Βόρεια Κορέα: O Covid19 είναι μέρος του σχεδίου ενός βιοπολέμου!

Βόρεια Κορέα: O Covid19 είναι μέρος του σχεδίου ενός βιοπολέμου!

4 Αυγούστου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:372
Μοίρασέ το

 

Οι καθηγητές τόνισαν ότι «οι αμερικανοί επιστήμονες που εργάζονται με κοροναϊούς τύπου SARS δημιουργούν και δοκιμάζουν τακτικά επικίνδυνες νέες παραλλαγές» για να αναπτύξουν φάρμακα και εμβόλια εναντίον τους. 

Αυτά τα πειράματα, γνωστά και ως έρευνες «κέρδους λειτουργίας», διεξάγονται εδώ και δεκαετίες, προκαλώντας ανησυχίες ότι μια μέρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τυχαίο ξέσπασμα ή να καταλήξουν σε λάθος χέρια, τόνισαν οι μελετητές.

Βόρεια Κορέα: O Covid19 είναι μέρος του σχεδίου ενός βιοπολέμου!

Το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA), και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ), κατηγόρησαν πρόσφατα τις ΗΠΑ ότι είναι «χορηγοί της βιολογικής τρομοκρατίας», και ότι ο κοροναϊός αναπτύχθηκε ως μέρος ενός σχεδίου του προγράμματος βιοόπλων των ΗΠΑ.

Οι υποθέσεις της Πιονγκγιάνγκ σχετικά με τον πιθανό ρόλο της Ουάσιγκτον στην πανδημία COVID-19 πιθανόν προέρχονται από μια έκθεση βόμβα από τους καθηγητές Jeffrey D Sachs και Neil L Harrison, που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2022 από το πολυεπιστημονικό επιστημονικό περιοδικό “Τhe proceedings of national academy of sciences” των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (PNAS).

«Ο καθηγητής Jeffrey Sachs του Πανεπιστημίου της Columbia είχε περάσει δύο χρόνια ως πρόεδρος της Επιτροπής Lancet για τον COVID και πρόσφατα δημοσίευσε μια σημαντική εργασία στο έγκριτο περιοδικό PNAS υποστηρίζοντας ότι ο ιός ήταν πολύ πιθανό τεχνητός, ζητώντας επίσης μια ανεξάρτητη έρευνα για την πιθανή αμερικανική προέλευσή του. , αλλά σχεδόν όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν τη δραματική του επιστολή», λέει ο Ron Unz, Αμερικανός επιχειρηματίας τεχνολογίας, πολιτικός ακτιβιστής, συγγραφέας και εκδότης του Unz Review.

Στις 27 Μαΐου, οι Sachs και Harrison δημοσίευσαν ένα άρθρο για το Project Syndicate, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές των ΗΠΑ απέστειλαν έρευνες σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραμάτισαν τα αμερικανικά επιστημονικά ερευνητικά ιδρύματα στη δημιουργία των συνθηκών της πανδημίας COVID 

«Αν όμως ο κορωνοϊός όντως προήλθε από εργαστήριο, η ενοχή των ΗΠΑ είναι σχεδόν βέβαιη», επέμειναν οι καθηγητές, ζητώντας ανεξάρτητες έρευνες «όχι μόνο για το ξέσπασμα στη Γουχάν της Κίνας, αλλά και για τη σχετική επιστημονική έρευνα των ΗΠΑ, τη διεθνή προσέγγιση, και την αδειοδότηση τεχνολογίας ενόψει της πανδημίας».

Σύμφωνα με τους Sachs και Harrison, «η πλήρης ιστορία της επιδημίας θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον ρόλο της Αμερικής στην έρευνα για τους κοροναϊούς και στο να μοιράζεται τη βιοτεχνολογία της με άλλους σε όλο τον κόσμο». 

Οι καθηγητές τόνισαν ότι «οι αμερικανοί επιστήμονες που εργάζονται με κοροναϊούς τύπου SARS δημιουργούν και δοκιμάζουν τακτικά επικίνδυνες νέες παραλλαγές» για να αναπτύξουν φάρμακα και εμβόλια εναντίον τους. 

Αυτά τα πειράματα, γνωστά και ως έρευνες «κέρδους λειτουργίας», διεξάγονται εδώ και δεκαετίες, προκαλώντας ανησυχίες ότι μια μέρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τυχαίο ξέσπασμα ή να καταλήξουν σε λάθος χέρια, τόνισαν οι μελετητές.

«Τον Ιούνιο, ο [Sachs] προχώρησε ακόμη περισσότερο στις δημόσιες δηλώσεις του σε μια ισπανική εφημερίδα, περιγράφοντας τον ιό COVID ως πιθανώς αμερικανικής προέλευσης», σημειώνει ο Unz. «Κατά τη γνώμη μου, ο καθηγητής Sachs απλώς δηλώνει αυτό που πολλά ανώτερα στελέχη στη Δύση πιστεύουν ή υποψιάζονται σιωπηλά, αλλά δεν ήταν διατεθειμένα να αναφέρουν δημόσια».

Τα πειράματα της Αμερικής με ιούς και επικίνδυνα παθογόνα έχουν προκαλέσει ανησυχίες στη Ρωσία και την Κίνα τα τελευταία χρόνια.

Στις 13 Μαΐου 2020, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επέστησε την προσοχή σε ένα «πυκνό δίκτυο» βιοεργαστηρίων των ΗΠΑ που βρίσκεται «κατά μήκος της περιμέτρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και κοντά στα κινεζικά σύνορα».

Από το 2001, η Ρωσία, η Κίνα και πολλές άλλες χώρες είχαν υποστηρίξει τη δημιουργία ενός μηχανισμού επαλήθευσης για την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής και αποθήκευσης βακτηριολογικών (βιολογικών) και τοξικών όπλων και για την καταστροφή τους με σκοπο τη διασφάλιση της βιοασφάλειας σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι ΗΠΑ ήταν «η μόνη χώρα» που αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτήν την πρόταση για περίπου 20 χρόνια, αποκάλυψε ο Λαβρόφ το 2020.

«Τα τελευταία 70 χρόνια, η Αμερική έχει επενδύσει περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου και μακροβιότερου προγράμματος βιοπολέμου στον κόσμο», λέει ο Unz.

Ο Αμερικανός εκδότης πρότεινε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνες για το ξέσπασμα του COVID πολύ πριν το κάνουν οι Sachs και Harrison.

Επιπλέον, ο Unz δεν αποκλείει ότι το παθογόνο χρησιμοποιήθηκε σκόπιμα ως εργαλείο βιοπολέμου κατά της Κίνας και, πιθανώς, του Ιράν από «στοιχεία του κατεστημένου εθνικής ασφάλειας [των ΗΠΑ], πιθανόν χωρίς την άμεση γνώση ή εξουσιοδότηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ».

Υπάρχουν πολλά παράδοξα αφηγήματα για τη μυστηριώδη πανδημία που πιστεύεται ότι προήλθε από αγορά στη Wuhan της Κίνας. Για παράδειγμα, δεν βρέθηκε ούτε ένας «ασθενής μηδέν» αλλα ούτε μια «ένοχη νυχτερίδα» του COVID-19, πράγμα που σημαίνει ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί πράγματι να κυκλοφορούσε μεταξύ των ανθρώπων λίγο καιρό πριν από το ξέσπασμα της Γουχάν στα τέλη του 2019, σύμφωνα με το CBS News. .

Τον Απρίλιο του 2020, το ABC News δημοσίευσε την ιστορία ότι μια ειδική μονάδα ιατρικών πληροφοριών εντός της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA) τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2019, προειδοποιούσε για μια «επιδημία ασθένειας εκτός ελέγχου» στη Γουχάν, περιοχή της Κίνας.

Προέτρεψε τις ΗΠΑ να προστατεύσουν τις δυνάμεις τους στην Ασία. Αν και εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε επίσημα την ύπαρξη αυτής της αναφοράς του Νοεμβρίου, ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 12 είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν επίσης μοιραστεί το εν λόγω έγγραφο με το ΝΑΤΟ και την Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF).

«Φαίνεται λοιπόν ότι στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας γνώριζαν το ξέσπασμα του ιού στη Γουχάν περισσότερο από ένα μήνα πριν από οποιονδήποτε αξιωματούχου της ίδιας της κινεζικής κυβέρνησης», επισημαίνει ο Unz. 

«Επιπλέον, οι New York Times και το CNN προώθησαν μια σημαντική νέα ερευνητική μελέτη που μόλις δημοσιεύτηκε στο Science, η οποία διαπίστωσε ότι η πρώτη μόλυνση από την Wuhan πιθανότατα συνέβη στις 18 Νοεμβρίου 2019. Αυτό έγινε αφού είχε ήδη εκδοθεί η μυστική έκθεση της DIA, αλλά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν εντελώς την εντυπωσιακή έκθεση».

Μια άλλη περίεργη σύμπτωση ήταν ο διορισμός του Ρόμπερτ Κάντλεκ από τον Ντόναλντ Τραμπ ως ανώτατου αξιωματούχου για την αντιμετώπιση βιολογικών απειλών το 2017, λέει ο Αμερικανός συγγραφέας. Από τη δεκαετία του ’90, ο Κάντλεκ ήταν ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές του βιοπολέμου της Αμερικής.

«Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2019, το τμήμα του Kadlec διεξήγαγε την άσκηση προσομοίωσης «Crimson Contagion», που αφορούσε το υποθετικό ξέσπασμα μιας επικίνδυνης ιογενούς ασθένειας του αναπνευστικού στην Κίνα, η οποία τελικά εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους συμμετέχοντες να επικεντρώνονται στα απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχό της. σε αυτή τη χώρα», λέει ο Unz, προσθέτοντας ότι πριν από αυτό η Κίνα είχε υποστεί δύο ανεξήγητες ιογενείς επιδημίες που έπληξαν τη βιομηχανία πουλερικών και χοιρινού κρέατος το 2018 και το 2019, αντίστοιχα.

Ιστορία του Βιοπολέμου του Πενταγώνου

Η ευθύνη του Πενταγώνου για το ξέσπασμα του COVID δεν έχει ακόμη εξεταστεί αν και υποστηρίζεται από αδιάσειστα στοιχεία, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι αρχάρια όταν πρόκειται για βιολογικό πόλεμο.

Οι ΗΠΑ κατηγορήθηκαν για χρήση μικροβιακών όπλων κατά της Κορέας κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας (1950-1953) και της Κίνας με βάση τις μαρτυρίες τουλάχιστον 38 στρατιωτικών πιλότων των ΗΠΑ.

Τον Αύγουστο του 2021, το ειδησεογραφικό Xinhuanet ανέφερε μάρτυρες και ιστορικούς που περιέγραψαν πώς το Πεντάγωνο έχει χρησιμοποιήσει βόμβες μικροβίων σε περιοχές αμάχων στην Κίνα και την Κορέα για να εξαπλώσει δεκάδες είδη δηλητηριωδών εντόμων και μικροβίων.

Η Αβάνα απηύθυνε κατηγορίες κατά του Πενταγώνου για την επιδημία του δάγκειου πυρετού στην Κούβα που μόλυναν 345.000 ανθρώπους και το 1981 και για ένα τεχνητό ξέσπασμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ASF) που οδήγησε στη σφαγή 500.000 ζώων και προκάλεσε σημαντική οικονομική ζημιά στο νησί. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

«Με την πάροδο των ετών, αμερικανοί δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί που έχουν μεγάλη εκτίμηση και είναι πλήρως κυρίαρχοι έχουν δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα που τεκμηριώνουν την εκτεταμένη χρήση βιοπολέμου από την Αμερική κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας και αργότερα ως επιθέσεις της προμήθειας τροφίμων κατά της Κούβας, της Ανατολικής Γερμανίας και άλλων χωρών», σημειώνει ο Unz.

Πρόσφατα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επανεξέτασε υποθέσεις που σχετίζονται με την ιστορία του βιολογικού πολέμου στις ΗΠΑ, ενώ εξέτασε και μια σειρά από εξαιρετικά ευαίσθητα έγγραφα που ρίχνουν φως στα πειράματα του Πενταγώνου με μεταδοτικά παθογόνα στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, το τμήμα της Υπηρεσίας Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA) του Πενταγώνου διοικούσε ένα δίκτυο βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία με στόχο να προκαλέσει ζημιά στον λαό και την οικονομία της Ρωσίας.

«Σίγουρα γνωρίζω τους δημόσιους ισχυρισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σχετικά με την εμπλοκή του Πενταγώνου σε ουκρανικά βιοεργαστήρια και την προετοιμασία πιθανών επιθέσεων βιοπολέμου κατά της Ρωσίας», λέει ο Unz. «Δεν έχω καμία ειδική γνώση για αυτό το θέμα, αλλά η προφανής δημόσια παραδοχή της [Υφυπουργού Εξωτερικών] Victoria Nuland σε ακρόαση στη Γερουσία των ΗΠΑ με έπεισε ότι αυτές οι ρωσικές κατηγορίες ήταν σωστές».

Ο Unz υποστηρίζει ότι «τα αμερικανικά στρατιωτικά σχέδια για επιθέσεις βιοπολέμου κατά της Ρωσίας αυξάνουν δραματικά την πιθανότητα παρόμοια μέτρα να είχαν προετοιμαστεί κατά της Κίνας και του Ιράν και ίσως να πραγματοποιήθηκαν από αδιάσιστα στοιχεία της κυβέρνησης Τραμπ». Αν και τα μυστικά βιολογικά προγράμματα των ΗΠΑ και τα εργαστήρια βιοπολέμου του Πενταγώνου έχουν πυροδοτήσει περαιτέρω υποψίες, το θέμα παραμένει σε μεγάλο βαθμό παραμελημένο και καταστέλλεται από τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Η Ekaterina Blinova είναι ανεξάρτητη δημοσιογράφος. Έχει πτυχίο ειδικού στην ιστορία και ειδικεύεται στην πολιτική των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, τις διεθνείς σχέσεις, την κοινωνιολογία και την υψηλή τεχνολογία. Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο sputniknews.

 

Πηγή

Προβολές : 372


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα