Βρε βρε ποιός θα διεκδικήσει τη θέση του Αλέξη... Πάρτυ θα κάνει ο Μάκαρος...

Βρε βρε ποιός θα διεκδικήσει τη θέση του Αλέξη... Πάρτυ θα κάνει ο Μάκαρος...

29 Ιουνίου, 2023 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,139
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και … γελάω…

 

Όλο το παρασκήνιο με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τον στηρίζουν

 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι ο διεκδικητής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Τσίπρα

 

Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Οι φωτογραφίες, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι, σύμφωνα και με ρεπορτάζ του Aftodioikisi.gr, που επιβεβαιώνει πλήρως τα διαδοχικά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Periodista.gr, ο έτερος διεκδικητής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον νυν πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Sυγκεκριμένα, η απόφαση Σακελλαρίδη έχει κλειδώσει και είναι αυτός που θα βρεθεί απέναντι στον Τσίπρα στο προσεχές συνέδριο.

Η υποψηφιότητα Σακελλαρίδη διαθέτει και σημαντικές πλάτες: Αυτές είναι της “Ομπρέλας”, της μεγαλύτερης εσωκομματικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, άτυπος επικεφαλής της οποίας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Βεβαίως, αρκετά ισχυρά (και συγκεκριμένα) επιχειρηματικά συμφέροντα βλέπουν με πολύ θετικό μάτι την υποψηφιότητα Σακελλαρίδη.

Ο ασκός του αιόλου στην Κουμουνδούρου άνοιξε μετά τη νέα μεγάλη ήττα και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ των εκλογών προανήγγειλε«τομές», σαφές χρονοδιάγραμμα για την ανασυγκρότηση του κόμματος, ξεκαθάρισε ότι όλα θα γίνουν «με συντεταγμένες και συλλογικές διεργασίες» και πως φυσικά ο ίδιος θα θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες συνεδριάζουν το Εκτελεστικό Γραφείο και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό θέμα την εκλογή προέδρου και μελών της Κεντρική Επιτροπής (ΚΕ) από τη βάση του κόμματος. Για να ισχύσουν οι εισηγήσεις των δύο οργάνων πρέπει να επικυρωθούν από την ΚΕ, η οποία αριθμεί 300 μέλη. Ως εκ τούτου, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΚΕ σε δύο εβδομάδες.

Όσον αφορά στο συνέδριο, οι εκτιμήσεις των στελεχών ποικίλουν για την ημερομηνία του. Οι πιο έμπειροι τοποθετούν το συνέδριο τον προσεχή Νοέμβριο, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και τότε είναι που οι Τσίπρας και Σακελλαρίδης θα βρεθούν αντιμέτωποι.

Η «πολιτική έρημος» και η επιστροφή

Ο Σακελλαρίδης, μετά την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον μακρινό Νοέμβριο του 2015, είχε εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή του τόπου. Στα τέλη του 2021, τέθηκε επικεφαλής της δεξαμενής σκέψης (think tank) «Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή». Κάτι σαν το «διαΝΕΟσις» αλλά… με κεντροαριστερό πρόσημο.

Σταδιακά, το άλλοτε alter ego του Αλέξη Τσίπρα άρχισε να πληθαίνει τις δημόσιες παρουσίες του και να «χτίζει» την επιστροφή του στα πολιτικά πράγματα.

Λίγες μέρες πριν τις κάλπες της περασμένης Κυριακής, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σακελλαρίδης έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι θα στηρίξει και θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Πολλοί χαρακτήρισαν «ύποπτη» τόσο την ανάρτηση όσο και τον χρόνο όπου αυτή έλαβε χώρα.

Μετά την παρέμβαση Σακελλαρίδη, ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα και γνωρίζει άριστα τόσο το εσωκομματικό παιχνίδι στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα όσα εξελίχθηκαν την περίοδο 2015 – 2019, έσπευσε να χαρακτηρίσει «τυχοδιώκτη» τον άλλοτε σύντροφό του, καθώς όπως είπε «θυμήθηκε τώρα να στηρίξει το κόμμα».

Οπωσδήποτε, οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες. Ως εκ τούτου, το ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αρνήθηκε την επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχει στην καθιερωμένη προσύνοδο των ηγετών του PES στις Βρυξέλλες λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων», κίνηση που μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί…

Η μεγάλη μάχη για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις ξεκίνησε!

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,139


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα