Βόμβα για τα Τέμπη – Έκθετη η κυβέρνηση – «Το Μαξίμου ήξερε από το 2020 για τους σιδηροδρόμους» λέει διωκόμενος πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Βόμβα για τα Τέμπη – Έκθετη η κυβέρνηση – «Το Μαξίμου ήξερε από το 2020 για τους σιδηροδρόμους» λέει διωκόμενος πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

30 Αυγούστου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:213
Μοίρασέ το

 

 

«Δύσοσμες υποθέσεις, κομματικοποίηση, και πλήρη αδρανοποίηση των λειτουργιών της εταιρείας»

“Φαίνεται όμως ότι η προσπάθεια που κάνουμε ενοχλεί τις υπάρχουσες δομές όπως λειτουργούσαν και τα διάφορα συμφέροντα που βρίσκουν ευήκοα ώτα στους διαδρόμους του Υπουργείου.

Ο Υπουργός παρά τα επίμονα αιτήματα μου ποτέ δεν με δέχθηκε για συνεργασία και ενημερώσεις. Αντίθετα με διάφορους τρόπους υπονομεύει την προσπάθεια μου και την παρουσία μου.

Φαίνεται ότι χάλασε η συνταγή και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ορισμένων.

Οι λόγοι που συμβαίνουν αυτά είναι σε μένα απολύτως καθαροί και τους έχω αναφέρει στον κ. Δημητριάδη, θέλουν διοίκηση απόλυτα υποταγμένη στους δικούς τους σχεδιασμούς και αυτά δυστυχώς είναι σε γνώση του Υπουργού.”

 

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ.

ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ…

ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

 

Υ.Γ. Προς γνώση και συμμόρφωση: ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ…

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΕ ΤΙ ΒΟΘΡΟ ΕΜΠΛΕΚΕΣ, κύριε πρ. πρόεδρε του ΟΣΕ…

 

 

 

Βόμβα για τα Τέμπη - Έκθετη η κυβέρνηση - «Το Μαξίμου ήξερε από το 2020 για τους σιδηροδρόμους» λέει διωκόμενος πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ
Το πρώην μέλος του ΟΣΕ, που τώρα διώκεται από τον εφέτη, είχε αποστείλει επιστολή στον στον Πρωθυπουργό ήδη από το 2020, μέσω της οποίας ενημερώνε αναλυτικά για την κατάσταση των σιδηροδρόμων
Τρία χρόνια πριν από το δυστύχημα των Τεμπών φαίνεται να είχε ενημερωθεί η κυβέρνηση για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους, τουλάχιστον σύμφωνα με το διωκόμενο στέλεχος του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο, που είχε φροντίσει να ενημερώσει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω σχετικής του επιστολής.
Η εν λόγω επιστολή είχει αποσταλεί από τον Κ. Σπηλιόπουλο εμπιστευτικά στον Πρωθυπουργό ήδη από το καλοκαίρι του 2020.
Μερικές ημέρες αργότερα από την επίδοση της επιστολής, το πρώην στέλεχος του ΟΣΕ υπέβαλε την παραίτηση του καταγγέλοντας παράλληλα την προβληματική του συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και ιδαίτερα με τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο, Κώστα Καραμανλή.

Δυσοσμία, μεθοδεύσεις και αδρανοποίηση του ΟΣΕ

Ο κ. Σπηλιόπουλος, πλέον διωκόμενος από την εισαγγελία για το δυστύχημα των Τεμπών, έβγαλε ένα μέρος της επιστολής που επέδωσε στον ανακριτή στη δημοσιότητα κάνοντας λόγο για «δύσοσμες υποθέσεις, κομματικοποίηση, και πλήρη αδρανοποίηση των λειτουργιών της εταιρείας», όπως και για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» εναντίον του.

Επιπλέον, ο κ. Σπηλιόπουλος διευκρινίζει ότι όλα τα εν λόγω φαινόμενα ήταν γνωστά στο Υπουργείο Μεταφορών.

Παράλληλα μέσω της επιστολής καταδεικνύεται πως για το ζήτημα των προβλημάτων στον σιδηρόδρομο ο ίδιος είχε ενημερώσει εκείνη την περίοδο και τον τότε διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Σπηλιόπουλου στον Κ. Μητσοτάκη

«Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα νιώθω την υποχρέωση και την προσωπική ανάγκη να ενημερώσω για την στάση μου απέναντι στα σοβαρά προβλήματα του ΟΣΕ κατά τη διάρκεια της ολιγόμηνης θητείας μου ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού.
Ανέλαβα τη θέση αρχές Νοεμβρίου του 2019 και υπέβαλα την παραίτηση μου στις 3 Ιουνίου του 2020.
Στις 28 Μαΐου του 2020 γνωρίζοντας πια καλά τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του οργανισμού, απευθύνθηκα στον Πρωθυπουργό με εμπιστευτική επιστολή.
Δημοσιοποιώ κάποια αποσπάσματα της μακροσκελούς και λεπτομερούς επιστολής μου.
Αναφερόμενος στους λόγους που μου επέβαλαν να απευθυνθώ σε αυτόν (τον Πρωθυπουργό), τονίζω:
“Ο ΟΣΕ και ο σιδηρόδρομος δεν χωρούν δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις, συνδικαλιστικούς και κομματικούς ανταγωνισμούς και κυρίως αδιαφάνεια και παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις. Αντίθετα χρειάζονται ανασυγκρότηση, ταχύτητα εκσυγχρονισμό και γρήγορη προσαρμογή στις νέες ευρωπαϊκές απαιτήσεις. Θεωρώ ότι έχω ευθύνη απέναντι σας και γι’ αυτό πρέπει να σας ενημερώσω.
Η διαδρομή μου και η αξιοπρέπεια μου στην 30χρονη πολιτική μου διαδρομή είναι η σημαντικότερη περιουσία μου και δεν μπορώ να την ακυρώσω αποδεχόμενος απαράδεκτες μεθοδεύσεις εις βάρος μου. Είναι μία διαδρομή που λογοδοτεί βασανιστικά στη συνείδηση μου και ταλανίζεται από την ατομική ευθύνη.”

Περιγράφοντας αυτά που καταφέραμε στους 7 μήνες της θητείας μου, επισήμανα τα εξής:“Διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά και με πλήρη διαφάνεια μια δύσκολη κατάσταση που βρήκαμε. Με δύσοσμες υποθέσεις, κομματικοποίηση, και πλήρη αδρανοποίηση των λειτουργιών της εταιρείας.

– Προετοιμάσαμε παρεμβάσεις αναβάθμισης της σιδηροδρομικής υποδομής και κυρίως την συστηματική συντήρηση αυτής, κάτι που δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα. Στόχος μας είναι ο σύγχρονος σιδηρόδρομος με ικανότητα και ετοιμότητα για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες απαιτήσεις που δημιουργούνται.
– Η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκης τέλος του 2020 θα γίνεται σε (3.30) τρεισήμισι ώρες και την επόμενη χρονιά (εφόσον ολοκληρώσει και η ΕΡΓΟΣΕ τα έργα σηματοδότησης) θα γίνεται σε (3) τρεις περίπου ώρες.
– Ανασυγκροτούμε τον οργανισμό με διαφάνεια ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα και λειτουργία ενός σύγχρονου δημόσιου οργανισμού.”
Και συνεχίζω.
“Φαίνεται όμως ότι η προσπάθεια που κάνουμε ενοχλεί τις υπάρχουσες δομές όπως λειτουργούσαν και τα διάφορα συμφέροντα που βρίσκουν ευήκοα ώτα στους διαδρόμους του Υπουργείου. Ο Υπουργός παρά τα επίμονα αιτήματα μου ποτέ δεν με δέχθηκε για συνεργασία και ενημερώσεις. Αντίθετα με διάφορους τρόπους υπονομεύει την προσπάθεια μου και την παρουσία μου.
Φαίνεται ότι χάλασε η συνταγή και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ορισμένων.
Οι λόγοι που συμβαίνουν αυτά είναι σε μένα απολύτως καθαροί και τους έχω αναφέρει στον κ. Δημητριάδη, θέλουν διοίκηση απόλυτα υποταγμένη στους δικούς τους σχεδιασμούς και αυτά δυστυχώς είναι σε γνώση του Υπουργού.”
Κλείνοντας την επιστολή μου τονίζω.“Κύριε Πρωθυπουργέ.Έχω μεγάλη ευθύνη για τη θέση που μου εμπιστευτήκατε και επειδή δεν μου επιτρέπεται να αποδεχθώ τέτοιου είδους προσβολές και μεθοδεύσεις θέλω να σας ρωτήσω με απόλυτη ειλικρίνεια.

Πιστεύετε ότι μπορώ και πρέπει να συνεχίσω στη θέση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ;
Είναι ισχυρή η σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που είχαμε αναπτύξει;
Αν η απάντηση είναι θετική ζητώ:– την στήριξη στο πρόσωπο μου– αλλαγή των μελών του Δ.Σ. με άτομα της δικής σας απολύτου εμπιστοσύνης

– την αυστηρή αξιολόγηση της θητείας μου στον ΟΣΕ μετά από έναν (1) χρόνο

– την επίσκεψη σας στον ΟΣΕ, αν είναι δυνατόν, που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα και την ανασυγκρότηση και εξυγίανση του ΟΣΕ.

Αν η απάντηση είναι αρνητική σας παρακαλώ ενημερώστε με αρμοδίως για να λύσουμε ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί αφάνταστα, όσο καμία άλλη φορά στην πολιτική μου διαδρομή.

Και βεβαίως για να αναλάβουν άλλοι τις ευθύνες και τις τύχες του πολύπαθου ΟΣΕ.”
Μετά από πέντε μέρες, στις 3 Ιουνίου, υπέβαλα την παραίτηση μου η οποία και έγινε αποδεκτή.
Η ειλικρίνεια, η καθαρότητα και η υπευθυνότητα ήταν και είναι τα χαρακτηριστικά της πολιτικής μου διαδρομής. Αθόρυβα αλλά με αποφασιστικότητα πορεύτηκα και πορεύομαι για το συμφέρον του πολίτη. Κινούμαι πάντα στο φως χωρίς υπόγειες διαδρομές και αυτό το πνεύμα θέλω να φέρω στον δήμο της Αιγιαλείας».

 

 

Πηγή

 

Προβολές : 213


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα