα.

 

Επίσημα γίνομαι αποδέκτης ενός απλού απαντητικού εγγράφου (αυτό της  16 Απρ 98 ).

 

Υπόψη ότι με προσωπική του επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο επιβλέπων καθηγητής στο μεταπτυχιακό μου κος Aπόστολος Δόλλας, αναφέρει στον Υπουργό Αμυνας ότι η πρότασή μου είναι δυνατόν να υλοποιηθεί άμεσα και θα ήταν χαρά του να βοηθήσει στην υλοποίηση… ( η παρακάτω δημοσιευμένη επιστολή του της 28- 7 –  97).  Είχα μάλιστα υποβάλλει και ειδική μελέτη για τον τρόπο ανάπτυξης της πρωτογενούς εργασίας, ώστε να μην ανατεθεί το έργο στον ιδιωτικό φορέα και δεν τελειώσει ποτέ…

Μάλιστα ο αγαπητός μου καθηγητής, που τόσο με βοήθησε και στον οποίο χρωστάω πολλά, ήλθε στην Αθήνα και συμμετείχε σε διημερίδα του ΓΕΕΘΑ σχετικά με νέες τεχνολογίες, παρουσιάζοντας τη σχετική πρόταση, αλλά πολύ κομψά μιάς και το θέμα δεν έπρεπε να δει το φως της δημοσιότητας τότε.  Εδώ είναι η σχετική παρουσίαση.  Aς διαβασθούν οι προτάσεις και μόνο.  ΔΙΠΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, είναι τεχνολογία που μπορεί να αναπτυχθεί για ειρηνικούς σκοπούς αλλά να μεταπέσει εύκολα και γρήγορα σε αντίστοιχη για την Εθνική Αμυνα.

Ο κύριος Δόλλας τόνισε ενώπιον Υπουργού Εθνικής Αμύνης τότε, ότι θα βοηθούσε το ΓΕΣ σε κάθε προσπάθειά του.

Η μελέτη αυτή και μόνο με απασχόλησε 2 μήνες από το μεταπτυχιακό μου έργο.  Καλοκαίρι στα Χανιά και εγώ έγραφα μελέτη για να γεμίσω τα καλάθια των αχρήστων…  των αχρήστων…

 

Το γιατί δεν έκανε δεκτή την πρόταση – εισήγησή μου (μόνος …) ο τότε Α/ΓΕΣ (Στρατηγός Παναγιωτάκης), δεν αναφέρθηκε ποτέ.  Ανεπίσημα έμαθα το 2001 από ένα έμπορο όπλων που εργαζόταν παλαιότερα σε Ελληνική εταιρεία που συνεργαζόταν με εταιρεία κατασκευής ναρκών και λοιπών πυρομαχικών, με κάποιο γνωστό εργοστάσιο μικρής χώρας στην κεντρική Ευρώπη. Πιθανότατα όταν για κάποιο λόγο έπαψε η συνεργασία μαζί τους, ο κύριος αυτός με πλησίασε μέσω τρίτου προσώπου, αξιωματικού.  Είχε γίνει γνωστή η πρότασή μου στον ιδιωτικό τομέα και πολλοί φοβήθηκαν ότι θα χάσουν …  από τις νέες παραγγελίες ‘έξυπνων ναρκών’ που ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να γίνει.  Η ανάγκη ήταν δεδομένη με το υπάρχον υλικό να είναι (ήταν) πανάρχαιο.

 

 ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ  OMΩΣ ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΜΙΣΘΟΥΝ ;   

 

 

19/02/2010 – 12:35 Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2017 – 14:59 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαθρεμπόριο ελληνικών ναρκών σε αφρικανικά κράτη από Βούλγαρους!

  

Μια υπόθεση που εμπλέκει την χώρα σε διεθνές κύκλωμα λαθρεμπόριου όπλων και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr. Η υπόθεση αφορά το λαθρεμπόριο αμερικανικής κατασκευής ναρκών του Ελληνικού Ξηράς οι οποίες κατέληξαν σε … αφρικανικά κράτη τα οποία σπαράσσονται από εμφύλιες συγκρούσεις (Σομαλία, Σουδάν κλπ), ενώ έπρεπε να είχαν καταστραφεί!  

 

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και ήδη έχουν εμπλακεί οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, και η ΕΥΠ. Το τεράστιο θέμα αποκαλύφθηκε ότι περιήλθαν σε γνώση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφορίες για ένα φορτίο ναρκών που θα ξεκινούσε από την Βουλγαρία με προορισμό το Σουδάν ή την Σομαλία.

Το πλοίο εντοπίστηκε και ξεκίνησε η παρακολουθησή του από δορυφόρο. Για την υπόθεση ενδιαφέρον έδειξε και η ισραηλινή Μοσσάντ, αφού δεν ήταν εκ των προτέρων γνωστός ο προορισμός του σκάφους και υπήρχε κίνδυνος να καταλήξει σε τρομοκρατικές ομάδες. Όταν το πλοίο πέρασε το Σουέζ και κατευθύνθηκε προς την Ανατολική Αφρική ήταν σαφές πλέον ότι όδευε προς τις αφρικανικές ακτές.

Με επιχείρηση-αστραπή αμερικανικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν το σκάφος, προχώρησαν σε έρευνα του φορτίου του και διαπίστωσαν ότι ήταν φορτωμένο με οπλισμό πάσης φύσεως! Μεταξύ του φορτίου των όπλων διακριβώθηκαν η ύπαρξη μεγάλου αριθμού ναρκών. Από τον έλεγχο που ακολούθησε βάσει των σειριακών αριθμών των ναρκών διαπιστώθηκε ότι αυτές ήταν αμερικανικής κατασκευής και είχαν πουληθεί … στον Ελληνικό Στρατό!

 

Οι αντιδράσεις των Αμερικανών ήταν … σεισμικές, αλλά γρήγορα διαπιστώθηκε οι νάρκες είχαν «σβηστεί από τα μητρώα» του Ε.Σ. καθώς είχαν παραδοθεί στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα για να καταστραφούν!

Τα ΕΑΣ είχαν κερδίσει τον διαγωνισμό καταστροφής ναρκών έναντι της NAMSA  (του ΝΑΤΟϊκού οργανισμού) η οποία είχε δώσει τιμή 2.362.000 ευρώ έναντι των 2.070.000 ευρώ που έδωσαν τα ΕΑΣ αλλά το τελικό ποσό ανέρχεται τελικά στα 3.230.000 ευρώ συν τις επιβαρύνσεις (ΦΠΑ κλπ). Οι νάρκες θα μεταφέρονταν σε βουλγαρικό εργοστάσιο καταστροφής ναρκών. Συγκεντρώθηκαν από 21 στρατιωτικές αποθήκες σε όλη την χώρα. Θα κατέστρεφαν τα πυρομαχικά σε εταιρεία της Βουλγαρίας που ειδικεύεται σε αυτή την εργασία.

Το παράξενο είναι ότι όπως υποστηρίζουν  τα ΕΑΣ δια του διευθύνοντος συμβουλού τους, Κωνσταντίνου Μανούσου, όσον αφορά τον έλεγχο της καταστροφής των ναρκών στη Βουλγαρία, αυτός υποτίθεται ότι εποπτευόταν από αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ.

 

Κάτι όμως που το ΓΕΣ διαψεύδει κατηγορηματικά στο defencenet.gr«Εμείς δεν είχαμε καμία σχέση με τα πυρομαχικά μετά την έξοδό τους από την Ελλάδα. Παρακολουθούσαμε την πορεία τους μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οπότε και τα παραλάμβαναν οι Βούλγαροι του εργοστασίου. Από εκεί και πέρα δεν ξέραμε τι γινόταν». Σε έρευνα που κάναμε επιβεβαιώσαμε ότι το ΓΕΣ έχει δίκιο…

Το τι γινόταν, είναι πλέον σαφές: Οι νάρκες παραδίδονταν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τις έπαιρναν οι Βούλγαροι μεταφέρονταν στο εργοστάσιο, παρέμεναν κάποιο χρονικό διάστημα στις εγκαταστάσεις της βουλγαρικής εταιρείας, όπου εκδίδονταν τα σχετικά πρωτοκόλλα καταστροφής (ψεύτικα φυσικά) εν συνεχεία φορτώνονταν σε φορτηγά, μεταφορτώνονταν στο πλοίο και ταξίδευαν προς την Αφρική!

Πηγή προσκείμενη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η οποία ερωτήθηκε σχετικά (αφού τα ΕΑΣ εποπτεύονται από το ΥΠΕΘΑ) δήλωσε στο defencenet.gr: «Έχουμε μία γενική ενημέρωση για το θέμα. Φυσικά αμέσως σταμάτησαν οι αποστολές προς την Βουλγαρία».

https://www.pronews.gr/koinonia/11069_apokleistiko-lathremporio-ellinikon-narkon-se-afrikanika-krati-apo-voylgaroys

 

Ο ΘΕΜΑ ΔΙΕΡΕΥΝΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αυτοί είναι οι αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΣ που πήραν μίζες για τα εξοπλιστικά, όπως κατήγγειλε ο επιχειρηματίας Ευσταθίου

Ο 82χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Ευσταθίου ομολόγησε ότι για την κατάρτιση των αμαρτωλών συμβάσεων στα εξοπλιστικά έδωσε μίζες στον πρώην αρχηγό ΓΕΝ ναύαρχο Γιώργο Θεοδωρουλάκη που δεν βρίσκεται στη ζωή, και στον πρώην αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη, ενώ έδωσε ονόματα και άλλων αξιωματικών.

Αξιωματικός των υποβρυχίων ο Γιώργος Θεοδωρουλάκης στις αρχές της δεκαετίας του ’80 αποσπάστηκε στο ελληνικό κλιμάκιο στα ναυπηγεία της Η.D.W. στο Κίελο της Γερμανίας όπου και γνώρισε και παντρεύτηκε τη Σαμπίνα, κόρη Γερμανού αξιωματικού του στρατού που υπηρετούσε στην ίδια περιοχή.

Ο Γιώργος Θεοδωρουλάκης διήγε βίον ασκητικό και διέμενε με την τετραμελή οικογένειά του σε ένα λιτό μικροαστικό διαμέρισμα της Αγίας Παρασκευής. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 επί υπουργού Τσοχατζόπουλου καταλαμβάνει τις θέσεις του Αρχηγού Στόλου και εν συνέχεια του Αρχηγού ΓΕΝ.

Σημειωτέον είναι η κρίσιμη εποχή του η Ελλάδα αποφασίζει για τον τύπο και την προμήθεια των υποβρυχίων. Ο ανταγωνισμός ειναι σκληρός. Γερμανοί, Αμερικανοί, Γάλλοι και Βρετανοί συναγωνίζονται για το ποιος θα κερδίσει το πρόγραμμα. Οι «υποβρύχιοι» αξιωματικοί του Ναυτικού, γερμανοτραφείς στο σύνολό τους, προκρίνουν με «κλειστά μάτια» τα γερμανικά υποβρύχια, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα και το Μαξίμου.

Η περίπτωση του Κ. Παναγιωτάκη

Ο Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης έμοιαζε περισσότερο με διανοούμενο παρά με στρατιωτικό, γράφει ο Δήμος Βερύκιος στο Εθνος. Λόγιος – ποιητής και συνάμα στρατιώτης δεν εκδήλωνε τάσεις προβολής και δεν τον διακατείχε η μανία της εξουσίας. Η οικογένειά του είχε μείνει στην Αμερική από την εποχή που ήταν στρατιωτικός ακόλουθος στην Ουάσιγκτον. Πραγματικός ασκητής με ένα πιάτο χόρτα συνήθιζε να τρέφεται για μία ολόκληρη μέρα. Καθε άλλο παρά έδειχνε ότι μπορεί να έχει σχέση με το χρήμα γι’ αυτό και όσοι τον γνώριζαν καλά έπεσαν από τα «σύννεφα» με την καταγγελία Ευσταθίου.

Ο Παναγιωτάκης δεν έκανε εύκολα τα χατίρια – ρουσφέτια της πολιτικής ηγεσίας γι’ αυτό και αποστρατεύθηκε σχετικά πρόωρα. Στον Ακη Τσοχατζόπουλο, αν και τον είχε επιλέξει για αρχηγό ΓΕΣ, δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη όπως ο Θεοδωρουλάκης. Μάλιστα ο Ακης είχε πάρει από φόβο τον Παναγιωτάκη, που τον αποκαλούσε «χάρο», σύμφωνα με το Εθνος. Παρ’ όλα αυτά, όπως παρατηρούν οι πιο δύσπιστοι, όλες οι μεγάλες επιλογές για τους εξοπλισμούς είχαν περάσει με τη σύμφωνη γνώμη τής τότε πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. 

Πηγή: iefimerida.gr

https://www.iefimerida.gr/news/137603/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CE%AF-%CE%B3%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AE%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-%CE%BF-

ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟ

Θλίψη, ντροπή και αηδία προκαλεί η από 16η Ιανουαρίου 2019 ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης ότι είναι ένοχος ο Επίτιμος Αρχηγός του Ελληνικού Στρατού κ.Παναγιωτάκης Κωνσταντίνος (https://www.iapopsi.gr/21-enochoi-8-athooi-gia-ta-ypovrychia) για την κατηγορία της “ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων κατ’ εξακολούθηση, έχοντας μάλιστα συστήσει και εξωχώρια εταιρεία”.  (https://www.iapopsi.gr/to-ypovrychio-paichnidi-tis-mizas)

 

 

 

21 ένοχοι, 8 αθώοι για τα υποβρύχια

Η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το σκάνδαλο με τις «υποβρύχιες» μίζες

Από Ν. ΤΣ.  15:00 – 16/01/2019 Τελευταία Ενημέρωση 17:08 – 17/01/2019

https://www.iapopsi.gr/21-enochoi-8-athooi-gia-ta-ypovrychia/

 Την ενοχή 21 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυχίων αποφάσισε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (16/1) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Αντίθετα το δικαστήριο έκρινε αθώους 8 κατηγορούμενους, για την ίδια υπόθεση.

Ένοχοι κρίθηκαν επιχειρηματίες και στρατιωτικοί, που φέρονται εμπλεκόμενοι στη διαδρομή του «μαύρου χρήματος», που δόθηκε, για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και τα στελέχη ελβετικής τράπεζας, μέσω της οποίας διοχετεύονταν οι μίζες.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, που κρίθηκαν ένοχοι είναι ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, που έσπασε το «βραχιολάκι» γεωεντοπισμού και εξαφανίστηκε.

Την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ, οι συνήγοροι υπεράσπισης αγόρευαν για να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους πελάτες τους, προκειμένου στη συνέχεια το δικαστήριο, να προχωρήσει στην επιμέτρηση των ποινών.

Η απόφαση ανά κατηγορούμενο

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ΑΘΩΟΙ κρίθηκαν οι εξής 8 κατηγορούμενοι:1) Μανώλης Σαρτζετάκης, 2) Ευάγγελος Παππάς, 3) Ευάγγελος Εμμανουήλ, 4) Αλέξανδρος Παπαντωνίου, 5) Σπύρος Τραυλός, 6) Πάνος Γερμανός, 7) Γεώργιος Νικολάου, 8) Αντώνης Χάγιας.

 

Αντίστοιχα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε ΕΝΟΧΟΥΣ του παρακάτω 21 κατηγορούμενους:

Αντώνης Κάντας, ένοχος όπως κατηγορείται για παθητική δωροδοκία.

Παναγιώτης Ευσταθίου, ένοχος για ενεργητική δωροδοκία, αθώος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Γιώργος Αθανασάκης, ένοχος παθητική δωροδοκία.

Αλέξανδρος Μαδωνής, ένοχος όπως κατηγορείται.

Παναγιώτης Παπαθανασίου, ένοχος όπως κατηγορείται.

Κωνσταντίνος Τζιώτης, ένοχος όπως κατηγορείται.

Βασίλης Δημητριάδης, ένοχος όπως κατηγορείται.

Παύλος Νικολαΐδης, ένοχος όπως κατηγορείται.

Γιώργος Πιντέλας, ένοχος ενεργητικής δωροδοκίας.

Γιώργος Σκάρλας, ένοχος ενεργητικής δωροδοκίας.

Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης, ένοχος όπως κατηγορείται.

Ελευθέριος Ψευδοοικονόμου, ένοχος νομιμοποίησης, απαλλαγή λόγω παραγραφής για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Φάνης Λυγινός, ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Σπύρος Μεταξάς, ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Γιάννης Μπέλτσιος, ένοχος άμεσης συνέργειας στην παθητική δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου, αθώος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες..

-Σωτήρης Εμμανουήλ, ένοχος παθητικής δωροδοκίας, ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Ιωάννης Μανωλέμης, ένοχος όπως κατηγορείται

Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ένοχος άμεσης συνέργειας σε ενεργητική δωροδοκία, ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Μιχάλης Ματαντός, ένοχος άμεσης συνέργειας σε ενεργητική δωροδοκία.

-Μιχάλης Φιλιππίδης, ένοχος άμεσης συνέργειας στη δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

 

 

 

 

Το… υποβρύχιο παιχνίδι της μίζας

Από Θ. Π.  21:36 – 26/10/2018 Τελευταία Ενημέρωση 13:18 – 29/10/2018

 https://www.iapopsi.gr/to-ypovrychio-paichnidi-tis-mizas/

«Έπαιρναν μίζες και προχωρούσαν σε ενέργειες, που είχαν αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι προσφορές άλλων εταιρειών». Με αυτά τα λόγια η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κα Παντελάκη περιέγραψε το… παιχνίδι της μίζας, για έξι ακόμη από τους 32 κατηγορούμενους, για τις συμβάσεις των υποβρυχίων και ζήτησε την ενοχή τους για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ ζήτησε να κυρωθεί αθώος ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Της Πωλίνας Βασιλοπούλου

Ήδη η εισαγγελέας έχει προτείνει ενοχή για 12 και απαλλαγή για 2 εκ των 32 κατηγορουμένων, ενώ εκκρεμεί η πρότασή της για τους υπόλοιπους 18 κατηγορούμενους.

Αναφερόμενη στη σύμβαση για τα υποβρύχια η κα Παντελάκη είπε μεταξύ άλλων ότι «υπογράφηκε στις 3-8-2000 η σύμβαση για την προμήθεια των συστημάτων Στίγκερ». Υπεγράφη, όπως τόνισε, μεταξύ «του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Διεύθυνσης Εξοπλισμών κατηγορούμενου Αντώνη Κάντα και της εταιρείας STN ATLAS, η οποία εκπροσωπείτο από τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Ευσταθίου, σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας ATLAS».

Η κα Παντελάκη αναφέρθηκε στη σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ποσού 160 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, η οποία υπογράφτηκε στις 26-4-2000, αντί περίπου €32.000.000, μεταξύ της εταιρείας EBO (υποκατασκευαστής) και της STN ATLAS. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ζήτησε:

-Nα κηρυχθεί ένοχος για παθητική δωροδοκία ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και νομιμοποίηση κατ’ εξακολούθηση αλλά όχι κατ’ επάγγελμα ο αντισυνταγματάρχης της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ΥΕΘΑ Βασίλειος Δημητριάδης, ο οποίος συμμετείχε στην αξιολόγηση προσφορών, για τα Α/Ω και του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος «προέβη σε πολλές ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί ο αποκλεισμός άλλων εταιρειών πέρα από την ATLAS».

Επίσης, ότι δόθηκε υψηλότερη βαθμολογία στη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία επελέγη για την προμήθεια, που κατοχυρώθηκε σε αυτήν. Το ποσό που ο ίδιος φέρεται ότι έλαβε ήταν €250.000.

Στην πρότασή της η κα Παντελάκη δέχτηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, αλλά όχι της έμπρακτης μετάνοιας, και το δικαιολόγησε λέγοντας ότι:

«Ο Δημητριάδης δεν αποδέχθηκε ότι τα χρήματα προήλθαν από άδικη δραστηριότητα, η εισαγγελέας δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι επεστράφησαν από τον ίδιο τα χρήματα, αλλά από τον Ευσταθίου, και γι’ αυτό δεν προτείνει την αναγνώριση του ελαφρυντικού της έμπρακτης μετάνοιας».

 

Δριμύ κατηγορώ από την εισαγγελέα

Για τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη, η πρόταση της εισαγγελέως ήταν ένα δριμύ κατηγορώ, καθώς τόνισε ότι: «Ο κατηγορούμενος τέλεσε τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και νομιμοποίηση εσόδων κατ’ εξακολούθηση, αλλά όχι κατ’ επάγγελμα. Έκανε την εισήγηση κατακύρωσης της προμήθειας του συστήματος, ενώ από την ακροαματική διαδικασία και από την κατάθεση και το πόρισμα Βλάχου προέκυψε κίνηση χρημάτων από τους λογαριασμούς του κατηγορουμένου Ευσταθίου σε λογαριασμούς του κατηγορούμενου Παναγιωτάκη, αλλά και το ότι ο ίδιος είχε συστήσει εξωχώρια εταιρεία. Η εισαγγελέας πρότεινε να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου».

Ως προς τον κατηγορούμενο Ευάγγελο Παππά, αντισυνταγματάρχη του ΓΕΣ, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί αθώος. Είπε: «Ήταν αρχισυνταγματάρχης πυροβολικού και συμμετείχε στην επιτροπή αξιολόγησης προσφορών και συστημάτων. Προχώρησε σε ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι προσφορές άλλων εταιρειών. Έτσι, έγινε εφικτή η επιλογή τής εν λόγω εταιρείας για την προμήθεια. Προσκόμισε στοιχεία ότι είχε σχέση υπαλληλική με τον Ευσταθίου.

Εργάστηκε κατά το χρονικό διάστημα 2001-2007 για λογαριασμό της εταιρείας του. Στο ακροατήριο ανέπτυξε το κατά πόσο το σύστημα αυτό πλεονεκτούσε σε σχέση με άλλα και γι’ αυτό το αξιολόγησε έτσι και προχώρησε στην υπογραφή, για να επιλεγεί ένα σύστημα ωφέλιμο. Έχει αμφιβολίες για την ενοχή του και το δικαστήριο πρέπει να τον κηρύξει αθώο».

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαστικά εις βάρος του Ευσταθίου.

Για τον κατηγορούμενο Ελευθέριο Ψευδοοικονόμου, συνταγματαρχη ΓΕΣ, η κα Παντελάκη τόνισε:

«Ήταν συνταγματάρχης στη ΓΔΕ. Συμμετείχε στην επιτροπή αξιολόγησης προσφορών και στην υποεπιτροπή για την τεχνική αξιολόγηση συστημάτων Στίγκερ.

Προέβη σε ενέργειες στο πλαίσιο της ιδιότητάς του που είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν προσφορές άλλων εταιρειών και έτσι κατέστη εφικτή η επιλογή του συστήματος για την εν λόγω προμήθεια. Κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων μόνο. Η εισαγγελέας δεν έχει πειστεί από τους ισχυρισμούς του. Δεν προσκόμισε στοιχεία για να αιτιολογήσει την προέλευση των χρημάτων. Πρέπει να κηρυχθεί ένοχος όχι για κατ’ επάγγελμα τέλεση της πράξεως, αλλά κατ’ εξακολούθηση».

Για τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΕΒΟ Παύλο Νικολαΐδη, η πρόταση της εισαγγελέως ήταν επίσης καταδικαστική, καθώς τόνισε: «Ήταν αντιπρόεδρος ΔΣ της ΕΒΟ. Συνυπέγραψε το πρακτικό της εταιρείας που αφορά τη σύμβαση με την STN ATLAS. Με την ενέργειά του αυτή, ενεργοποιήθηκε η κύρια σύμβαση. Δεν βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς του βάσει της εκθέσεως Βλάχου. Τέλεσε όμως την πράξη για την οποία κατηγορείται. Η άμεση σχέση του με τους Πιντέλα και Σκάρλα και η μεταξύ τους μεταφορά χρηματικών ποσών, ήταν για να βοηθηθεί ο Νικολαΐδης. Από τη σχέση αυτών των τριών φαίνεται ότι ο Νικολαΐδης ήταν ο ιθύνων νους και σε αυτόν οδηγούντο τα χρήματα αυτά. Πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για παθητική δωροδοκία ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και νομιμοποίηση κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα».

Για τον κατηγορούμενο Γιώργο Πιντέλα, στέλεχος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, η κα Παντελάκη τόνισε: «Κατηγορείται για νομιμοποίηση από κοινού με τον Σκάρλα. Ο Πιντέλας ήταν δικαιούχος λογαριασμών στην τράπεζα Paribas, διαχειριζόταν τους λογαριασμούς που ανήκαν στον Σκάρλα. Το πόρισμα του Βλάχου και η κατάθεσή του, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί. Πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων στην παθητική δωροδοκία του Νικολαΐδη κατ’ εξακολούθηση και όχι κατ’ επάγγελμα».

Για τον κατηγορούμενο Γιώργο Σκάρλα, υπάλληλο της ΕΒΟ με προϊστάμενο το Νικολαΐδη, η εισαγγελέας είπε ότι «τον βαρύνει νομιμοποίηση εσόδων από κοινού με τον Πιντέλα, καθώς τον λογαριασμό του φέρεται ότι διαχειριζόταν ο Πιντέλας. Τον βαρύνει νομιμοποίηση εσόδων από κοινού με Πιντέλα κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Τέλεσε τα αδικήματα αυτά. Τέλεσε νομιμοποίηση από παθητική νομιμοποίηση από παθητική δωροδοκία του Νικολαΐδη κατ’ εξακολούθηση αλλά όχι κατ’ επάγγελμα».

 

 

***********************************************************************************************************************

 

Eξυπνες νάρκες ποτέ δεν αγοράσθηκαν από το ΓΕΣ έκτοτε. Η ιστορία είχε γίνει γνωστή. Φυσικά πάντα υπήρχε και το θέμα της καταστροφής του πεπαλαιομένου στρατιωτικού υλικού.. (των πεπαλαιομένων ναρκών) .   Εδώ ήταν όλο το ‘ψητό’…   Ο Ελληνας  φορολογούμενος πλήρωσε 4.000.000  +  ευρω για την καταστροφή της πρώτης παρτίδας …  Και αυτή είναι μόνο η αρχή βέβαια.  Θα πληρώσει και άλλα. Γιατί σε λίγο θα μας πουν ότι έληξε το όριο ζωής του εκρηκτικού γεμίσματος των υπολοίπων ναρκών (αντιαρματικών κλπ)  και θα πρέπει να τις καταστρέψετε…  

 

Στοιχεία για το θέμα παραθέτω στην ιστοσελίδα http://www.houseofwisdom.gr/cgridocs44.htm  οπου υπάρχει και η σχετική επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα από τους βουλευτές  του ΛΑΟΣ κους ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΡΑΝΤΗ και ΑΛΕΚΟ  ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟ.  

 

Να υπογραμμίσω εδώ ότι με το σύστημα αναβάθμισης που πρότεινα τότε επιλύεται και το θέμα των κατά προσωπικού ναρκών, μιάς και η ηλεκτρονική τεχνολογία σε συνδυασμό με την τεχνική της αναγνώρισης προτύπων (pattern recognition), αδρανοποιεί την νάρκη, ακόμα και αν την πατήσει κάποιος. Μπορεί απλά να θαφτεί και να ενεργοποιηθεί με τηλεχειρισμό σε περίοδο επιχειρήσεων. Όσο είναι θαμμένη και απενεργοποιημένη είναι ακίνδυνη.  

 

 Αλλά αυτό δεν συνέφερε κάποιους που ήδη είχαν καταστρώσει τα σχέδιά τους προκειμένου να πουλήσουν τις νάρκες στην … Βουλγαρία.  

 

Τον Οκτώβριο του 2002  με μεταθέτουν μερικές εκατοντάδες μέτρα …ανατολικότερα στην ΣΔΑ, μεσούσης της περιόδου (μεταθέσεις στελεχών ως γνωστόν αρχίζουν τον Μάρτιο για το στρατιωτικό προσωπικό)  με εντολή του τότε Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, Στρατηγού Αντωνακόπουλου ,  ο οποίος την 2 Μαίου 2018 κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με Κάθειρξη 10 ετών για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον Στρατό Ξηράς.   ‘Η συγκεκριμένη υπόθεση που εκδικάσθηκε αφορά στη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, αναφορικά με τον αποκαλούμενο ως ηλεκτρονικό πόλεμο, η προμήθεια του οποίου – σύμφωνα με την κατηγορία – ανήλθε σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντική ζημία για το ελληνικό δημόσιο.  Το σημαντικότερο είναι ότι αυτή την στιγμή ο Ελληνικός Στρατός, χάρη στα πεπραγμένα των ανωτέρω καταδίκων στερείται σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.’ έγραψε η σχετική εφημερίδα στο σύνσδεαμο: http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/hersaies-dynameis/683824_varies-poines-stin-symmoria-liakoynakoy-16-hronia-ston-idio

 

Η μετάθεσή μου αυτή προκαλεί σχετική επερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων από τον βουλευτή της ΝΔ και μετέπειτα Υπουργό Εθνικής Αμυνας (2005) κο Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο .  Πάμπολλα κακά σχόλια ακολούθησαν την ενέργεια του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Αντωνακόπουλου, όπως αυτή η δημοσίευση στον τύπο. 

 

Στην ΣΔΑ αναφέρω γραπτώς την διαφαινόμενη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που  ετοιμάζεται για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.

 

Τον Μάιο 2005 με την πτώση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση επανέρχομαι στην προηγούμενη θέση μου ως επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης του ΣΔΕΠ / ΓΕΕΘΑ.

 

Ηδη από τις αρχές του 2003 είχα καταθέσει την ιδέα και το σχεδιασμό της αναβάθμισης ναρκών στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και αποκτώ δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το όλο σύστημα, που υπόψη υλοποίησα τελικά με δικά μου έξοδα. Δηλαδή υπήρχε και το σύστημα και η ιδέα και η ευρεσιτεχνία και η καλή μου πρόθεση.  Μία εικόνα του πρώτου πρωτοτύπου συστήματος υπάρχει εδώ.

 

Συνέχισα τις προσπάθειές μου μιας και ήταν σαφές ότι νάρκες ούτε αγοραζόντουσαν , ούτε αναβαθμίζονταν…  Βλέπεται η εταιρεία από τη μικρή χώρα της κεντρικής Ευρώπης απαιτούσε 350.000 δραχμές για κάθε νάρκη, όταν οι συμβατικές κοστίζουν κάτω από 50.000 δραχμές έκαστη.

 

Με σχετικό έγγραφο (αναφορά) που υποβάλλω την  24 Αυγ 2005 στο Γενικό Υπουργείο Εθνικής Αμυνας,   ξαναθέτω άμεσα το θέμα της αναβάθμισης των ναρκών , χωρίς βέβαια να πάρω καμία απάντηση. Μάλιστα θέτω στη διάθεση του ΓΕΕΘΑ 10 εφευρέσεις – συστήματά μου, όλα για να προάγουν την Εθνική Αμυνα, χωρίς να ζητώ τίποτα.

 

Με νέο έγγραφο (αναφορά) που υποβάλλω την  1 Αυγ 2006 στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας,   ξαναθέτω έμμεσα το θέμα της αναβάθμισης των ναρκών, το οποίο έχω εμπλουτίσει με νέες ευρεσιτεχνίες για να αντιμετωπισθεί καλλίτερα το θέμα της αναβάθμισης, χωρίς βέβαια και πάλι να πάρω καμία απάντηση. Μάλιστα επισκέπτομαι 3 φορές τον υπασπιστή του τότε κου Α/ΓΕΕΘΑ θέτοντάς του το θέμα και ζητώντας ακρόαση από τον κο Α/ΓΕΕΘΑ.   Φυσικά ούτε ακρόαση έγινε ούτε τίποτα άλλο…

 

Επανέρχομαι με  έγγραφο (αναφορά) που υποβάλλω την  2  Μαρ 2007 στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, και  ξαναθέτω άμεσα το θέμα της αναβάθμισης των ναρκών , θέτοντας ξανά στη διάθεση του ΓΕΕΘΑ 10 εφευρέσεις – συστήματά μου, όλα για το καλό της Εθνικής Αμυνας, χωρίς να ζητώ πάλι τίποτα.

 

Η  αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ για την αξιολόγηση των  τεχνολογικών εφευρέσεων (Ε’ ΚΛΑΔΟΣ ΓΕΕΘΑ) που έχουν στρατιωτικό ενδιαφέρον με έγγραφό της (12 –  3 – 2007 ) αναγνώρισε την χρησιμότητά όλων των εφευρέσεων – ευρεσιτεχνιών μου, αποφαινόμενη ότι ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,  και πρότεινε την παραπέρα έρευνα του θέματος , χωρίς βέβαια να ασχοληθεί κανείς παραπέρα με το θέμα…

 

Το πιο περίεργο είναι ότι όταν ζήτησα εγγράφως ( 13  – 6 2006 ) από το ΓΕΕΘΑ να γίνει απόρρητη η ευρεσιτεχνία με το σχετικό όπλο μεγάλης ισχύος (ΙΣΧΥΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ) αλλά η απάντηση που πήρα ήταν απογοητευτική … Πιο αστείο ήταν όταν απευθύνθηκα στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΓΔΑΕΤΕ)  για το ίδιο θέμα (εγγραφο  της  2 – 8 – 6 ) όπου και δεν πήρα καμία απάντηση ..

 

Ηδη ετοιμάζομαι να κινηθώ δικαστικά κατά παντός υπευθύνου γιατί οι ενέργειες αυτές παραβαίνουν συγκεκριμένο νόμο του κράτους και τιμωρούνται με 10χρονη κάθειρξη.

 

Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι έχω σχεδιάσει και αναπτύξει συστήματα που αφορούν αναβάθμιση των 1.600.000 περίπου (κατά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Α1) αντιαρματικών ναρκών παλαιάς τεχνολογίας που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός και άγνωστου αριθμού ναρκών κατά προσωπικού που ήδη …κατεστάφησαν.  Μόνο το ποσό των 700 ευρώ ανά νάρκη που θα κερδιθεί αν αυτή αναβαθμισθεί αντί να καταστραφεί (γιατί εκεί οδηγήθηκε ο Ελληνικός λαός από αυτούς που θα πληρωθούν για να τις καταστρέψουν) θα μπορούσε να αποφέρει τεράστιο κέρδος για τον Ελληνα φορολογούμενο και παράλληλα θα μπορούσε να γίνει και κατάλληλη εκμετάλλευση του γεγονότος (πολιτική , στρατιωτική , ανάπτυξης βιομηχανικής Ελληνικής τεχνολογίας , νέες θέσεις εργασίας κλπ).  (700 ευρώ χ 1.600.000 νάρκες  = 1.120.000.000 ευρώ + κόστος καταστροφής χ 1.600.000 νάρκες).

 

Πάνω από  ένα Δισεκατομύριο ευρώ … χωρίς τα υπόλοιπα, πολύ σοβαρά πλεονεκτήματα.  

 

Ηρθα σε επαφή και με την ΠΥΡΚΑΛ (αν και γνώριζα τον εκεί ρόλο που είχε  η εταιρεία από τη μικρή χώρα της κεντρικής Ευρώπης), όπου τελικά με παρέπεμψαν σε … αεροναυπηγούς και χημικούς μηχανικούς… Ακόμα μετά 4 χρόνια περιμένω την απάντησή τους …

 

Απευθύνθηκα και στην ‘ιδιωτική’ πρωτοβουλία όπου είχα την ίδια δυστυχώς αντιμετώπιση…

 

Απευθύνθηκα και στον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού συνδέσμου στην Ελλάδα , τον κο Κρις Σπύρου , αλλά τελικά δεν δέχθηκε ούτε για να με ακούσει…

 

Υπόψη ότι από το 2004. με έχουν πλησιάσει διάφοροι από διάφορες χώρες της μέσης ανατολής και συγκεκριμένη μεγάλη εταιρεία κατασκευής συστημάτων ασφαλείας των ΗΠΑ.  Αφού τους παρουσίασα την ευρεσιτεχνία με την αναβάθμιση των παλαιάς τεχνολογίας ναρκών και τον εντοπιστή εκρηκτικών υλών, ούτε λίγο ούτε πολύ με απείλησαν κιόλας ότι τους χαλώ τη γραμμή παραγωγής με τις ιδέες μου …   Η ίδια η αντιπρόεδρος… Ελληνικής καταγωγής , εκ Κρήτης , ομιλούσα άψογα Ελληνικά …

 

Δεν θέλησα συνεργασία μαζί τους … Δεν επιθυμούσα  κατασκευή των έργων και συστημάτων αυτών με ονόματα ‘made in USA’ ή σε άλλη χώρα της μέσης ανατολής.

 

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο σκοπός μου είναι να το πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η εθνική άμυνα της χώρας μας και η εν γένει ασφάλειά της παράλληλα με την ανάδειξη του μείζονος των αρχαιολογικών θησαυρών της, που ακόμη ευρίσκονται για χιλιετίες θαμμένα στο έδαφος, αλλά και την εξυπηρέτηση του πολίτη όπου αυτό είναι δυνατόν.

 

Αυτή η αναφορά, πλην των άλλων, αφορά και στο πώς αντιμετωπίζεται ο Ελληνας στην ίδια του τη χώρα …Υπήρξε μάλιστα και σχετικό δημοσίευμα για το θέμα αυτό  στον έντυπο τύπο http://www.cgri.gr/publication1.htm και έγιναν αναφορές σε αρκετές εκπομπές του γνωστού δημοσιογράφου κου Χαρδαβέλα στο ALTER TV , στη σειρά εκπομπών ” ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ ” .   >> Δες σχετικό Video

 

Δε θα μιλήσω για το ‘έργο’ υψηλόβαθμου στελέχους του Ελληνικού Στρατού, βαθειά χωμένου στην πολιτική σαπίλα ενός από τα δύο ‘κόμματα’ που πτώχευσαν την Ελλάδα. Δεν του αξίζει να τον λέω καν συμμαθητή μου. Αυτός ο τίτλος δεν του αξίζει καν.  Μόνο ο τίτλος του ψεύτη και του καταχθόνιου.

 

Η αηδία και η σαπίλα που υπάρχει διάχυτη σε όλο το δημόσιο βίο αυτού του τόπου, με έκανε να πάρω μια απόφαση. ΝΑ δωρίσω τις ευρεσιτεχνίες (3 τον αριθμό) που αφορούσαν την αναβάθμιση -ανακατασκετή και εξ ολοκλήρου κατασκευή ηλεκτρονικών ναρκών τελευταίας γενιάς στη Σαουδική Αραβία.    Εδώ δημοσιεύω το έγγραφο που μου απεστάλη προς τούτο.  Οι άνθρωποι στην Σαουδαραβική  Πρεσβεία δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν τους εξηγούσα γιατί θέλω να τους δωρίσω κάτι τόσο σπουδαίο.  Και ίσως ακόμα να μη με έχουν πιστέψει.   Τι να τους εξηγήσω άλλωστε ? Οτι εδώ είναι η πατρίδα των μεγαλύτερων προδοτών της ιστορίας του πλανήτη ? Η γη που γέννησε Εφιάλτες και Πύλιους Γούσηδες ? Η γη που γέννησε αυτούς που φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη, σκότωσαν τον Καποδίστρια, τον πατριώτη μου τον Μπακογιάννη και πόσους άλλους …

Επέλεξα τη Σαουδική Αραβία γιατί έζησα 2 σχεδόν μήνες εκεί εκπαιδεύοντας την αντιτρομοκρατική τους ομάδα σε χρήση τεχνολογιών εντοπισμού εκρηκτικών υλών, των οποίων τεχνολογιών είμαι εφευρέτης. Εκεί είδα το πόσο σοβαροί είναι αυτοί οι άνθρωποι και πόσο διψούν για νέες τεχνολογίες.

 

Για το έργο μου στις Ελληνικές ΕΔ έχει υποστεί πολλές διώξεις, με σπουδαιότερη αυτή της μετάθεσής του τον Οκτ του 2002 από το ΓΕΕΘΑ, μετά από προφανή κυβερνητική εντολή, για το οποίο γεγονός ο τότε βουλευτής και μετέπειτα ΥΕΘΑ κος Σπηλιωτόπουλος έθεσε σχετική επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων. Επανήλθα στο ΓΕΕΘΑ το 2005 , μετά· την  ‘μεταπολίτευση’.

 

   Παρακάτω παραθέτω μερικά στοιχεία σε εικόνες για το συγκεκριμένο θέμα (είναι το θέμα1).  Υπάρχουν  όμως και άλλα ’θέματα’ με το πως λειτουργούν οι Ενοπλες Δυνάμεις αυτής της χώρας, στον τομέα τεχνολογία…. 

 

 Αλλωστε ο ίδιος ο τέως (μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010) Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Β.Βασιλάκος, είχε αναφερθεί σε πρόσωπα που έχουν πάρει «μίζες» για εξοπλισμούς, «αλητήριους και παρασιτούντες» και είχε καταγγείλει πως όταν τον προσέγγισαν για να δεχθεί και ο ίδιος «δώρα» και αρνήθηκε είχε δεχθεί απειλές. Σύμφωνα με άρθρο του www.in.gr   (3-11-10) , ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις καταγγελίες του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Ευάγγελου Βασιλάκου περί δωροδοκηθέντων ανώτερων υπαλλήλων, θα ζητήσει όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει για εξοπλιστικά προγράμματα , το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το 1995.
Φορητή συσκευή ενεργοποίησης αντιαρματικών ναρκών με ηλεκτρονικά μέσα  >> More information Δες Video (wmv):smartmin      Δες Video (wmv):oldtype                                Δες video :  newtype

ΚΑΙ ΕΔΩ . Μετατροπή ναρκών παλαιάς τεχνολογίας σε σύγχρονες ηλεκτρονικά ενεργοποιούμενες, πλήρους πλάτους εκμετάλλευσης >> More information    Δες Video(wmv):mineupgr

 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ  19 – 12 – 1997

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ

ΠΡΟΣ :                           ΓΕΣ/ΔΜΧ                                                                                                    Ανχης(ΜΧ)

Στρωματιάς                         Κων/νος.

του Εγγέλλου(ΑΜ.42624)

ΓΕΣ / ΔΜΧ(ΕΟΔ).

Χανιά   19                         Δεκ 1997

 

ΘΕΜΑ:                           Μελέτες – Έρευνα

ΣΧΕΤ:                           α. Φ.331.4/1/130604/Σ.108/Αθήνα 19 Ιαν 96/ΓΕΣ/ΔΕΚΠ/1β.

β.                           Η από 26 Ιουλ 97 Υπηρεσιακή Αναφορά μου στο ΓΕΣ/ΔΜΧ

γ.                           Η από 12 Οκτ 97 Υπηρεσιακή Αναφορά μου στο ΓΕΣ/ΔΜΧ                        

  1. Αναφέρω ότι μετά το (β) σχετικό φοιτώ σαν μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα                         Ηλεκτρονικής                           και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης ευρισκόμενος σε διετή εκπαιδευτική άδεια και από 7                         Ιουνίου 1996.
  2.                           Με τα (β) και (γ) σχετικά υπέβαλα                         πρόταση σχετικά με την πρόθεσή μου να σχεδιάσω και υλοποιήσω με δική μου πρωτοβουλία και δικά μου έξοδα ένα μικροηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο πιστεύω ότι θα υπάρξει η δυνατότητα εκσυγχρονισμού                         παλαιού υλικού ναρκοπολέμου που υπάρχει σε χρήση στον ΕΣ(Α/Τ νάρκες                         Αμερικανικής κατασκευής σειράς Μ).
  3.                         Έχω ήδη προβεί στον σχεδιασμό και υλοποίηση ενός συστήματος που δειγματοληπτεί                         με τον μέγιστο δυνατό αριθμό αισθητήρων και στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.                           Παράλληλα έχω αγοράσει και μελετήσει αρκετούς αισθητήρες (sensors) και έχω αποφασίσει για τους καταλληλότερους για τον επιδιωκόμενο σκοπό.
  4. Αναμένω την απόφαση των αρμοδίων οργάνων για τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής των εκρήξεων των Α/Τ ναρκών για την διαπίστωση της ελάχιστης πιθανής απόστασης που μπορεί να πληγεί το άρμα από νάρκες σειράς Μ                         και σε δεύτερο χρόνο των δοκιμαστικών διελεύσεων μέσου άρματος μάχης για διαπίστωση της επίδρασής του επί των αισθητήρων του σχεδιαζόμενου συστήματος.
  5.                           Έχω ήδη δοκιμάσει με επιτυχία το σύστημα δειγματοληψίας σε διελεύσεις οχημάτων και φορτηγών.                           Επίσης έχω ήδη αγοράσει με δική μου δαπάνη τα υλικά για την κατασκευή ολοκλήρου του συστήματος.
  6.                         Αναφέρω ότι δεν επιθυμώ να επιβαρυνθεί οικονομικά η στρατιωτική υπηρεσία και δηλώνω υπεύθυνα ότι θα επωμισθώ εξ� ολοκλήρου το οικονομικό κόστος της κατασκευής του πρωτοτύπου ηλεκτρονικού συστήματος                         και όλα τα έξοδα των μετακινήσεών μου(όπως έχω κάνει μέχρι σήμερα) που θα απαιτηθούν για τυχόν προσωπικές επαφές για τεχνικές διευκρινήσεις με επιτελείς, δοκιμές, δειγματοληψίες και την αξιολόγηση του προτεινομένου συστήματος.
  7.                           Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ

  ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ  12 – 11 – 1997

 

  Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ…     ΑΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ…   ΓΙΑΤΙ ?   ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…  ας δούμε εδώ ..

http://www.houseofwisdom.gr/cgridocs44.htm

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ  16 – 4 – 1998    Μετά από ‘μαγείρεμα’ ενός χρόνου …

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΗΣ  28 – 7 – 1997

 

 

 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ  24 – 8 – 2005

ΠΡΟΣ: Σ.Γ. ΥΕΘΑ                                                                                                                               ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ

Σχης (ΕΠ)

Στρωματιάς Κων/νος                                                                                                                                του Ευαγγέλου(Α.Μ:42624)

Τμχης ΓΕΕΘΑ/ΔΙΠΛΗ/1

Τηλ. 210-6576037

Αθήνα,                                                                 24 Αυγ 2005

Συνημμ. Ένα Έντυπο του ΟΒΙ

Ένα Επεξηγηματικό έγγραφο

 

ΘΕΜΑ: Διάφορα(Έρευνα Τεχνολογία)

 

  1.                                                             Αναφέρω ότι με δική μου πρωτοβουλία και μετά από πολυετή προσωπική έρευνα και ανάλογο οικονομικό κόστος έχω σχεδιάσει τα παρακάτω πολυαισθητηριακά μικροηλεκτρονικά συστήματα πραγματικού χρόνου, στοχεύοντας στην εθνική ασφάλεια και την θωράκιση της άμυνας της χώρας μας, ακολουθώντας τις αρχές του ΥΕΘΑ, που αναφέρονται στον τομέα ��Έρευνα και Τεχνολογία�� και ��Αμυντική Πολιτική�� και υπάρχουν στον διαδυκτιακό τόπο www.mod.gr:

 

α. Σύστημα που παρεκτρέπει δραστικά με δημιουργία ενεργητικού πεδίου το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, (τεχνολογία STEALTH), κατάλληλο για επιχειρήσεις παραπλάνησης.

β. Φορητό σύστημα ανίχνευσης και εντοπισμού εκρηκτικών υλών (Τρινιτροτολουόλη (ΤΝΤ), C3, Δυναμίτης, Tορτίλη(γέμισμα βλημάτων), RDX, Μαύρη πυρίτιδα, ʼκαπνη πυρίτιδα, Φυτίλια ακαριαία, Γέμισμα Μ2-Μ3 και άλλα) σε διάμετρο κύκλου 600 μέτρων γύρω από το χρήστη.

γ. Φορητό σύστημα ανίχνευσης και εντοπισμού ναρκών και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων σε διάμετρο κύκλου 600 μέτρων γύρω από το χρήστη.

δ.                                                             Συστήματα και μέθοδοι αναβάθμισης όλων των τύπων των ναρκών ξηράς που μετατρέπουν τις παλιές μηχανικά λειτουργούσες νάρκες σε ηλεκτρονικά λειτουργούσες, πλήρους πλάτους εκμετάλλευσης, με ικανότητα να  ανιχνεύουν αυτόματα το στόχο, να τον ταυτοποιούν και να ενεργοποιούν τη νάρκη σε συγκεκριμένη απόσταση από αυτόν.

ε.                                                             Σύστημα επίγειας επιτήρησης που αναγνωρίζει αυτόματα ανθρώπους,                                                             ζώα, οχήματα πάσης φύσεως, άρματα μάχης, ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ με ικανότητα  επικοινωνίας(ακτίνα 30 – 32 χλμ) , εκμετάλλευσης κυψελοειδών δικτύων (κινητή τηλεφωνία) και δορυφορική επικοινωνία.

στ. Φορητό, πολυμορφικό, αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα  καταστροφής επίγειων κινούμενων στόχων(πλαστικές ηλεκτρονικές νάρκες).

ζ.                                                             Πολυμορφικό, μηχανικό, σύστημα προστασίας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

η.                                                             Σύστημα υλοποίησης πολυεπίπεδης ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

θ. Σύστημα εντοπισμού και καταστροφής πολύ χαμηλά ιπταμένων ελικοπτέρων, αεροσκαφών, χόβερκραφτ και εξουδετέρωσης αλεξιπτωτιστών.

ι.                                                                 Αμφίβιο σύστημα ταχείας στρώσεως ή πόντισης ναρκών για χρήση σε ακτές, ξηρά ή επί της επιφανείας της θαλάσσης.

ια. Ταχείας ανάπτυξης ηλεκτρονική νάρκη πλήρους πλάτους εκμετάλλευσης.

 

  1.                                                                 Τα πνευματικά δικαιώματα των παραπάνω έργων έχω νόμιμα κατοχυρώσει στον αρμόδιο διεθνή κρατικό φορέα (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας – ΟΒΙ), ο οποίος με την έκδοση αντίστοιχου διπλώματος ευρεσιτεχνίας εγγυάται και την μοναδικότητά τους παγκόσμια.

 

  1.                                                                   Με την παρούσα εκδηλώνω την πρόθεσή μου να παρέξω την απαραίτητη τεχνολογία (όχι αποκλειστικά και μόνο για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ)) των παραπάνω εφευρέσεων στις ΕΔ για ανάπτυξη των παραπάνω συστημάτων, για συγκεκριμένη χρήση και αριθμό που θα συμφωνηθεί και θα πιστοποιηθεί με ανάλογες συμβάσεις μεταφοράς τεχνολογίας, σύμφωνα με τους τύπους του ΟΒΙ (Ν 1733/87 και 15928/ΕΦΑ/1253 απόφασης του ΥΒΕΤ), διατηρώντας το αναφαίρετο δικαίωμά μου για εμπορική εκμετάλλευση των παραπάνω ευρεσιτεχνιών, αποκλειομένης κάθε εμπορικής εκμετάλλευσης από πλευράς ΕΔ των προιόντων που θα προκύψουν από την παροχή αυτής της τεχνολογίας. Το κόστος ανάπτυξης των παραπάνω συστημάτων θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τις ΕΔ.

 

  1.                                                                 Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες
  • Μη επανδρωμένοι, αυτοκατευθυνόμενοι ή όχι επί στόχου, φορείς μεταφοράς εκρηκτικών υλών και λοιπών οπλών με δυνατότητες υποβρύχιας πλεύσης     >> More information 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ  1 – 8 – 2006

 

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ/ ΓΔΑΕΕ/ΔΑΕΤΕ

                                                                                                                                             Στρατόπεδο �ΦΑΚΙΝΟΥ�

                                                                                                                                               Αθήνα

                                                                                        

                                                                                                                                                       ΚΟΙΝ :                                                                 Κατά κρίσιν μου                                                                               Αθήνα,                                                                 1 Αυγ 2006

 

ΘΕΜΑ : Διαδικασία Ενεργοποίησης Απορρήτου για Διπλώματα

                                                                                                                                               Ευρεσιτεχνίας του ΟΒΙ

 

ΣΧΕΤ                                                                   : α. H από 2-1-06 με αρ. κατάθεσης 20060100001 Ευρεσιτεχνία

                                                                                                                                               στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)

                                                                                                                                               β. Η από 13 Ιουν 06 ατομική μου αναφορά στο ΓΕΕΘΑ/ΔΙΠΛΗ

                                                                                                                                               γ.                                                                 Φ 900/141530/Σ 1869/22 Ιουν 06/ΓΕΕΘΑ/ΔΔΣΠ/ΔΑΑ                                                                

                                                                                                                                               δ.                                                                 Φ 900/297632/Σ 2775/5 Ιουλ 06/ΓΕΕΘΑ/ΔΔΣΠ/ΔΑΑ                                                                 

 

 

  1. Δια της παρούσης επιστολής σας κάνω γνωστό ότι με το (α) σχετικό έχω καταθέσει όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά για απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

 

  1.                                                                   Επειδή η παραπάνω ευρεσιτεχνία περιέχει οπλικά συστήματα που αφορούν άμεσα την Εθνική ασφάλεια της χώρας και τυχόν αντιγραφή τους και εφαρμογή τους από άλλη χώρα μπορεί να αλλάξει τη στρατιωτική ισορροπία στο Αιγαίο, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να δημοσιευθεί από τον αρμόδιο οργανισμό τεκμηρίωσης (ΟΒΙ) μετά την απόδοση της τελικής έκθεσης έρευνας σε μένα, αλλά να παραμείνει εκεί ως απόρρητη.

 

  1. Λόγω του ότι είμαι εν ενεργεία στρατιωτικός, στο βαθμό του συνταγματάρχη, με το (β) σχετικό ζήτησα από το ΓΕΕΘΑ να γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία από την Υπηρεσία μου, ανακοινώνοντας παράλληλα στις Ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις ότι κατέχω τέτοια τεχνογνωσία την οποία και έχω επίσημα δια του ΟΒΙ πιστοποιήσει. Με τα (γ) και (δ) σχετικά μου έγινε γνωστό ότι η Υπηρεσία μου είναι αναρμόδια, μη                                                                 εκδηλώνοντας κανένα ενδιαφέρον για την τεχνολογία αυτή και ότι η                                                                 συγκεκριμένη διαδικασία ενεργοποιείται μόνο από τη Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών.
  2. Μετά τα (β), (γ) και (δ) σχετικά αναφέρομαι πλέον στην υπηρεσία σας ως �ιδιώτης� γνωρίζοντάς σας ότι η αναφερόμενη στο σχετικό ευρεσιτεχνία με τίτλο �� ΜΗ   ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ    ΕΠΙ ΣΤΟΧΟΥ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΠΛΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΠΛΕΥΣΗΣ�� αφορά                                                                 σχεδιασμό μη επανδρωμένων,

αυτοκατευθυνόμενων                                                                     διάφορων διαστάσεων και κατασκευαστικών δομών, υλικών πολυμορφικών φορέων που θα έχουν δυνατότητα μεταφοράς συστημάτων για επιτήρηση θαλασσίων χώρων, για στρατιωτική, επιστημονική, επ� ωφελεία του Λιμενικού Σώματος ή οιαδήποτε άλλη χρήση,                                                                     καλουμένων �αυτόματα�.

 

  1.         Χρησιμοποιώντας προηγμένη μικροηλεκτρονική τεχνολογία ανιχνεύουν, και ταυτοποιούν προκαθορισμένους στόχους κινούμενα αφ�εαυτών ή με απόμακρη πλοήγηση προς αυτούς, ενεργοποιώντας αυτόματα το σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος ή τα εκρηκτικά ή τις τορπίλες ή τυχόν άλλα οπλικά συστήματα που φέρουν στο εσωτερικό τους, όταν υπάρξουν κατάλληλες προκαθορισμένες συνθήκες που μεταφράζονται σε αντίστοιχες αναλογικές τιμές από τους ηλεκτρονικούς αισθητήρες στο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας.

 

  1. Ουσιαστικά πρόκειται για μη επανδρωμένους, αυτοκατευθυνόμενους επί στόχου ή τηλεκατευθυνόμενους από απόσταση, πολυμορφικούς φορείς που ενθυλακώνουν και μεταφέρουν σύστημα δημιουργίας ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (Εlectromagnetic pulse – EMP), του οποίου η τεχνολογία σχεδιασμού περιγράφεται στις σελίδες της ευρεσιτεχνίας ή                                                                     μεταβλητές ποσότητες εκρηκτικών υλών που μπορούν να ξεπεράσουν τα 300 κιλά ή δύο σύγχρονες τορπίλες ή άλλα οπλικά συστήματα.                                                                     Στην ευρεσιτεχνία περιγράφεται και τεχνική αντιμετώπισης από εχθρικά όπλα ΕΜΡ.

 

  1.                                                                       Με τη χρήση ΕΜΡ όπλου οι πολυμορφικοί αυτοί φορείς αποκτούν                                                                     ικανότητα :

α. Αποκλεισμού εχθρικών λιμένων, καταστροφής ναυτικών σχηματισμών και υποβρυχίων σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων.

β.                                                                     Αποκλεισμού τεράστιων εδαφικών και εναέριων περιοχών, σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων, απαγορεύοντας τη διέλευση εχθρικών τεθωρακισμένων σχηματισμών, οχημάτων, οπλικών συστημάτων, αεροπορικών σχηματισμών, ελικοπτέρων κλπ. Αποτελούν ιδανική λύση για την αεράμυνα της χώρας που θα το υλοποιήσει.

 

  1.                                                                       Εκτιμάται επίσης ότι η χρήση των φορέων μεταφοράς τορπιλών                                                                     μπορεί να επιφέρει αλλαγή της στρατιωτικής ισορροπίας στο Αιγαίο και λόγω του ότι ο εχθρός δεν θα μπορεί να γνωρίζει εάν πρόκειται για φορέα ή πραγματικό υποβρύχιο και θα είναι αναγκασμένος να το εκλάβει ως τη μεγαλύτερη απειλή δηλαδή ως υποβρύχιο. Αποτελούν επίσης ιδανικό μη επανδρωμένο φορέα για αποστολές επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών, σε μεγάλες αποστάσεις (ένα πρότυπο USV).
  2.                                                                           Το περιγραφόμενο στην ευρεσιτεχνία παράγει ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς μεγάλης ισχύος και ηλεκτρικών φορτίων αιχμής δεκάδων εκατομμυρίων Αμπέρ (Ampere) υψηλής συχνότητας στο φάσμα των μικροκυμάτων με κυματισμούς της τάξης των δεκάδων χιλιάδων μικροδευτερολέπτων, με δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικού κυματισμού εντάσεως έως 100.000 Volt/m, που σε χρόνο 20 περίπου δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου μπορεί να αχρηστεύσει ηλεκτρικά δίκτυα, τρισδιάστατους ανιχνευτές � σαρωτές (Radar), ηλεκτρονικά όργανα και κυκλώματα που χρησιμοποιούν ημιαγωγούς γερμανίου, πυριτίου και άλλων γνωστών προσμίξεων, υπολογιστικά συστήματα για επικοινωνίες, πλοήγηση, στοχοποίηση, αναγνώριση, επιτήρηση και πολλές άλλες χρήσεις, αλλά και την υπάρχουσα ηλεκτρική και τηλεπικοινωνιακή υποδομή και δίκτυα υπολογιστών, επανδρωμένα και μη αεροσκάφη, οπλικά συστήματα, ηλεκτρικά κυκλώματα αυτοκινήτων, πλωτών και υποβρύχιων μέσων, κέντρα διοικήσεως και ελέγχου, ηλεκτρικά σκεύη πάσης μορφής και γενικά ότι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, προκαλώντας τήξη στο χαλκό των καλωδιώσεων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών δικτύων και συσκευών, καταστρέφοντας τα ηλεκτρονικά κυκλώματα λόγω                                                                         της απορρόφησης ενέργειας που εκλύεται από την έκρηξη.

 

  1. Η παραγωγή ηλεκτρομαγνητικού παλμού από το σύστημα παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος είναι στιγμιαία, απαιτούσα μικρό κόστος ανάπτυξης, μικρά ποσά ενέργειας και κοινά υλικά που είναι εύκολο να εξευρεθούν.

 

  1.                                                                           Ο υψηλής συχνότητας παλμός στο φάσμα των μικροκυμάτων που παράγει το σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (ΕΜΡ) μπορεί να διαπεράσει σχισμές που παρουσιάζουν οι κλωβοί Φάραντάι (Faraday) σε συνδυασμό και με το φαινόμενο της “ετεροχρονισμένης συνέπειας του ηλεκτρομαγνητικού παλμού”, που αφορά την καθυστερημένη κατά 15 λεπτά μετά την πυροδότηση του συστήματος παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (χρόνος που απαιτείται για να ατονήσουν τα μαγνητικά πεδία) μεταφορά των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που έχουν δημιουργηθεί μέσω της ηλεκτρικής και τηλεπικοινωνιακής υποδομής σε τυχόν υπάρχον δίκτυο στην περίπτωση προσβολής πόλεων ή στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή οπλικών συστημάτων ή μέσων ή στρατιωτικών σχηματισμών, με συνέπεια τη μη κατ� ανάγκη κατεύθυνση του συστήματος παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος απ’ ευθείας στο στόχο, αλλά στόχευση σε κέντρα επικοινωνιών, σταθμούς διοικήσεως, εργοστάσια διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για να παραλύσουν ολόκληρα συστήματα πόλεων, στρατοπέδων και εγκαταστάσεων, διακόπτοντας τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος,                                                                         τις τηλεφωνικές συνδέσεις και καταστρέφοντας τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα συστήματα αεράμυνας,                                                                         διοίκησης και ελέγχου και τα δίκτυά τους, έχοντας σαν αποτέλεσμα την ανάφλεξη λόγω υπερφόρτωσης όλων των  ηλεκτρικών και

τηλεφωνικών καλωδίων, ηλεκτρικών συσκευών που βρίσκονται σε ανθρώπινα χέρια, κινητών τηλεφώνων, συσσωρευτές συσκευών και πρόκληση                                                                             απενεργοποίησης όλων των μηχανών και τον παροπλισμό οχημάτων, αρμάτων μάχης, ελικοπτέρων, αεροσκαφών, πλοίων επιφανείας, υποβρυχίων, αντιαεροπορικών συστημάτων, πυραύλων αέρος και θαλάσσης και άλλων οπλικών συστημάτων, μέσων και εγκαταστάσεων, λόγω υπερφόρτωσης. Δεν προκαλεί                                                                             βλάβες υγείας σε ανθρώπους.

 

  1. Συνημμένα σας υποβάλλω ενημερωτικό σημείωμα αποτελούμενο από 20 φύλλα, το οποίο περιέχει τεχνικές λεπτομέρειες και εικόνες από την σχετική ευρεσιτεχνία που έχω νόμιμα                                                                             καταθέσει και κατοχυρώσει στον ΟΒΙ.

 

  1.                                                                             Θέλοντας να επισημάνω για μία ακόμη φορά τη σπουδαιότητα της μη δημοσίευσης του (α) σχετικού σε παγκόσμια κλίμακα από τον ΟΒΙ, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε η σχετική ευρεσιτεχνία να τηρείται ως απόρρητη στα σχετικά αρχεία του ΟΒΙ ή οιαδήποτε άλλη ενέργεια θέλετε να υιοθετήσετε, προκειμένου, πρώτιστα, να μη διαταραχθεί η εθνική ασφάλεια της χώρας.

 

Μετά τιμής ,

 

 

Στρωματιάς E. Κων/νος

Σχεδιαστής Μικροηλεκτρονικών Συστημάτων Πραγματικού Χρόνου

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, Μηχανικού Υπολογιστών

και Μηχανικού Ηλεκτρονικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

Πίνδου 15 -17 , 11255, Αθήνα

Τηλ εργ : +30-210-6576045

οικ. :+30-210-2234475

κιν :                                                                             6932273505

email : [email protected]

 

*   Γ = ΓΕΝΙΚΗ        ΔΑΕΤΕ  =  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

 

 

 

*   Σ.Γ. ΥΕΘΑ = ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ( ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ  ΕΡΕΥΝΑΣ ) ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ – ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ…   ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

 

   ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ  6 – 3 – 2007

 

*******************************************************************************************

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΚΩΝ. ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.   

  ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ …  

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,  ή ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ  Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ… ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ

**************************************************************************************************************************

 

Προς :       το Ίδρυμα Μποδοσάκη 

                 Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 23 Α

                 10674 , Αθήνα

 

Θέμα:        Υποβολή Πρότασης συνεργασίας για την ανάπτυξη συστημάτων που αφορούν – κύρια – την Εθνική ασφάλεια. 

 

Αθήνα, 4 Οκτ 2006

Αξιότιμοι κύριοι – ες,

Ονομάζομαι Κων/νος Στρωματιάς, είμαι εν ενεργεία Συνταγματάρχης στο σώμα Έρευνας και Πληροφορικής του Ελληνικού Στρατού και ασχολούμαι επί σειρά ετών, στις ελεύθερες ώρες μου, με την έρευνα και ανάπτυξη μικροηλεκτρονικών (και όχι μόνο), συστημάτων επικεντρωμένων στην Εθνική μας άμυνα και ασφάλεια έχοντας συνεργασία με αρκετούς κατά καιρούς καθηγητές μου επιστήμονες  από το Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχω αναπτύξει ή σχεδιάσει αριθμό έργων για τα οποία μου έχουν αποδοθεί μέχρι σήμερα 15 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και τα οποία συμβαδίζουν με τις σύγχρονες πρακτικές και τεχνολογίες και μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση της μαχητικής ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την ασφάλεια των σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων.

Έχοντας προ πολλού διαγνώσει την ανάγκη εισαγωγής νέων τεχνολογιών που θα μπορούσαν και έπρεπε να αναπτυχθούν στην χώρα μας, σχεδίασα και μελέτησα διάφορα αμυντικά συστήματα τα οποία και πρόσφερα ανιδιοτελώς για εκμετάλλευση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, χωρίς όμως δυστυχώς καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα. Επίσημη  επιστολή του σεβαστού καθηγητού μου κου Απόστολου Δόλλα από το Πολυτεχνείο Κρήτης που απευθύνθηκε στον τότε ΥΕΘΑ για το ίδιο θέμα δεν έτυχε ούτε της στοιχειώδους απάντησης.

Είναι διαπιστωμένο γεγονός ότι το διαρκώς μεταβαλλόμενο εξωτερικό    περιβάλλον, η εξέλιξη των πολεμικών τεχνικών και επιστημών και οι απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης προβάλλουν την ανάγκη για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ενώ καθημερινά καθίσταται επιτακτική η ενίσχυση της εγχώριας Έρευνας και Ανάπτυξης νέων προϊόντων και συστημάτων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των αναγκών.

Ενώ έχω την αναγκαία επιστημονική κατάρτιση αλλά και υποστήριξη από σοβαρούς επιστήμονες στον Ελλαδικό χώρο, δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να αναπτύξω στο βαθμό που απαιτείται, κάποιο από αυτά τα συστήματα.  Επίσης δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν στην πολιτική του ομίλου που διευθύνετε περιλαμβάνεται η στήριξη τέτοιων προσπαθειών που στοχεύουν στην επαύξηση της Εθνικής Ασφάλειας, αλλά γνωρίζω καλά την ευαισθησία που διαθέτει η οικογένεια Μποδοσάκη στα εθνικά μας θέματα.

Μεταξύ άλλων είμαι ο εφευρέτης της νέας παγκόσμιας μεθόδου εντοπισμού υλικών δομών από 8.000 μέτρα (σήμερα) με δημιουργία ελεγχόμενου μαγνητικού συντονισμού, έχοντας ήδη αναπτύξει εξ ιδίων πόρων 7 γενεές συστημάτων, μία εκ των οποίων (εντοπιστής όλων των γνωστών εκρηκτικών υλών από 1000 μέτρα), έχοντας πιστοποιηθεί προ εξαμήνου από τον Ελληνικό Στρατό  ευρίσκεται ήδη σε διαδικασία προμήθειας (www.diodebell.com). Όμως ξένα συμφέροντα δεν επιθυμούν προώθηση νέων τεχνολογιών στη χώρα μας και δέχομαι ανελέητο πόλεμο από υπερατλάντιες εταιρίες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αποτολμώ με την παρούσα να σας γνωρίσω κάποιους πιστοποιημένους με διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ, σχεδιασμούς για ανάπτυξη έργων, για τους οποίους εκτιμώ αβίαστα ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν και στην αναβάθμιση των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων, τις οποίες επί 30 συναπτά έτη τιμώ και υπηρετώ.

Έχω κατά καιρούς δεχθεί αρκετές προτάσεις από εταιρείες του εξωτερικού και ειδικά από χώρες της Μέσης Ανατολής προκειμένου να αναπτύξω κάποια από τα έργα μου στη χώρα τους για λογαριασμό τους, αλλά μέχρι πρότινος ήμουν αρνητικός σε αυτές, διότι δεν θα ήθελα να αναπτυχθεί τέτοια τεχνολογία  εκτός Ελλάδος.   Όμως η τρομερή αδιαφορία που υπάρχει, ειδικά στο χώρο που εργάζομαι, με έχει εξωθήσει πλέον να αναθεωρήσω τις απόψεις μου.  Αναφέρομαι σε ένα πολύ ισχυρό όπλο που έχω σχεδιάσει και για το οποίο απλά σας κοινοποιώ κάποια επίσημη αναφορά μου…. Ήδη αποφάσισα να παραιτηθώ από τον Ελληνικό Στρατό και να εργασθώ στο εξωτερικό, έχοντας μία πολύ καλή πρόταση επιχορήγησης από άλλο κράτος. Εκτιμώ ότι δεν θα είμαι στην Ελλάδα μετά  4 – 5 μήνες, εκτός αν βρεθεί κάποια άλλη λύση.

Έχοντας επίγνωση του ύψους και της εθνικής ευαισθησίας της οικογένειας στην οποία ανήκει το ίδρυμα το οποίο διευθύνετε, καθώς και τον πόλεμο που έχει δεχθεί κατά καιρούς από τα ίδια ‘συμφέροντα’ που πολεμούν και εμένα σήμερα, απευθύνομαι σε σας και προσβλέπω σε οιαδήποτε συνεργασία ήθελε προκύψει, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεσή σας προκειμένου να σας παρέξω οιασδήποτε διευκρίνηση πάνω στα τεχνολογικά θέματα που συνημμένα ακολουθούν αυτή την επιστολή.

Με βαθιά εκτίμηση,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ

 

 

 

 

*****************************************************************************************

Προς :       το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης 

                 Λ. Αμαλίας 56

                 10558 , Αθήνα

 

Θέμα:        Υποβολή Πρότασης συνεργασίας για την ανάπτυξη συστημάτων που αφορούν – κύρια – την Εθνική ασφάλεια. 

 

                   Αθήνα, 4 Οκτ 2006

 

Αξιότιμοι κύριοι – ες,

Ονομάζομαι Κων/νος Στρωματιάς, είμαι εν ενεργεία Συνταγματάρχης στο σώμα Έρευνας και Πληροφορικής του Ελληνικού Στρατού και ασχολούμαι επί σειρά ετών, στις ελεύθερες ώρες μου, με την έρευνα και ανάπτυξη μικροηλεκτρονικών (και όχι μόνο), συστημάτων επικεντρωμένων στην Εθνική μας άμυνα και ασφάλεια έχοντας συνεργασία με αρκετούς κατά καιρούς καθηγητές μου επιστήμονες  από το Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχω αναπτύξει ή σχεδιάσει αριθμό έργων για τα οποία μου έχουν αποδοθεί μέχρι σήμερα 15 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και τα οποία συμβαδίζουν με τις σύγχρονες πρακτικές και τεχνολογίες και μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση της μαχητικής ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την ασφάλεια των σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων.

Έχοντας προ πολλού διαγνώσει την ανάγκη εισαγωγής νέων τεχνολογιών που θα μπορούσαν και έπρεπε να αναπτυχθούν στην χώρα μας, σχεδίασα και μελέτησα διάφορα αμυντικά συστήματα τα οποία και πρόσφερα ανιδιοτελώς για εκμετάλλευση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, χωρίς όμως δυστυχώς καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα. Επίσημη  επιστολή του σεβαστού καθηγητού μου κου Απόστολου Δόλλα από το Πολυτεχνείο Κρήτης που απευθύνθηκε στον τότε ΥΕΘΑ για το ίδιο θέμα δεν έτυχε ούτε της στοιχειώδους απάντησης.

Είναι διαπιστωμένο γεγονός ότι το διαρκώς μεταβαλλόμενο εξωτερικό    περιβάλλον, η εξέλιξη των πολεμικών τεχνικών και επιστημών και οι απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης προβάλλουν την ανάγκη για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ενώ καθημερινά καθίσταται επιτακτική η ενίσχυση της εγχώριας Έρευνας και Ανάπτυξης νέων προϊόντων και συστημάτων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των αναγκών.

Ενώ έχω την αναγκαία επιστημονική κατάρτιση αλλά και υποστήριξη από σοβαρούς επιστήμονες στον Ελλαδικό χώρο, δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να αναπτύξω στο βαθμό που απαιτείται, κάποιο από αυτά τα συστήματα.  Επίσης δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν στην πολιτική του ομίλου που διευθύνετε περιλαμβάνεται η στήριξη τέτοιων προσπαθειών που στοχεύουν  στην επαύξηση της Εθνικής Ασφάλειας, αλλά γνωρίζω καλά την ευαισθησία που διαθέτει η οικογένεια Ωνάση στα εθνικά μας θέματα.

Μεταξύ άλλων είμαι ο εφευρέτης της νέας παγκόσμιας μεθόδου εντοπισμού υλικών δομών από 8.000 μέτρα (σήμερα) με δημιουργία ελεγχόμενου μαγνητικού συντονισμού, έχοντας ήδη αναπτύξει εξ ιδίων πόρων 7 γενεές συστημάτων, μία εκ των οποίων (εντοπιστής όλων των γνωστών εκρηκτικών υλών από 1000 μέτρα), έχοντας πιστοποιηθεί προ εξαμήνου από τον Ελληνικό Στρατό  ευρίσκεται ήδη σε διαδικασία προμήθειας (www.diodebell.com). Όμως ξένα συμφέροντα δεν επιθυμούν προώθηση νέων τεχνολογιών στη χώρα μας και δέχομαι ανελέητο πόλεμο από υπερατλάντιες εταιρίες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αποτολμώ με την παρούσα να σας γνωρίσω κάποιους πιστοποιημένους με διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ, σχεδιασμούς για ανάπτυξη έργων, για τους οποίους εκτιμώ αβίαστα ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν και στην αναβάθμιση των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων, τις οποίες επί 30 συναπτά έτη τιμώ και υπηρετώ.

Έχω κατά καιρούς δεχθεί αρκετές προτάσεις από εταιρείες του εξωτερικού και ειδικά από χώρες της Μέσης Ανατολής προκειμένου να αναπτύξω κάποια από τα έργα μου στη χώρα τους για λογαριασμό τους, αλλά μέχρι πρότινος ήμουν αρνητικός σε αυτές, διότι δεν θα ήθελα να αναπτυχθεί τέτοια τεχνολογία  εκτός Ελλάδος.   Όμως η τρομερή αδιαφορία που υπάρχει, ειδικά στο χώρο που εργάζομαι, με έχει εξωθήσει πλέον να αναθεωρήσω τις απόψεις μου.  Αναφέρομαι σε ένα πολύ ισχυρό όπλο που έχω σχεδιάσει και για το οποίο απλά σας κοινοποιώ κάποια επίσημη αναφορά μου…. Ήδη αποφάσισα να παραιτηθώ από τον Ελληνικό Στρατό και να εργασθώ στο εξωτερικό, έχοντας μία πολύ καλή πρόταση επιχορήγησης από άλλο κράτος. Εκτιμώ ότι δεν θα είμαι στην Ελλάδα μετά  4 – 5 μήνες, εκτός αν βρεθεί κάποια άλλη λύση.

Έχοντας επίγνωση του ύψους και της εθνικής ευαισθησίας της οικογένειας στην οποία ανήκει το ίδρυμα το οποίο διευθύνετε, καθώς και τον πόλεμο που έχει δεχθεί κατά καιρούς από τα ίδια ‘συμφέροντα’ που πολεμούν και εμένα σήμερα, απευθύνομαι σε σας και προσβλέπω σε οιαδήποτε συνεργασία ήθελε προκύψει, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεσή σας προκειμένου να σας παρέξω οιασδήποτε διευκρίνηση πάνω στα τεχνολογικά θέματα που συνημμένα ακολουθούν αυτή την επιστολή.

Με βαθιά εκτίμηση,

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ

 

******************************************************************

Προς :       κον Ευάγγελο Χρόνη

Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Λάτση

                 Δεληγιάννη 59  

                 14510  Κηφισιά , Αθήνα

 

Θέμα:        Υποβολή Πρότασης συνεργασίας για την ανάπτυξη μικροηλεκτρονικών και λοιπών συστημάτων. 

 

                          Αθήνα, 3 Ιαν 2005

 

Αξιότιμε κύριε Δντά,

Ονομάζομαι Κων/νος Στρωματιάς, είμαι εν ενεργεία Συνταγματάρχης στο σώμα Έρευνας και Πληροφορικής του ΕΣ και ασχολούμαι επί σειρά ετών, στις ελεύθερες ώρες μου, με την ανάπτυξη μικροηλεκτρονικών και όχι μόνο, συστημάτων επικεντρωμένων στην Εθνική μας άμυνα και ασφάλεια έχοντας συνεργασία με αρκετούς κατά καιρούς καθηγητές μου επιστήμονες  από το Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχω αναπτύξει ή σχεδιάσει αριθμό έργων για τα οποία μου έχουν αποδοθεί ανάλογα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ και τα οποία συμβαδίζουν με τις σύγχρονες πρακτικές και τεχνολογίες και μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση της μαχητικής ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την  σημαντική αύξηση της ασφάλειας των σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων.

Έχοντας προ πολλού διαγνώσει την ανάγκη εισαγωγής νέων τεχνολογιών που θα μπορούσαν και έπρεπε να αναπτυχθούν στην χώρα μας, σχεδίασα και μελέτησα διάφορα αμυντικά συστήματα τα οποία και πρόσφερα ανιδιοτελώς για εκμετάλλευση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, χωρίς όμως δυστυχώς καμία ανταπόκριση. Επίσημη  επιστολή του σεβαστού καθηγητού μου κου Απόστολου Δόλλα από το Πολυτεχνείο Κρήτης που απευθύνθηκε στον τότε ΥΕΘΑ για το ίδιο θέμα δεν έτυχε ούτε της στοιχειώδους απάντησης.

Είναι διαπιστωμένο γεγονός ότι το διαρκώς μεταβαλλόμενο εξωτερικό   περιβάλλον, η εξέλιξη των πολεμικών τεχνικών και επιστημών και οι απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης προβάλλουν την ανάγκη για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ενώ καθημερινά καθίσταται επιτακτική η ενίσχυση της εγχώριας Έρευνας και Ανάπτυξης νέων προϊόντων και συστημάτων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των αναγκών.

Ενώ έχω την αναγκαία επιστημονική κατάρτιση αλλά και υποστήριξη από σοβαρούς επιστήμονες στον Ελλαδικό χώρο, δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να αναπτύξω στο βαθμό που απαιτείται, κάποιο από αυτά τα συστήματα.  Επίσης δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν στην πολιτική του ομίλου που διευθύνετε περιλαμβάνεται η στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών αλλά γνωρίζω καλά την ευαισθησία που διαθέτει η οικογένεια Λάτση στα εθνικά μας θέματα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχω την τιμή και ευχαρίστηση να σας γνωρίσω κάποιες πιστοποιημένες με διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ, ιδέες μου για ανάπτυξη έργων και οι οποίες εκτιμώ αβίαστα ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν και στην αναβάθμιση των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων τις οποίες επί 29 συναπτά έτη τιμώ και υπηρετώ.

Έχοντας επίγνωση του ύψους και της εθνικής ευαισθησίας της οικογένειας στην οποία ανήκει ο όμιλος τον οποίο διευθύνετε, είμαι στη διάθεσή σας και θα αποτελούσε ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, η δυνατότητα παροχής οιασδήποτε διευκρίνησης ή συζήτησης  των προτάσεων του συνημμένου φυλλαδίου.

Με εκτίμηση,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ

 

*************************************************************************

Προς την:   Γενική Διεύθυνση  της   ΑVIN

                 Ηρώδου του Αττικού 12α

                 15124  Μαρούσι , Αθήνα

 

Θέμα:        Υποβολή Πρότασης συνεργασίας για την ανάπτυξη μικροηλεκτρονικών συστημάτων

 

                    Αθήνα, 9  Δεκ 2004

 

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Έλαβα το θάρρος να σας απευθύνω την παρούσα επιστολή παρακινούμενος υπό του στενού συνεργάτου και φίλου του αείμνηστου Παύλου Βαρδινογιάννη κου Αθανασίου Ζερμπίλη, κατοίκου Θεσσαλονίκης. Μου έχει κατά καιρούς μιλήσει για την ευαισθησία που διέθετε ο αείμνηστος αδελφός σας στα εθνικά μας θέματα όσο και γενικά την ευαισθησία της οικογένειας Βαρδινογιάννη σε αυτά. Ονομάζομαι Κων/νος Στρωματιάς, είμαι εν ενεργεία Συνταγματάρχης στο σώμα Έρευνας και Πληροφορικής του ΕΣ και ασχολούμαι επί σειρά ετών με την ανάπτυξη μικροηλεκτρονικών συστημάτων επικεντρωμένων στην Εθνική μας άμυνα και ασφάλεια.  Μαζί μου συνεργάζεται μία ομάδα επιστημόνων καθηγητών από το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχω αναπτύξει ή σχεδιάσει αριθμό έργων για τα οποία μου έχουν αποδοθεί ανάλογα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ και τα οποία συμβαδίζουν με τις σύγχρονες πρακτικές και τεχνολογίες και μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση της μαχητικής ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχοντας προ πολλού διαγνώσει την ανάγκη εισαγωγής νέων τεχνολογιών που θα μπορούσαν και έπρεπε να αναπτυχθούν στην χώρα μας, σχεδίασα και μελέτησα διάφορα αμυντικά συστήματα τα οποία και πρόσφερα ανιδιοτελώς για εκμετάλλευση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, χωρίς όμως δυστυχώς καμία ανταπόκριση. Επίσημη  επιστολή του σεβαστού καθηγητού μου κου Απόστολου Δόλλα από το Πολυτεχνείο Κρήτης που απευθύνθηκε  στον τότε ΥΕΘΑ για το ίδιο θέμα δεν έτυχε ούτε της στοιχειώδους απάντησης.

Είναι διαπιστωμένο γεγονός ότι το διαρκώς μεταβαλλόμενο εξωτερικό περιβάλλον, η εξέλιξη των πολεμικών τεχνικών και επιστημών και οι απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης προβάλλουν την ανάγκη για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ενώ καθημερινά καθίσταται επιτακτική η ενίσχυση της εγχώριας Έρευνας και Ανάπτυξης νέων προϊόντων και συστημάτων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των αναγκών.

Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν στην πολιτική του ομίλου που διευθύνετε περιλαμβάνεται η στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών αλλά γνωρίζω καλά την ευαισθησία που διαθέτει η οικογένεια σας στα εθνικά μας θέματα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχω την τιμή και ευχαρίστηση να σας υποβάλλω συνημμένα αριθμό προτάσεων για ανάπτυξη έργων που εκτιμώ αβίαστα ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αναβάθμιση των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων τις οποίες επί 29 συναπτά έτη τιμώ και υπηρετώ.

Έχοντας επίγνωση του ύψους και της εθνικής ευαισθησίας της οικογένειας στην οποία απευθύνομαι είμαι στη διάθεσή σας και θα αποτελούσε ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, η δυνατότητα παροχής οιασδήποτε διευκρίνησης ή συζήτησης  των προτάσεων του συνημμένου φυλλαδίου.

Με εκτίμηση,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ

ΕΠΙ ΤΗΣ ΩΣ ΑΝΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

*****************************************************************

ΘΕΜΑ 2ο:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ  ΚΩΝ. ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΓΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΕΤΟΙΜΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΥΣΤHΜΑ ΠOY ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.   ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΕ ΣΤΟ …ΠΟΥΘΕΝΑ.  ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.    Εικόνα του πρωτοτύπου συστήματος υπάρχει εδώ.

Ηλεκτρονική συσκευή επιτήρησης εδάφους και ενεργοποίησης οπλικών συστημάτων                                                                    >>  Περισσότερη Πληροφόρηση            Δες Video (wmv):monitor                                                                                          

 

 

ΘΕΜΑ 3ο :

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ  ΚΩΝ. ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΙΣΧΥΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,  ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ, ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ κλπ.

  • Μη επανδρωμένοι, αυτοκατευθυνόμενοι ή όχι επί στόχου, φορείς μεταφοράς εκρηκτικών υλών και λοιπών οπλών με δυνατότητες υποβρύχιας πλεύσης     >> More information 

 

 

 

 

Καταστροφή Ηλεκτρικών – Ηλεκτρονικών δικτύων και συναφών Συσκευών με την Χρήση   Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού(EMP – ELECTRO MAGNETIC PULSE)

 

  1. Ως ηλεκτρομαγνητικός παλμός χαρακτηρίζεται ο ηλεκτρομαγνητικός κυματισμός  εντάσεως που κυμαίνεται από 50.000 Vοlt/m έως 100.000 Volt/m.  Δυνατόν να παραχθεί από έκρηξη πυρηνικής κεφαλής, εκρηγνυομένης  σε ύψος από 80 έως 800 χιλιόμετρα άνωθεν της γήινης επιφανείας. Εκτιμήσεις και πειράματα έχουν καταδείξει ότι σε χρόνο 20 δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου  αχρηστεύονται ηλεκτρικά δίκτυα, τρισδιάστατοι ανιχνευτές(Radar) αμύνης, ηλεκτρονικά όργανα, τηλεπικοινωνίες, αεροσκάφη, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρικά κυκλώματα αυτοκινήτων και πλοίων καθώς και όλα τα οικιακά ηλεκτρικά σκεύη.

 

  1. Aχρηστεύεται γενικώς ότι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, καθότι προκαλείται τήξη στο χαλκό των καλωδιώσεων ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών δικτύων και συσκευών.  Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα καταστρέφονται λόγω  της απορρόφησης ενέργειας που εκλύεται από την έκρηξη. Έχει παρατηρηθεί ότι καλώδιο μήκους 100 μέτρων εκτιθέμενο εις EMP απορροφά ενέργεια ικανή να ανάψει στιγμιαία 1500 λαμπτήρες των 100W.

 

  1. Χαρακτηριστική είναι η εμπειρία EMP την οποία εβίωσαν  οι H.Π.A. στην Xαβάη τον Iούλιο του 1962.  Τότε πύραυλος με πυρηνική γόμωση εκτοξευθείς  από σιλό ευρισκόμενο κάπου στον Eιρηνικό  Ωκεανό (1300 χλμ NΔ της Xαβάης) αφού εξερράγη εις ύψος 400.000 μ από την γήινη επιφάνεια, προκάλεσε το φαινόμενο EMP το οποίο έγινε αισθητό στη μείζονα  περιοχή της Xαβάης.   Παρατηρήθηκε τότε το φαινόμενο όλοι οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες στην OAHU και HONOLOULOU να ανάψουν ταυτόχρονα και αμέσως να καταστραφούν. Επί πλέον αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο των παραπάνω περιοχών.

 

  1. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έκτοτε διαστημικές πυρηνικές δοκιμές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο δια την μελέτη του φαινομένου EMP ως  οπλικού συστήματος.           Εκτιμάται ότι μία πυρηνική κεφαλή που θα εκραγεί πάνω από την Πολιτεία της Nebraska εις ύψος 400.000 μ, θα προκαλέσει φαινόμενο EMP στις H.Π.A. κατά το οποίο τα δεδομένα εις τις μνήμες RAM και ROM των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα διαγραφούν, τα συμπαγή ολοκληρωμένα κυκλώματα θα λιώσουν, ενώ κάθε άνθρωπος όστις θα έλθει σε επαφή με ηλεκτρονική ή ηλεκτρική συσκευή θα χάσει τη ζωή του εξ αιτίας ηλεκτροπληξίας στατικής υπερφορτίσεως.

 

  1. Μια εικόνα του φαινομένου έχει, σκοπίμως εκτιμώ, προβληθεί στην κινηματογραφική ταινία ‘’Η επόμενη μέρα΄΄.  Εκεί έχει αποτυπωθεί έντεχνα ΜΟΝΟΝ η παύση λειτουργίας των κινητήρων των οχημάτων σαν αποτέλεσμα πυρηνικής έκρηξης που συμβαίνει σε μεγαλούπολη των ΗΠΑ.

 

  1. Στοιχεία για το ΕΜP υπάρχουν σε άρθρο του WILLIAM CAREY, μέλους του AMERICAN ASSOCIATION FOR THE ADVANCEMENT OF SCIENCE, στο περιοδικό “SCIENCE 83”,  Eκδόσεις WILLIAM CAREY.

 

Κ ω ν / ν ο ς    Σ τ ρ ω μ α τ  ι ά ς

Αντισυνταγματάρχης (ΈΠ)

 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης

Μηχανικού Υπολογιστών και  Μηχανικού Ηλεκτρονικών

Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

ΘΕΜΑ 4ο :

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ  ΚΩΝ. ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ  ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ ΑΦΟΡΑ  ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.   ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΗ ΛΥΘΕΙ…    ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΣΕ ΑΞΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ…

ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΥΣΤHΜΑ ΠOY ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.  ΔΕΣ ΕΔΩ       http://www.houseofwisdom.gr/multilevelgr.htm

 

 

 

ΠΡΟΣ: ΑΣΔΥΣ/ΔΕΠ

 

 

Aρ. Πρωτ. 43324/5-4-05/ΓΓ

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: Διάφορα(Συστήματα Ασφαλείας Πληροφορικής)

 

  1. Αναφέρω τα παρακάτω που αφορούν στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών (Η/Υ) :

 

α.   Με τα ισχύοντα σήμερα μέτρα ασφαλείας στο ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ γενικότερα,  οι χρήστες Η/Υ που έχουν πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την ίδια μηχανή(υπολογιστή) για εργασία σε άλλα διαβαθμισμένα συστήματα και πληροφορίες διότι υπάρχει κίνδυνος ανάμειξης των πληροφοριών ή διακίνησης επικίνδυνων ιών υπολογιστών από το διαδίκτυο στην περιοχή των διαβαθμισμένων πληροφοριών. Για τους ίδιους λόγους ασφαλείας σε υπολογιστή στον οποίο εκτελείται το πρόγραμμα ΣΔΕΠ δεν επιτρέπεται η διασύνδεση με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ ή με το τοπικό δίκτυο του σχηματισμού, συγκροτήματος ή μονάδος.

β.  Γενικά δεν επιτρέπετε στους χρήστες Η/Υ να εργάζονται στον ίδιο υπολογιστή σε δύο πληροφοριακά συστήματα που έχουν διαφορετική διαβάθμιση ασφαλείας όπως πχ συμβαίνει σε ένα πληροφοριακό σύστημα που διαχειρίζεται μόνο κοινά αρχεία ενώ ένα άλλο σύστημα έγγραφα βαθμού ασφαλείας ‘απόρρητο’.  Μετά από διαταγή του ΓΕΣ σε κάθε Η/Υ πρέπει να υπάρχει σεσημασμένη ειδική καρτέλα διαβάθμισης ασφαλείας του πληροφοριακού συστήματος που εκτελείται σε αυτόν.

γ.   Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι το ΓΕΣ και το ΓΕΕΘΑ αναγκάζονται να προμηθεύονται σημαντικό αριθμό επιπρόσθετων Η/Υ για να καλύψουν τις ανάγκες των χρηστών που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα του ενός πληροφοριακά συστήματα διαφορετικής διαβάθμισης, με κόστος που αποπληρώνεται από τους Έλληνες φορολογούμενους.

 

  1. Μετά από σχετικές μελέτες σχεδίασα με δική μου πρωτοβουλία ένα σύστημα με το οποίο δίδεται μία ικανοποιητική λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Το σύστημα που έχει την δυνατότητα υλοποίησης   πολυεπίπεδης ασφάλειας στην ίδια μηχανή  έχω κατοχυρώσει από 21 Δεκ 2004 με την υπ’ αρ. 20040100488 Ευρεσιτεχνία στο αρμόδιο κρατικό όργανο που είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας(ΟΒΙ).

 

  1. Με τη χρήση του συστήματος αυτού το οποίο ενθυλακώνεται (τοποθετείται σταθερά) σε προσωπικούς ή δικτυακούς υπολογιστές,

-2-

 

παρέχεται απόλυτη ασφάλεια όσον αφορά την μη επικοινωνία δύο, τριών ή τεσσάρων πληροφοριακών συστημάτων διαφορετικής διαβάθμισης              ασφαλείας τα οποία δύνανται πλέον να λειτουργούν στην ίδια μηχανή (υπολογιστή) αλλά σε καμία περίπτωση να μη ανταλλάσσουν (με φυσικό τρόπο) δεδομένα μεταξύ τους. Η καινοτομία της εφεύρεσης έγκειται στη χρήση καθαρά μηχανικών μερών και όχι προγραμμάτων(λογισμικού υπολογιστών).

 

  1. Το σύστημα σχεδιάσθηκε να παρέχει επαρκή προστασία τόσο σε ανεξάρτητα λειτουργούντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές(stand alone pc’s) όσο και σε υπολογιστές που διαλειτουργούν συνδεδεμένοι σε δίκτυο υπολογιστών(network computers).

 

  1.  Eκτιμώ ότι τυχόν εφαρμογή των συσκευών αυτών αφενός θα εξοικονομούσε σημαντικά οικονομικά οφέλη στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την μη δημιουργία αναγκών αγοράς επί πλέον μηχανών όπως γίνεται σήμερα, και αφετέρου θα καθίστατο πλέον λειτουργική για τους χρήστες η χρήση των μηχανών για πρόσβαση σε πληροφορικά συστήματα πολυεπίπεδης ασφάλειας.

 

  1. Με την παρούσα εκδηλώνω την πρόθεσή μου να παραχωρήσω το δικαίωμα χρήσης της συγκεκριμένης εφεύρεσης  στις Ελληνικές Ένοπλες  Δυνάμεις για μία 5ετεία και για ένα αριθμό 1000 τουλάχιστον συσκευών, εφόσον η Στρατιωτική Υπηρεσία ήθελε κρίνει ενδιαφέρουσα τη χρήση του παραπάνω συστήματος. Το παρεχόμενο από εμένα δικαίωμα εκμετάλλευσης της ευρεσιτεχνίας μου, δεν θα είναι αποκλειστικό στις Ένοπλες Δυνάμεις και πρέπει να ακολουθεί τους τύπους του σχετικού εντύπου του ΟΒΙ (Ν 1733/87 και 15928/ΕΦΑ/1253 απόφασης του ΥΒΕΤ) το οποίο και υποβάλλω συνημμένα.

 

  1. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

*******************************************************************************************

ΘΕΜΑ 5ο :

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ  ΚΩΝ. ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΕΘΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΗ Η ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΠΛΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ. ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ ΜΕΤΑ 18 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ . 

Δες σχετική δημοσίευση στο Ερωπαικό γραφείο ευρεσιτεχνιών εδώ.  

Aλλά και τα σχέδια πως να φτιάξετε μόνοι σας την ηλεκτρονική βόμβα δημοσιεύθηκαν…

  • Μη επανδρωμένοι, αυτοκατευθυνόμενοι ή όχι επί στόχου, φορείς μεταφοράς εκρηκτικών υλών και λοιπών οπλών με δυνατότητες υποβρύχιας πλεύσης     >> More information 

 

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ/ ΓΔΑΕΕ/ΔΑΕΤΕ

                                                                                                                                             Στρατόπεδο �ΦΑΚΙΝΟΥ�

                                                                                                                                               Αθήνα

                                                                                        

                                                                                                                                                       ΚΟΙΝ :                                                                 Κατά κρίσιν μου                                                                               Αθήνα,                                                                 1 Αυγ 2006

 

ΘΕΜΑ : Διαδικασία Ενεργοποίησης Απορρήτου για Διπλώματα

                                                                                                                                               Ευρεσιτεχνίας του ΟΒΙ

 

ΣΧΕΤ                                                                   : α. H από 2-1-06 με αρ. κατάθεσης 20060100001 Ευρεσιτεχνία

                                                                                                                                               στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)

                                                                                                                                               β. Η από 13 Ιουν 06 ατομική μου αναφορά στο ΓΕΕΘΑ/ΔΙΠΛΗ

                                                                                                                                               γ.                                                                 Φ 900/141530/Σ 1869/22 Ιουν 06/ΓΕΕΘΑ/ΔΔΣΠ/ΔΑΑ                                                                

                                                                                                                                               δ.                                                                 Φ 900/297632/Σ 2775/5 Ιουλ 06/ΓΕΕΘΑ/ΔΔΣΠ/ΔΑΑ                                                                 

 

 

  1. Δια της παρούσης επιστολής σας κάνω γνωστό ότι με το (α) σχετικό έχω καταθέσει όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά για απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

 

  1.                                                                   Επειδή η παραπάνω ευρεσιτεχνία περιέχει οπλικά συστήματα που αφορούν άμεσα την Εθνική ασφάλεια της χώρας και τυχόν αντιγραφή τους και εφαρμογή τους από άλλη χώρα μπορεί να αλλάξει τη στρατιωτική ισορροπία στο Αιγαίο, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να δημοσιευθεί από τον αρμόδιο οργανισμό τεκμηρίωσης (ΟΒΙ) μετά την απόδοση της τελικής έκθεσης έρευνας σε μένα, αλλά να παραμείνει εκεί ως απόρρητη.

 

  1. Λόγω του ότι είμαι εν ενεργεία στρατιωτικός, στο βαθμό του συνταγματάρχη, με το (β) σχετικό ζήτησα από το ΓΕΕΘΑ να γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία από την Υπηρεσία μου, ανακοινώνοντας παράλληλα στις Ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις ότι κατέχω τέτοια τεχνογνωσία την οποία και έχω επίσημα δια του ΟΒΙ πιστοποιήσει. Με τα (γ) και (δ) σχετικά μου έγινε γνωστό ότι η Υπηρεσία μου είναι αναρμόδια, μη                                                                 εκδηλώνοντας κανένα ενδιαφέρον για την τεχνολογία αυτή και ότι η                                                                 συγκεκριμένη διαδικασία ενεργοποιείται μόνο από τη Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών.
  2. Μετά τα (β), (γ) και (δ) σχετικά αναφέρομαι πλέον στην υπηρεσία σας ως �ιδιώτης� γνωρίζοντάς σας ότι η αναφερόμενη στο σχετικό ευρεσιτεχνία με τίτλο �� ΜΗ   ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ    ΕΠΙ ΣΤΟΧΟΥ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΠΛΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΠΛΕΥΣΗΣ�� αφορά                                                                 σχεδιασμό μη επανδρωμένων,

αυτοκατευθυνόμενων                                                                     διάφορων διαστάσεων και κατασκευαστικών δομών, υλικών πολυμορφικών φορέων που θα έχουν δυνατότητα μεταφοράς συστημάτων για επιτήρηση θαλασσίων χώρων, για στρατιωτική, επιστημονική, επ� ωφελεία του Λιμενικού Σώματος ή οιαδήποτε άλλη χρήση,                                                                     καλουμένων �αυτόματα�.

 

  1.         Χρησιμοποιώντας προηγμένη μικροηλεκτρονική τεχνολογία ανιχνεύουν, και ταυτοποιούν προκαθορισμένους στόχους κινούμενα αφ�εαυτών ή με απόμακρη πλοήγηση προς αυτούς, ενεργοποιώντας αυτόματα το σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος ή τα εκρηκτικά ή τις τορπίλες ή τυχόν άλλα οπλικά συστήματα που φέρουν στο εσωτερικό τους, όταν υπάρξουν κατάλληλες προκαθορισμένες συνθήκες που μεταφράζονται σε αντίστοιχες αναλογικές τιμές από τους ηλεκτρονικούς αισθητήρες στο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας.

 

  1. Ουσιαστικά πρόκειται για μη επανδρωμένους, αυτοκατευθυνόμενους επί στόχου ή τηλεκατευθυνόμενους από απόσταση, πολυμορφικούς φορείς που ενθυλακώνουν και μεταφέρουν σύστημα δημιουργίας ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (Εlectromagnetic pulse – EMP), του οποίου η τεχνολογία σχεδιασμού περιγράφεται στις σελίδες της ευρεσιτεχνίας ή                                                                     μεταβλητές ποσότητες εκρηκτικών υλών που μπορούν να ξεπεράσουν τα 300 κιλά ή δύο σύγχρονες τορπίλες ή άλλα οπλικά συστήματα.                                                                     Στην ευρεσιτεχνία περιγράφεται και τεχνική αντιμετώπισης από εχθρικά όπλα ΕΜΡ.

 

  1.                                                                       Με τη χρήση ΕΜΡ όπλου οι πολυμορφικοί αυτοί φορείς αποκτούν                                                                     ικανότητα :

α. Αποκλεισμού εχθρικών λιμένων, καταστροφής ναυτικών σχηματισμών και υποβρυχίων σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων.

β.                                                                     Αποκλεισμού τεράστιων εδαφικών και εναέριων περιοχών, σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων, απαγορεύοντας τη διέλευση εχθρικών τεθωρακισμένων σχηματισμών, οχημάτων, οπλικών συστημάτων, αεροπορικών σχηματισμών, ελικοπτέρων κλπ. Αποτελούν ιδανική λύση για την αεράμυνα της χώρας που θα το υλοποιήσει.

 

  1.                                                                       Εκτιμάται επίσης ότι η χρήση των φορέων μεταφοράς τορπιλών                                                                     μπορεί να επιφέρει αλλαγή της στρατιωτικής ισορροπίας στο Αιγαίο και λόγω του ότι ο εχθρός δεν θα μπορεί να γνωρίζει εάν πρόκειται για φορέα ή πραγματικό υποβρύχιο και θα είναι αναγκασμένος να το εκλάβει ως τη μεγαλύτερη απειλή δηλαδή ως υποβρύχιο. Αποτελούν επίσης ιδανικό μη επανδρωμένο φορέα για αποστολές επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών, σε μεγάλες αποστάσεις (ένα πρότυπο USV).
  2.                                                                           Το περιγραφόμενο στην ευρεσιτεχνία παράγει ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς μεγάλης ισχύος και ηλεκτρικών φορτίων αιχμής δεκάδων εκατομμυρίων Αμπέρ (Ampere) υψηλής συχνότητας στο φάσμα των μικροκυμάτων με κυματισμούς της τάξης των δεκάδων χιλιάδων μικροδευτερολέπτων, με δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικού κυματισμού εντάσεως έως 100.000 Volt/m, που σε χρόνο 20 περίπου δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου μπορεί να αχρηστεύσει ηλεκτρικά δίκτυα, τρισδιάστατους ανιχνευτές � σαρωτές (Radar), ηλεκτρονικά όργανα και κυκλώματα που χρησιμοποιούν ημιαγωγούς γερμανίου, πυριτίου και άλλων γνωστών προσμίξεων, υπολογιστικά συστήματα για επικοινωνίες, πλοήγηση, στοχοποίηση, αναγνώριση, επιτήρηση και πολλές άλλες χρήσεις, αλλά και την υπάρχουσα ηλεκτρική και τηλεπικοινωνιακή υποδομή και δίκτυα υπολογιστών, επανδρωμένα και μη αεροσκάφη, οπλικά συστήματα, ηλεκτρικά κυκλώματα αυτοκινήτων, πλωτών και υποβρύχιων μέσων, κέντρα διοικήσεως και ελέγχου, ηλεκτρικά σκεύη πάσης μορφής και γενικά ότι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, προκαλώντας τήξη στο χαλκό των καλωδιώσεων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών δικτύων και συσκευών, καταστρέφοντας τα ηλεκτρονικά κυκλώματα λόγω                                                                         της απορρόφησης ενέργειας που εκλύεται από την έκρηξη.

 

  1. Η παραγωγή ηλεκτρομαγνητικού παλμού από το σύστημα παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος είναι στιγμιαία, απαιτούσα μικρό κόστος ανάπτυξης, μικρά ποσά ενέργειας και κοινά υλικά που είναι εύκολο να εξευρεθούν.

 

  1.                                                                           Ο υψηλής συχνότητας παλμός στο φάσμα των μικροκυμάτων που παράγει το σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (ΕΜΡ) μπορεί να διαπεράσει σχισμές που παρουσιάζουν οι κλωβοί Φάραντάι (Faraday) σε συνδυασμό και με το φαινόμενο της “ετεροχρονισμένης συνέπειας του ηλεκτρομαγνητικού παλμού”, που αφορά την καθυστερημένη κατά 15 λεπτά μετά την πυροδότηση του συστήματος παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (χρόνος που απαιτείται για να ατονήσουν τα μαγνητικά πεδία) μεταφορά των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που έχουν δημιουργηθεί μέσω της ηλεκτρικής και τηλεπικοινωνιακής υποδομής σε τυχόν υπάρχον δίκτυο στην περίπτωση προσβολής πόλεων ή στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή οπλικών συστημάτων ή μέσων ή στρατιωτικών σχηματισμών, με συνέπεια τη μη κατ� ανάγκη κατεύθυνση του συστήματος παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος απ’ ευθείας στο στόχο, αλλά στόχευση σε κέντρα επικοινωνιών, σταθμούς διοικήσεως, εργοστάσια διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για να παραλύσουν ολόκληρα συστήματα πόλεων, στρατοπέδων και εγκαταστάσεων, διακόπτοντας τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος,                                                                         τις τηλεφωνικές συνδέσεις και καταστρέφοντας τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα συστήματα αεράμυνας,                                                                         διοίκησης και ελέγχου και τα δίκτυά τους, έχοντας σαν αποτέλεσμα την ανάφλεξη λόγω υπερφόρτωσης όλων των  ηλεκτρικών και

τηλεφωνικών καλωδίων, ηλεκτρικών συσκευών που βρίσκονται σε ανθρώπινα χέρια, κινητών τηλεφώνων, συσσωρευτές συσκευών και πρόκληση                                                                             απενεργοποίησης όλων των μηχανών και τον παροπλισμό οχημάτων, αρμάτων μάχης, ελικοπτέρων, αεροσκαφών, πλοίων επιφανείας, υποβρυχίων, αντιαεροπορικών συστημάτων, πυραύλων αέρος και θαλάσσης και άλλων οπλικών συστημάτων, μέσων και εγκαταστάσεων, λόγω υπερφόρτωσης. Δεν προκαλεί                                                                             βλάβες υγείας σε ανθρώπους.

 

  1. Συνημμένα σας υποβάλλω ενημερωτικό σημείωμα αποτελούμενο από 20 φύλλα, το οποίο περιέχει τεχνικές λεπτομέρειες και εικόνες από την σχετική ευρεσιτεχνία που έχω νόμιμα                                                                             καταθέσει και κατοχυρώσει στον ΟΒΙ.

 

  1.                                                                             Θέλοντας να επισημάνω για μία ακόμη φορά τη σπουδαιότητα της μη δημοσίευσης του (α) σχετικού σε παγκόσμια κλίμακα από τον ΟΒΙ, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε η σχετική ευρεσιτεχνία να τηρείται ως απόρρητη στα σχετικά αρχεία του ΟΒΙ ή οιαδήποτε άλλη ενέργεια θέλετε να υιοθετήσετε, προκειμένου, πρώτιστα, να μη διαταραχθεί η εθνική ασφάλεια της χώρας.

 

Μετά τιμής ,

 

 

Στρωματιάς E. Κων/νος

Σχεδιαστής Μικροηλεκτρονικών Συστημάτων Πραγματικού Χρόνου

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, Μηχανικού Υπολογιστών

και Μηχανικού Ηλεκτρονικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

Πίνδου 15 -17 , 11255, Αθήνα

Τηλ εργ : +30-210-6576045

οικ. :+30-210-2234475

κιν :                                                                             6932273505

email : [email protected]

 

*   Γ = ΓΕΝΙΚΗ        ΔΑΕΤΕ  =  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

 

 

 

ΘΕΜΑ 6ο :

  1. ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ (ΔΩΡΕΑ) ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΚΩΝ. ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ  10  ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.     

 Ολα τα συστήματα που δώρισα υπάρχουν εδώ 

 

ΠΡΟΣ: Σ.Γ. ΥΕΘΑ                                                                                                                               ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ

Σχης (ΕΠ)

Στρωματιάς Κων/νος                                                                                                                                του Ευαγγέλου(Α.Μ:42624)

Τμχης ΓΕΕΘΑ/ΔΙΠΛΗ/1

Τηλ. 210-6576037

Αθήνα,                                                                 24 Αυγ 2005

Συνημμ. Ένα Έντυπο του ΟΒΙ

Ένα Επεξηγηματικό έγγραφο

 

ΘΕΜΑ: Διάφορα(Έρευνα Τεχνολογία)

 

  1.                                                             Αναφέρω ότι με δική μου πρωτοβουλία και μετά από πολυετή προσωπική έρευνα και ανάλογο οικονομικό κόστος έχω σχεδιάσει τα παρακάτω πολυαισθητηριακά μικροηλεκτρονικά συστήματα πραγματικού χρόνου, στοχεύοντας στην εθνική ασφάλεια και την θωράκιση της άμυνας της χώρας μας, ακολουθώντας τις αρχές του ΥΕΘΑ, που αναφέρονται στον τομέα ��Έρευνα και Τεχνολογία�� και ��Αμυντική Πολιτική�� και υπάρχουν στον διαδυκτιακό τόπο www.mod.gr:

 

α. Σύστημα που παρεκτρέπει δραστικά με δημιουργία ενεργητικού πεδίου το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, (τεχνολογία STEALTH), κατάλληλο για επιχειρήσεις παραπλάνησης.

β. Φορητό σύστημα ανίχνευσης και εντοπισμού εκρηκτικών υλών (Τρινιτροτολουόλη (ΤΝΤ), C3, Δυναμίτης, Tορτίλη(γέμισμα βλημάτων), RDX, Μαύρη πυρίτιδα, ʼκαπνη πυρίτιδα, Φυτίλια ακαριαία, Γέμισμα Μ2-Μ3 και άλλα) σε διάμετρο κύκλου 600 μέτρων γύρω από το χρήστη.

γ. Φορητό σύστημα ανίχνευσης και εντοπισμού ναρκών και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων σε διάμετρο κύκλου 600 μέτρων γύρω από το χρήστη.

δ.                                                             Συστήματα και μέθοδοι αναβάθμισης όλων των τύπων των ναρκών ξηράς που μετατρέπουν τις παλιές μηχανικά λειτουργούσες νάρκες σε ηλεκτρονικά λειτουργούσες, πλήρους πλάτους εκμετάλλευσης, με ικανότητα να  ανιχνεύουν αυτόματα το στόχο, να τον ταυτοποιούν και να ενεργοποιούν τη νάρκη σε συγκεκριμένη απόσταση από αυτόν.

ε.                                                             Σύστημα επίγειας επιτήρησης που αναγνωρίζει αυτόματα ανθρώπους,                                                             ζώα, οχήματα πάσης φύσεως, άρματα μάχης, ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ με ικανότητα  επικοινωνίας(ακτίνα 30 – 32 χλμ) , εκμετάλλευσης κυψελοειδών δικτύων (κινητή τηλεφωνία) και δορυφορική επικοινωνία.

στ. Φορητό, πολυμορφικό, αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα  καταστροφής επίγειων κινούμενων στόχων(πλαστικές ηλεκτρονικές νάρκες).

ζ.                                                             Πολυμορφικό, μηχανικό, σύστημα προστασίας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

η.                                                             Σύστημα υλοποίησης πολυεπίπεδης ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

θ. Σύστημα εντοπισμού και καταστροφής πολύ χαμηλά ιπταμένων ελικοπτέρων, αεροσκαφών, χόβερκραφτ και εξουδετέρωσης αλεξιπτωτιστών.

ι.                                                                 Αμφίβιο σύστημα ταχείας στρώσεως ή πόντισης ναρκών για χρήση σε ακτές, ξηρά ή επί της επιφανείας της θαλάσσης.

ια. Ταχείας ανάπτυξης ηλεκτρονική νάρκη πλήρους πλάτους εκμετάλλευσης.

 

  1.                                                                 Τα πνευματικά δικαιώματα των παραπάνω έργων έχω νόμιμα κατοχυρώσει στον αρμόδιο διεθνή κρατικό φορέα (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας – ΟΒΙ), ο οποίος με την έκδοση αντίστοιχου διπλώματος ευρεσιτεχνίας εγγυάται και την μοναδικότητά τους παγκόσμια.

 

  1.                                                                   Με την παρούσα εκδηλώνω την πρόθεσή μου να παρέξω την απαραίτητη τεχνολογία (όχι αποκλειστικά και μόνο για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ)) των παραπάνω εφευρέσεων στις ΕΔ για ανάπτυξη των παραπάνω συστημάτων, για συγκεκριμένη χρήση και αριθμό που θα συμφωνηθεί και θα πιστοποιηθεί με ανάλογες συμβάσεις μεταφοράς τεχνολογίας, σύμφωνα με τους τύπους του ΟΒΙ (Ν 1733/87 και 15928/ΕΦΑ/1253 απόφασης του ΥΒΕΤ), διατηρώντας το αναφαίρετο δικαίωμά μου για εμπορική εκμετάλλευση των παραπάνω ευρεσιτεχνιών, αποκλειομένης κάθε εμπορικής εκμετάλλευσης από πλευράς ΕΔ των προιόντων που θα προκύψουν από την παροχή αυτής της τεχνολογίας. Το κόστος ανάπτυξης των παραπάνω συστημάτων θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τις ΕΔ.

 

  1.                                                                 Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες

 

*   Σ.Γ. ΥΕΘΑ = ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

 

ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ( ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ  ΕΡΕΥΝΑΣ ) ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ – ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ…   ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.   

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΥΠΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ.        http://www.houseofwisdom.gr/dimosieuseis.htm 

Μετά σχετική πρωτοβουλία μου τον Ιούλιο του 2008 εγκρίνεται από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς η ανάπτυξη ‘Συστήματος Απαγόρευσης Αεραποβάσεων’   που αποτελεί ευρεσιτεχνία μου και τεχνογνωσία μου.

Τον Σεπτέμβριο του 2008, αιτήθηκα και είχα συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αμυνας της Κύπρου, πρότεινα να παραχωρήσω εντελώς δωρεάν και να βοηθήσω στην ανάπτυξη, δύο από τις ευρεσιτεχνίες του – οπλικά συστήματα – στην Κύπρο. Ενα ήταν το ανωτέρω περιγραφόμενο.

 

Πηγή

Προβολές : 1,134


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα