Βροντερό «όχι» από την Ιερά Σύνοδο για τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία

Βροντερό «όχι» από την Ιερά Σύνοδο για τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία

23 Ιανουαρίου, 2024 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:819
Μοίρασέ το

 

Η διοικούσα Εκκλησία, συνεδρίασε σήμερα με στόχο να διορθώσει τις αστοχίες και την χαλαρή στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος αποφεύγει να φέρνει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μαξίμου.

H εκκλησία ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ο Ιερώνυμος και η πλειοψηφία των μητροπολιτάδων που τηρούσε σιωπή όλο αυτό το διάστημα, σύρθηκαν κυριολεκτικά να πουν το ΟΧΙ…

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ;;;

ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΡΩΝΥΜΟ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ομόφωνο «όχι» ακούστηκε σήμερα από τηνΙερά Σύνοδο που συνεδρίασε για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ζητήματα που έχουν προκαλέσει οργή και αντιδράσεις στην κοινωνία.

Η διοικούσα Εκκλησία, συνεδρίασε σήμερα με στόχο να διορθώσει τις αστοχίες και την χαλαρή στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος αποφεύγει να φέρνει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μαξίμου.

Η Ιερά Σύνοδος διαφώνησε με τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων και την τεκνοθεσία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα διαβαστεί σχετικό κείμενο στους ναούς, που θα ξεκαθαρίζει τη θέση της εκκλησίας.

Το κείμενο θα συνταχθεί από την τριμελή επιτροπή που αποτελείται από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδος και Κομοτηνής.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο κεντρικός ομιλητής, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, σπουδαίος επιστήμονας και με διεθνή καριέρα την οποία άφησε πίσω για να αφοσιωθεί στον Θεό, ξεκαθάρισε:«Κάθε παραβίαση της φυσιολογίας αντιβαίνει στην ηθική. Κάθε ανατροπὴ της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου» τόνισε στην εισήγησή του.

Εκτός από το κείμενο που θα διαβαστεί στους πιστούς, οι μητροπολίτες θα στείλουν επιστολή και στους βουλευτές, στην οποία θα διατυπώνονται οι ενστάσεις της εκκλησίας.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 819


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα