Βραβείο «κατασκοπείας» έδωσε το Politico στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Βραβείο «κατασκοπείας» έδωσε το Politico στον Κυριάκο Μητσοτάκη

26 Δεκεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:331
Μοίρασέ το

 

 Σε Josep Borrell και Ursula von der Leyen βραβεία… αποτυχημένων ηγετών

 

Τα βραβεία του Politico επί της ουσίας κανείς δεν θέλει να τα λάβει, αφού η απονομή στηρίζεται σε μεγάλες γκάφες ή αποτυχημένες πολιτικές που υπήρξαν κατά τη χρονιά που πέρασε

Ελπίζω να το μοιραστεί και να μην το κρατήσει μόνο για την πάρτη του, με τους  βολευτές του κόμματος του και μ’ αυτούς που τον ψήφισαν… μαζί με την παραπάνω φωτογραφία…
Καλλιόπη Σουφλή
Τα βραβεία του Politico επί της ουσίας κανείς δεν θέλει να τα λάβει, αφού η απονομή στηρίζεται σε μεγάλες γκάφες ή αποτυχημένες πολιτικές που υπήρξαν κατά τη χρονιά που πέρασε
Με αρκετή δόση χιούμορ, αλλά και βασιζόμενο σε μεγάλες αλήθειες, το Politico έδωσε μία ακόμη σειρά βραβείων, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο.
Τα βραβεία του Politico επί της ουσίας κανείς δεν θέλει να τα λάβει, αφού η απονομή στηρίζεται σε μεγάλες γκάφες ή αποτυχημένες πολιτικές που υπήρξαν κατά τη χρονιά που πέρασε.

Στη λίστα φιγουράρει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παίρνει το βραβείο… κατασκοπείας «Lives of Others».

Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Δεν ήταν πολλοί οι ηγέτες που μπόρεσαν να επιβιώσουν από τις αποκαλύψεις ότι η μυστική υπηρεσία της κυβέρνησής τους προσπάθησε να κατασκοπεύσει την αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους.
Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι οποιοσδήποτε πολιτικός.

Ο γόνος μιας κρητικής πολιτικής δυναστείας, ο Μητσοτάκης με σπουδές στο Χάρβαρντ, αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, όχι μόνο κατάφερε να ρίξει νερό στο σκάνδαλο, γνωστό ως «Predatorgate», αλλά κέρδισε την επανεκλογή του, ισχυριζόμενος την αθωότητά του.

Το λογισμικό κατασκοπείας Predator που έδωσε το όνομά της στην υπόθεση βάζει το κινητό τηλέφωνο ενός θύματος στο έλεος των επιτιθέμενων, δίνοντάς τους πλήρη πρόσβαση στη συσκευή.
Δεν είναι ο τύπος εφαρμογής που μπορεί κανείς να αγοράσει στο App Store.

 

Το πώς κατέληξε το Predator σε σχεδόν 100 συσκευές στην Ελλάδα, οι περισσότερες ανήκαν σε υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, παραμένει ένα μυστήριο που μπορεί να μην λυθεί ποτέ.

 

Τον περασμένο μήνα, οι ελληνικές αρχές άρχισαν ποινική έρευνα σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ανεξάρτητης οργάνωσης που είναι επιφορτισμένα με τη διερεύνηση της υπόθεσης Predator, ισχυριζόμενη ότι αξιωματούχοι εκεί διέρρευσαν απόρρητες πληροφορίες.

Βραβείο Borat για τη διπλωματία
Νικητής: Josep Borrell

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο οι Ευρωπαίοι μπόρεσαν να βασιστούν από τον Josep Borrell από τότε που έγινε ο τσάρος της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ στα τέλη του 2019, είναι ότι δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να πει κάτι… αποτυχημένο.

 

Ο έπαινος του για τις «ειρηνικές» προεδρικές εκλογές του Ισημερινού μετά τη δολοφονία ενός από τους υποψηφίους και η υπόσχεσή του να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο μετά την ευρεία επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελούν θρύλο.

 

Καθώς η θητεία του τελειώνει σιγά σιγά, ο Borrell φαίνεται να είναι αποφασισμένος να προσφέρει στους Ευρωπαίους καθημερινές υπενθυμίσεις για τη διπλωματική του ανικανότητα.

 

Από τη βάρβαρη σφαγή των Ισραηλινών αμάχων από τη Hamas στις 7 Οκτωβρίου, έχει επικεντρωθεί περισσότερο στο να επικρίνει το Ισραήλ – «η μια φρίκη δεν δικαιολογεί την άλλη» – παρά να εκφράσει την υποστήριξή της στις προσπάθειές του να ξεριζώσει τους τρομοκράτες.

Τουλάχιστον είναι συνεπής.

 

«Το Ιράν θέλει να εξαφανίσει το Ισραήλ; Τίποτα καινούργιο σε αυτό», είπε ο Borrell στο POLITICO το 2019, όταν ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας.
«Πρέπει να ζήσεις με αυτό».

Το χόμπιτ που νομίζει ότι είναι φασίστας
Νικητής: Giorgia Meloni

Ως έφηβος στη Ρώμη, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni της άρεσε να συγχρωτίζεται με άλλους δεξιούς ακτιβιστές ως χαρακτήρες στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του J. R. R. Tolkien.

 

Ένα θεμελιώδες κείμενο για μια γενιά νέων νεοφασιστών, ο νατιβιστικός θρύλος του Τόλκιν ήταν γαστρονομικός πόθος για το αίμα και το χώμα της ίδιας της Meloni.

 

Ευτυχώς για την Ευρώπη, οι φασιστικές φαντασιώσεις της Meloni αποδείχτηκαν πιο σοβαρές από τη νεανική της επιθυμία να αμφισβητήσει τον Σάουρον.

 

Παρά τον σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των αιτούντων άσυλο που φτάνουν στην Ιταλία φέτος, η «καταστολή» της Meloni συνεπάγεται τα ίδια είδη μέτρων που συζητούνται αλλού στην Ευρώπη, όπως η επιμήκυνση των χρόνων κράτησης για παράτυπους μετανάστες.

 

Εν τω μεταξύ, έχει διατηρήσει τις δεσμεύσεις της Ιταλίας τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ και ακόμη, όσο απρόθυμα, συνέχισε να υποστηρίζει την Ουκρανία.
Όλο αυτό το διάστημα, το δεξιό της κόμμα Brothers of Italy διατηρεί το ουσιαστικό προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις.
Ο Φρόντο θα ήταν περήφανος.

 

Καλύτερη ερμηνεία από Γερμανό που προσποιείται τον πρόεδρο της Ευρώπης
Νικητής: Ursula von der Leyen

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς προσπαθεί όχι απλώς να προβάλει την εξουσία, αλλά και να την ασκήσει, προσκρούει σε έναν τοίχο από τούβλα.

 

Κάθε φορά που εμφανίζεται μια κρίση εξωτερικής πολιτικής, ο Josep Borrell προσπαθεί να παρέμβει και να την εκμεταλλευτεί.

 

Τον Οκτώβριο, ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε καν να υψώσει την ισραηλινή σημαία στο Berlaymont χωρίς η μισή ΕΕ των 27 να της την πέσει.

 

Και έπειτα υπάρχει ο μισητός “le Belge”, γνωστός και ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ο οποίος έχει το θράσος να συμπεριφέρεται σαν να είναι ο πρόεδρος της Ευρώπης.

 

Μια επίσκεψη στον Λευκό Οίκο τον Οκτώβριο θα έπρεπε να ήταν η στιγμή της von der Leyen.

 

Εξάλλου, είναι η αγαπημένη της Αμερικής.
Αλλά τότε ο Michel έπρεπε να ακολουθήσει (τουλάχιστον δεν φόρεσε αυτό το περίεργο ζιβάγκο).
Και τι συμβαίνει με τα μέσα ενημέρωσης;

 

Προσπαθούν συνεχώς να βάλουν στα βρώμικα χέρια τους τα μηνύματα που έστειλε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, ενώ διαπραγματευόταν για τα εμβόλια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να σπιλώσουν το κορυφαίο επίτευγμά της: τη μνημειώδη προμήθεια εκατομμυρίων εμβολίων που έσωσε την ΕΕ από το να υποκύψει στην πανδημία.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 331


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα