Α. Λαυρέντζος: «Όταν κάποιοι στην Ελλάδα σκέφτονται να παραχωρήσουν έστω και μέρος των ενεργειακών αποθεμάτων στην Τουρκία είναι σαν να ταίζουν το θηρίο που θέλει να μας κατασπαράξει» (βίντεο)

Α. Λαυρέντζος: «Όταν κάποιοι στην Ελλάδα σκέφτονται να παραχωρήσουν έστω και μέρος των ενεργειακών αποθεμάτων στην Τουρκία είναι σαν να ταίζουν το θηρίο που θέλει να μας κατασπαράξει» (βίντεο)

8 Αυγούστου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:207
Μοίρασέ το

«Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαγοράσει προσωρινή ειρήνη στο Αιγαίο»

Η αυταπάτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος είναι ότι η Τουρκία θα κορεστεί από μερικές παραχωρήσεις που θα κάνουμε. Είναι λάθος! Τι θα εμποδίσει τους Τούρκους την επόμενη μιας συμφωνίας, να ζητήσει περισσότερα;

Πως είναι δυνατόν να ακούμε αναξιοπρεπείς δηλώσεις που λένε ότι μπορεί να χάσουμε το Καστελόριζο αλλά θα κερδίσουμε κάτι στη Ρόδο και στη Λέρο;

Εξαιρετικός ο κ. Λαυρέντζος, αλλά κι αυτός αποφεύγει να πει ξεκάθαρα τον ρόλο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, αν και το θέμα του ΑΙΓΑΙΟΥ, ειναι πολύ παλιό από την εποχή του “εθνάρχη” Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδερέου του εβραίου “ηγέτη” και τα σχέδια του βαθέως εβραιοσιωνιστικού παρακράτους των ΗΠΑ και της Ισραηλινής ΜΟΣΣΑΝΤ… λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του σατανικού κράτους με την ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΦΟΥΡ…

Από τότε κομμάτι – κομμάτι ξεπουλιέται από ΟΛΟΥΣ τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ το ΑΙΓΑΙΟ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΟΒΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ…

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝΗΣ…

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ…

 

ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ…

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ…

ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ Σ’ ΕΜΑΣ… ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ…

ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ… ΚΟΚΟΡΙΑ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξαγοράσει ειρήνη στο Αιγαίο…Όσοι συζητούν το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί μέρος έστω των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής στην Τουρκία, είναι σαν να ταίζουν το θηρίο που θέλει να μας κατασπαράξει»…

Ο κ.Αναστάσιος Λαυρέντζος άριστος γνώστης της οικονομίας και της γεωπολιτικής, μιλά για όσα φαίνεται ότι μας περιμένουν στο πεδίο των ελληνοτουρκικών.

Επισημαίνει ότι οι σχέσεις γεωπολιτικής είναι σχέσεις ισχύος και αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τώρα η Τουρκία.

Υπενθυμίζει ότι «την τελευταία 20ετία έχουμε ένα παραγωγικό άλμα της Τουρκίας.

Η Τουρκία παράγει 2.000.000 οχήματα το χρόνο και είναι όγδοη στον κόσμο στην παραγωγή χάλυβα. Οι προβλέψεις του ΟΟΑΣΑ το 2060 θα είναι στους G 7 και θα έχει ΑΕΠ 7 τρις δολάρια».

Αυτά τα οικονομικά δεδομένα και οι προβλέψεις δείχνουν «ότι η Ελλάδα δεν μπορεί με υποχωρήσεις να εξαγοράσει ειρήνη στο Αιγαίο, αυτό θα είναι προσωρινό, η ειρήνη θα υπονομεύεται πάντα από τη νεο-οθωμανική Τουρκία», λέει.

Ο κ.Λαυρέντζος έχει ασχοληθεί συστηματικά με το δημογραφικό πρόβλημα και γι αυτό επισημαίνει την δημογραφική έκρηξη της Τουρκίας σε συνδυασμό με τη δική μας καθίζηση σε αυτό το θέμα.

Παράλληλα έχουμε και την οικονομική μας περιπέτεια.

Η Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια προσπαθεί να επιστρέψει στα επίπεδα του 2008, στηριζόμενη πρωτίστως στον ευαίσθητο τουριστικό τομέα ,ο οποίος και αυτός έχει περάσει σε μεγάλο ποσοστό σε ξένα χέρια.

«Αν αφήσουμε την Τουρκία να ξεφύγει και οικονομικά δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα ανάσχεσης ,θα γίνουμε ένας πολιτικός δορυφόρος», τονίζει ο κ.Λαυρέντζος.

Απαντώντας στην υποτονική αντίδραση του πολιτικού μας συστήματος ο κ.Λαυρέντζος επισημαίνει ότι στο σύνολο του «κατατρέχεται από φοβικά σύνδρομα που έχει καλλιεργήσει η Τουρκία. Θέλει να αυταπατάται , να στηρίζεται σε πλάτες συμμάχων και να πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα Τουρκία με κάποιες υποχωρήσεις…

Η αυταπάτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος είναι ότι η Τουρκία θα κορεστεί από μερικές παραχωρήσεις που θα κάνουμε. Είναι λάθος! Τι θα εμποδίσει τους Τούρκους την επόμενη μιας συμφωνίας, να ζητήσει περισσότερα;

Πως είναι δυνατόν να ακούμε αναξιοπρεπείς δηλώσεις που λένε ότι μπορεί να χάσουμε το Καστελόριζο αλλά θα κερδίσουμε κάτι στη Ρόδο και στη Λέρο»;

Το μόνο που λείπει από την Τουρκία για την ανάπτυξη της είναι η ενέργεια, λέει ο κ.Λαυρέντζος.

Αυτό ψάχνει και το ψάχνει εις βάρος της Ελλάδας.

Η Τουρκία θέλει να βρει δικές της ενεργειακές πηγές για να αποδεσμευθεί από την ανάγκη στήριξης από ξένες επενδύσεις.

Η ενέργεια θα σταθεροποιήσει την οικονομία της και τα της επιτρέψει να γίνει περιφερειακή δύναμη.

«Όταν λοιπόν κάποιοι στην Ελλάδα σκέφτονται να παραχωρήσουν έστω και μέρος των ενεργειακών αποθεμάτων στην Τουρκία είναι σαν να ταίζουν το θηρίο που θέλει να μας κατασπαράξει», υποστηρίζει ο κ.Λαυρέντζος.

 

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος κατέχει πτυχίο Φυσικής και διπλώματα μεταπτυχιακής ειδίκευσης (MSc) στα Οικονομικά Μαθηματικά και στη Θεωρητική Φυσική.

 

Έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Διαχείρισης Κινδύνων σε μεγάλους ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Στο πλαίσιο αυτό έχει επισκεφτεί πολλές βαλκανικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία).

 

Συνεργάζεται με διεθνείς ελεγκτικούς οίκους ως συμβουλος επιχειρήσεων και διδάσκει Διαχείριση Κινδύνων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Έχει γράψει τα βιβλία: «Η Θράκη στο μεταίχμιο» και «Σιωπηρή Άλωση – Το Δημογραφικό και το Μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας».

 


Πηγή

 

 

Προβολές : 207


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα