ΑΥΤΟ, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!! Οι “άρρωστοι αριθμοί” που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το ΠΑΓΝΗ Κρήτης: Βία και σεξουαλική κακοποίηση από 4 ετών βιώνουν τα παιδιά!!!!!!!!!!!!

ΑΥΤΟ, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!! Οι “άρρωστοι αριθμοί” που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το ΠΑΓΝΗ Κρήτης: Βία και σεξουαλική κακοποίηση από 4 ετών βιώνουν τα παιδιά!!!!!!!!!!!!

16 Νοεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:444
Μοίρασέ το

 

Είναι ενδεικτικό πως η παιδική βία και σεξουαλική κακοποίηση δεν κάνει διακρίσεις στα φύλα μιας και ο αριθμός αγοριών και κοριτσιών δεν διαφοροποιείται. Στο μεταξύ το πλέον φρικιαστικό στοιχείο είναι ότι συγγενικά και πρόσωπα του κοντινού περιβάλλοντος είναι οι θύτες!

Εκεί στη Κρήτη, βγάζετε τα κουμπούρια και ρίχνετε μπαλωθιές στους γάμους και στα πανηγύρια…
Αν είστε ΑΝΤΡΕΣ, ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΝΑΞΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΛΟΥΜΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!!!
Άντε, γιατί άλλη Κρήτη γνώρισα εγώ πριν τέσσερεις δεκαετίες, που καμιά σχέση δεν έχει με την σημερινή…
Καλλιόπη Σουφλή

Αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) σχετικά με τα περιστατικά βίας και κακοποίησης (ακόμα και σεξουαλικής) παιδιών που έχουν σημειωθεί στο νησί.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» στην ΚΡΗΤΗ TVΗ ο ομότιμος καθηγητής ψυχιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αλέξανδρος Βγότζας και η διευθύντρια και καθηγήτριας της Ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Μαρία Μπάστα η βία δεν έχει φύλο, ούτε ηλικία και κοινωνική τάξη και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση του νησιού που καθημερινά αποκαλύπτει δεκάδες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας αλλά και σεξουαλικής κακοποίησης ενηλίκων και παιδιών.

Με βάση τους αριθμούς από την ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ το 2018 είχαμε 36 περιπτώσεις παιδιών που έζησαν την βία ακόμα και την σεξουαλική κακοποίηση, το 2019 58,το 2020 42, το 2021, 46 ενώ το 2022 (μέχρι τις 14 Ιουλίου) είχαμε 47 περιστατικά!

Είναι ενδεικτικό πως η παιδική βία και σεξουαλική κακοποίηση δεν κάνει διακρίσεις στα φύλα μιας και ο αριθμός αγοριών και κοριτσιών δεν διαφοροποιείται. Στο μεταξύ το πλέον φρικιαστικό στοιχείο είναι ότι συγγενικά και πρόσωπα του κοντινού περιβάλλοντος είναι οι θύτες!

Χαρακτηριστικά στο πρώτο εξάμηνο του 2022 αγόρια κακοποιήθηκαν σε ποσοστό 53% και κορίτσια σε ποσοστό 47%. Με βάση τους καταγεγραμμένους αριθμούς η κακοποίηση αφορά αφορά παιδιά από 4 έως 18 ετών. Η μέση παιδική ηλικία αλλά και η εφηβεία είναι οι ευάλωτες ηλικιακές ομάδες της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Όπως τόνισε η κ. Μπάστα καταγράφεται αύξηση εισαγγελικών παραγγελιών σε παιδιά/έφηβους στο Ηράκλειο την τελευταία πενταετία. Τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και μετά από αυτή η πλειοψηφία αφορά παραμέληση, διαταραχές, διαγωγής/παραβατικότητα σε έφηβους και πιο σπάνια: σωματική/ σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού αλλά και των δομών πρωτοβάθμιας υγείας είναι σημαντικό αλλά και κομβικό τόνισε ο καθηγητής γενικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής.

Οι άρρωστοι αριθμοί της παιδικής κακοποίησης.Από 4 ετών ξεκινά το μαρτύριο συχνά από θύτες συγγενείς

 

Πηγή

Προβολές : 444


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα