Αυτός είναι ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής που καταζητείται για πρόκληση πυρκαγιάς!!! (Βρε τον αντιδήμαρχο τον ...Συρίγο!!!)

Αυτός είναι ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής που καταζητείται για πρόκληση πυρκαγιάς!!! (Βρε τον αντιδήμαρχο τον ...Συρίγο!!!)

13 Μαρτίου, 2024 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:283
Μοίρασέ το

 

Ο κ. Συρίγος στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 εκλέχθηκε τρίτος με 645 σταυρούς, στη δημοτική ενότητα Λαυρεωτικής με την παράταξη “Δημοτική Καινοτομία”, σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Λαυρεωτικής Δ. Λουκά, τον οποίο το aftodioikisi.gr αναζητά αλλά παραμένει άφαντος.

Δεκατέσσερα χρόνια πριν, που η εφημερίδα μου ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, κάλυπτε με εκτενή ρεπορτάζ τα γεγονότα του Λαυρίου, ο Γιάννης Συρίγος, δημοτικός σύμβουλος τότε πάλι με τον Δημήτρη Λουκά, δεν έδειχνε κάτι το αρνητικό…

Αλλάζουν οι άνθρωποι και η ζωή μας κάνει κύκλους…

Κρίμα… κατάστρεψε τη ζωή και την οικογένειά του…

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Όπως έγραψε το aftodioikisi.gr, καταζητείται ως υπεύθυνος για την πρόκληση πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας του δήμου Λαυρεωτικής, πολύ κοντά στο ΕΠΑΛ Λαυρίου, στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν μαθητές, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου ΛαυρεωτικήςΜιχάλης Συρίγος. 

 

Ο κ. Συρίγος που στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 εκλέχθηκε τρίτος με 645 σταυρούς, στη δημοτική ενότητα Λαυρεωτικής με την παράταξη “Δημοτική Καινοτομία”, σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Λαυρεωτικής Δ. Λουκά, τον οποίο το aftodioikisi.gr αναζητά αλλά παραμένει άφαντος,  έχει τις εξής αρμοδιότητες:

Καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

Εκτελεί αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής που αναφέρονται στα αντικείμενα και τις αρμοδιότητές του.

Προτείνει την εισαγωγή θεμάτων της αρμοδιότητάς του στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Επιτροπή μετά από προηγούμενη ενημέρωση του Δημάρχου.

Συνεπικουρεί και συνεργάζεται με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κατά την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων αναγκών σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου Λαυρεωτικής για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, για την καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων των Κοινοτήτων.

Συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Λαυρεωτικής αναφορικά με ζητήματα αδειών του προσωπικού αρμοδιότητάς του.

Ευθύνη για την παρακολούθηση, εποπτεία και διεκπεραίωση κάθε άλλου αντικειμένου ή έργου που θα του ανατίθεται από το Δήμαρχο.

Κατά τόπον αρμοδιότητες στις Κοινότητες Λαυρεωτικής και Αγίου Κωνσταντίνου

Συντήρηση και αναβάθμιση πρασίνου στην Κοινότητα Λαυρεωτικής και Αγίου Κωνσταντίνου.

Εποπτεία, συντονισμός και έλεγχος των δενδροφυτεύσεων, εργασιών συντήρησης, κλαδέματος, διαμόρφωσης, φύτευσης, καλλωπισμού κλπ σε χώρους πρασίνου, πάρκα, κήπους, άλση, παιδικές χαρές, δενδροστοιχίες, παρτέρια κλπ.

Ευθύνη, εποπτεία, συντονισμός και έλεγχος του κλαδέματος όλων των δέντρων, θάμνων, δεντροστοιχιών και την αποκομιδή αυτών, καθώς και της έγκαιρης αποψίλωση των χώρων πρασίνου, πάρκων, οικοπέδων, νησίδων και λοιπών χώρων.

 

Εποπτεία των κάθε είδους τεχνικών μέσων και υλικών που απαιτούνται για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεση των λειτουργιών συντήρησης και αναβάθμισης πρασίνου (τεχνικά μέσα, εργαλεία, λιπάσματα, φάρμακα κλπ.)

Επιμέλεια, εποπτεία, συντονισμός και ευθύνη για την τήρηση των διαδικασιών σχετικά την περισυλλογή των ογκωδών και βαρέων αντικειμένων και διαχείριση στερεών αποβλήτων και αδρανών υλικών στις περιοχές αρμοδιότητάς του.

Επιμέλεια, εποπτεία, συντονισμός και ευθύνη για την περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων, μηχανημάτων και σκαφών.

Μέριμνα, συντονισμός, εποπτεία και ευθύνη ευταξίας και καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων (πεζόδρομοι, οδοί, πλατείες, παιδικές χαρές, στάσεις, χώροι πρασίνου, παραλίες, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά.) των περιοχών αρμοδιότητάς του και επιτήρηση και φροντίδα της καθαριότητας αυτών.

Περιοδικό πλύσιμο όλων των κοινόχρηστων χώρων (πεζόδρομοι, οδοί, πλατείες, παιδικές χαρές, στάσεις, χώροι πρασίνου, παραλίες, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά.).

Εποπτεία, μέριμνα και ευθύνη του καθαρισμού των δικτύων ομβρίων υδάτων των περιοχών αρμοδιότητάς του.

Εποπτεία και μέριμνα για την άσκηση των αρμοδιοτήτων προστασίας δημόσιας υγείας και υγιεινής (μυοκτονίες, απολυμάνσεις, ψεκασμοί κλπ.)

Μέριμνα, συντονισμός και εποπτεία του καθαρισμού των συντριβανιών στις περιοχές αρμοδιότητάς του.

Μέριμνα και ευθύνη καθαρισμού του χώρου πραγματοποίησης της λαϊκής αγοράς.

Επιτήρηση της καθαριότητας των δημόσιων αποχωρητηρίων στην πόλη του Λαυρίου.

Εποπτεία των παραλιών που εμπίπτουν στις περιοχές αρμοδιότητάς του  και συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών για την καλαισθησία, την καθαριότητα και την αισθητική τους αναβάθμιση.

Μέριμνα και συντονισμός των δράσεων για τη μείωση της αφισορύπανσης.

Ευθύνη και εποπτεία για την καθαριότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των Δημοτικών Κτιρίων και των λοιπών Δημοτικών εγκαταστάσεων.

Ευθύνη και εποπτεία για την καθαριότητα και φροντίδα του χώρου προσωρινής φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων.

Ευθύνη ευταξίας και καθαριότητας των κοιμητηρίων των περιοχών αρμοδιότητάς του και μέριμνα για την εφαρμογή του Κανονισμού Κοιμητηρίων.

Φροντίδα, μέριμνα και ευθύνη για την αποφυγή δημιουργίας αυθαίρετων χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και βαρέων και ογκωδών αντικειμένων. Σε περίπτωση διαπίστωσης ύπαρξης τέτοιων αυθαίρετων χώρων ευθύνη για την άμεση αντίδραση και αποκατάσταση τους στην προτέρα κατάσταση.

Εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Λαυρεωτικής και επιβολή προστίμων.

Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού και των υποδομών που αφορούν τον τομέα ευθύνης του και την ευθύνη λειτουργίας της αποθήκης υλικών.

 

Άμεση συνεργασία με τους Αντιδημάρχους στους οποίους έχουν μεταβιβαστεί αρμοδιότητες συντήρησης δημοτικών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων, κυκλικής οικονομίας και Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Ημερήσιος προγραμματισμός και συντονισμός των εργασιών που εκτελούνται και εποπτεία του εργατοτεχνικού προσωπικού που ορίζεται σε εργασίες που εποπτεύει και συντονίζει καθώς και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται.

Εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο Δήμο μέσω της Δ.Υ.Π.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), υπογράφοντας όλα τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα (πλην της πρόσληψης και της τοποθέτησης) των απασχολούμενων.

Ευθύνη ελέγχου, συντονισμού και επίβλεψης των καθαριστών – καθαριστριών στις σχολικές μονάδες, στα Δημοτικά Καταστήματα και στους αθλητικούς χώρους των περιοχών αρμοδιότητάς του.

Ευθύνη ώστε όλοι οι εργαζόμενοι της αρμοδιότητάς του να φέρουν τα μέσα ατομικής προστασίας.

Ευθύνη για την εφαρμογή των οδηγιών και προτάσεων – παρατηρήσεων του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας.

Συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία (η οποία έχει την πλήρη αρμοδιότητα για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, εργασιών και έργων) για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών και μέσω για την εκτέλεση των σχετικών εργασιών.

Εποπτεία, ευθύνη και συντονισμός των θεμάτων που αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Εξουσιοδοτείται να βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής και να επικυρώνει φωτοαντίγραφα πολιτών, σε περιπτώσεις που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους με τις υπηρεσίες του Δήμου.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 283


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα