Βρε τι δούλεμα πέφτει στον ραγιά...

Βρε τι δούλεμα πέφτει στον ραγιά...

3 Δεκεμβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:640
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και μα την αλήθεια, θλίβομαι και οργίζομαι…

Γιατί άλλαξε γραμμή πλεύσης η κυβέρνηση με το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών; Πως οι «προσωπικές απόψεις» του Υπουργού Δικαιοσύνης ξαφνικά υιοθετηθήκαν και αποφασίστηκε να πάψει η ασυλία;

Μήπως η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε αυτοβούλως αλλά η νέα ρύθμιση σχεδόν επιβλήθηκε από την ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος;

231129121825_FLORIDIS

Όλοι οι τραπεζίτες, θα έπρεπε να είναι στην φυλακή και να έχουν δεσμευτεί οι τεράστιες περιουσίες τους εντός και εκτός Ελλάδας…

Αλλά δεν υπάρχει δικαιοσύνη…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Αν θυμάμαι καλά – που θυμάμαι – κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ανακοινώσει ότι μέσα στα πρώτα μέτρα της θητείας του θα ήταν η κατάργηση του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών που η προηγούμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε θεσπίσει.

Τότε προκλήθηκε μέγας θόρυβος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να δηλώσει ότι κάτι τέτοιο δεν περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και πως ο Γιώργος Φλωρίδηςεξέφραζε «προσωπικές απόψεις».

Προχθές ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για το χώρο ευθύνης του.

Μεταξύ των βασικών διατάξεων, περιλαμβάνεται και η κατάργηση του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών για πράξεις ή παραλείψεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης δικαιολόγησε τη στροφή αυτής της κυβέρνησης λέγοντας ότι τότε μεν επρόκειτο για προσωπικές απόψεις του κ. Φλωρίδη, όμως με την πάροδο του χρόνου το θέμα συζητήθηκε στην κυβέρνηση και αποφασίστηκε να πάψει να υφίσταται αυτή η προνομιακή μεταχείριση των τραπεζιτών.

Καλόπιστος είμαι, αποδέχομαι την εκδοχή και δεν ακούω άλλες φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, πως δηλαδή η νέα ρύθμιση σχεδόν επιβλήθηκε από την ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

Έτσι όλοι ικανοποιημένοι είναι: Στην κυβέρνηση διότι πλέον οι υποθέσεις του παρελθόντος έχουν «καθαρίσει» και τραπεζίτες απαλλάχθηκαν των τυχόν ευθυνών τους με το προηγούμενο νομικό πλαίσιο, και στη Φρανκφούρτη διότι επήλθε – επιτέλους – δικαιοσύνη στην εξομοίωση των Ελλήνων τραπεζιτών με τους άλλους τραπεζίτες στην ευρωζώνη.

 

Πηγή

Προβολές : 640


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα