Γέρασε η Ελλάδα φίλε μου!

Γέρασε η Ελλάδα φίλε μου!

16 Φεβρουαρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:179
Μοίρασέ το

 

 

 

Γέρασε η Ελλάδα φίλε μου!
Οι άνθρωποι της παρακμάζουν και σαπίζουν σαν το μήλο που ξέμεινε να κρέμει σε ένα ένα δέντρο δίχως φυλλωσιά.
Οι μήνες, οι μέρες, τα χρόνια καράβι σκουριασμένο που αγκομαχεί να πιάσει λιμάνι.

Ζούμε την πτώση… την κατάπτωση των αξιών…

Γιατί την Πατρίδα δεν την προδίδουν μόνον οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ, αλλά κι όσοι από εμάς ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ Ή ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ τους ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

Έρχεται η ώρα να ξαναδώσουμε στην Πατρίδα μας την τιμή και την αίγλη που της πρέπει.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Γέρασε η Ελλάδα φίλε μου!
Στάχτη και αποκαΐδια απέμειναν τα νιάτα να εκδικούνται για τη ζωντάνια που έφεραν στις πλάτες τους τα δύο χιλιάδες χρόνια. Στυγνές και μισητές οι πράξεις των άλλοτε ευλογημένων χεριών που εκθειάζει η παροιμία, και μια τσίκνα, έχει καθίσει απάνω μας τα τελευταία δέκα εννιά.

Γέρασε η Ελλάδα φίλε μου!
Οι άνθρωποι της παρακμάζουν και σαπίζουν σαν το μήλο που ξέμεινε να κρέμει σε ένα ένα δέντρο δίχως φυλλωσιά.
Οι μήνες, οι μέρες, τα χρόνια καράβι σκουριασμένο που αγκομαχεί να πιάσει λιμάνι.

Γέρασε η Ελλάδα φίλε μου!
Τα παιδιά της την επισκέπτονται κάθε γιορτή και σκόλη ώστε να μην λησμονούν τα ριζώματα και οι μουσαφίρηδες την φιλοξενία των νοικοκυραίων γεύονται με λάδι και φρέσκια ρίγανη.

Κάθε που έρχεται Αύγουστος όμως φίλε μου συμπληρώνει το αταίριαστο κομμάτι του παζλ και το μπλε γίνεται φωτεινό, το κίτρινο γλυκό και το πράσινο βαθύ.

Συγγραφέας Τάσος Βακφάρης

Ο Τάσος Βακφάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα την άνοιξη του 1984. Εργάζεται ως αναπληρωτής σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής με εξατομικευμένα προγράμματα υποστήριξης και φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιούλιο του 2018 απέσπασε το τρίτο βραβείο στον έβδομο παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης που υλοποιήθηκε από τον πολιτιστικό-κοινωνικό φορέα “Αμφικτυονία Ελληνισμού” με θέμα, ο απανταχού ελληνισμός και οι διαχρονικές του αξίες.

 

Πηγή

Προβολές : 179


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα