ΑΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ, ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ!!! Αποκαλύψεις του πρ. Δημάρχου του νησιού...

ΑΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ, ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ!!! Αποκαλύψεις του πρ. Δημάρχου του νησιού...

26 Νοεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:621
Μοίρασέ το

 

Κατασχέθηκαν τα λογιστικά βιβλία της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα

Κακοπληρωτής και στον Δήμο Χίου και ανακόλουθοι μ’ αυτά που υπέγραψε το ζεύγος…

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ;;;
Γιατί δεν δημοσιοποιούσε από την πρώτη στιγμή τα προβλήματα που ενέσκυψαν;;;
Τα μαύρα λογιστικά βιβλία, κατασχέθηκαν;;;
Πολύ φοβάμαι πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και πως δεν θα βγουν όλα στη φόρα…
Κι όσοι βιάστηκαν να υπερασπιστούν το ζεύγος, είναι πολύ εκτεθειμένοι…
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΙ … ΜΑΓΚΕΣ…
ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ…
Καλά έλεγε ο πάλαι ποτέ σοφός λαός…: ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ… “!!! 
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Βρε, όταν ο άντρας είναι καθιστός και η γυνή όρθια, κάτι παίζει…

Λογιστικά βιβλία και ένα περίστροφο κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», σε περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν εντολής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια του ελέγχου, μία διοικητική υπάλληλος υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας ένα περίστροφο, το οποίο ήταν κλειδωμένο στο γραφείο της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοικητική υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι το περίστροφο είχε βρεθεί σε προγενέστερο χρόνο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο κτήριο που στεγάζεται η δομή.

Η διοικητική υπάλληλος συνελήφθη, αλλά, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα.

Πρόκειται για 32χρονη κοινωνική λειτουργό, η οποία έχει δώσει συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ, ως υπεύθυνη της δομής. Μάλιστα, η τελευταία φορά που μίλησε ήταν δύο μέρες πριν ξεσπάσει το ντόμινο των καταγγελιών.

Η 32χρονη, που συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, υποστηρίζει ότι δεν είναι δικό της, ότι δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει, καθώς και ότι ήταν για χρόνια στο συρτάρι.

Στο μεταξύ, σκισμένες αποδείξεις και άλλα έγγραφα βρέθηκαν σε κάδο ανακύκλωσης έξω από τη δομή.

 

 

 

Έλεγχος στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Χίο

Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου πραγματοποίησε την Πέμπτη έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ στη Χίο, γνωστές ως «Κιβωτός του Αιγαίου».

Δύο οχήματα με συμβατικές πινακίδες πήγαν στις εγκαταστάσεις της δομής στην περιοχή του Αίπους, έξω από την πόλη της Χίου και πραγματοποίησαν έλεγχο τόσο στα γραφεία της διοίκησης, όσο και στο προσωπικό γραφείο του πατέρα Αντώνιου.

Οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους φακέλους, υπολογιστές και άλλα στοιχεία που θεωρήθηκαν σχετιζόμενα με την έρευνα.

Ας σημειωθεί ότι η δομή «Κιβωτός του Αιγαίου» στεγάζεται σε κτίσματα (αθλητικές εγκαταστάσεις, σπιτάκια, διαμερίσματα και μεγάλα κτήρια, εστιατόριο, μπαρ, καφετέρια και πισίνες) κατασκευασμένα μετά το 1990 ως τουριστική δημοτική επιχείρηση στη βάση του τότε αναπτυξιακού νόμου 1262/1982, από τον τότε Δήμο Βροντάδου και τη Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία «Προμηθευτική Α.Ε».

Η διαδικασία της παραχώρησης της ανενεργού δομής ξεκίνησε το 2013 και το 2014 υπογράφτηκε συμβόλαιο παραχώρησης στη ΜΚΟ, την οποία εκπροσώπησε η πρόεδρος της πρεσβυτέρας, Σταματία Γεωργαντή.

«Αποφασίσαμε να υπογράψουμε τα συμβόλαια με τη μόνη υποχρέωση της Κιβωτού του Κόσμου να παραλάβει και να πληρώσει το δάνειο το οποίο είχαμε λάβει προκειμένου να γίνουν αυτές οι εγκαταστάσεις, η αξία του οποίου έφτανε τις 22.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή περίπου 1.700 ευρώ τον μήνα. Αυτό ήταν το ενοίκιο το οποίο θα κατέβαλε η Κιβωτός», είπε την Παρασκευή, μιλώντας στην ΕΡΤ από τη Χίο, ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Μενής και πρόεδρος σήμερα της Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας «Προμηθευτική Α.Ε».

Και συνέχισε: «Και ακριβώς επειδή για τα συμβολαιογραφικά χρειάζονταν πολλά χρήματα, μας ζήτησε η συμβολαιογράφος να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο για ενοίκιο 500 ευρώ τον μήνα και τα υπόλοιπα να κόβονταν με ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών κάθε τρεις μήνες, μέχρι να συμπληρωνόταν το ύψος του δανείου, το οποίο δάνειο θα καταβαλλόταν κατευθείαν στην Τράπεζα Πειραιώς που το είχε δώσει.

Αυτό έγινε τα δύο πρώτα χρόνια. Στη συνέχεια όμως, από το 2016, για λόγους που δεν μπορώ να τους καταλάβω, η Κιβωτός του Κόσμου αρνήθηκε να πληρώνει το δάνειο.

Ως αποτέλεσμα, είχε τότε ψηφιστεί και ο ΕΝΦΙΑ και εκτός από το δάνειο, είχαμε και άλλες 10.000 ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο που έπρεπε να πληρώνονται στο ελληνικό δημόσιο.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς το υπουργείο Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, δεν έγινε δεκτό το αίτημά μας για να απαλλαγούμε από τον ΕΝΦΙΑ.

Έτσι έπρεπε να πληρώσουμε και πληρώνουμε 32.000 ευρώ τον χρόνο που ήταν το δάνειο στην Τράπεζα Πειραιώς και τον ΕΝΦΙΑ».

Μιλώντας πάντα στην ΕΡΤ, ο πρώην δήμαρχος Χίου υποστήριξε πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με την πρεσβυτέρα, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, ενώ τελικά έλαβε ένα εξώδικο από τη ΜΚΟ:

«Η πρώτη αντίδραση η δική μας ήταν να στείλουμε ένα έγγραφο προς την Κιβωτό στην οποία επισημαίναμε τη συμφωνία που είχαμε κάνει με την πρεσβυτέρα, με την οποία είχαμε υπογράψει τα συμβόλαια και να της πούμε ότι είχαμε συμφωνήσει αυτά τα πράγματα και “σας παρακαλούμε πληρώστε το δάνειο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία”.

Αντί να μας απαντήσει, η Κιβωτός μας έστειλε ένα εξώδικο όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ μας έλεγε ότι κακώς υπογράφτηκε έτσι το συμβόλαιο, ότι θα έπρεπε να υπογραφεί σαν ενοίκιο.

Με την πρεσβυτέρα συνομιλούσα και μάλιστα από το 2016, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, εμείς δεν απαντήσαμε στην πρώτη φάση με εξώδικο, αλλά ξανά με έγγραφο και μάλιστα ζήταγα να συναντήσω εγώ προσωπικά είτε τον πατέρα Αντώνιο, είτε την πρεσβυτέρα.

Δυστυχώς όμως ούτε ο π. Αντώνιος, ούτε η πρεσβυτέρα έβγαινε είτε στο τηλέφωνο, είτε να μας στείλει ένα έγγραφο.

Αντιθέτως, με έστελναν να μιλήσω με διάφορους υπαλλήλους στην τοπική εδώ κοινότητα της Κιβωτού του Κόσμου, και βέβαια οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να μου δώσουν εμένα συγκεκριμένες απαντήσεις».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί αρνιόταν η «Κιβωτός του κόσμου» να καταβάλει το συμφωνημένο ποσό, ο κ. Μενής είπε: «Το μόνο που μας μεταφέρθηκε ήταν ότι ο π. Αντώνιος, ήθελε να μεταβιβάσουμε κατά κυριότητα το Αίπος στην Κιβωτό του Κόσμου.

Θέλανε να περάσουν οι εγκαταστάσεις κατά κυριότητα στο όνομά τους, πιθανότατα στο όνομα της Κιβωτού.

Παρ’ όλα αυτά, τους είπαμε εμείς ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, διότι υπάρχει ένας όρος στο συμβόλαιο, το οποίο συμβόλαιο έλεγε ότι δεν μπορεί να μεταβιβαστεί το οικόπεδο σε άλλον εκτός από τον δήμο της Χίου».

 

Πηγή

Προβολές : 621


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα