(ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ  ΚΤΗΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!) ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ για την αμυντική ικανότητα της χώρας! Τι θα γίνει με τα ρωσικά ΟΠΛΙΚΑ συστήματα;;;

(ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!) ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ για την αμυντική ικανότητα της χώρας! Τι θα γίνει με τα ρωσικά ΟΠΛΙΚΑ συστήματα;;;

4 Μαρτίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:508
Μοίρασέ το

 

 

Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει επιλέξει από νωρίς και με σαφήνεια την επιλογή στρατοπέδου αποστέλλοντας στην Ουκρανία οπλισμό για να πολεμήσει αυτή με τη σειρά της το Ρωσικό Στρατό, τα ρωσικής προέλευσης συστήματα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν σοβαρά ζητήματα διαθεσιμοτήτων αφού η Ρωσία δεν πρόκειται να παράσχει τα απαραίτητα ανταλλακτικά και τη λοιπή τεχνική και υλική υποστήριξη που απαιτείται σε σταθερή βάση, ώστε να παραμείνουν αυτά σε υψηλές διαθεσιμότητες.

 

 

 

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ!

Ότι ρωσικά οπλικά συστήματα διαθέτει, θα είναι ΑΧΡΗΣΤΑ, από τη στιγμή που δεν θα μπορούν να υπάρξουν ανταλλακτικά από την Ρωσία, μετά την εχθρική στάση του ΒΑΒΥΛΩΝΕΙΟΥ ΜΠΣΤΡΔ της ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΧΑΛΔΑΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.

Νέα ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, όχι από τους κυβερνώντες που είναι όλοι τους άλλης ερπετοειδούς σατανικής καταγωγής, αλλά κυρίως από την ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΑΦΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΑΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;;;

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ…

Όσοι στρατιωτικοί έχετε παραμείνει ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ, ΠΡΑΞΤΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Είναι τραγικό, αλλά επαναλαμβάνεται αυτό που έγινε όταν η ΕΥΠ, αγόρασε το ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ, έγινε διεθνής διαγωνισμός με πρωτάκουστη διαφάνεια, αγοράστηκε το ρωσικό σύστημα και ακυρώθηκε από την ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ και σύρθηκε στα δικαστήρια ο ΑΘΩΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΤΡΕΫΦΟΥΣ, όπως τον είχαν αποκαλέσει τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, επειδή έκανε σωστα την δουλειά του.

Οι αναγνώστες των παλαιών ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, θα θυμούνται τα δεκάδες δημοσιεύματα που αποκάλυπταν την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Εφιάλτης όλα αυτά που ζει η χώρα… Κάποιος να τους σταματήσει!!!

Όλοι είδαν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη περί των ρωσικής προέλευσης συστημάτων που υπηρετούν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Οι δηλώσεις είναι οι εξής:

«Αποτελούν επιλογές άλλων δεκαετιών, περασμένων δεκαετιών. Η χώρα δεν προτίθεται να αγοράσει κανένα αμυντικό σύστημα από τη Ρωσία. Θα διαχειριστούμε την πραγματικότητα όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν είναι όμως αμυντικά συστήματα  τα οποία είναι κρίσιμα  για την εθνική άμυνα.»

Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει επιλέξει από νωρίς και με σαφήνεια την επιλογή στρατοπέδου αποστέλλοντας στην Ουκρανία οπλισμό για να πολεμήσει αυτή με τη σειρά της το Ρωσικό Στρατό, τα ρωσικής προέλευσης συστήματα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν σοβαρά ζητήματα διαθεσιμοτήτων αφού η Ρωσία δεν πρόκειται να παράσχει τα απαραίτητα ανταλλακτικά και τη λοιπή τεχνική και υλική υποστήριξη που απαιτείται σε σταθερή βάση, ώστε να παραμείνουν αυτά σε υψηλές διαθεσιμότητες.

Το ότι επίσης δε θα προχωρούσε η Ελλάδα στην αγορά οποιουδήποτε ρωσικής προέλευσης συστήματος είναι και αυτό δεδομένο εδώ και αρκετά έτη, ειδικά δε μετά το «σόου» που είχε γίνει γύρω από την προμήθεια των ρωσικών ΤΟΜΑ τύπου BMP-3HEL από τη Ρωσία, στο τέλος της δεκαετίας του 00’. Μετά το σημείο εκείνο και με τις ελληνορωσικές σχέσεις που επιδεινώθηκαν ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οποιαδήποτε προσπάθεια αγοράς ρωσικών συστημάτων απλά δε θα προχωρούσε ποτέ ενώ τα ήδη υπάρχοντα ρωσικής προέλευσης συστήματα αντιμετώπιζαν σοβαρά ζητήματα διαθεσιμοτήτων και κακά τα ψέμματα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τεχνικών, τα συστήματα χρειάζονται τα ανταλλακτικά από τον κατασκευαστή για να λειτουργήσουν.

Αυτό που προβλημάτισε σφόδρα είναι το δεύτερο σκέλος των δηλώσεων, ότι δηλαδή τα συστήματα αυτά δεν αποτελούν ιδιαίτερο ζήτημα για την αμυντική ικανότητα της χώρας μας. Η δήλωση αυτή είτε έγινε για να χαϊδέψει το άσχετο  περί αμυντικών ζητημάτων κομματικό πλήθος, είτε έγινε λόγω άγνοιας του Πρωθυπουργού περί του ζητήματος για το οποίο αναφερόταν, είτε έγινε εσκεμμένα για να ρίξει στάχτη στα μάτια τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και να δηλώσει προτίμηση στρατοπέδου.

Οτιδήποτε από τα παραπάνω και αν ισχύει, η δήλωση αυτή είναι ψευδής και πολύ επικίνδυνη για την αμυντική ικανότητα της χώρας καθώς η Ελλάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή:

-Αντιαεροπορικά συστήματα S-300 τα οποία παρέλαβε από την Κύπρο με αντάλλαγμα τα πυροβόλα Suzana μετά το επεισόδιο που έκανε η Τουρκία για την προμήθεια του εν λόγω συστήματος από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το σύστημα βρίσκεται κάπου στην Κρήτη και κυριολεκτικά καλύπτει τη νήσο από αεροπορικές και βαλλιστικές απειλές σε μεγάλη απόσταση. Την ίδια στιγμή, η Αεροπορία έχει στείλει μία εκ των αντιαεροπορικών συστοιχιών μεγάλου βεληνεκούς τύπου Patriot στη Σαουδική Αραβία. Αλήθεια, αν οι  S-300 αποσύρονταν αφού δεν έχει σημασία κατά τον Πρωθυπουργό να μη λειτουργούν, που θα επιλεγόταν να υπάρχει κενό στην αεράμυνα μεγάλου βεληνεκούς της χώρας;

– Αντιαεροπορικά συστήματα εγγύς αεράμυνας Tor-M1 τα οποία είναι καθ’ ομολογία μοναδικά στο είδος τους αφού έχουν εξαιρετικό φάκελο εμπλοκής για την εμβέλεια που καλύπτουν και το σύστημα έχει δοκιμαστεί με αρκετή επιτυχία και σε σύγχρονες  επιχειρήσεις στη Συρία για παράδειγμα. Αποτελούν δε τη ραχοκοκαλιά της εγγύς αεράμυνας πολλών σχηματισμών του Στρατού στα νησιά και τον Έβρο, ούτε αυτά παίζουν ρόλο στην άμυνα της χώρας;

-Αντιαεροπορικά συστήματα  OSA τα οποία αν και παλαιά και με περιορισμένο πλέον φάκελο εμπλοκής αφού η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, μπορούν να προσφέρουν στα νησιά καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχος ανάλογος αριθμός συστημάτων να τα αντικαταστήσει.

-Κατευθυνόμενα αντιαρματικά συστήματα τύπου KORNET, αρκετά τον αριθμό όντας σύστημα που έχει αποδείξει την αξία του έναντι τον κορυφαίων από πλευράς θωράκισης αρμάτων παγκοσμίως, των  Merkava  του Ισραηλινού Στρατού. Το σύστημα έχει ενσωματωθεί εδώ και πολλά έτη πλήρως στο Στρατό και παρ’ ότι θα γίνει η προμήθεια αριθμού συστημάτων SPIKE  από το Ισραήλ, τα υπό προμήθεια συστήματα δεν προορίζονται για αντικατάσταση των KORNET αλλά και άλλων παλαιότερων αντιαρματικών συστημάτων.

-Τα Zubr, αερόστρωμνα σκάφη μεταφοράς προσωπικού με δυνατότητα μεταφοράς στρατευμάτων στην άλλη άκρη του Αιγαίου σε σύντομο χρόνο εκτός αν υπάρχει μεγάλη κυμάτωση θάλασσας και με αρκετά μεγάλη αυτοπροστασία; Εκτός αν τα αρματαγωγά Σάμος βάλουν αντί για προπέλες… πυραυλοκινητήρες, δε βλέπουμε πως  μπορεί να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, θαλάσσια μεταφορά στρατευμάτων.

Δεν θα υπήρχε καμία αντίρρηση να αντικατασταθούν τα ρωσικής προέλευσης συστήματα από άλλα ισραηλινής προέλευσης και δυτικής, εφόσον υπήρχαν ήδη προγράμματα που έτρεχαν για την αντικατάστασή τους 1 προς 1. Ήτοι, αντί των S-300 προμήθεια Patriot PAC-3( 600-850 εκ. δολάρια ), κάποιο αυτοκινούμενο σύστημα αεράμυνας  εκ του δυτικού οπλοστασίου για την αντικατάσταση των TOR-M1 αν και δεν υπάρχει ανάλογο ακριβώς σύστημα, ομοίως κάποιο σύστημα τύπου εποχούμενου Millenium κτλ. Για τα αερόστρωμνα Zubr τι να σχολιάσει κανείς που έχουν να προσφέρουν πολλά και δεν υπάρχουν αντίστοιχα την ίδια ώρα που το ΓΕΣ καλοβλέπει τα ΑΑV-71 τα οποία έπαψαν να χρησιμοποιούν ακόμα και οι Αμερικανοί Πεζοναύτες αφού θεωρούνται πλέον επικίνδυνα για το ίδιο το πλήρωμα.

Επικίνδυνες οι αποφάσεις του ΠΘ ο οποίος προχώρησε εν μια νυκτί στην απογύμνωση των Ενόπλων Δυνάμεων από καίρια οπλικά συστήματα χωρίς να έχει φροντίσει την αντικατάστασή τους 1 προς 1 να γίνεται ΗΔΗ με την επιλογή κατάλληλων μέσων που θα καλύψουν αυτά που δε θα λειτουργούν.

 

Πηγή

Προβολές : 508


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα