Γέμισε την ζωή σου με πολλούς μικρούς παραδείσους…

Γέμισε την ζωή σου με πολλούς μικρούς παραδείσους…

19 Νοεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:153
Μοίρασέ το

 

Είναι όλα όσα θαυμάζουμε και γινόμαστε ένα με αυτά! Μα πάνω από όλα είναι η αγάπη που ρέει μέσα μας αδιάκοπα.

Παράδεισος, είναι εκεί που η πόρτα ανοίγει για σένα, χωρίς να την χτυπήσεις…
Εκεί που από το τίποτα, γεννιέται ο δικός σου Παράδεισος… κι αν προσέξεις, γεννιέται απ’ τα πιο απλά…
Καλλιόπη

Γράφει η Μαρία Πολυμήλη

Η ζωή είναι διάσπαρτες στιγμές που σαν ενωθούν συνθέτουν την ύπαρξή μας.

Όλες μαζί σμίγουν με έναν μαγικό τρόπο και πλάθουν το μοναδικό μωσαϊκό της αέναης πραγματικότητας μας.

Παράδεισος και κόλαση, φως και σκοτάδι, μαζί, αναμειγμένα σε τούτη την υπόσταση.

Μια γλυκιά γεύση το πέρασμα κάθε όμορφης στιγμής, αφήνει στον ουρανίσκο της ψυχής μας. Εκείνες οι στιγμές που βιώσαμε με ολότητα, με όλες μας τις αισθήσεις, με απόλυτη παρουσία.

Η ανάμνηση της κάθε μέρας, της κάθε εβδομάδας, του κάθε μήνα, του κάθε έτους, θα πλάσει το πέρασμα μας ολάκερο.

Και σαν εικόνα μακρινή κάποτε θα σβήσει. Αδιάφορο αν τελικά υπήρξαν οι στιγμές αυτές. Αδιάφορο αν τελικά υπήρξαμε εμείς ποτέ. Καθώς αλλάζουν οι γεννεές, ξανά και ξανά, μέσα στους κύκλους του χρόνου.

Όσο όμως το άστρο της καρδιάς μας λάμπει έστω και νοερά, μέσα από το πέρασμα μας θα χαρίσει φως στο διάβα των ερχόμενων και ευτυχία στο τώρα μας.

Διότι είναι εύκολο να ξεχάσουμε τι είναι παράδεισος, μέσα στο σκοτάδι που συναντάμε.

Πρέπει με μιας να πάψουμε τον χρόνο, σαν μπερδευτούμε και να νιώσουμε τον παράδεισο. Να τον επιλέξουμε. Να επιστρέψουμε σε αυτόν.

Να θυμηθούμε πως ο παράδεισος υπάρχει στην απλότητα… Είναι το σώμα μας, είναι το τώρα μας, είναι το σπίτι μας, είναι τα κορμιά που κατοικούν όσοι αγαπάμε, είναι οι ψυχές που λάμπουν σαν βρεθείς κοντά τους. Είναι το βουνό, είναι η θάλασσα, είναι το χώμα που αγγίζουμε και ανθίζουν λουλούδια. Είναι όλα όσα θαυμάζουμε και γινόμαστε ένα με αυτά! Μα πάνω από όλα είναι η αγάπη που ρέει μέσα μας αδιάκοπα.

Επέλεξε ανθρώπους που σε καλωσορίζουν στον παράδεισο τους. Που θέλουν να πάρεις από αυτόν, γιατί γνωρίζουν πως η αγνή πηγή είναι αστείρευτη.

Επέλεξε ανθρώπους που σε κοιτάνε στα μάτια και σκορπάνε μονάχα την αλήθεια. Γιατί η ειλικρίνεια είναι μια πράξη επαναστατική! Συνάμα μια πράξη που σε ωθεί πιο κοντά στον εαυτό σου, πιο κοντά σε εκείνους που ζουν με φως! Πιο κοντά στον παράδεισο σου..

Επέλεξε μια ρουτίνα πληθώρα σε θετικότητα. Έτσι ώστε αν κάτι σε πτοήσει και νιώσεις πως χάνεις το σθένος σου ή την ισορροπία σου, να μπορείς να «γεμίζεις» άμεσα, ώστε να μην λυγίζεις εύκολα.

Αν αισθάνεσαι μακριά από τον παράδεισο σου, ξεκινά το ταξίδι επιστροφής με απλά πράγματα, γεμίζοντας την ζωή σου με πολλούς μικρούς παραδείσους, μέχρι η ζωή σου να γίνει ένα με αυτόν..

Άνοιξε ένα ποιοτικό βιβλίο.

Πιες ένα ποτήρι καλό κρασί.

Άκου μουσική που γαληνεύει το πνεύμα σου.

Παρατήρησε κάτι που δεν είναι φτιαγμένο από ανθρώπινο χέρι.

Φέρε τον εαυτό σου σε επαφή με την φύση.

Αγκάλιασε κάποιον που αγαπάς.

Άγγιξε. Αφέσου. Ενώσου. Νιώσε.

Αυτό που θα καθορίσει την ποιότητα της ζωής σου, είναι το άθροισμα των μικρών στιγμών, είναι το ποσοστό ευτυχίας που βιώνεις την κάθε στιγμή.

Κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Κάθε λεπτό πλάθει το σύνολο.

Μην τα σκορπάς φθηνά.

Ζήσε, με αρμονία, αγάπη και σεβασμό.

 

Πηγή

Προβολές : 153


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα