ΑΥΤΑΞΙΑ... ένα εξαιρετικό μάθημα ζωής...

ΑΥΤΑΞΙΑ... ένα εξαιρετικό μάθημα ζωής...

20 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:225
Μοίρασέ το

 

Η αυταξία δεν είναι έπαρση, δεν είναι καλάμι να καβαλήσεις, είναι το όμορφο χαλάκι στο κατώφλι σου να σκουπίζεις τα πόδια για να μπεις μες στη ψυχή σου.

 

 

 

Πόσοι γονείς έμαθαν στα παιδιά τους να στηρίζονται στα δικά τους πόδια, να αποκτήσουν δικές τους αξίες;;;

Διδαχθήκαμε να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στη γνώμη των άλλων και οδηγούμαστε στην αναζήτηση της έγκρισής τους, με αποτέλεσμα να αμφισβητούμε τον ίδιο μας τον εαυτό μας και να εξαρτάται η ευτυχία μας από τη διάθεση και τη θέση ενός τρίτου κάθε στιγμή.

Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούμε πως αν εξαρτώμαστε από άλλους για τη δική μας αξία τότε η αξία ανήκει στους άλλους;;;

Βασική προϋπόθεση για να είμαστε ευτυχισμένοι είναι… η αυταξία μας…

 

Καλλιόπη

 

Γράφει η Χριστίνα Μπογιατζή

Παιδοψυχολόγος

 

Πού να διδαχθείς την αυταξία εάν δεν γεννήθηκες μέσα σε αυτήν;

Πώς να αντικρύσεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη εάν δεν είχες καθρέπτες πουθενά στο σπίτι;

Αληθινή τραγωδία είναι να ζεις ασθμαίνοντας ενώ θα μπορούσες να χωρέσεις τριπλάσιο οξυγόνο στους πνεύμονες για να τρέξεις τον Όλυμπο.

Όλα επειδή όταν ήσουν μικρός κάποιοι άλλοι αποφάσισαν για σένα, χωρίς εσένα.

Η αυταξία δεν είναι έπαρση, δεν είναι καλάμι να καβαλήσεις, είναι το όμορφο χαλάκι στο κατώφλι σου να σκουπίζεις τα πόδια για να μπεις μες στη ψυχή σου.

Η Αυταξία δεν διδάσκεται πουθενά ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται μέσα σε κάθε καλημέρα, σε κάθε αγκαλιά και κάθε χαμόγελο προς πάσα κατεύθυνση για πάσα νόσο και αιτία.

Πόσοι άνθρωποι πέθαναν απο ασφυξία μέσα σε ένα σπασμένο χρονοντούλαπο μίας αδικημένης αυτοεικόνας επειδή μπήκαν απο νωρίς στα μαυσωλεία των γονιών τους;

Η αυταξία είναι να λες καλές κουβέντες στον εαυτό σου, είναι να εμπιστεύεσαι τα λόγια σου πριν καν τα γνωστοποιήσεις σε άλλους.

Αυταξία δεν είναι να λες πως εισαι σπουδαίος για κάτι που έκανες, αλλά ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ πως ότι και εαν έκανες, σίγουρα έχεις μέσα σου κάτι σπουδαίο που αξίζει να αγαπηθεί.

Μην ψάχνετε την αυτοπεποίθηση γιατι αυτή ειναι sprint και κρατάει όση απόσταση την πάει η κατα κοσμο επιτυχία.

Η αυταξία είναι σταθερή αξία, είναι αληθινή σχέση με τον εαυτό μας, είναι ο καθρέπτης που όσο και να λερωθεί δεν σπάει ποτέ και στο τέλος δεν έχει ποτέ τέλος γιατί όλα όσα γίνεσαι στο μαραθώνιο τα κουβαλάς για πάντα μαζί σου.

 

Πηγή

Προβολές : 225


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα