ΒΟΜΒΑ! ΔΕΙΤΕ με ποιο «κόλπο» ανεβάζουν 500% επάνω τους λογαριασμούς ρεύματος...

2 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Γιώργος Αδαμίδης   Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε τι σημαίνει απελευθέρωση της ενέργειας και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού….

Αν όμως εδώ και χρόνια που ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ, από το άλλο εβραιοτσογλάνι τον Τσίπρα και την πολιτική συμμορία του, είχαμε ξεσηκωθεί και κάναμε στάση πληρωμών, δεν θα τολμούσε το ψυχοπαθές της αδελφομάνας να προχωρήσει στην πλήρη αισχοκέρδεια μιας ελιτίστικης κλίκας…

Έρχεται με ραγδαίους ρυθμούς η μέρα που εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές δεν θα μπορούν να πληρώσουν και θα τους κόβουν το ρεύμα…

Άντε μπρε να πληρώνετε απατεώνες, ανάμεσά τους και το Μητσοτακαίικο…

Ή ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, Ή… ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Πληρώνουμε τις κομπίνες των Φλώρων και των Μηλιώνηδων… Πληρώνει αυτός ο λαός, τα δεκάδες εκατομμύρια που χάρισαν τα πολιτικά καθάρματα στον Μυτιληναίο…

 

 

Γιώργος Αδαμίδης 

Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε τι σημαίνει απελευθέρωση της ενέργειας και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. 


Απλησίαστα  τα σταθερά τιμολόγια ρεύματος.
Πολλές φορές εύηχες λέξεις και εικόνες που ξεπηδούν μέσα από τη δημιουργική γραφή εξειδικευμένων διαμορφωτών της κοινής γνώμης είναι ικανές να την εντυπωσιάσουν και να την υπνωτίσουν δημιουργώντας επίπλαστα αισθήματα ασφάλειας και ευμάρειας που διαρκούν όμως ελάχιστα.
Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της ενέργειας υποτίθεται πως έγινε για να κερδίσει ο καταναλωτής χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες.
Για να δούμε όμως ποια είναι σήμερα τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών που εξαγγέλθηκαν προεκλογικά με τυμπανοκρουσίες και διαφημίσθηκαν ως εναλλακτικές λύσεις στο δημόσιο χαρακτήρα της παραγωγής και της διανομής ενέργειας και αποδέσμευσης από την «απαρχαιωμένη» ιδιομορφία της κοινής ωφέλειας.
Από σήμερα εφαρμόζεται το νέο σύστημα της ανακοίνωσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας από τους παρόχους και η ευθύνη επιλογής προμηθευτή ανά μήνα από τους καταναλωτές.

Είναι τραγική η επιδείνωση των όρων σύναψης νέας σύμβασης.

Παράδειγμα: Περισσότερο από μισό εκατομμύριο νοικοκυριά (κάντε την αναγωγή σε αντίστοιχο πληθυσμό) έχουν αυτή τη στιγμή ενεργά συμβόλαια με τους παρόχους στα οποία το τιμολόγιο είναι σταθερό και η χρέωση είναι 0,10 €/KWh.
Τα συμβόλαια αυτά ήταν διετούς διάρκειας και λήγουν τα περισσότερα τους επόμενους 4-5 μήνες.
Το τιμολόγιο με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αυξήθηκε αρχικά τον Νοέμβρη του 2021 σε 0,18€/KWh δηλαδή αύξηση κατά 80%.
Στη συνέχεια τον Απρίλη του 2022 αυξήθηκε από 0,18€/KWh σε 0,245 €/KWh δηλαδή αύξηση κατά 36% και τώρα με τη λήξη του εκτινάσσετε στα 0,56 €/KWh δηλαδή αύξηση κατά 130%.
Αυτό σημαίνει 5,5 φορές επάνω η χρέωση μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Δηλαδή ένας μηνιαίος λογαριασμός των 100 € με την λήξη του συμβολαίου το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί στα 550 € περίπου.
Είναι φανερό πως οι πάροχοι σπρώχνουν τους καταναλωτές προς την κατεύθυνση των κυμαινόμενων τιμολογίων θεωρώντας δεδομένη και εσαεί την επιδότηση του κράτους.
Και αυτό γίνεται γιατί θέλουν βρέξει χιονίσει να πληρώνονται την KWh πάνω από μισό ευρώ.
Αλήθεια ποιος εγγυάται ότι η Κυβέρνηση θα μπορεί το επόμενο χρονικό διάστημα να επιδοτεί την αισχροκέρδεια των παρόχων από τον κρατικό κορβανά για να κρατήσει την τιμή της KWh στα 0,20 € καταβάλλοντας 1 έως 1,5 δις ευρώ μηνιαίως από τους φόρους που πληρώνουμε όλοι μας για να πλουτίζουν οι ελίτ που στηρίζουν την Κυβέρνηση;
Ταυτόχρονα οδηγεί τους καταναλωτές σε μια άνευ προηγουμένου μηνιαία τζογοποίηση της διαδικασίας επιλογής παρόχου και τιμολογίου καθώς είναι βέβαιο ότι γρήγορα θα περιέλθουν σε απόγνωση από την αδυναμία να ελέγξουν και να επιλέξουν σωστά ένα πρόγραμμα που θα τους συμφέρει μέσα από μια πληθώρα τιμολογίων που στην ουσία ελάχιστα θα διαφέρουν μεταξύ τους.
Τέλος το παραμύθι με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής όπως ήταν φυσικό έκρυβε και έναν δράκο.
Αυτόν των ανεξέλεγκτων ανατιμήσεων των τιμών του ρεύματος και της πλήρους ασυδοσίας της αγοράς.
Τώρα νομίζω καταλάβαμε όλοι μας για ποιο λόγο θέλανε να ιδιωτικοποιήσουν την παραγωγή και διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας και να προχωρήσουν στην βίαιη απολιγνιτοποίηση.
Είναι ένας νομότυπος τρόπος για να κατευθύνουν τεράστια χρηματικά ποσά που βγαίνουν από την τσέπη όλων των Ελλήνων στις τσέπες των ολιγαρχών της χώρας.

 

Πηγή

Προβολές : 386


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα