Γίνεται πλέον αντιληπτό πως... ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ, ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΒΑΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ;;; (βίντεο0

Γίνεται πλέον αντιληπτό πως... ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ, ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΒΑΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ;;; (βίντεο0

19 Αυγούστου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,023
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω κι αναρωτιέμαι, αν αρχίζει επιτέλους ο λαός να αντιλαμβάνεται πως … ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ…

Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη – Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: «Η φωτιά γλείφει αυλές» – Εκκενώθηκαν οκτώ οικισμοί – Κλειστή η Εγνατία Οδός

 

 

 

 

ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ, ΞΕΣΠΟΥΝ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ… ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ Ο ΧΑΖΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΘΑ ΚΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ…

ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟΥΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ…

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ… ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Σπίτια και αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες στα χωριά της Αλεξανδρούπολης με την πύρινη λαίλαπα να μαίνεται ανεξέλεγκτη και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν άνιση μάχη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα, ενώ το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάτια και Άμφεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.

Ο πυκνός καπνός από τη μεγάλη φωτιά έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης δημιουργώντας πολύ σοβαρό πρόβλημα και γι’ αυτό εστάλη νωρίτερα μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

«Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα», αναφέρει το προειδοποιητικό μήνυμα.

Από το πρωί έχουν σταλεί συνολικά πέντε μηνύματα από το 112 και έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί. Συγκεκριμένα έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άνθεια, Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Αετοχωρί και στα Πεύκα.

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Δύσκολο αναμένεται να είναι το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι άνεμοι πού πνέουν στην περιοχή έφτασαν και τα οκτώ μποφόρ κάποια στιγμή, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι θα συνεχίσουν με ένταση τουλάχιστον 5 μποφόρ και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Για το λόγο αυτό όλες οι δυνάμεις δίνουν μάχη για να σταματήσουν την πορεία της πυρκαγιάς. Εκτός από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες δίνουν μάχη με τις φλόγες με την συνδρομή μεγάλων δυνάμεων του στρατού, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, από αέρος έχουν επιχειρήσει συνολικά από το πρωί 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

«Προτεραιότητα να μην κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος»

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει λόγω των ισχυρών ανέμων η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία και πλέον η μυρωδιά του καπνού είναι αισθητή και μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, εγώ δεν έχω συναντήσει τόσο μεγάλο μέτωπο εδώ και αρκετά χρόνια που έχω εικόνα για το τι συμβαίνει στην Περιφέρειά μας», δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

«Η πρώτη προτεραιότητα όπως έχει τεθεί και πολύ σωστά από την πυροσβεστική υπηρεσία που έχει την ευθύνη και τον συντονισμό, είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια να μην κινδυνεύσουν περιουσίες. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εδώ, επιχειρούν 14 εναέρια μέσα, όλα τα μηχανήματα που διέθετε η Περιφέρεια, ο δήμος, ο στρατός… είμαστε όλοι παρόντες και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Βρισκόμαστε στα Λουτρά όπου πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου. Εκκενώθηκαν τουλάχιστον 8 οικισμοί και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε ο κ. Μέτιος.

«Η φωτιά γλείφει αυλές»

«Καιγόμαστε περιμετρικά, η φωτιά γλείφει αυλές», τόνισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

«Έχουμε εκκενώσει σε πρώτη φάση Πεύκα, Αετοχώρι, Νίψα και σε δεύτερη φάση Λουτρά, Άνθεια, Αρίστινο, Δωρικό και Αγνάντια. Εμείς ως πολιτική προστασία καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την οργανωμένη εκκένωση και την ασφάλεια των κατοίκων και ό,τι άλλο σημαίνει αυτό, την φιλοξενία τους, τη διανυκτέρευσή τους κτλ. Τώρα είμαστε στα Λουτρά που έχουν περικυκλωθεί από την βόρεια πλευρά τους. Ακόμη δεν μπορούμε να βρούμε κανένα διαθέσιμο δωμάτιο σε ξενοδοχεία για φιλοξενία καθώς είναι όλα γεμάτα. Χρησιμοποιούμε τα στρατόπεδα για να κοιμίσουμε τους δασοπυροσβέστες που έχουν έρθει για ενίσχυση και τις παιδικές κατασκηνώσεις για τους νέους Τώρα υπάρχουν σκέψεις μήπως μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το Οικοτροφείο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,023


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα