Γαλλική μελέτη – σοκ: Αυξημένος κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά την ενισχυτική δόση εμβολίων mRNA για Covid

13 Αυγούστου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

 

Η λήψη μίας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου για τον Covid διαπιστώθηκε ότι οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, ενός τύπου καρδιακής φλεγμονής, ιδιαίτερα της λήψης ενός ενισχυτικού εμβολίου της Moderna

Η λήψη μίας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου για τον Covid διαπιστώθηκε ότι οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας

Ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά τη λήψη ενός αναμνηστικού εμβολίου για τον Covid παραμένει αυξημένος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η κύρια σειρά των εμβολίων με βάση το αγγελιοφόρο RNA, που κατασκευάστηκαν από την Pfizer και τη Moderna, έχουν ήδη συνδεθεί με καρδιακή φλεγμονή, αλλά δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής μελέτη για το εάν οι αναμνηστικές δόσεις παρουσιάζουν επίσης κινδύνους που σχετίζονται με την καρδιά.

Στη μελέτη, Γάλλοι ερευνητές ανέλυσαν 4.890 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που εισήχθησαν σε νοσοκομεία της χώρας μεταξύ 27 Δεκεμβρίου 2020 και 31 Ιανουαρίου 2022.

Χρησιμοποίησαν 48.900 ελέγχους από τον γενικό πληθυσμό, που ταιριάζουν με το φύλο, την ηλικία και την περιοχή διαμονής.

Η λήψη μίας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου για τον Covid διαπιστώθηκε ότι οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, ενός τύπου καρδιακής φλεγμονής, ιδιαίτερα της λήψης ενός ενισχυτικού εμβολίου της Moderna, αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.

 

Αυξημένος κίνδυνος

Ο κίνδυνος μετά από μία ενισχυτική δόση Pfizer ήταν τρεις φορές υψηλότερος μεταξύ των ενισχυμένων και τέσσερις φορές υψηλότερος μετά από μία ενισχυτική της Moderna.

Για άτομα ηλικίας 12 έως 29 ετών, ο κίνδυνος ήταν 4,9 φορές υψηλότερος για τους λήπτες της αναμνηστικής της Pfizer.

Τα δεδομένα για νέους λήπτες της ενισχυτικής της Moderna δεν ήταν διαθέσιμα επειδή η Γαλλία ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου τον Οκτώβριο του 2021 και το έκανε ξανά διαθέσιμο μόνο τον επόμενο μήνα και για άτομα άνω των 30 ετών.

Για τα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω, μία ενισχυτική δόση Pfizer συσχετίστηκε με 2,4 φορές υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής, ενώ η αντίστοιχη της Moderna επέφερε 4,1 φορές υψηλότερο κίνδυνο.

Οι κίνδυνοι ήταν πιο αυξημένοι εάν ένα άτομο λάμβανε την τρίτη δόση εντός 170 ημερών από την πρώτη δόση. Αναμνηστική είναι η τρίτη δόση επειδή μια κύρια σειρά αποτελείται από δύο δόσεις.

Ομοίως, ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά τη δεύτερη δόση είναι υψηλότερος σε περιπτώσεις όπου ένα άτομο λαμβάνει τη δόση εντός 27 ημερών από την πρώτη.

Οι αρχές των ΗΠΑ συνέστησαν στους νέους να κάνουν το δεύτερο εμβόλιο έως και οκτώ εβδομάδες μετά το πρώτο, κυρίως λόγω του κινδύνου καρδιακής φλεγμονής.

Η προηγούμενη σύσταση ήταν τρεις εβδομάδες ή ένα μήνα μετά την πρώτη.
«Διαπιστώσαμε ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας παρέμεινε αυξημένος μετά την αναμνηστική δόση και ότι μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ κάθε διαδοχικής δόσης (συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων) μπορεί να μειώσουν την εμφάνιση της νόσου που σχετίζεται με το εμβόλιο», έγραψαν οι συγγραφείς της νέας μελέτης.

Η εργασία δημοσιεύτηκε πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους.

Αύξηση νοσηλειών

Οι συγγραφείς εργάζονται για τη γαλλική κυβέρνηση και πολλά πανεπιστήμια.

Σε μια ξεχωριστή μελέτη που διεξήχθη επίσης από Γάλλους ερευνητές, οι συγγραφείς εξέτασαν τον κίνδυνο νοσηλείας για μια σειρά ασθενειών το 2021, το πρώτο πλήρες έτος της πανδημίας, έναντι του 2019, το τελευταίο πλήρες έτος πριν από την πανδημία και το 2020.

Διαπίστωσαν μειωμένο κίνδυνο για σχεδόν όλες τις ασθένειες όταν συνέκριναν δεδομένα από το 2021 έως το 2019, εκτός από 28% αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας και 10% αυξημένο κίνδυνο πνευμονικών εμβολών.

Βρήκαν επίσης μια αύξηση της μυοκαρδίτιδας το 2021 σε σύγκριση με το 2020 που «συνέπεσε με την εκστρατεία εμβολιασμού σε νεαρά άτομα», ιδιαίτερα μεταξύ νεαρών ανδρών ηλικίας 10 έως 29 ετών, μια ομάδα με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό.

Ο ίδιος ο Covid μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα.

Οι ερευνητές, με τη χορηγία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Nimes, δήλωσαν ότι τα ανεπιθύμητα συμβάντα του εμβολίου πιθανότατα εξηγούν τουλάχιστον ένα μέρος της αύξησης των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας που οδηγεί σε νοσηλεία.

Ένα άλλο μέρος θα μπορούσε να προέλθει από τη δυσκολία πρόσβασης σε νοσοκομειακή περίθαλψη στο πρώιμο μέρος της πανδημίας, όταν πολλές χώρες επέβαλαν αυστηρά μέτρα για να προσπαθήσουν να καταπολεμήσουν την ασθένεια.

risk_1.JPG

 

 

Πηγή

Προβολές : 410


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα