Γάζα… Χιροσίμα. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, που ξεκινά από τη Λωρίδα της Γάζας και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, περιμένει μια απλή ανάφλεξη.

Γάζα… Χιροσίμα. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, που ξεκινά από τη Λωρίδα της Γάζας και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, περιμένει μια απλή ανάφλεξη.

3 Νοεμβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:499
Μοίρασέ το

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τελευταίες βόμβες, που παράγονται κυρίως από την αμερικανική Lockheed Martin, Raytheon Technologies, Northrop Gruman…

 

Όλοι αυτοί οι δυτικοί εγκληματίες πολέμου είναι απλώς πιόνια για την παγκόσμια οργάνωση «Hidden Hand», η οποία δεν ενδιαφέρεται για το πόσοι άνθρωποι – Παλαιστίνιοι και Άραβες, Ισραηλινοί και Εβραίοι και Αμερικανοί – θα σκοτωθούν όσο αποκτούν τον έλεγχο της εκκενωμένης Λωρίδας της Γάζας για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ακτές της Γάζας.

Ένας άλλος στόχος του ολοκαυτώματος της Γάζας ήταν να απαλλαγεί από κάθε πιθανή αντίθεση στη σχεδιαζόμενη αντικινεζική εμπορική οδό από την Ινδία προς την Ευρώπη που διέρχεται από τα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Ισραήλ.

Στρατιωτικές πηγές είχαν υπολογίσει ότι τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη είχαν ρίξει 25.000 τόνους βομβών κυρίως αμερικανικών προμηθειών στη Γάζα, δηλαδή 70 τόνους εκρηκτικών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ο Yoav Gallant, ο Ισραηλινός υπουργός (άμυνας) τρομοκρατίας καυχήθηκε ότι έριξε 10.000 βόμβες μόνο στην πόλη της Γάζας.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η πυρηνική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα είχε ισχύ 15.000 τόνων εκρηκτικών. Η Χιροσίμα έχει έκταση 900 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η έκταση ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας δεν ξεπερνά τα 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συγκριτικά, είναι σαφές ότι το Ισραήλ είχε ρίξει ό,τι ισοδυναμεί με δύο πυρηνικές βόμβες στη Γάζα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τελευταίες βόμβες, που παράγονται κυρίως από την αμερικανική Lockheed Martin, τη Raytheon Technologies, τη Northrop Gruman και την Israeli Elbit Systems, χρησιμοποιούν την ένωση RDX που είναι περίπου 1,5 φορές πιο εκρηκτική από την TNT. Αυτό καθιστά τις βόμβες που πέφτουν ισοδύναμες με περισσότερες από δύο πυρηνικές βόμβες.

Εκτός από όλες αυτές τις βόμβες βάθους ενός τόνου που διεισδύουν στη γη, η καθεμία κατέστρεψε μια οκταώροφη πολυκατοικία σε κρατήρα βάθους 10 μέτρων και 10 μέτρων, το Ισραήλ χρησιμοποιεί επίσης βόμβες διασποράς και βόμβες φωσφόρου εναντίον αμάχων.

 

Τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι εκκλησίες και τα τζαμιά της UNRWA χρησιμοποιούνται συνήθως από Παλαιστίνιους πολίτες ως καταφύγια με την πεποίθηση ότι τέτοιοι χώροι προστατεύονται από τους διεθνείς νόμους.

 

Ωστόσο, αυτά τα μέρη είναι οι κύριοι ισραηλινοί στόχοι για βόμβες φωσφόρου και διασποράς, καθώς θα προκαλούσαν πολλά θύματα, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

 

Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί ηγέτες απείλησαν ανοιχτά ότι θα τιμωρήσουν τις οικογένειες των Παλαιστινίων που «χορηγούνται από τη Χαμάς».

Με ενθάρρυνση και πολιτική κάλυψη, και με βόμβες που προμηθεύονται από την Αμερική, ο ισραηλινός γενοκτονικός βομβαρδισμός αμάχων και υποδομών της Γάζας συνεχίζεται αμείωτος. Με έξι βόμβες, η καθεμία βάρους ενός τόνου, το Ισραήλ κολακεύει το ένα οικιστικό τετράγωνο μετά το άλλο πάνω από τους κατοίκους του.

 

Περιγράφηκε ότι σε κάθε επιδρομή πέφτουν μακριές «ζώνες φωτιάς». Κάθε είδους υποδομή στοχοποιείται και καταστρέφεται.

 

Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου αναφέρθηκε ότι οι Παλαιστίνιοι υπέστησαν 9.063 νεκρούς με 3.760 παιδιά, 2.326 γυναίκες και 32.000 τραυματίες.

Άλλοι 2.000 αγνοούνται ακόμα κάτω από τα ερείπια. Αυτοί οι αριθμοί αυξάνονται κάθε λεπτό με κάθε ισραηλινή επιδρομή.

 

Μεγάλα τμήματα της Γάζας είχαν γίνει κατοικήσιμα.

Τουλάχιστον 270 οκταώροφα κτίρια έχουν καταστραφεί. Οι δημοσιογράφοι και τα ιατρικά ασθενοφόρα στοχοποιούνται εσκεμμένα. Ορισμένα νοσοκομεία έχουν εν μέρει στοχοποιηθεί.

 

Το κύριο νοσοκομείο Al-Quds, με δεκάδες εκατοντάδες τραυματίες και σχεδόν 12 χιλιάδες πρόσφυγες, προειδοποιήθηκε να εκκενωθεί και οι γειτονικοί του δρόμοι και κτίρια έχουν βομβαρδιστεί για να επιβληθεί η εκκένωση. Λόγω της αναγκαστικής πολιορκίας που εμποδίζει τα καύσιμα, τα τρόφιμα, το νερό και τα φάρμακα, 35 νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας.

Ενώ η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στις ισραηλινές θηριωδίες στη Γάζα, οι Ισραηλινές τρομοκρατικές δυνάμεις και οι ένοπλοι εξτρεμιστές έποικοι (αποικιστές) διαπράττουν παρόμοιες φρικαλεότητες στη Δυτική Όχθη.

 

Με τεθωρακισμένα οχήματα και μπουλντόζες που καλύπτονται από ελικόπτερα Απάτσι, ο ισραηλινός στρατός έχει επιδρομή σε πολλές παλαιστινιακές πόλεις: Τζενίν, προσφυγικό στρατόπεδο Νουρ Σαμς, Τουλκάρμ, Ναμπλούς, Αλ-Χαλίλ (Χεβρώνα), Βηθλεέμ, Ραμάλα, Μπιρζέιτ, Qalandia, Hawara και πολλές άλλες .

Μπουλντόζες σάρωσαν ολόκληρους δρόμους κόβοντας νερό και ηλεκτρισμό, και συνθλίβοντας αυτοκίνητα και καταστήματα, Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε σπίτια Παλαιστινίων, καταστρέφοντας το περιεχόμενό τους, τρομοκρατώντας και κακοποιώντας γυναίκες και παιδιά, συλλαμβάνοντας υπόπτους ακτιβιστές και δυναμιτίζοντας τα σπίτια Παλαιστινίων ακτιβιστών.

 

Έχουν πυροβολήσει 126 Παλαιστίνιους και έχουν συλλάβει άλλους 2.000.

 

Ελικόπτερα Απάτσι βομβάρδισαν σπίτια και οχήματα.

Ο εξτρεμιστής υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ, Ben Gvir, πέταξε όπλα σε αποικίες ενθαρρύνοντας νέους αποικιστές να επιτεθούν σε γειτονικά παλαιστινιακά χωριά και να σκοτώσουν όσους περισσότερους Παλαιστίνιους μπορούσαν. Επιτέθηκαν σε χωρικούς, έκαψαν καλλιέργειες, ιδιαίτερα ελιές, κατέστρεψαν και έκαψαν οχήματα, πέταξαν βόμβες μολότοφ στα σπίτια από τα παράθυρα και σκόρπισαν όλεθρο.

Ο ταξίαρχος Yehuda, ο ηγέτης της στρατιωτικής διοίκησης της Δυτικής Όχθης, είχε δηλώσει τα πιο σκληρά μέτρα καταστολής οποιωνδήποτε διαδηλώσεων αλληλεγγύης «υπέρ της Χαμάς», ύψωσης της παλαιστινιακής σημαίας ή ανάρτησης οποιωνδήποτε φιλοπαλαιστινιακών αντι-ισραηλινών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πρόκειται για πρωτοφανή μέτρα χειρότερα από εκείνα που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της Παλαιστινιακής Ιντιφάντα τη δεκαετία του 1980.

 

Οι πρόσφατοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι κρατούνται πεινασμένοι και διψασμένοι, τους βγάζουν τα περισσότερα ρούχα τους, τους σέρνουν βίαια και βάναυσα στο πάτωμα και τους ξυλοκοπούν άγρια ​​και βάναυσα. Ισραηλινοί στρατιώτες εκδικούνται τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, ιδιαίτερα τα παιδιά. Ο ισραηλινός στρατός κατατάσσεται στον πιο έμπειρο και πρώτο στον κόσμο σε παιδοκτονίες.

Ο διευθυντής του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (OHCHR) στη Νέα Υόρκη, Graig Mokhiber, περιέγραψε τον βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ ως «υπόθεση γενοκτονίας σε εγχειρίδιο…μια χονδρική σφαγή του παλαιστινιακού λαού, που έχει τις ρίζες του σε μια εθνο-εθνικιστική αποικιακή ιδεολογία εποίκων».

 

Απογοητευμένος και αηδιασμένος υπέβαλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την αποτυχία και την απροθυμία του ΟΗΕ να εκτελέσει τα καθήκοντά του για να αποτρέψει τη δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων.

 

Εξήγησε ότι ο υποτιθέμενος-διεθνής ΟΗΕ είχε «παραδοθεί στην εξουσία των ΗΠΑ και του ισραηλινού λόμπι». Κατηγόρησε επίσης τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δηλαδή τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ότι «ήταν συνένοχοι στη φρικτή επίθεση (στη Γάζα) παρέχοντας πολιτική και διπλωματική κάλυψη για τις φρικαλεότητες του Ισραήλ».

 

Η εκτίμηση του Mokhiber για τον εφησυχασμό του ΟΗΕ επαναλήφθηκε από τον James Elder, εκπρόσωπο του Ταμείου του ΟΗΕ για τα παιδιά (UNICEF), όταν κάλεσε για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, τονίζοντας ότι «η Γάζα έχει γίνει νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά και μια ζωντανή κόλαση για όλους τους άλλους. .»

Όλη αυτή η ισραηλινή βαρβαρότητα, η αγριότητα, η γενοκτονία, η εθνοκάθαρση, οι σφαγές και η αναγκαστική λαϊκή μεταβίβαση λαμβάνουν χώρα ενώ οι διεθνείς νομικοί οργανισμοί σιωπούν λόγω της οικονομικής και πολιτικής πίεσης της σιωνιστικής αμερικανικής διοίκησης. Η κυβέρνηση του Μπάιντεν άσκησε βέτο σε τρία ψηφίσματα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.

 

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να προμηθεύσει το Ισραήλ με ό,τι χρειάζεται, όλα τα είδη όπλων και τόσα χρήματα από φόρους χρειάζεται, για να εξολοθρεύσει τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών γερουσιαστών που δωροδοκήθηκαν από Σιωνιστές έδωσαν επίσης στο Ισραήλ λευκή άδεια για να πάρει όσο χρόνο χρειαζόταν για να αποδεκατίσει τη Γάζα.

 

Για ένα μόνο παράδειγμα, ο Lindsey Graham, γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας, τονίζοντας την απεριόριστη υποστήριξή του στο Ισραήλ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει όριο στο «τι πρέπει να κάνει το Ισραήλ στους ανθρώπους που προσπαθούν να σφάξουν τους Εβραίους» υπονοώντας ότι πρόκειται για θρησκευτικό πόλεμο. όχι αποικισμός.

 

Επέμεινε ότι κανένας αριθμός θανάτων Παλαιστινίων δεν πρέπει να αναγκάσει την Αμερική να αναγκάσει το Ισραήλ να σταματήσει το πυρ. «Αυτή η ιδέα ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στη Χαμάς, η οποία είναι ενσωματωμένη στον πληθυσμό της, πρέπει να σταματήσει… Η Χαμάς δημιουργεί αυτά τα θύματα – όχι το Ισραήλ». Επέμεινε βλακωδώς και τυφλά.

Δεν είναι μόνο οι Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου, αλλά και ο Πρόεδρος Μπάιντεν, οι Αμερικανοί γερουσιαστές, οι βρετανικές, γαλλικές και γερμανικές κυβερνήσεις και πολιτικοί, που δίνουν όπλα και άδεια στους Ισραηλινούς να σφαγούν Παλαιστίνιους, είναι εταίροι σε αυτά τα εγκλήματα πολέμου.

 

Όλοι αυτοί οι δυτικοί εγκληματίες πολέμου είναι απλώς πιόνια για την παγκόσμια οργάνωση «Hidden Hand», η οποία δεν ενδιαφέρεται για το πόσοι άνθρωποι – Παλαιστίνιοι και Άραβες, Ισραηλινοί και Εβραίοι και Αμερικανοί – θα σκοτωθούν όσο αποκτούν τον έλεγχο της εκκενωμένης Λωρίδας της Γάζας για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ακτές της Γάζας.

Ένας άλλος στόχος του ολοκαυτώματος της Γάζας ήταν να απαλλαγεί από κάθε πιθανή αντίθεση στη σχεδιαζόμενη αντικινεζική εμπορική οδό από την Ινδία προς την Ευρώπη που διέρχεται από τα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Ισραήλ.

 

Το ολοκαύτωμα της Γάζας θα ήταν ένα παράδειγμα της μοίρας οποιασδήποτε χώρας, που θα μπορούσε να αντιταχθεί σε έναν τέτοιο εμπορικό δρόμο.

Σε αντίθεση με τη δυτική υποστήριξη για τη γενοκτονία του Ισραήλ και την κατοχή της Παλαιστίνης, βλέπουμε τώρα μέλη του Αραβικού Άξονα Αντίστασης στον Λίβανο, το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη να εντάσσονται σταδιακά σε αυτόν τον πόλεμο.

 

Οι άνευ προηγουμένου αντι-ισραηλινές και αντιαμερικανικές τεράστιες λαϊκές οργισμένες διαδηλώσεις στους δρόμους του αραβικού και ισλαμικού κόσμου μπορεί να επαναστατήσουν ενάντια στις δειλές κυβερνήσεις τους και να συμμετάσχουν στον πόλεμο. Το ισχυρό Ιράν στέλνει τις προειδοποιήσεις του.

Οι μαχητές του Ιράκ βομβαρδίζουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και πρόσφατα, έστειλαν drones αυτοκτονίας για να χτυπήσουν μια ισραηλινή στρατιωτική βάση στη Νεκρά Θάλασσα. Πύραυλοι και drones αυτοκτονίας της Υεμένης έπληξαν το ισραηλινό λιμάνι Εϊλάτ. Από την αρχή αυτού του πολέμου, η λιβανική Χεζμπολάχ ανταλλάσσει αψιμαχίες με τον ισραηλινό στρατό.

Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, που ξεκινά από τη Λωρίδα της Γάζας και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, περιμένει μια απλή ανάφλεξη. Όλοι τώρα περιμένουν με κομμένη την ανάσα να ακούσουν την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που θα μπορούσε να είναι η ανάφλεξη αυτού του παγκόσμιου πολέμου.

 

Του Δρ Ηλία Ακλέχ

 

Πηγή

Προβολές : 499


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα