Βρε την Μελόνι, την... αγαπημένη των φασιστών ιστολόγων... Άνοιξε κι αυτή στην Ιταλία, γραφείο εύρεσης εργατών...

Βρε την Μελόνι, την... αγαπημένη των φασιστών ιστολόγων... Άνοιξε κι αυτή στην Ιταλία, γραφείο εύρεσης εργατών...

21 Δεκεμβρίου, 2023 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:356
Μοίρασέ το

 

«Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα»

Άνοιξε μαζικά τις πύλες των μεταναστευτικών ροών και η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία;- Ναι, της Μελόνι…

Ενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα του ιταλικού ΥΠΕΣ για αιτήσεις από εταιρίες που αναζητούν αλλοδαπούς εργάτες

Θα το πληρώσουν πολύ ακριβά οι Ιταλοί, αυτό το ναζιτικό πολιτικό τσόλι, που βαδίζει στα χνάρια του σιωνιστή δικτάτορα Μητσοτάκη… Θεαματική η κωλοτούμπα της… 
ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η … ΟΒΡΙΑ…
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ… τουλάχιστον για τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, που από την πρώτη στιγμή είχαν πάρει θέση εναντίον της κοντοπτνης φασίστριας και νεοταξίτισσας ιταλίδας…(εδώ)
Τι τσιράκια του Κατεστημένου, τα φασιστικά ιστολόγια, μας φωτογράφισαν επειδή δεν λατρέψαμε και δεν απευθύναμε ύμνους για το ιταλικό νεοταξίτικο πολιτικό τσόλι, όπως έπραξαν οι ίδιες… τι πρακτοράντζες, τι αφιονισμένους, μας χαρακτήρισαν, επειδή από την πρώτη στιγμή τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ είχαν διείδει τι μέρος του λόγου ήταν και είναι η φασίστρια Μελόνι…
Και τα χειρότερα στην Ιταλία, δεν έχουν έρθει ακόμα…
Καλλιόπη Σουφλή

Παρά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας για τη νομιμοποίηση 30.000 μεταναστών, ο σάλος δεν κοπάζει και οι νέες πληγές που άνοιξαν για την κυβέρνηση (παρά τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό με ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.λπ.) δεν κλείνουν.

  • του Ανδρέα Καψαμπέλη

Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να αντικρούει τα περί συζήτησης για «500.000» που κάνει λόγο η πακιστανική πλευρά, αλλά σε τηλεοπτική συνέντευξή του χθες βράδυ αναφέρθηκε σε έναν αριθμό 178.000, μιλώντας για τις διακρατικές συμφωνίες (πλην Πακιστάν) που κάνει η χώρα μας.

Καθώς πυκνώνουν, πάντως, οι απορίες για τους βαθύτερους λόγους που οδήγησαν τον κ. Μητσοτάκη στη συγκεκριμένη επιλογή (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ούτε αυτή στις προεκλογικές θέσεις της Ν.Δ.), μια είδηση που έρχεται από την Ιταλία (αλλά είναι στα ψιλά ή έχει χαθεί εντελώς) ίσως βοηθάει να δούμε και μια πιο μεγάλη εικόνα.

Ενεργοποιήθηκε, λοιπόν, αυτές τις ημέρες η ιστοσελίδα του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών για την υποβολή αιτήσεων από εταιρίες που αναζητούν αλλοδαπούς εργάτες. Και με αυτή την αφορμή μάθαμε το μείζον της υπόθεσης. Δηλαδή, ότι κατά έναν ανάλογο τρόπο άνοιξε μαζικά τις πύλες των μεταναστευτικών ροών και η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία. Ναι, της Μελόνι…

Η Μελόνι ως πρωθυπουργός άνοιξε ξανά τις νόμιμες μεταναστευτικές ροές εργασίας, ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια διακοπής. Η σχετική απόφαση, μάλιστα, είχε δρομολογηθεί από τους προηγούμενους μήνες, προβλέποντας για την τριετία 2023-2025 συνολικά 452.000 συμμετοχές, έναντι της διαπιστωθείσας ανάγκης για 833.000. Και ο καταμερισμός είναι ως εξής: 136.000 συμμετοχές το 2023, 151.000 το 2024 και 165.000 το 2025.

Ιδού και σχετική δήλωση από την Ginevra Demaio, ανώτερη ερευνήτρια του στατιστικού κέντρου για τη μετανάστευση Idos: «Το διάταγμα ροής, το οποίο προβλέπει την τακτική είσοδο περίπου 452.000 εργαζομένων από το 2023 έως το 2025, είναι το πρώτο πραγματικό άνοιγμα, από το 2011, των συνόρων στους τακτικούς εργαζομένους. Τα τελευταία χρόνια μόνο οι εποχικοί εργαζόμενοι μπορούσαν να λάβουν άδειες εργασίας, αλλά με αργό ρυθμό».

Και γιατί αυτό προκαλεί αυξημένη εντύπωση; Διότι η Τζόρτζια Μελόνι ήταν εκείνη που προεκλογικά είχε κρατήσει ξεκάθαρη και κάθετη στάση κατά των μεταναστευτικών ροών και σε κάθε ομιλία υποσχόταν να βάλει τέλος σε αυτό το φαινόμενο. Αυτός, μάλιστα, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους -αν όχι ο πιο βασικός- που εκτινάχθηκε το ποσοστό του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» και έγινε η ίδια πρωθυπουργός.

Εντούτοις, με πρόσχημα την έλλειψη εργατικού δυναμικού, κάνει κι αυτή στροφή 180 μοιρών. Όπως έκανε -μόλις εξελέγη πρωθυπουργός- και με τον πόλεμο στην Ουκρανία, συντασσόμενη πλέον ολοσχερώς με το μπλοκ κατά της Ρωσίας. Από τότε δε όσοι την αποκαλούσαν «νεοφασίστρια» έγιναν οι καλύτεροί της φίλοι. Συμπτώσεις

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 356


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα