Βρυξέλλες: Αγρότες ψέκασαν με υγρή κοπριά αστυνομικούς – Δείτε το εκπληκτικό βίντεο.

Βρυξέλλες: Αγρότες ψέκασαν με υγρή κοπριά αστυνομικούς – Δείτε το εκπληκτικό βίντεο.

1 Μαρτίου, 2024 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:766
Μοίρασέ το

 

Ας τα δουν αυτά οι δικοί μας αγρότες οι οποίοι έκαναν τουρισμό προχθές στην Αθήνα και επέστρεψαν άπραγοι στα τσίπουρα…

 

ΟΧΙ ΟΙ… “ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ”, όπως τους αποκαλούσε ο λαός.
Καταλάβατε ρε εσωτερικοί τουρίστες, πως γίνονται οι διαδηλώσεις;;;
Δεν φοράμε ζαρτιέρες όταν πάμε για αντίσταση…
Ή … γκαμάμε το ΣΥΣΤΗΜΑ, ή καθόμαστε να μας γκαμήσει…
Εσείς προτιμήσατε το δεύτερο και πήγατε για ουζάκια και “πονηρούλια”… γι αυτό κι ο λαός, σας έγραψε … ξέρετε που…
Καλλιόπη Σουφλή

 

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο από τις Βρυξέλλες όπου αγρότες ψέκασαν με υγρή κοπριά αστυνομικούς που τους είχαν κλείσει το δρόμο και τους έτρεψαν σε φυγή.. Και ταυτόχρονα έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα στους δικούς μας εδώ αγρότες, οι οποίοι κατέβηκαν για τουρισμό τις προάλλες…

Ευρωπαίοι αγρότες συγκρούστηκαν με την αστυνομία στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της νύχτας ψέκασαν αξιωματικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης με υγρή κοπριά σε μια νέα επίδειξη δύναμης καθώς οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ συναντήθηκαν με τους ενδιαφερόμενους σε αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης των ανησυχιών των διαδηλωτών.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τη κατάληψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Klaus Schwab, το οποίο επέβαλε τιμωρητικές πολιτικές πράσινης ατζέντας που απειλούν να εκδιώξουν την πλειονότητα των ευρωπαίων αγροτών από τις επιχειρήσεις.

Η αστυνομία των Βρυξελλών είπε ότι περίπου 900 τρακτέρ εισήλθαν στην πόλη αυτή την εβδομάδα, πολλά από τα οποία έπληξαν το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί.

 

Καπνός διέρρευσε στον αέρα κοντά στο σημείο όπου η αστυνομία με εξοπλισμό ταραχών ήταν προστατευμένη πίσω από τσιμεντένια φράγματα και συρματοπλέγματα, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και κανόνια νερού στους διαδηλωτές αγρότες. Επίσης, δεκάδες τρακτέρ παρατάχθηκαν στους κεντρικούς δρόμους που οδηγούσαν στην ευρωπαϊκή συνοικία της πόλης, ταράζοντας την κυκλοφορία και εμποδίζοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μερικά τρακτέρ πέρασαν με το ζόρι μέσα από εμπόδια, στέλνοντας τους αξιωματικούς να τρέχουν.

Η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Annelies Verlinden προέτρεψε την αστυνομία να εντοπίσει τους «ταραχοποιούς» που έβλαψαν ανθρώπους ή δεν υπάκουσαν τις οδηγίες των αστυνομικών.

«Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι πολύτιμο για εμάς, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείται με σεβασμό», είπε σε ανάρτησή της στο X.

Στις αρχές του μήνα, μια παρόμοια διαδήλωση έγινε βίαιη με αγρότες να πυρπολούν δέματα σανού και να πετούν αυγά και κροτίδες στην αστυνομία κοντά σε μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Μερικά από τα τρακτέρ ήταν ντυμένα με πινακίδες που θρηνούσαν αυτό που οι αγρότες βλέπουν ως τον αργό θάνατο της εργασίας της γης. “Γεωργία. Ως παιδί το ονειρεύεσαι, ως ενήλικας πεθαίνεις από αυτό», είπε ένας.

«Μας αγνοούν», είπε στο Associated Press η Marieke Van De Vivere, αγρότης από την περιοχή της Γάνδης στο βόρειο Βέλγιο.

Κάλεσε τους υπουργούς «να είναι λογικοί μαζί μας, να έρθουν μαζί μας μια μέρα για να δουλέψουν στο χωράφι, ή με τα άλογα ή με τα ζώα, για να δουν ότι δεν είναι πολύ εύκολο… λόγω των κανόνων που μας βάζουν .»

Οι διαμαρτυρίες είναι οι τελευταίες σε μια σειρά συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων από αγρότες σε όλη την Ευρώπη.

Το Σάββατο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα στα εγκαίνια της Γεωργικής Έκθεσης του Παρισιού από αγρότες που ισχυρίζονται ότι δεν κάνει αρκετά για να τους στηρίξει. Η Ισπανία, η Ολλανδία και η Βουλγαρία έχουν πληγεί από διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Το κίνημα, το οποίο έχει επιταχυνθεί καθώς τα πολιτικά κόμματα εκστρατεύουν για τις πανευρωπαϊκές εκλογές μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου, έχει ήδη δώσει αποτελέσματα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ απέσυρε μια πρόταση κατά των φυτοφαρμάκων ως παραχώρηση στους αγρότες που αποτελούν μια σημαντική εκλογική περιφέρεια.

Ας τα δουν αυτά οι δικοί μας αγρότες οι οποίοι έκαναν τουρισμό προχθές στην Αθήνα και επέστρεψαν άπραγοι στα τσίπουρα… Όμως εδώ δεν υπάρχει καμία ιδιοτέλεια όσον αφορά οποιαδήποτε διαμαρτυρία οποιουδήποτε κλάδου.. Και δεν υπάρχει γιατί όλα συντονίζονται από τους συνδικαλιστές που είναι όλοι τους κομματάνθρωποι και μελλοντικοί υποψήφιοι για κάποια θέση στη βουλή, ακόμα και σε κάποιο Υπουργείο…

Όταν λοιπόν οποιαδήποτε διαμαρτυρία οποιουδήποτε κλάδου διοργανώνεται από κόμματα τι περιμένουμε να γίνει;;; Μια τρύπα στο νερό.. Πράγμα που αποδεικνύει ότι το θέμα των διαδηλώσεων θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή και να τεθούν άλλες εντελώς διαφορετικές βάσεις σε σχέση με ότι γινόταν μέχρι σήμερα… Για να μη βλέπουμε ξανά οποιαδήποτε διαδήλωση να καταντάει τουριστική εκδρομή….

Οργανώθηκες;; Κατέβηκες στην Αθήνα για κάποιον σκοπό;; Για κάποιον στόχο;;; Δεν φεύγεις αν δεν εκπληρωθεί αυτός ο στόχος και αν δεν εισακουστείς από την Κυβέρνηση.. Έτσι αξίζει την συμπαράσταση μας οποιαδήποτε προσπάθεια…

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 766


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα