Βιβλική καταστρoφή στην Καρδίτσα: Χωριά έσβησαν από τον χάρτη – «Έχουν πνιγεί άνθρωποι»

Βιβλική καταστρoφή στην Καρδίτσα: Χωριά έσβησαν από τον χάρτη – «Έχουν πνιγεί άνθρωποι»

7 Σεπτεμβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:531
Μοίρασέ το

Σκηνικό Aποκάλυψης σε Βλοχό και Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Εικόνες και βίντεο «γροθιά στο στομάχι» από την κακοκαιρία.

Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Βλοχός, Μεταμόρφωση έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τον χάρτη, καθώς όπως αναφέρουν κάτοικοι το νερό έχει φτάσει μέχρι τις στέγες, ενώ πολλοί αγνοούνται.

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ…

Ο ΣΑΤΑΝΟΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΕΡΠΕΤΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ…

ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Άγνωστος ο αριθμός των συμπατριωτών μας που αγνοείται…

ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ…

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;

 

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Το HAARP,  δουλεύει στο φουλ;;;

Όπως και με τις φωτιές, τα ενεργειακά όπλα;;;

 

 

Το ανελέητο «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας «Daniel» έχει μετατρέψει τον κάμπο της Καρδίτσας σε μια απέραντη λίμνη, όπου οι κάτοικοι πολλών χωριών έχουν καταφύγει από τα ξημερώματα σε ταράτσες ψηλών κτηρίων για να προστατευτούν από τα νερά που συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Εξαιτίας των φουσκωμένων νερών και των συνθηκών που επικρατούν η προσέγγιση των Αρχών είναι αδύνατη.

Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Βλοχός, Μεταμόρφωση έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τον χάρτη, καθώς όπως αναφέρουν κάτοικοι το νερό έχει φτάσει μέχρι τις στέγες, ενώ πολλοί αγνοούνται.

 

 

Από το πρωί οι εικόνες που δημοσιεύουν οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι των χωριών είναι αποκαλυπτικές της κατάστασης που επικρατεί.

«Έχουν πνιγεί άνθρωποι, έχουν καταπλακωθεί σπίτια»

Κάτοικοι της Καρδίτσας αναφέρουν πως «έχουν πνιγεί άνθρωποι και ότι έχουν καταπλακωθεί σπίτια».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Χαρούλα έκανε δραματική έκκληση σε βοήθεια.

«Δεν χτύπησε το 112. Έχουν καταπλακωθεί άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους. Καλώ σε βοήθεια. Έχουν σωθεί άνθρωποι από τα γύρω σπίτια και έχουν έρθει σε εμένα. Έχουν πεθάνει, έχουν πνιγεί άνθρωποι. Ακριβώς στο απέναντι σπίτι από το δικό μου, ήταν πλινθόκτιστο κι έχει καταρρεύσει. Εκεί ζούσε ένας άνθρωπος. Δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Δεν μπορώ να πάω να τον βρω» είπε.

Όπως περιέγραψε, πολλά είναι τα σπίτια που έχουν πέσει από τα ορμητικά νερά που κάλυψαν τα πάντα στην Καρδίτσα.

Την τραγική πραγματικότητα μετέφερε ο κάτοικος του χωριού Αγίας Τριάδας στην ΕΡΤ, ο οποίος είπε πως η κατάσταση στο χωριό είναι «ακραία» και πως «δεν υπάρχει σωστικό συνεργείο, ούτε από αέρος, ούτε επίγειο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Λαγανάς δήλωσε πως: «Είναι δραματική κατάσταση. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε σπίτια».

Τόνισε μάλιστα πως προσπαθούν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους του χωριού και δεν τους βρίσκουν.

«Είναι αγνοούμενοι, ήταν μέσα στα σπίτια, δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Άρα, υποθέτουμε ότι έχουν πνιγεί. Με τους γείτονες που μιλάμε, μας έχουν δώσει αυτά τα στοιχεία. Δεν απαντάει ο κόσμος αυτός, είναι και εγκλωβισμένοι πάνω στις σκεπές. Πάρα πολύς κόσμος».

Πρόσθεσε πως: «Επιχειρεί μία βάρκα από το δίπλα χωριό, από το προάστιο που έχει νομίζω ο αντιδήμαρχος του Δήμου Παλαμά. Έχει μια βάρκα, επιχείρησε σε κάποια σπίτια, αλλά νομίζω ότι δεν προλαβαίνει. Είναι πάρα πολύς ο κόσμος για να επιχειρήσει σε όλες τις σκεπές. Χρειάζεται περισσότερες βάρκες».

 

 

 

 

 

Ανέφερε επίσης πως η στάθμη του νερού ανεβαίνει. «Όχι πολύ γρήγορα. Ανεβαίνει σταδιακά, ελάχιστα, αλλά ανεβαίνει. Όμως και το θέμα ότι είναι όλα τα χωριά του νομού Καρδίτσας, από το Δήμο Παλαμά σε τέτοια μεγάλη στάθμη και η Καρδίτσα δεν έχει ίχνος νερού. Δεν ξέρουμε τι γίνεται, δεν ξέρουμε αν φεύγει το νερό, δεν ξέρουμε από πού έρχονται τα νερά, από πού κατεβάζουν τα ποτάμια νερά, ποιο ποτάμι κατεβάζει στα ποτάμια», είπε.

Δραματική και η εικόνα που μεταφέρει μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κοινοτάρχης Βλοχού Παλαμά, Γιάννης Κούκας. «Βρεθήκαμε από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς σπίτια, χωρίς τίποτα. Το νερό ήρθε με τέτοια ορμή.. προσπαθούμε να σωθούμε, δεν γινόταν τίποτα, το χωριό μου καταστράφηκε».

 

 

 

«Ο Βλοχός τελείωσε, ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη, έτσι απλά. Τα σπίτια δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν σπίτια, υπάρχουν πυραμίδες. Μόνο οι στέγες», λέει συγκλονισμένος σημειώνοντας ότι είναι σε μια εκκλησία, στο βουνό 90 άτομα συγκεντρωμένα εγκλωβισμένα, ενώ τονίζει πως από τον Ιανό και μετά δεν έχει γίνει καμιά οχύρωση παρά τα χρήματα που έπεσαν στο νομό.

Παρόμοια και η εικόνα δίνει και ο Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος κοινότητας Μεταμόρφωσης Καρδίτσας. «Τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί. Γύρω στα 40 άτομα βρίσκονται στο κοινοτικό κατάστημα και έχω καλέσει την ΕΜΑΚ, αλλά πού να τους πάει, αφού παντού τριγύρω μας γίνεται χαμός. Και εμείς είμαστε καμιά 20αριά άτομα πάνω στη γέφυρα, εγκλωβισμένοι, χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα, μούσκεμα. Έχουμε 3 άτομα σε ένα σπίτι, πάει κάποιος με βάρκα να τους βγάλει», λέει.

 

 

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο αστυνομικών Καρδίτσας

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, ο οποίος ζητά τη στήριξη της πολιτείας καθώς ολόκληρος ο νομός πλήττεται και έχει υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές.

Μιλώντας στο ieidiseis ο Γιάννης Μακρής αναφέρει ότι και ο ίδιος εγκλωβίστηκε στο χωριό του που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, ενώ πέρασε το βράδυ ο ίδιος και η οικογένειά του χωρίς ρεύμα.

«Μιλάμε για τριπλασιας έντασης φαινόμενο σε σχέση με την κακοκαιρία του Ιανού. Τότε που και πάλι η Καρδίτσα είχε βιώσει τον εφιάλτη. Έπεσε τριπλάσια ποσότητα νερού. Ακόμα τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει. Τεράστια είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, στην υδροδότηση, στις καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί, στα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει. Ο κόσμος είναι οργισμένος. Είναι σε απόγνωση».

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Γιάννης Μακρής και οι συντοπίτες του καταστρέφονται από πλημμύρες.

 

Η πρώτη φορά ήταν το 1994, η δεύτερη κατά την κακοκαιρία Ιανός και η τρίτη σήμερα.

 

«Μέσα σε τρία χρόνια πνιγόμαστε για δεύτερη φορά. Ο κόσμος είναι φοβισμένος, δεν αντέχει άλλες φυσικές καταστροφές. Με την κλιματική αλλαγή αυτά τα φαινόμενα θα είναι συχνά, κάτι πρέπει να κάνει η πολιτεία.

Μετά τον Ιανό έγιναν κάποιοι καθαρισμοί, κάποια έργα, αλλά η ένταση ήταν τέτοια που αποδείχτηκε ότι δεν έφταναν οι ενέργειες αυτές.

Η Καρδίτσα είναι ένας φτωχός νομός, με πολλούς αγρότες που ζουν από τη γη.

Αυτή η γη τώρα έχει πλημμυρίσει και η σοδειά τους έχει καταστραφεί.

Η ψυχολογία όλων είναι καταρρακωμένη. Και δυστυχώς η εικόνα που έχω είναι ότι έχει πληγεί ολόκληρος ο νομός».

 

Πηγή

Προβολές : 531


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα